Acurus og Aragon er tilbake!

I

Intrepid-AV

Gjest
Acurus og Aragon er tilbake med nye modeller og oppdatert design. Mange husker kanskje disse to amerikanske merkene som var kjent for å bygge forsterkere med mye krefter. Aragon ble startet for over 30 år siden av Mondial Design i New York, og en ti års tid senere ble Acurus lansert som et prisvennlig alternativ til Aragon.

I 2008 ble Acurus og Aragon kjøpt av amerikanske Indy Audio Labs, et selskap som teller et antall ingeniører som tidligere jobbet med utvikling av begge merkene. Indy Audio Labs har hatt mål om å bygge opp igjen disse to store amerikanske forsterkerlegendene og har nå lansert flere nye modeller. Den utvendige designen av forsterkerne er revidert noe mens teknologien er helt ny. Alt utvikles og produseres i USA.




Acurus lanserer Aries, en 2.1 integrert forsterker på 2×200 watt og som i tillegg har egen subwoofer utgang. Den kan også utstyres med ekspansjonskort for phono og digital innganger.


Ellers består porteføljen av tre kraftige sluttrinn, A2002, A2005 og A2007. Som navnet antyder leverer disse 200 watt i 2, 5 eller 7 kanaler. Teknikken er basert på et klassisk analogt utgangstrinn og en sjenerøs strømforsyning, som gjør at disse er egnet til å drive selv tungdrevne høyttalere. Forsterkerne er passivt avkjølt med store eksterne kjøleribber.

Acurus satser tungt på hjemmekino og produktene er følgelig THX Ultra2 sertifisert. På nyåret kommer ACT4 prosessoren ut. Denne vil ha støtte for Dolby Atmos og hele 14 kanaler (11.3).

En nyhet er ethernet-inngang på alle modeller, noe som gjør det mulig via et webgrensesnitt å overvåke alle funksjoner. Man kan for eksempel lese av forsterkerens temperatur, status per utgang samt slå av og på hver kanal separat. Dette er spesielt nyttig når man vil lytte i stereo på en flerkanals forsterker og kan slå av kanalene som ikke er i bruk. På den måten blir hele strømforsyningens kapasitet tilgjengelig for de to kanalene som er i bruk, noe som bidrar til å skape større dynamikk i musikken.



Aragon representerer high-end utvalget og her finnes både 400 watts kraftige monoblokker - Iridium - og et stereo sluttrinn - 8008 - som yter 2×200 watt. Om litt vil Aragon i tillegg lansere en to-kanals forforsterker med både analoge og digitale inn- og utganger.

Produktutvalg Acurus »

Produktutvalg Aragon »

Intrepid AV er distributør og forhandler av Acurus og Aragon i Norge.
 

JCB

Medlem
Ble medlem
28.04.2013
Innlegg
13
Antall liker
0
Artig å se Aragon tilbake... Og ikke store stilendringen heller.
 

BEF.

Bransjeaktør
Ble medlem
26.04.2008
Innlegg
781
Antall liker
1.394
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Det ligger ikke noe pris på Acurus ACT 4 prosessoren. Hva vil den ligge ca. i pris på?
 
I

Intrepid-AV

Gjest
ACT 4 prosessoren er det eneste av Acurus produktene som ikke er lansert ennå. Den skulle ha vært lansert allerede, men Acurus har valgt å ta inn støtte for både 4K og Dolby Atmos og lanseringen er dermed blitt forskjøvet i tid. Acurus har antydet februar 2015. Pris er ikke endelig fastsatt, men det er ikke usannsynlig at vi vil se noe i størrelsesorden 55-60.000.
 

BEF.

Bransjeaktør
Ble medlem
26.04.2008
Innlegg
781
Antall liker
1.394
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Hva jeg leser om den virker det som om den ikke har noe auto-setup, kun manuell justering. Har du noen annen info på det?
 
I

Intrepid-AV

Gjest
Sitter dessverre ikke med denne type info om ACT 4 prosessoren ennå. Skal informere når det skulle komme og når det nærmer seg lansering.
 

skorob

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
3.785
Antall liker
1.983
Sted
Brumunddal
Torget vurderinger
9
2.1 ampen er veldig spennende :). Begynner å bli veldig mye bra i den klassa nå:
Hegel H300 og 160
Gato 250
Marantz PM11S3
+++
 
I

Intrepid-AV

Gjest
ACT prosessoren er nå endelig klar fra Acurus!!

Stikkord: Dolby Atmos, DTS:X, HDMI 2.0/HDCP 2.2. 14 kanaler. Balansert.

Acurus ACT4.jpg
 
Topp Bunn