Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 44
Abonnér på denne artikkelen
 1. D O X A model 8.2 J NYHET !

  43 Kommentarer Av kapellmester - 18.01.2015 12:33

  D O X A  NYHET  D O X A model 8.2 J


  Vi synes det er vanskelig å gi slipp på et vinnende konsept. Doxa Model 8.2 har vist seg over tid å være et slikt konsept - både for våre kunder, anmeldere og oss internt. Vi har derfor kikket på mulighetene for å skalere Model 8.2 inn i flere graderinger. Vi har flere høyttalere på tegnebrettet men her nå først kommer "lillebroren" til Model 8.2 nemlig Model 8.2 J. Vi sier "lillebror" med hermetegn fordi den er fysisk like stor men nedskalert på andre måter. Vi har gått så langt vi turte med å spare på byggekost for å se om vi kunne få noe vettugt ut av dette. Paralellt har vi vurdert og prøvd oss med andre tilnærminger utviklet fra bunnen. Vi er meget stolte og fornøyd med resultetet etter lengre tids utvikling. Vi har bortimot halvert alle kostnader ved å velge veldig like erstatningskomponenter til lavere pris. Sist men ikke minst har vi flørtet med østeuropa for å få levert kabinetter som teknisk er like men som har enklere ytre finish . Derfor leveres 8.2J kun i sort finish.

  Vi mener bestemt 8.2 J kan hevde seg like sterkt i sin prisklasse som 8.2 har hevdet seg i det høyere segmentet frem til nå. Er du villig til å prioritere 79'000kr for et sett høyttalere er vår eksisterende utgave av 8.2 definitivt høyttaleren for deg. Dersom du synes dette er litt drøyt å bruke på høyttalere tror vi du vil bli overlykkelig over vår site nyhet i 8.2 J. Prislappen er 45'000kr pr. sett.

  Navn:   DSC_0337.jpg
Visninger: 4543
Størrelse: 43.7 Kb

  D O X A

  M o d e l 8 . 2 j


  D O X A M o d e l 8 . 2 j er en høyttaler fra Doxa. Dette er en fullrange høyttaler med særdeles oppløst og jevn bassrespons helt ned til 21Hz. Høyttaleren fungerer utmerket med alle typer forsterkere inkludert små rørforsterkere. 8.2j er en enkel last med høy følsomhet på 94,5 db. Høyttaleren passer like godt i hjemmekino som til kresen klassisk musikk. 8.2j er særdeles organisk og har naturlig og ren mellomtone. Dynamikk og oppløsning er høyt prioritert. Membraner av henholdsvis silke og papir sørger for den naturlige klangen.


  Musikalsk, arbeidsvillig og medgjørlig.  spesifikasjoner:

  1. ordens D O X A faserent delefilter

  Fysisk fasekorrigering med diskant i eget kabinett

  D O X A design spole

  D O X A M.O.Q

  multicell organpipe quarterwave
  (multicelle orgelpipe kabinett med kvartbølgeavstemning)

  D O X A internkabel

  94,5db

  21Hz - 21KHz

  Pris: 45'000 nok

  Navn:   DSC_0357.jpg
Visninger: 3406
Størrelse: 73.5 Kb Navn:   DSC_0360.jpg
Visninger: 3348
Størrelse: 73.8 Kb Navn:   DSC_0363.jpg
Visninger: 3339
Størrelse: 77.4 Kb


  Hvorfor skalere model 8.2 i stede for å bygge ny fra bunnen ?


  Litt generelt om D O X A høyttalerteknologi og fellestrekk ved både model 8.2 og model 8.2 J


  Fysisk fase
  Doxa Model 8.2 representerer en rekke gode ideer samlet i en pakke. En av disse ideene er fysisk faseren plassering av elementene. Ved å gjøre dette sparer man komponenter i delefilteret og dermed sikrer bedre dynamikk og mer oppløsning.

  Keep it simple
  Vi har også laget høyttalere med store kompliserte filtre med snorrett frekvensgang men det er sjeldent vi får fot av resultetet i praksis. Det later til at mye komponenter i delefilteret fører til mange triste bieffekter - denne listen er lang. En mye vanskeligere oppgave enn å lage et komplisert filter er å sy det hele sammen med enkle løsninger. Vi velger den smale sti fordi vi vet at dette gir mer glede til slutt.

  Human klang
  Alle våre høyttalere følger frekvensgangen som er nøye forsket på av BBC og gjengitt i litteratur fra bla. Martin Collums. Nemlig svak tendens til fallende kurve. Det også er lov med noen små peaker langt oppi diskanten for å øke følelse av luft og mikrodetaljer. Både Doxa 8.2 og denne nye 8.2 J har meget fin frekvensgang som er tilpasset våre ører og naturlige omgivelser. Uansett frekvensgang så er fasegangen avgjørende for at vi skal bli engasjert under lytting. På mange måter kunne vi påstå at fasegang er overordnet frekvensgang. (en sannhet med modifikasjoner) Når vi har blitt vant med Doxa Model 8.2 har det vist seg vanskelig for oss å leve med alle elementene plassert på plan fjøl. Faserent er vanedannende ! De få høyttalerprodusentene som faktisk fikser fasegangen i filteret har ofte kjedelig lyd med fattig(ere) dynamikk, mindre oppløsning og lav(ere) følsomhet. Det gjelder så visst ikke oss.

  Delt kabinett
  Høyttaleren vår leveres i to kabinetter - et for bass mellomtone og et for diskant. Vi har funnet ut at det er hørbar forskjell på ro og orden i diskanten dersom denne får en egen boks. Vi oppnår langt bedre avkobling til vibrasjonene fra basskabinettet. Vi har valgt å la dette være en løs patent slik at du selv kan tweake med mellomlag her. Videre er også kabelen mellom boksene bevisst lagt på utsiden av kabinettet - dette for å komme lengst mulig vekk fra den potensielt uønskede magnetforvregningen fra de enorme magnetene på bass/mellomtone elementene. Videre kan man også her enkelt tweake med å prøve forskjellige kabler.

  M.O.Q
  Kabinettet i Model 8.2 og Model 8.2 J er av unik rase. Vi kaller det Doxa M.O.Q. Det er flere kammer i kabinettet. Kanaler og kammer som sørger for den jevne og dype bassladingen. Flere ladeteknikker er implementert i en pakke på en avansert og vellykket måte. Gang på gang måler vi forbausende sterk og jevn bass helt ned til 20Hz i rom etter rom. Bak doxa boksene ligger et svettefremkallende mattearbeid men vi føler resultatet er vel vedt alt hodebryet. Det er bortimot usannsynlig med jevn og god bass ned til 21hz i et så lite kabinett kombinert med følsomhet på 94,5db.  Forskjellen på eksisterende model 8.2 og den nye model 8.2 J

  Vi lanserer her en ny høyttaler som har veldig like spesifikasjoner til Model 8.2 og som befinner seg i samme ballpark hva godlyd angår. Vår eksisterende Model 8.2 fortjener selvsagt flere Mozartkuler over denne nye 8.2 J - det skulle bare mangle. Det er litt mer av det meste i eksisterende model 8.2. Det viktigste er uansett at vi har ansett det som vårt oppdrag å utvikle best tenkelig høyttaler til en vesentlig lavere pris enn dagens Model 8.2. Tilfedigvis ble dette, denne gangen, en "spareversjon" av 8.2 i stede for en helt ny høyttaler fra bunnen av. Vi jobber også med en signature utgave av 8.2 men her har vi enda ikke kommet i mål. Model 8.2 er ikke lett å overgå og det er ikke bare å hive inn gull og grønne skoger av typiske tweak-komponenter for å gjøre smilet bredere. Til slutt dersom du lurer på hvor stor forskjell det er på lyden mellom de enkelte utgavene så er svaret enkelt: Du kommer til å investere i den du har mulighet for å prioritere.


  I fremtiden kan man vente seg model 5.2 og model 6.2. Vi jobber med saken !


  Doxa logikken i høyttalernavn: tall før punktum står for ca størrelse på bass/mellomtone og tall etter punktum står for antall bass/mellomtoneelementer.


  Nettsiden vår blir snarlig oppdatert med den nye model 8.2 J


  DOXA - ART OF SOUND

 2. Antall kommentarer 43

  Kommentarer

 3. #2
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  146
  Tagget i
  1 Innlegg
  PS! Det kommer bedre bilder av høyttaleren etterhvert. Vi skal snart i studio for å fikse proffesjonelle reklamebilder.

 4. #3
  Hifi Freak skorob's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Brumunddal
  Innlegg
  2,922
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hvem av modellene 8.2 og 8.2J er det som gjengir f.eks litt "skjærende" innspillinger på best mulig måte? Hvem er rundest i kantene .

 5. #4
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  146
  Tagget i
  1 Innlegg
  8.2 J er nok den mest tilgivende. den har en rimeligere siskant som er noe snillere. den har også kondensatorer i delefilteret som låter noe varmere. i tillegg har den litt mer tilgivende mellomtone på grunn av et teknisk annerledes delefilter - noe som gjør at også innspillinger med peaky/skarp mellomtone vil oppleves som noe varmere... men for all del - forskjellene er ikke natt og dag.

 6. #5
  Hifi Freak skorob's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Brumunddal
  Innlegg
  2,922
  Tagget i
  0 Innlegg
  Oh. Spennende . Gleder meg til å se mer ifra dere!

 7. #6
  Hifi Freak SVS Inderøy's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2009
  Sted
  Inderøy i Nord Trøndelag
  Innlegg
  1,300
  Tagget i
  0 Innlegg
  5-2 og 6-2 er nevnt. Men 8-1 er ikke nevnt. Så er de ass good ass it gets ?

  Eller er det nedskalerte i form av lillebrødre til 8-2 det menes ?

 8. #7
  Overivrig entusiast Festus's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2010
  Innlegg
  636
  Tagget i
  0 Innlegg
  Står den i demo, så det er bare å stikke innom?

 9. #8
  Hifi Freak samlanes's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Sted
  Hordaland
  Innlegg
  2,463
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ka er impedansen på denne nye utgava?
  Nominell+lavest?

 10. #9
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  146
  Tagget i
  1 Innlegg
  8.1 er en høyttaler som ble utviklet i 1991 og solgt frem til ca 1996. vi har lurt på å lage en ny og oppdatert versjon av 8.1 også men foreløpig er det ikke noe vi har gjort noe med annet enn å snakke om det. de nye 8.2 skiller seg fra 8.1 med at 8.2 har to stk 8" bass mens 8.1 har 1stk bass (derav 1 tallet etter punktum) i tillegg er ikke 8.1 faseren på samme måte som 8.2. dersom vi kommer med en ny 8.1 (altså en høyttaler med 1stk bass) vil denne få diskanten i egen boks på toppen slik at disse andre modellene har.

  5.2 er den minste høyttaleren vi foreløpig har planlagt - dette blir en monitor med 2stk 5 - 1/4 " basser. denne vil få plassert diskanten i riktig faselinje men den vil ikke være en løs boks på toppen. dette blir mer 'en boks med alt i samme kasse.

  6.2 blir gjerne en krympet utgave av 8.2- mao diskantboks på toppen og 2stk 6,5 bass/mellomtone i bunn.

 11. #10
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  146
  Tagget i
  1 Innlegg
  impedans. nominell 4ohm og laveste er på ca 3. vi har spilt godt med OP amp forsterker på 25watt, 15w tripath digital og de spiller greit nok med 2a3rør 3,5watt og spiller direkte imponerende med 300b forsterker. 7w. Mao høyttaleren er særdeles lett å drive. andre høyttalere slik som Living Voice , som vi har god erfaring med, er også lettdrevne men Doxa er i alle fall ikke et gram hardere å drive. ei heller Snell e3 eller audio note an/e klarer å spille høyere eller lettere med en 300b forsterker sammenlikent med 8.2. Vi har både 300b forsterker og andre kjente lettdrevne høyttalere på huset dersom noen skulle ville sammenlikne. Grunnen til at doxa høyttaleren er lettdreven er fordi det er en naturlig konsekvens av vår jakt på dynamikk og liv i musikken. i tillegg liker vi ikke fargingen og sløret et komplisert filter gir - et enkelt filter er også med på å ivareta høy effektivitet. Vi har ikke utviklet høyttalerne for å fungere optimat med 300b forsterkere (og andre rør forsterkere) men tilfeldigvis viser det seg at doxa høyttalere (driftsmessig) kanksje er et vel så greit valg som andre kjente høyttalere som reklamerer for at de er spesielt tilpasset til disse rørforsterkerne. Horn er selvfølgelig enda lettere MEN dersom du ikke vil har horn, og vil ha normal høyttalerklang med høyest mulig effektivitet bør doxa sjekkes ut. PS! når jeg vi sier vel så godt valg etc snakker vi ikke om totalkvalitet. dette er ikke plassen for oss å påstå noe frem eller tilbake om våre prdukter i forhold til konkrete konkurrenter - lyden totalt sett må du avgjøre - men det er mer vitenskapelig å snakke om følsomhet og hvor høyt og kontrollert en høyttaler kan spille med en gitt forsterker heller enn å snakke om subjektivt opplevd lydkvalitet)

  det vi prøver å få frem er : Living Voice, AudioNote osv er fenomelt fine høyttalere som hører hjemme i en ballpark hvor disse er gode valg for alle slags mennesker som har forelsket seg i en forsterker som kanksje ikke imponerer på watt... våre 8.2 hører hjemme i samme ballpark og bør vurderes av de samme menneskene - i tillegg til alle andre som måtte være nyskjerring på doxa høyttalere
  Siste redigert av kapellmester; 18.01.2015 kl. 13:54.

 12. #11
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  146
  Tagget i
  1 Innlegg
  demo i kristiansand snarlig. vi har allerede solgt flere sett av disse basert på lokalt rykte som gikk oss i front. det er veldig hyggelig men vi har derfor slitt med å ha et sett til overs til demo. det kommer til uken nå. lanseringen her har blitt litt hektisk på grunn av dette. bare ring til uken så kan vi avtale nærmere

 13. #12
  Hifi Freak SVS Inderøy's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2009
  Sted
  Inderøy i Nord Trøndelag
  Innlegg
  1,300
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra kapellmester Se Innlegg
  8.1 er en høyttaler som ble utviklet i 1991 og solgt frem til ca 1996. vi har lurt på å lage en ny og oppdatert versjon av 8.1 også men foreløpig er det ikke noe vi har gjort noe med annet enn å snakke om det. de nye 8.2 skiller seg fra 8.1 med at 8.2 har to stk 8" bass mens 8.1 har 1stk bass (derav 1 tallet etter punktum) i tillegg er ikke 8.1 faseren på samme måte som 8.2. dersom vi kommer med en ny 8.1 (altså en høyttaler med 1stk bass) vil denne få diskanten i egen boks på toppen slik at disse andre modellene har.

  5.2 er den minste høyttaleren vi foreløpig har planlagt - dette blir en monitor med 2stk 5 - 1/4 " basser. denne vil få plassert diskanten i riktig faselinje men den vil ikke være en løs boks på toppen. dette blir mer 'en boks med alt i samme kasse.

  6.2 blir gjerne en krympet utgave av 8.2- mao diskantboks på toppen og 2stk 6,5 bass/mellomtone i bunn.

  Ok.

  Har 2 Par 8.1 signature Og kan ikke klage på kvaliteten.
  Eneste at jeg mulig trenger et par 8.1 sign. som center kanal til hjemmekinoen hehe


  Hva med noen rimeligere effekt forsterkere ? eller har dere grunnmodeller og ta av til div. oppgradering enda ?

 14. #13
  Hifi Freak Rudi's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Sted
  Syd for det nordre, øst for det vestre, så m.a.o midt ute i skauen der hvor ulvene vanker.
  Innlegg
  5,040
  Tagget i
  1 Innlegg
  Den hadde det vært morsomt og prøvd hjemme, har tro på det konseptet der

 15. #14
  Hifi Freak Torolan's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2010
  Innlegg
  2,183
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dem spiller sikkert meget bra disse , men utseende er ikke noe for meg hvertfall. Men sånt er jo en smaksak.

 16. #15
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  572
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Torolan Se Innlegg
  Dem spiller sikkert meget bra disse , men utseende er ikke noe for meg hvertfall. Men sånt er jo en smaksak.

  Må si jeg støtter deg der..

 17. #16
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Dec 2004
  Sted
  Flekkerøy
  Innlegg
  847
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg synes de ser bra ut. Enkelt og stilrent.

 18. #17
  Hifi-entusiast pcnr's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2009
  Innlegg
  115
  Tagget i
  0 Innlegg
  Er det bakoverrettet bassport? Hvor langt fra veggen bør høyttaleren erfaringsmessig plasseres?

 19. #18
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  146
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra pcnr Se Innlegg
  Er det bakoverrettet bassport? Hvor langt fra veggen bør høyttaleren erfaringsmessig plasseres?
  Det er port ut bak. De kan helt greit stå relativt nærme bakvegg da bass-hullet er veldig stort i diameter og inneholder en brei og jevn lading. Dvs. det er mer problematisk dersom man har et normalt lite hull som gir 'en konkret veldig sterk blås ved visse frekvenser - da kan lyden bli litt feil dersom riktig avstand ikke er ca spot-on. 8.2 J er adskillig mindre følsomt på grunn av det store hulle og at blåset som kommer ut er jevnt over et større spekter. 20cm + så skulle det gå veldig greit. vi har også god erfaring med plassering mindt i store rom - så det virker så langt veldig fleksibelt (erfaringsmessig)

 20. #19
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,916
  Tagget i
  0 Innlegg
  Er det bare det visuelle som skiller kabinettet på Junior fra 8.2, eller er det også en forskjell i stivhet/resonnansfattighet.

 21. #20
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  3,733
  Tagget i
  4 Innlegg
  Spennede! Her med noe mer riktige tall på prislappen, hvis markedet for øvrig skal være grunnlag for noen parametere omkring dette.

  Spennede! Fordi mange Lauvland kjennere opp gjennom årene har sagt "ja men Øystein er da en enda bedre høyttalerkonstruktør"

  Spennede! Fordi faseforskyvningen ligger på elementplassering og ikke i filteret.

  Spennede! Fordi to-veis systemer unngår problematikken til fler-veis systemer mht. til (bl.a.) uungåelig delefilterproblematikk.

  Allikevel... Litt forundret over at den kanskje ikke har bånddiskant. Samt slavebass/-er i stedet for et tute-høl av et bassrefleksrør. Uten at jeg med dette skal si jeg vet nok om dette jeg her nevner til å fastslå at så er bedre - selvfølgelig vet jeg ikke det.

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed