D O X A model 8.2 J NYHET !


D O X A



NYHET



D O X A model 8.2 J


Vi synes det er vanskelig å gi slipp på et vinnende konsept. Doxa Model 8.2 har vist seg over tid å være et slikt konsept - både for våre kunder, anmeldere og oss internt. Vi har derfor kikket på mulighetene for å skalere Model 8.2 inn i flere graderinger. Vi har flere høyttalere på tegnebrettet men her nå først kommer "lillebroren" til Model 8.2 nemlig Model 8.2 J. Vi sier "lillebror" med hermetegn fordi den er fysisk like stor men nedskalert på andre måter. Vi har gått så langt vi turte med å spare på byggekost for å se om vi kunne få noe vettugt ut av dette. Paralellt har vi vurdert og prøvd oss med andre tilnærminger utviklet fra bunnen. Vi er meget stolte og fornøyd med resultetet etter lengre tids utvikling. Vi har bortimot halvert alle kostnader ved å velge veldig like erstatningskomponenter til lavere pris. Sist men ikke minst har vi flørtet med østeuropa for å få levert kabinetter som teknisk er like men som har enklere ytre finish . Derfor leveres 8.2J kun i sort finish.

Vi mener bestemt 8.2 J kan hevde seg like sterkt i sin prisklasse som 8.2 har hevdet seg i det høyere segmentet frem til nå. Er du villig til å prioritere 79'000kr for et sett høyttalere er vår eksisterende utgave av 8.2 definitivt høyttaleren for deg. Dersom du synes dette er litt drøyt å bruke på høyttalere tror vi du vil bli overlykkelig over vår site nyhet i 8.2 J. Prislappen er 45'000kr pr. sett.

DSC_0337.jpg


D O X A

M o d e l 8 . 2 j


D O X A M o d e l 8 . 2 j er en høyttaler fra Doxa. Dette er en fullrange høyttaler med særdeles oppløst og jevn bassrespons helt ned til 21Hz. Høyttaleren fungerer utmerket med alle typer forsterkere inkludert små rørforsterkere. 8.2j er en enkel last med høy følsomhet på 94,5 db. Høyttaleren passer like godt i hjemmekino som til kresen klassisk musikk. 8.2j er særdeles organisk og har naturlig og ren mellomtone. Dynamikk og oppløsning er høyt prioritert. Membraner av henholdsvis silke og papir sørger for den naturlige klangen.


Musikalsk, arbeidsvillig og medgjørlig.



spesifikasjoner:

1. ordens D O X A faserent delefilter

Fysisk fasekorrigering med diskant i eget kabinett

D O X A design spole

D O X A M.O.Q

multicell organpipe quarterwave
(multicelle orgelpipe kabinett med kvartbølgeavstemning)

D O X A internkabel

94,5db

21Hz - 21KHz

Pris: 45'000 nok





DSC_0357.jpg
DSC_0360.jpg
DSC_0363.jpg



Hvorfor skalere model 8.2 i stede for å bygge ny fra bunnen ?


Litt generelt om D O X A høyttalerteknologi og fellestrekk ved både model 8.2 og model 8.2 J


Fysisk fase
Doxa Model 8.2 representerer en rekke gode ideer samlet i en pakke. En av disse ideene er fysisk faseren plassering av elementene. Ved å gjøre dette sparer man komponenter i delefilteret og dermed sikrer bedre dynamikk og mer oppløsning.

Keep it simple
Vi har også laget høyttalere med store kompliserte filtre med snorrett frekvensgang men det er sjeldent vi får fot av resultetet i praksis. Det later til at mye komponenter i delefilteret fører til mange triste bieffekter - denne listen er lang. En mye vanskeligere oppgave enn å lage et komplisert filter er å sy det hele sammen med enkle løsninger. Vi velger den smale sti fordi vi vet at dette gir mer glede til slutt.

Human klang
Alle våre høyttalere følger frekvensgangen som er nøye forsket på av BBC og gjengitt i litteratur fra bla. Martin Collums. Nemlig svak tendens til fallende kurve. Det også er lov med noen små peaker langt oppi diskanten for å øke følelse av luft og mikrodetaljer. Både Doxa 8.2 og denne nye 8.2 J har meget fin frekvensgang som er tilpasset våre ører og naturlige omgivelser. Uansett frekvensgang så er fasegangen avgjørende for at vi skal bli engasjert under lytting. På mange måter kunne vi påstå at fasegang er overordnet frekvensgang. (en sannhet med modifikasjoner) Når vi har blitt vant med Doxa Model 8.2 har det vist seg vanskelig for oss å leve med alle elementene plassert på plan fjøl. Faserent er vanedannende ! De få høyttalerprodusentene som faktisk fikser fasegangen i filteret har ofte kjedelig lyd med fattig(ere) dynamikk, mindre oppløsning og lav(ere) følsomhet. Det gjelder så visst ikke oss.

Delt kabinett
Høyttaleren vår leveres i to kabinetter - et for bass mellomtone og et for diskant. Vi har funnet ut at det er hørbar forskjell på ro og orden i diskanten dersom denne får en egen boks. Vi oppnår langt bedre avkobling til vibrasjonene fra basskabinettet. Vi har valgt å la dette være en løs patent slik at du selv kan tweake med mellomlag her. Videre er også kabelen mellom boksene bevisst lagt på utsiden av kabinettet - dette for å komme lengst mulig vekk fra den potensielt uønskede magnetforvregningen fra de enorme magnetene på bass/mellomtone elementene. Videre kan man også her enkelt tweake med å prøve forskjellige kabler.

M.O.Q
Kabinettet i Model 8.2 og Model 8.2 J er av unik rase. Vi kaller det Doxa M.O.Q. Det er flere kammer i kabinettet. Kanaler og kammer som sørger for den jevne og dype bassladingen. Flere ladeteknikker er implementert i en pakke på en avansert og vellykket måte. Gang på gang måler vi forbausende sterk og jevn bass helt ned til 20Hz i rom etter rom. Bak doxa boksene ligger et svettefremkallende mattearbeid men vi føler resultatet er vel vedt alt hodebryet. Det er bortimot usannsynlig med jevn og god bass ned til 21hz i et så lite kabinett kombinert med følsomhet på 94,5db.



Forskjellen på eksisterende model 8.2 og den nye model 8.2 J

Vi lanserer her en ny høyttaler som har veldig like spesifikasjoner til Model 8.2 og som befinner seg i samme ballpark hva godlyd angår. Vår eksisterende Model 8.2 fortjener selvsagt flere Mozartkuler over denne nye 8.2 J - det skulle bare mangle. Det er litt mer av det meste i eksisterende model 8.2. Det viktigste er uansett at vi har ansett det som vårt oppdrag å utvikle best tenkelig høyttaler til en vesentlig lavere pris enn dagens Model 8.2. Tilfedigvis ble dette, denne gangen, en "spareversjon" av 8.2 i stede for en helt ny høyttaler fra bunnen av. Vi jobber også med en signature utgave av 8.2 men her har vi enda ikke kommet i mål. Model 8.2 er ikke lett å overgå og det er ikke bare å hive inn gull og grønne skoger av typiske tweak-komponenter for å gjøre smilet bredere. Til slutt dersom du lurer på hvor stor forskjell det er på lyden mellom de enkelte utgavene så er svaret enkelt: Du kommer til å investere i den du har mulighet for å prioritere.


I fremtiden kan man vente seg model 5.2 og model 6.2. Vi jobber med saken !


Doxa logikken i høyttalernavn: tall før punktum står for ca størrelse på bass/mellomtone og tall etter punktum står for antall bass/mellomtoneelementer.


Nettsiden vår blir snarlig oppdatert med den nye model 8.2 J


DOXA - ART OF SOUND
 

Kommentarer

kapellmester

Bransjeaktør
Ble medlem
13.01.2005
Innlegg
170
Antall liker
439
PS! Det kommer bedre bilder av høyttaleren etterhvert. Vi skal snart i studio for å fikse proffesjonelle reklamebilder.
 

skorob

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
3.789
Antall liker
1.990
Sted
Brumunddal
Torget vurderinger
9
Hvem av modellene 8.2 og 8.2J er det som gjengir f.eks litt "skjærende" innspillinger på best mulig måte? Hvem er rundest i kantene :).
 

kapellmester

Bransjeaktør
Ble medlem
13.01.2005
Innlegg
170
Antall liker
439
8.2 J er nok den mest tilgivende. den har en rimeligere siskant som er noe snillere. den har også kondensatorer i delefilteret som låter noe varmere. i tillegg har den litt mer tilgivende mellomtone på grunn av et teknisk annerledes delefilter - noe som gjør at også innspillinger med peaky/skarp mellomtone vil oppleves som noe varmere... men for all del - forskjellene er ikke natt og dag.
 

skorob

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
3.789
Antall liker
1.990
Sted
Brumunddal
Torget vurderinger
9
Oh. Spennende :). Gleder meg til å se mer ifra dere!
 

Festus

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.01.2010
Innlegg
1.262
Antall liker
3.109
Torget vurderinger
3
Står den i demo, så det er bare å stikke innom?
 

samlanes

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.02.2008
Innlegg
2.463
Antall liker
550
Sted
Hordaland
Torget vurderinger
1
Ka er impedansen på denne nye utgava?
Nominell+lavest?
 

kapellmester

Bransjeaktør
Ble medlem
13.01.2005
Innlegg
170
Antall liker
439
8.1 er en høyttaler som ble utviklet i 1991 og solgt frem til ca 1996. vi har lurt på å lage en ny og oppdatert versjon av 8.1 også men foreløpig er det ikke noe vi har gjort noe med annet enn å snakke om det. de nye 8.2 skiller seg fra 8.1 med at 8.2 har to stk 8" bass mens 8.1 har 1stk bass (derav 1 tallet etter punktum) i tillegg er ikke 8.1 faseren på samme måte som 8.2. dersom vi kommer med en ny 8.1 (altså en høyttaler med 1stk bass) vil denne få diskanten i egen boks på toppen slik at disse andre modellene har.

5.2 er den minste høyttaleren vi foreløpig har planlagt - dette blir en monitor med 2stk 5 - 1/4 " basser. denne vil få plassert diskanten i riktig faselinje men den vil ikke være en løs boks på toppen. dette blir mer 'en boks med alt i samme kasse.

6.2 blir gjerne en krympet utgave av 8.2- mao diskantboks på toppen og 2stk 6,5 bass/mellomtone i bunn.
 

kapellmester

Bransjeaktør
Ble medlem
13.01.2005
Innlegg
170
Antall liker
439
impedans. nominell 4ohm og laveste er på ca 3. vi har spilt godt med OP amp forsterker på 25watt, 15w tripath digital og de spiller greit nok med 2a3rør 3,5watt og spiller direkte imponerende med 300b forsterker. 7w. Mao høyttaleren er særdeles lett å drive. andre høyttalere slik som Living Voice , som vi har god erfaring med, er også lettdrevne men Doxa er i alle fall ikke et gram hardere å drive. ei heller Snell e3 eller audio note an/e klarer å spille høyere eller lettere med en 300b forsterker sammenlikent med 8.2. Vi har både 300b forsterker og andre kjente lettdrevne høyttalere på huset dersom noen skulle ville sammenlikne. Grunnen til at doxa høyttaleren er lettdreven er fordi det er en naturlig konsekvens av vår jakt på dynamikk og liv i musikken. i tillegg liker vi ikke fargingen og sløret et komplisert filter gir - et enkelt filter er også med på å ivareta høy effektivitet. Vi har ikke utviklet høyttalerne for å fungere optimat med 300b forsterkere (og andre rør forsterkere) men tilfeldigvis viser det seg at doxa høyttalere (driftsmessig) kanksje er et vel så greit valg som andre kjente høyttalere som reklamerer for at de er spesielt tilpasset til disse rørforsterkerne. Horn er selvfølgelig enda lettere MEN dersom du ikke vil har horn, og vil ha normal høyttalerklang med høyest mulig effektivitet bør doxa sjekkes ut. PS! når jeg vi sier vel så godt valg etc snakker vi ikke om totalkvalitet. dette er ikke plassen for oss å påstå noe frem eller tilbake om våre prdukter i forhold til konkrete konkurrenter - lyden totalt sett må du avgjøre - men det er mer vitenskapelig å snakke om følsomhet og hvor høyt og kontrollert en høyttaler kan spille med en gitt forsterker heller enn å snakke om subjektivt opplevd lydkvalitet)

det vi prøver å få frem er : Living Voice, AudioNote osv er fenomelt fine høyttalere som hører hjemme i en ballpark hvor disse er gode valg for alle slags mennesker som har forelsket seg i en forsterker som kanksje ikke imponerer på watt... våre 8.2 hører hjemme i samme ballpark og bør vurderes av de samme menneskene - i tillegg til alle andre som måtte være nyskjerring på doxa høyttalere :)
 
Sist redigert:

kapellmester

Bransjeaktør
Ble medlem
13.01.2005
Innlegg
170
Antall liker
439
demo i kristiansand snarlig. vi har allerede solgt flere sett av disse basert på lokalt rykte som gikk oss i front. det er veldig hyggelig men vi har derfor slitt med å ha et sett til overs til demo. det kommer til uken nå. lanseringen her har blitt litt hektisk på grunn av dette. bare ring til uken så kan vi avtale nærmere
 

SVS Inderøy

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.08.2009
Innlegg
1.446
Antall liker
448
Sted
Inderøy i Nord Trøndelag
8.1 er en høyttaler som ble utviklet i 1991 og solgt frem til ca 1996. vi har lurt på å lage en ny og oppdatert versjon av 8.1 også men foreløpig er det ikke noe vi har gjort noe med annet enn å snakke om det. de nye 8.2 skiller seg fra 8.1 med at 8.2 har to stk 8" bass mens 8.1 har 1stk bass (derav 1 tallet etter punktum) i tillegg er ikke 8.1 faseren på samme måte som 8.2. dersom vi kommer med en ny 8.1 (altså en høyttaler med 1stk bass) vil denne få diskanten i egen boks på toppen slik at disse andre modellene har.

5.2 er den minste høyttaleren vi foreløpig har planlagt - dette blir en monitor med 2stk 5 - 1/4 " basser. denne vil få plassert diskanten i riktig faselinje men den vil ikke være en løs boks på toppen. dette blir mer 'en boks med alt i samme kasse.

6.2 blir gjerne en krympet utgave av 8.2- mao diskantboks på toppen og 2stk 6,5 bass/mellomtone i bunn.

Ok.

Har 2 Par 8.1 signature :D Og kan ikke klage på kvaliteten.
Eneste at jeg mulig trenger et par 8.1 sign. som center kanal til hjemmekinoen :D hehe


Hva med noen rimeligere effekt forsterkere ? eller har dere grunnmodeller og ta av til div. oppgradering enda ?
 

Torolan

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.07.2010
Innlegg
2.777
Antall liker
1.087
Torget vurderinger
2
Dem spiller sikkert meget bra disse , men utseende er ikke noe for meg hvertfall. Men sånt er jo en smaksak.
 

pcnr

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.01.2009
Innlegg
191
Antall liker
367
Er det bakoverrettet bassport? Hvor langt fra veggen bør høyttaleren erfaringsmessig plasseres?
 

kapellmester

Bransjeaktør
Ble medlem
13.01.2005
Innlegg
170
Antall liker
439
Er det bakoverrettet bassport? Hvor langt fra veggen bør høyttaleren erfaringsmessig plasseres?
Det er port ut bak. De kan helt greit stå relativt nærme bakvegg da bass-hullet er veldig stort i diameter og inneholder en brei og jevn lading. Dvs. det er mer problematisk dersom man har et normalt lite hull som gir 'en konkret veldig sterk blås ved visse frekvenser - da kan lyden bli litt feil dersom riktig avstand ikke er ca spot-on. 8.2 J er adskillig mindre følsomt på grunn av det store hulle og at blåset som kommer ut er jevnt over et større spekter. 20cm + så skulle det gå veldig greit. vi har også god erfaring med plassering mindt i store rom - så det virker så langt veldig fleksibelt (erfaringsmessig)
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Er det bare det visuelle som skiller kabinettet på Junior fra 8.2, eller er det også en forskjell i stivhet/resonnansfattighet.
 
M

MusicBear

Gjest
Spennede! Her med noe mer riktige tall på prislappen, hvis markedet for øvrig skal være grunnlag for noen parametere omkring dette.

Spennede! Fordi mange Lauvland kjennere opp gjennom årene har sagt "ja men Øystein er da en enda bedre høyttalerkonstruktør"

Spennede! Fordi faseforskyvningen ligger på elementplassering og ikke i filteret.

Spennede! Fordi to-veis systemer unngår problematikken til fler-veis systemer mht. til (bl.a.) uungåelig delefilterproblematikk.

Allikevel... Litt forundret over at den kanskje ikke har bånddiskant. Samt slavebass/-er i stedet for et tute-høl av et bassrefleksrør. Uten at jeg med dette skal si jeg vet nok om dette jeg her nevner til å fastslå at så er bedre - selvfølgelig vet jeg ikke det.
 

tomerik

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.12.2006
Innlegg
798
Antall liker
253
Sted
Arendal
Torget vurderinger
1
Denne har jeg tro på! Enkel konstruksjon, 2-veis, flott diskant og et enkelt delefilter som gir en lettdrevet høyttaler. Jeg vil gjerne høre denne en dag!
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Spennende høyttaler, men trist å se at dere velger å bare levere den i svart. Det tror jeg diskvalifiserer den for veldig mange!
 
M

MusicBear

Gjest
Næmmen impulse da!

Vi lever jo i 2014, hvor svart, sølv og hvitt er moderne farger selv for halvgamle gubber som deg & meg - jeg litt eldre (på papiret) enn deg faktisk.

Brunt/brunaktig, egner seg bedre som farge på godt & iskaldt øl, en firkantede stygge bokser halvveis plassert utpå stuegulvet.

Når det er sagt; den flotteste høyttaler/hi-fi komponent jeg har sett er Nordic Tone til EC - i motsatt skala disse over-firkantede Doxa boksene. Men, det er vel lyden vi er på utkikk etter. Enten det er med ørene, øynene, lommeboka eller alt sammen som vurderings-parametere for det.

Dine ører, impulse, sågar med stor erfaring fra området mellom ørene - vedr. lytting av mye hi-fi utstyr - skulle hørt og ment noe om denne nye Doxa boksen.
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
svartbeisede høyttalere synes jeg personlig er jævlig triste greier, Bjørn. Lakkert er dog noe annet. Men bevares, jeg er subjektiv. Skulle gjerne hørt den, ja.;D
 

kapellmester

Bransjeaktør
Ble medlem
13.01.2005
Innlegg
170
Antall liker
439
Er det bare det visuelle som skiller kabinettet på Junior fra 8.2, eller er det også en forskjell i stivhet/resonnansfattighet.
I utgangspunktet ganske likt men det er annen akustikk inni J fordi vi bruker litt annerledes demping - ikke mer eller mindre men andre materialer som er rimeligere. vi synes disse fungerer meget bra og forskjellene på dette området er små men hørbare. Det kan nevnes, siden du spør, at det finnes flere graderinger av mdf. Byggvareforhandlere snakker ikke om dette men på produksjonsplan er dette et tema for prisdiskusjonen. Den aller beste og dyreste mdf er motstandig bla mot store variasjoner i temperatur og har en smule annerledes resonansegenskaper - dette er flisespikkeri og prisforskjellene på produksjonsnivå er i og for seg ikke store. Normal 8.2 er av ypperste gradering mdf og finering - det koster litt. J-utgaven har ikke denne ypperste gradering men like fullt super kvalitet uten lyter.
 

crosswind

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.11.2012
Innlegg
5.322
Antall liker
13.398
Sted
Svartskog
Torget vurderinger
13
Spännande! Ska pröva komma inom för prøvelytt nästa gång jag är inom Kristiansand.
 
M

MusicBear

Gjest
MDF, kapellmester, er først og fremst et materiale som er særdeles snilt med skjæreverktøyet. I tillegg til at det er formstabilt og med nøyaktig lik tykkelse.

Andre tre-/platematerialer, i kombinasjon med hverandre og/eller i kombinasjon med andre typer materialer enten de er steinharde eller myke. Mener jeg kan være vel så bra som billig enkelt produserende over-genierklært MDF plater.
 

Ivaols

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.12.2004
Innlegg
1.190
Antall liker
507
Sted
Flekkerøy
Angående farge. Takk og pris for oss hjemmekinoentusiaster at den ikke kommer i glinsende lakkert sort men matt sort!
 

Academic_South

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.10.2013
Innlegg
874
Antall liker
401
Spennende høyttaler, men trist å se at dere velger å bare levere den i svart. Det tror jeg diskvalifiserer den for veldig mange!
Og jeg mener motsatt: Fantastisk bra at høyttalerne kommer i (matt) sort finish! Jeg vil aldri ha noe annet, så påstanden om at sort finish diskvalifiserer er høyst subjektiv (alle i min omgangskrets har f.eks. sorte høyttalere).

Gratulerer til Doxa med høyttalerne. Nå gjelder det bare å relansere Doxa 62 som effekttrinn, så er dere på rett kurs.
 

kapellmester

Bransjeaktør
Ble medlem
13.01.2005
Innlegg
170
Antall liker
439
MDF, kapellmester, er først og fremst et materiale som er særdeles snilt med skjæreverktøyet. I tillegg til at det er formstabilt og med nøyaktig lik tykkelse.

Andre tre-/platematerialer, i kombinasjon med hverandre og/eller i kombinasjon med andre typer materialer enten de er steinharde eller myke. Mener jeg kan være vel så bra som billig enkelt produserende over-genierklært MDF plater.
Enig i det og dette vet vi selvfølgelig men valget er veloverveid på grunnlag av en rekke faktorer. En begavet høyttalerbygger kan få riktig klang i kassa med de fleste materialer. Magien ligger i å forstå materialet man jobber med - kanskje viktigst av alt å kjenne svakhetene for å ta nødvendige hensyn til dette. Det ligger 40års hardt arbeide bak forståelsen av hvordan man best mulig lager en doxa boks. På toppen kommer andre faktorer som du så riktig nevner: lett å jobbe med, passe inn i industri osv osv.... har inntrykk av de som velger èt materiale og rendyrker forståelsen av dette ene materialet kommer lengst - enten det er aluminium, finer, mdf, heltre osv osv. Har hørt mange høyttalere med "geniale" materialer med rar lyd... og mange med mdf eller finer som låter magisk....og omvendt igjen. Vår erfaring er at det ikke ligger der - det ligger i forståelsen av hvordan det enkelte materialet oppfører seg på godt og vondt. Tilfeldigvis er industrien som skal lage kabinetter for oss noe begrenset mht hva materialer de mater systemene sine med. Det å være god på mdf, hva nå enn man måtte mene om materialet, er en enorm fordel i industri. DIY er en helt annen verden - what ever rocks your boat ;)
 

kapellmester

Bransjeaktør
Ble medlem
13.01.2005
Innlegg
170
Antall liker
439
Spennende høyttaler, men trist å se at dere velger å bare levere den i svart. Det tror jeg diskvalifiserer den for veldig mange!
Og jeg mener motsatt: Fantastisk bra at høyttalerne kommer i (matt) sort finish! Jeg vil aldri ha noe annet, så påstanden om at sort finish diskvalifiserer er høyst subjektiv (alle i min omgangskrets har f.eks. sorte høyttalere).

Gratulerer til Doxa med høyttalerne. Nå gjelder det bare å relansere Doxa 62 som effekttrinn, så er dere på rett kurs.
JA !
Vi jobber med flere forsterkere :) en rimeliger og en dyrere ......myyyye dyrere -über highend. 62 er heller ikke glemt men den ble for mye av det gode for mange (vi er veldig opptatt av tilbakemeldinger fra markedet selv om vi i utgangspunktet lager produkter vi vil ha hjemme selv). Vi digger 62 men markedet var ikke klar for den - det ble dessverre konklusjonen. Sånn sett veldig hyggelig å høre at den er savnet. Det går også litt igjen med 61 som er en noe mildere utgave av 62 (for de fleste, pr. i dag til det bedre...puhh). Ikke så mange som på 62, men enkelte også med 61 synes det blir litt for mye av en revolusjon å gå fra normal forsterker til denne grad av hurtighet og oppløsning. For mye detlajer og dramatikk sier noen mens de fleste, spesielt musikere, hopper i stolen og elsker at hifi for en gangs skyld ikke høres ut som sirup med rosa sukkerspinn under armene. Her er hele orkesteret med alle bilydene som gjør det hele til en levende opplevelse. 72-73-74 konseptet har hatt et enklere liv og har vært nærmere det som er normalt å oppleve fra highend. For oss: lettere å selge, men litt kjedeligere og en totalt sett fattigere opplevelse musikkopplevelse. Men du verden vi er veldig stolte av 74 - den er naturlig og nydelig i klangen synes vi og også den har mer oppløsning og hurtighet enn hva som er normalt på denne siden av ? kr. Vi er åpne for at noen ganger er en 74 det beste valget; med ekstremt tungdrevne høyttalere og litt rusk i systemet er den et tryggere valg(det kan være en ellers god metalldiskant med litt overdreven sss-ing eller en litt steril dac el. som skal til av "feil" for at man går i den retningen. 74 konseptet er mer tilgivende på høyttalere og kilder og vil ganske lett kunne settes inn i de fleste system med stor suksess. 61, og spesielt 62, krever at systemet ikke har unoter fordi den gjør det en forsterker, i følge oss, skal på en, for oss, positiv måte - nemlig forsterke opp et signal uten å forstyrre. Vi har full forståelse for de som vil ha en forsterker med en distinkt egenlyd og/eller som gjerne er mer opptatt av musakk enn musikk - vi er bare ikke enige i at det er moro. Det er en myte at omgivelsene til 61 (og 62) må være i millionklassen. Det er hyggelig å høre at publikum mener den hører hjemme blandt stjernene MEN vi kan lett vise i demo at det finnes flere rimelige samarbeidspartnere som kan gi magisk totallyd sammen med 61. Feil samarbeidspartner derimot får du betalt for. Vi setter veldig pris på alle tilbakemeldingene vi får og alt blir hørt og vurdert :) Samtidig er det viktig å nevne at vi er opptatt av å ikke ednre kurs over en lav sko. I denne omgangen er Doxa på vei tilbake for å bli og strekke seg ut av landet og finne en klar og tydelig posisjon med en forståelig og oversiktlig profil. Ikke verdensherredømme men å være en hyggelig, stabil og solid liten entusiastisk produsent av toppkvalitets highend til lavest mulig pris er målet. Rom ble ikke bygget på en dag. Takk alle sammen for tilbakemeldingene - både ris og ros !
 
M

MusicBear

Gjest
En liten story kapellmester, for moro skyld. Tja, ca. 20 år siden, muligens et år eller to til. Jeg var hjemme hos danske Peter Rahbek på Sjælland, den gangen han var hi-fi journalist i danske HI-FI & Elektronik. Det første jeg ser når jeg kommer inn i stua, etter å ha passert noen rådyre treningssykler i gangen, var flere par høyttalere, og de feteste Mark Levinson mono-trinn man fikk kjøpt den gang. Jeg hadde aldri sett disse før live, de var grisestore!!! Men, oppå hver av ML forsterkerne stod hver sin lille Doxa 70 Signature, så små i forhold at jeg ikke sanset de før wow-faktoren hadde lagt seg over masse grumt utstyr. Hvor Peter tar på den ene Doxa forsterkeren, sier følgende til meg (nesten som jeg her sier det, men på dansk selvfølgelig):

- Kan være det er hyggelig for deg som er norsk å vite at det er disse jeg selv nyter musikken på, hvor ML-trinnene her kun fungerer som rack til Doxaene.

Og det er sant, Doxaene var tilkoblet, mens de fete ML monoblokkene kun var arbeidsverktøy jobbmessig.
 
Sist redigert av en moderator:

Academic_South

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.10.2013
Innlegg
874
Antall liker
401
En liten story kapellmester, for moro skyld. Tja, ca. 20 år siden, muligens et år eller to til. Jeg var hjemme hos danske Peter Rahbek på Sjælland, den gangen han var hi-fi journalist i danske HI-FI & Elektronik. Det første jeg ser når jeg kommer inn i stua, etter å ha passert noen rådyre treningssykler i gangen, var flere par høyttalere, og de feteste Mark Levinson mono-trinn man fikk kjøpt den gang. Jeg hadde aldri sett disse før live, de var grisestore!!! Men, oppå hver av ML forsterkerne stod hver sin lille Doxa 70 Signature, så små i forhold at jeg ikke sanset de før wow-faktoren hadde lagt seg over masse grumt utstyr. Hvor Peter tar på den ene Doxa forsterkeren, sier følgende til meg (nesten som jeg her sier det, men på dansk selvfølgelig):

- Kan være det er hyggelig for deg som er norsk å vite at det er disse jeg selv nyter musikken på, hvor ML-trinnene her kun fungerer som rack til Doxaene.

Og det er sant, Doxaene var tilkoblet, mens de fete ML monoblokkene kun var arbeidsverktøy jobbmessig.
Jeg innbiller meg at det var Doxa model 40 jeg kom over i Danmark på slutten av 1980-tallet :confused:
 
M

mo ha dk

Gjest
En liten story kapellmester, for moro skyld. Tja, ca. 20 år siden, muligens et år eller to til. Jeg var hjemme hos danske Peter Rahbek på Sjælland, den gangen han var hi-fi journalist i danske HI-FI & Elektronik. Det første jeg ser når jeg kommer inn i stua, etter å ha passert noen rådyre treningssykler i gangen, var flere par høyttalere, og de feteste Mark Levinson mono-trinn man fikk kjøpt den gang. Jeg hadde aldri sett disse før live, de var grisestore!!! Men, oppå hver av ML forsterkerne stod hver sin lille Doxa 70 Signature, så små i forhold at jeg ikke sanset de før wow-faktoren hadde lagt seg over masse grumt utstyr. Hvor Peter tar på den ene Doxa forsterkeren, sier følgende til meg (nesten som jeg her sier det, men på dansk selvfølgelig):

- Kan være det er hyggelig for deg som er norsk å vite at det er disse jeg selv nyter musikken på, hvor ML-trinnene her kun fungerer som rack til Doxaene.

Og det er sant, Doxaene var tilkoblet, mens de fete ML monoblokkene kun var arbeidsverktøy jobbmessig.
He, he - husker det ja! Jeg var dansk importør av Doxa dengang - ingen tvil om at Peter likte Doxa bedre :) Jeg har stor beundring og respekt for det Doxa har kommet med de siste årene. Tror mange vil bli overrasket over hvor knall bra Doxa spiller i dag.
 

haraldo

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.06.2012
Innlegg
2.469
Antall liker
2.312
Sted
Endor
Dette er svært interessante saker, jeg sverger selv til fase/impulskorrekte høyttalere, jeg har 2 par selv hjemme :-D (ikke Doxa)

Såvidt jeg vet er det stor forskjell på et elektrisk 1. ordens filter og et akustisk 1. ordens filter....

Er det ikke slik at et elektrist 1. ordens filter ikke vil gi faselineære høyttalere av den grunn at stort sett alle elementer har fasedreininger relativt langt inn i pass-band området (slik jeg forstår det) så det trengs da fasekorrigerende kretser i delefilteret for å korrigere dette, ser du på f.ex Thiel eller Vandersteen sine delefiltre så er ikke alltid enkelhet det som nødvendigvis er mest fremtredende, det kan være relativt komplekst å komme frem til et akustisk 1. ordens filter.

Vandersteen 'hånd-tweaker' alle sine singatur modeller for å sikre faselinearitet, Dunlavy gjorde også det samme med alle høyttalere som kom ut fra fabrikken der. Jeg tror også det samme er tilfellet hos Duntech og VAF ... som alle har faselinearitet som prinsipp ...

Spørsmålet er hva dere gjør for å sikre at dere oppnår en perfekt akustisk 1. ordens deling og hvordan dere korrigerer for fasedreiningene som finnes (i alle elementer) Når dere sier at Doxa 8.2 er faselineære så tar jeg det for gitt at de er perfekt impuls-korekte og kan gjengi en step-response nærmest korrekt, er mine tanker om dette korrekte? :)

Jeg ser veldig frem til 5.2 og 6.2 som er skikkelig bra for de med litt mindre rom :p

Jeg bare må legge øre til 8.2 :D
 
Sist redigert:

Informasjon om bruker

kapellmester
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
439
Link til alle artikler
6
kapellmester sine annonser
Bransjenyheter
DOXA stiller ut i Bankettsalen

DOXA stiller ut i Bankettsalen

  • 0
HiFi messe i Horten 10 og 11 okt. Velkommen til å besøke DOXA i bankettsalen til helgen. Vi setter opp et system med: Forsterker: DOXA Model 61 (49´000kr) eller 61 J (29´000kr) Høyttaler...
Fortsett
Bransjenyheter
MAGNAT høyttalere KAMPANJE

MAGNAT høyttalere KAMPANJE

  • 1
MAGNAT Magnat er en av tysklands store høyttalerprodusenter som er godt kjent over det meste av europa for sin fortreffelig lyd og nydelige design. Her i norge er Magnat å anse som en meget...
Fortsett
Bransjenyheter
ESSENCE HD DAC med HDMI, USB preamp og fjernkontroll

ESSENCE HD DAC med HDMI, USB preamp og fjernkontroll

  • 1
ESSENCE HDACC HD lyd DAC med HDMI inn/ut, usb, fjernkontroll og forforsterkerfunksjon. Perfekt til effektforsterkere og som samlende "hjerne" i et hvert hjemmeunderholdningssystem. Velkommen til...
Fortsett
Bransjenyheter
DOXA

DOXA

  • 19
Hei alle musikkelskere, DOXA Høyttaler ! Vi har et godt fylt lager med Doxa Model 8.2 i følgende finisher: Lys Eik (stonewash oak), Natur Eik, Sort Ask, Santos Rosetre (rosewood), Brun Natur...
Fortsett
Bransjenyheter
LEGACY AUDIO OG DOXA i Kristiansand

LEGACY AUDIO OG DOXA i Kristiansand

  • 1
Nå kan alle lyttende ører vende kursen mot Kristiansand og Maxwell hi-fi butikken i Dronningens gt 85 fordi.... Vi demonstrerer Legacy Audio Focus HD sammen med DOXA model 74 og/eller model 61...
Fortsett
Topp Bunn