Resultater 1 til 1 av 1
Abonnér på denne artikkelen
 1. OLYMPIA Mini: Ny test og nyttårstilbud

  0 Kommentarer Av ABC - 08.01.2012 15:44
  Den kompromissløse effektforsterkeren OLYMPIA Mini fra PBN Audio er testet i Hjemmekino 01/2012 v/Roy Ervin Solstad på samme måte som McIntosch 1,2 KW monoblokker og Plinius Hiato effektforsterker er evaluert av skribenten, dvs. sammen med Bladelius Embla forforsterker og med MONTANA XPS Signature som referansehøyttalere.  Det vel ingen overdrivelse å si at OLYMPIA Mini spiser kirsebær med de store, og det altså selv UTEN at Mini benyttes sammen med en forforsterker fra PBN Audio. Brukes OLYMPIA Mini sammen med en OLYMPIA forforsterker, får man ut det FULLE potensialet av forsterkerne, nemlig ved bruk av det unike BNC 75 ohms systemet som alle OLYMPIA forsterkere leveres med som standard, inkludert 75 ohms BNC signalkabler. PBN Audios unike lavimpedans signaloverføringssystem byr på et nytt univers av mikrodetaljer og levende holografi!

  Nedenfor følger et utdrag av testen. Hele testen kan leses i Hjemmkino 01/2012, som er i salg i butikkhyllene nå!

  "SYNERGIEFFEKTEN

  Med effektforsterker og høyttalere fra samme produsent burde forholdene ligge til rette for en ypperlig match. Olympia Mini skuffer definitivt ikke.

  Tekst og foto: Roy Ervin Solstad

  Konstruksjonene er ekstreme, og en prat med Noerbaek viser med all tydelighet at dette er en hifi-produsent som ikke er interessert i å ta snarveier ved utviklingen av sine produkter. Selv etter å ha hatt de to digre McIntosh-forsterkerne på 67 kilo i anlegget nylig, er det ingen grunn til å bli bekymret for hestekreftene denne forsterkeren innehar. 160 watt i åtte ohm og 1500 voltampere transformator betyr både hestekrefter og dreimoment nok for de fleste, noe også vekten på over 38 kilo indikerer.

  Til testen fikk jeg låne med meg toppmodellen av forforsterkerne til PBN, Olympia LX med den store strømforsyningen, og det virker definitivt som PBN Audio er inne på noe, for jeg gjenkjente alle forbedringene. Lyden ble bedre når jeg byttet fra rca til xlr til bnc mellom foforsterkeren og effektforsterkeren. At jeg likevel brukte Bladelius Embla til størstedelen av testen skyldes ene og alene at jeg ønsket å teste effektforsterkeren Olympia Mini på samme måte som jeg har testet andre forsterkere i det siste.

  Det blir aldri for fett og kvapsete, men faktisk nesten litt på samme måte som gode rørforsterkere. Det skaper glimrende stemmegjengivelse, og dette er rett og slett utrolig overbevisende. Solistene står som en påle mellom høyttalerne (om det er der de befinner seg i opptaket) og lydbildet er både stort og bredt. Det gir en realistisk opplevelse av opptaksrommet. Oppover er det også bare fryd og gammen. Det blir aldri skarpt, men ruller heller ikke av. Snert er det for øvrig mye av i Olympia Mini. Er du glad i dynamikk, kan du sette Olympia Mini på audition-lista umiddelbart. Det gode er at det ikke bare er på typisk rytmisk musikk du hører forskjellene. Mikrodynamikken er nemlig også veldig imponerende. Det starter og stopper akkurat når det skal og de 160 wattene holder Montana-høyttalerne i et jerngrep. Det er rett og slett en glimrende kombinasjon.

  I USA koster den over 9000 dollar, men importøren tar kun kr 69000 her hjemme. Det er billig.

  Konklusjon

  En gnistrende god effektforsterker som har både kraft og finesse for selv tungdrevne høyttalere. Denne forsterkeren viser at Peter B. Noerbaek kan mer enn å lage høyttalere."

  Vi feirer det nye året og den glitrende nye testen av OLYMPIA Mini med et spesialtilbud på denne superforsterkeren:

  Utsalgspris: NOK 69900
  Nyttårstilbud til 01.03.2012: NOK 59900

  Valgfri finish: Black, Grey eller Silver

  CRESCO: Vi tilbyr CRESCO hel eller delvis betalingsutsettelse - rentefritt i inntil 9 måneder!

  HighEnd
  www.highend.no
  kontakt@highend.no
  Tel. 4516 4568

  Vedlagte bilder  

 2. Antall kommentarer 0

  Kommentarer

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed