Resultater 1 til 10 av 10
Abonnér på denne artikkelen
 1. Acurus og Aragon er tilbake!

  9 Kommentarer Av Intrepid-AV - 29.10.2014 16:29
  Acurus og Aragon er tilbake med nye modeller og oppdatert design. Mange husker kanskje disse to amerikanske merkene som var kjent for å bygge forsterkere med mye krefter. Aragon ble startet for over 30 år siden av Mondial Design i New York, og en ti års tid senere ble Acurus lansert som et prisvennlig alternativ til Aragon.

  I 2008 ble Acurus og Aragon kjøpt av amerikanske Indy Audio Labs, et selskap som teller et antall ingeniører som tidligere jobbet med utvikling av begge merkene. Indy Audio Labs har hatt mål om å bygge opp igjen disse to store amerikanske forsterkerlegendene og har nå lansert flere nye modeller. Den utvendige designen av forsterkerne er revidert noe mens teknologien er helt ny. Alt utvikles og produseres i USA.
  Acurus lanserer Aries, en 2.1 integrert forsterker på 2×200 watt og som i tillegg har egen subwoofer utgang. Den kan også utstyres med ekspansjonskort for phono og digital innganger.


  Ellers består porteføljen av tre kraftige sluttrinn, A2002, A2005 og A2007. Som navnet antyder leverer disse 200 watt i 2, 5 eller 7 kanaler. Teknikken er basert på et klassisk analogt utgangstrinn og en sjenerøs strømforsyning, som gjør at disse er egnet til å drive selv tungdrevne høyttalere. Forsterkerne er passivt avkjølt med store eksterne kjøleribber.

  Acurus satser tungt på hjemmekino og produktene er følgelig THX Ultra2 sertifisert. På nyåret kommer ACT4 prosessoren ut. Denne vil ha støtte for Dolby Atmos og hele 14 kanaler (11.3).

  En nyhet er ethernet-inngang på alle modeller, noe som gjør det mulig via et webgrensesnitt å overvåke alle funksjoner. Man kan for eksempel lese av forsterkerens temperatur, status per utgang samt slå av og på hver kanal separat. Dette er spesielt nyttig når man vil lytte i stereo på en flerkanals forsterker og kan slå av kanalene som ikke er i bruk. På den måten blir hele strømforsyningens kapasitet tilgjengelig for de to kanalene som er i bruk, noe som bidrar til å skape større dynamikk i musikken.  Aragon representerer high-end utvalget og her finnes både 400 watts kraftige monoblokker - Iridium - og et stereo sluttrinn - 8008 - som yter 2×200 watt. Om litt vil Aragon i tillegg lansere en to-kanals forforsterker med både analoge og digitale inn- og utganger.

  Produktutvalg Acurus »

  Produktutvalg Aragon »

  Intrepid AV er distributør og forhandler av Acurus og Aragon i Norge.

 2. Antall kommentarer 9

  Kommentarer

 3. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2010
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  1,243
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Hva blir prisen på dem?

 4. #3
  Intrepid-AV
  Guest
  Alle prisene ligger ute på sidene det er linket til nederst i innlegget.

  Produktutvalg Acurus »

  Produktutvalg Aragon »

 5. #4
  Medlem
  Ble medlem
  Apr 2013
  Innlegg
  13
  Tagget i
  0 Innlegg
  Artig å se Aragon tilbake... Og ikke store stilendringen heller.

 6. #5
  Overivrig entusiast BEF.'s Avatar
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Asker
  Innlegg
  536
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det ligger ikke noe pris på Acurus ACT 4 prosessoren. Hva vil den ligge ca. i pris på?

 7. #6
  Intrepid-AV
  Guest
  ACT 4 prosessoren er det eneste av Acurus produktene som ikke er lansert ennå. Den skulle ha vært lansert allerede, men Acurus har valgt å ta inn støtte for både 4K og Dolby Atmos og lanseringen er dermed blitt forskjøvet i tid. Acurus har antydet februar 2015. Pris er ikke endelig fastsatt, men det er ikke usannsynlig at vi vil se noe i størrelsesorden 55-60.000.

 8. #7
  Overivrig entusiast BEF.'s Avatar
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Asker
  Innlegg
  536
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hva jeg leser om den virker det som om den ikke har noe auto-setup, kun manuell justering. Har du noen annen info på det?

 9. #8
  Intrepid-AV
  Guest
  Sitter dessverre ikke med denne type info om ACT 4 prosessoren ennå. Skal informere når det skulle komme og når det nærmer seg lansering.

 10. #9
  Hifi Freak skorob's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Brumunddal
  Innlegg
  2,922
  Tagget i
  0 Innlegg
  2.1 ampen er veldig spennende . Begynner å bli veldig mye bra i den klassa nå:
  Hegel H300 og 160
  Gato 250
  Marantz PM11S3
  +++

 11. #10
  Intrepid-AV
  Guest
  ACT prosessoren er nå endelig klar fra Acurus!!

  Stikkord: Dolby Atmos, DTS:X, HDMI 2.0/HDCP 2.2. 14 kanaler. Balansert.

  Navn:   Acurus ACT4.jpg
Visninger: 138
Størrelse: 47.3 Kb

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed