HIGH FIDELITY CABLES ink innbrenning

HFC_comp.jpg

NY PRISSTRUKTUR/ LEVERES FERDIG BRENT INN!

Vi har nå satt ned prisene på High Fidelity Cables. www.bebophifi.com
Vi kommer aktivt til å gå ut for å tilby utlån til noen utvalgte. Dette blir helt uforpliktende og gjøres for å få tilbakemeldinger på hvordan kablene fungerer i ulike systemer. Det er vel høyst unødvendig å si at vi mener de er svært gode. Også i forhold til prisen.

High Fidelity Cables krever nokså lang innspilling. Derfor har vi investert i en kabelinnbrenner som avbildet. Dette gjør at vi leverer våre kabler ferdig «innspilte»,dette sparer ny eier for noen hundre timers venting på at de skal lyde slik de skal; Tvers igjennom åpent, nøytralt og naturlig.

VI TILBYR INNBRENNING AV KABLER
Vi tar imot kabler til innbrenning mot en liten godtgjørelse. Typisk tar det 2-3 dager for signalkabler og ca. 3-4 dager for høyttalerkabler å bli brent inn. Nettkabler noe mer. Lite er mer frustrerende å vente noen hundre timer før en kabel "åpner seg" eller kort sagt spiller som den skal. Her er løsning for deg som ikke gidder å vente!
Om innbrenning har noe for seg? Svaret er entydig ja. Under et par opplysende tester:

http://www.enjoythemusic.com/magazine/equipment/0404/audioharma.htm

http://positive-feedback.com/Issue47/cablecooker.htm


Ønsker du å spare deg selv og egen elektronikk for noen hundre timers"jobb"?Ta kontakt på jp@bebophifi.comfor mer informasjon.


 

Vedlegg

Sist redigert:

Kommentarer

McLaren

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
1.911
Antall liker
273
Torget vurderinger
11
Hva er det som fysisk skjer når en brenner inn kabler? Helt blank her.

McLaren
 

Distinctive

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2006
Innlegg
11.063
Antall liker
3.589
Sted
Stavanger
Etter min mening så stabiliseres kapasitansen i kabelen gjennom uttørring av kabelisolasjonen, dvs. man optimaliserer dielektrikumkonstanten i audioformidlingsammenheng.
 

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.736
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
Etter min mening så stabiliseres kapasitansen i kabelen gjennom uttørring av kabelisolasjonen, dvs. man optimaliserer dielektrikumkonstanten i audioformidlingsammenheng.
Mine tanker går til mitt sedvanlig utmerkede innlegg på Off-topichjørnet om en forelesning på Universitetet i Oslo:

"Belys fordeler og ulemper ved en systemisk/ sosialkonstruktivistisk/ narrativ kommunikasjonsteoretisk plattform for kommunikasjonsforståelsen i forskning på kunnskapsutvikling blant lærere i skolen."
 

Bebophifi12

Bransjeaktør
Ble medlem
01.05.2012
Innlegg
377
Antall liker
70
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Jeg hadde egentlig vente på dette her. Er det mange som er ukjent med fenomenet om at kabler rett ut av boksen bør spilles inn? Er det mange som ikke er i stand til å høre forskjell på innspilte og uinnspilte kabler? En del kabler (som våre) profiterer på dette, så enkelt er det. Jeg ser ingen grunn til å starte en diskusjon om dette temaet, ei heller bli med på en. Det er da høyst frivillig og ingen tvang? Vi kan selvsagt levere kabler som ikke er innbrente også.....

Vi har kjøpt en kabelinnbrenner fordi vi:
1) Ønsker å levere ferdig innbrente kabler til de som kjøper av oss
2) High Fidelity Cables krever en del innspilling for å yte som de kan. Den kabelinnbrenneren vi har kjøpt ble anbefalt av High Fidelity Cables
3) Når vi låner ut kabler vil vi gjerne forsikre oss om at det vi låner ut fungerer 100 %.

For egen del synes jeg det er en kjempefordel at innbrenningen kan gå over noen få dager i stedet for noen ukers bruk. Man kan gjerne være skeptisk til dette og det er helt likegyldig for meg. Jeg ser kun fordeler med å få denne prosessen hurtig unna slik at jeg snarest mulig har den ytelsen som er forventet. Noen kabler trenger kort innspilling, våre lengre tid.

Mht det å tilby innbrenning:
Det er en tjeneste som vi tilbyr HVIS noen vil benytte seg av det. Hvis noen ønsker dette får de ta kontakt, så enkelt er det. Dyrt blir det ikke!

Våre kunder betaler selvsagt ikke ekstra for å få brent inn nye kabler eller evt. få dem brent inn på nytt etter en tid. Noen hevder at dette er ett poeng, det kan jeg pr i dag ikke bekrefte i det jeg ikke har noen erfaringer på akkurat dette. Innbrenning av nye kabler vet jeg derimot har mye for seg, tvilere er velkomne til å mene noe helt annet.

I linken under er teknologien forklart, for de som gidder. Det kommer helt sikkert svar som avviser det hele som sludder og kvasiteorier, dem om det.

audiodharma Cable Cooker™ - Cable Conditioner | audio excellence az
 

Distinctive

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2006
Innlegg
11.063
Antall liker
3.589
Sted
Stavanger
Jeg oppfatter forklaringen som et støtte for mitt syn, selv om den tekniske beskrivelsen er veldig vag på punktet rundt dielektrikum problematikken.
 

McLaren

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
1.911
Antall liker
273
Torget vurderinger
11
Jeg ønsket ikke starte en diskusjon, Jan Petter, kun nysgjerrig på hva som fyisk skjer med ett kabelsett når det er brent inn kontra nytt. Mister kablene på sikt effekten? Regner at du klarer og gi ett oppklarende svar. Bare så det er sagt er jeg ikke negativt innstilt.
 

Bebophifi12

Bransjeaktør
Ble medlem
01.05.2012
Innlegg
377
Antall liker
70
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
For all del :). Dette med kabelinnbrenning maskinelt er vel ikke helt vanlig (OHC gjør det vel) så jeg regnet med lange diskusjoner og beskyldninger om snake oil etc. Jeg ser til min store glede og en smule overraskelse at det stort sett har uteblitt. Dette var vel litt av grunnen til mitt ordvalg den gangen.

Jeg må nesten ta dette ut ifra egne erfaringer med High Fidelity Cables, mht lyden. Hva som rent fysisk skjer må jeg nesten henvise til den tekniske forklaringen i linken tidligere i tråden. Jeg er ikke fysiker, elektriker eller ingeniør. For meg handler hifi om lydgjenigivelse, hva som skjer i apparatene og kablene underveis har ingen stor interesse.

Men altså, og her må jeg nesten snakke om de kablene vi har. Skal holde dette på et saklig nivå uten å fremheve våre kabler spesielt mht lydkvalitet. Men erfaringen er nå en gang med High Fidelity Cables.

Kort fortalt: En ikke-innbrent HFC kabel kan lyde noe tørr, slank og "uferdig". Her er alt selvsagt nevnt i relative termer, helt håpløst lyder det ikke. En innspilt HFC spiller meget naturlig, stort og kroppslig, forskjellen er ikke ubetydelig. Det finnes en tråd her på HFS (Hagens Hifi fra Nlykke), han lånte to av våre HFC kabler. Det samme har noen andre og deres inntrykk og beskrivelse er god. De kablene var selvsagt ferdig innspilte og lyder som de skal. Hjemme har jeg har både HFC standard og Enhanced, erfaringene er de samme. Kablene må brennes inn og etter det stå i anlegget i ro og brukes. Innbrenningen hjelper ett stykke på vei, men de trenger litt tid i anlegget også.

High Fidelity Cables er spesielle grunnet teknologien som brukes, magnetisme. Dette betyr at de er lite egnet for vanlig A/B testing i det at de bør stå i anlegget en stund for å spille optimalt. Man kan selvsagt kjøre sammenligninger, men da må man bruke litt tid.

Vi har kabler for utlån og tilbyr dette til de som vil så langt vi har kabler ledige. Endel kabler er nå på utlån og noen skal ut neste uke. De kablene er innbrent og alle får samme beskjed: La dem stå i ro før man lytter kritisk.

Når det gjelder "oppfriskning" etter en tid: Som tildigere nevnt anbefaler produsenten av kabelinnbrenneren dette. Om han gjør det for å underbygge eget produkts uunværlighet vites ikke, men dette skal vi prøve ut etter hvert.

Håper at dette hjalp litt, men som du skjønner er ikke mitt fagfelt "elektroners forflytning og betydelse av denne prosessen". Jeg hører på musikk og er glad i god lyd.
 

POB

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.09.2003
Innlegg
2.986
Antall liker
2.910
Sted
Kulturhovedstaden
Torget vurderinger
31
Skjønner f...en ikke hvorfor folk skal sable ned importører som tilbyr produkter og tjenester.
Uten importører som klarer å selge varene sine, blir det ingen annonsering.
Annonsering er viktig for å kunne dele informasjon, bla her på sentralen og i magasiner.

Uten importører ender vi opp med å importere kinamikk alle sammen, og så sitter vi der da med lampettledninger og tvinner til vi blir blå i trynet og lurer på hvorfor anlegget låter dritt. Det er fullt mulig å være uenig i om det som blir tilbydt for salg er bra. Men å gå derfra til å be folk holde seg vekk fra forhandler, er jævlig drøyt.

Bare så det er klart, jeg har aldri kjøpt noe som helst av Bebop, men jeg har en smule respekt for folk som forsøker å gjøre butikk ut av det de driver med.
 

DagT

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.05.2013
Innlegg
2.563
Antall liker
3.113
Sted
Oslo
Hvis innbrenning har så mye for seg. Hvorfor er ikke bruktverdien på kabler høyere?

Når det gjelder forsøkene på forklaring som produsenten gir i dette tilfellet, så synes jeg den er ærlig nok i og med at de sier at de ikke vet hvorfor dette virker. Det jeg savner er dokumentasjon på AT det virker (utover subjektive lytteinntrykk).

Når det gjelder importørens kunnskap tror jeg ikke man skal vente seg for mye. Deres jobb er å selge noe de tror det er et marked for, og så lenge de ikke på eget initiativ kommer med forsøk på tekniske forklaringer er det feil å kritisere det. At noe av reklamemateriell ser ut som en misfortått gjenfortelling av en dårlig artikkel i illustrert vitenskap får så være bare det ikke oversettes, blir enda dårligere, og presenteres som sannhet.
 

DagT

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.05.2013
Innlegg
2.563
Antall liker
3.113
Sted
Oslo
I mellomtiden kan vi andre kjøpe kabler, bruke dem en stund, og så selge dem som "ferdig innbrente".
 

Bebophifi12

Bransjeaktør
Ble medlem
01.05.2012
Innlegg
377
Antall liker
70
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Kanskje vi skulle lage klippekort av type bleieavtale; Betal for fire innbrenninger og få den femte gratis....

Det ligger uante forretningsmuligheter i en kabelinnbrenner :)!!!
 

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.876
Antall liker
5.717
Torget vurderinger
1
En rekke innlegg er slettet i denne tråden. Under bransjehjørnet er det ønskelig at bransjemedlemmer skal komme med bransjenyheter, og ikke bli skremt bort.

Mvh
Høvdingen
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.382
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Skjønner f...en ikke hvorfor folk skal sable ned importører som tilbyr produkter og tjenester.
Uten importører som klarer å selge varene sine, blir det ingen annonsering.
Annonsering er viktig for å kunne dele informasjon, bla her på sentralen og i magasiner.

Uten importører ender vi opp med å importere kinamikk alle sammen, og så sitter vi der da med lampettledninger og tvinner til vi blir blå i trynet og lurer på hvorfor anlegget låter dritt. Det er fullt mulig å være uenig i om det som blir tilbydt for salg er bra. Men å gå derfra til å be folk holde seg vekk fra forhandler, er jævlig drøyt.

Bare så det er klart, jeg har aldri kjøpt noe som helst av Bebop, men jeg har en smule respekt for folk som forsøker å gjøre butikk ut av det de driver med.
+1
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.951
Antall liker
13.293
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
jeg har hatt en slik Cable cooker i mange år og den virker
pleier og brenne inn kondiser og motstander
noen andre har lånt den innimellom og responsen er unison
jeg trenger hverken tjene den inn eller forsvare innkjøpet og er komfortabel med å disponere den 24/7/365
mvh
Leif
 

McLaren

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
1.911
Antall liker
273
Torget vurderinger
11
Hva er prisen på innkjøp av en slik maskin? Hvor ofte tar du en oppfriskning, leif? om du gjør?
 

Informasjon om bruker

Bebophifi12
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
70
Link til alle artikler
84
Bebophifi12 sine annonser
Bransjenyheter
Kaiser Kawero Classic - CES 2016

Kaiser Kawero Classic - CES 2016

  • 4
Det ble brukt en spesialutgave på messen av Kaisers toppmodell, mer informasjon finner du her hvis det er av interesse. " Kaiser Acoustic’s Kawero! Classic loudspeaker is exceptional inside and...
Fortsett
Bransjenyheter
KAISER KAWERO CLASSIC - NY VERSJON

KAISER KAWERO CLASSIC - NY VERSJON

  • 49
Kaisers toppmodell har blitt enda bedre. Nytt av året er en ny RAAL bånddiskant som er en videreutvikling av den allerede meget anerkjente diskantenheten. RAAL blir av mange regnes som verdens...
Fortsett
Bransjenyheter
ABSOLARE PASSION INTEGRATED I STEREO +

ABSOLARE PASSION INTEGRATED I STEREO +

  • 6
Sitat: " Dette er den beste integrerte forsterkeren vi har hørt. Til nå ". Kan sees og høres hos Bebop Hifi i Ålesund. bebophifi
Fortsett
Bransjenyheter
WRITERS CHOICE AWARD 2015 POSITIVE-FEEDBACK.COM

WRITERS CHOICE AWARD 2015 POSITIVE-FEEDBACK.COM

  • 88
Denne æren ble tildelt Specs nest dyreste integrerte forsterker RSA-M3 EX. Vil du høre "klasse D" gjort på en helt spesiell og ytterst musikalsk måte ta kontakt. Lydidealet til Spec er 300B...
Fortsett
Bransjenyheter
ABSOLARE OG KAISER CHIARA PÅ DEMO I ÅLESUND

ABSOLARE OG KAISER CHIARA PÅ DEMO I ÅLESUND

  • 0
Dette er produkter i den desiderte high end klassen. Vi har dem på demo i Ålesund og har premiere på denne kombinasjonen 10/12 kl 18-21, Amfi Moa Langelandsveien 25, Ålesund Stokkbygget vest. Demo...
Fortsett
Bransjenyheter
Solgt!

Solgt!

  • 3
Til en som skjønte sitt eget beste. Bedre lyd for 30.000,- finnes ikke :) Gratulerer!
Fortsett
Topp Bunn