Selvbyggsesongen er endelig tilbake og CreativeHiFi har har gleden av å presentere bl.a tre nye selvbyggmodeller i BEL serien:

BEL ES F. Gulvstående 2,5 veis high end selvbygghøyttaler:


BEL ES S. 2-veis stativ high-end selvbygghøyttaler, og BEL ES C 2-veis high-end senter d'Appolito:


Videre har vi en rekke spennende høyttalerelementer og kits med høy kvalitet og gode priser:

TangBand Micromonitor FR3. Et vellydende micro kit som inkluderer elementer, notchfilter, terminaler og byggebeskrivelse:


I løse elementer har vi følgende:

TangBand 28-847s diskant. 28mm dome med kompakt neodym magnetsystem. Fin frekvensgang, og kan deles relativt lavt:


TangBand W3-871S. Må vel sies å være verdens mest populære fulltoneelement i bunnprisklassen. Eksepsjonell lydgjengivelse til prisen.


TangBand W4-657SC i massiv aluminiumsramme og aluminiumsmembran og massiv aluminiumsfaseplugg. Litt mindre kjent fulltone enn W3-871s, men likefullt en bombe innen fulltonemarkedet med sin lave pris og meget gode lydgjengivelse. Har av flere blitt sammenlignet med langt dyrere fulltoner fra andre produsenter.


TangBand W6-623. Et utrolig prisgunstig bass/mellomtoneelement. Et meget vellydende element som har meget gode målinger og ikke minst et meget lyttevennelig element. Dette elementet har ingen problemer med å følge opp frekvensgangen nedover fra det ypperste av diskantelementer på markedet. Har bl.a blitt brukt sammen med Mundorfs AMT modeller med meget godt resultat.


TangBand W6-1139SG. Et renspikka subbasselement i miniklassen. Denne 6,5 tommeren har et lineært utsving på 26mm (Maks 50mm), og dens størrelse gjør at den egner seg i små sub-kasser enten som trykkammer eller bassrefleks. Går dypt og tåler masse juling:


TangBand W8Q-1071. Et renspikka subbasselement egnet for bassreflekskasser på ca 40 liter. Lang lineær slaglengde på 24mm gir dette 12x8" elementet headroom nok til å filleriste de fleste subbasselementer på markedet i langt høyere prisklasser.HiVi Research SD1.1-A. Diskantelementet kan karakteriseres som luftig med lav forvrengning og spiller godt i toveisapplikasjoner. Anbefalt delefrekvens 3kHz.


HiVi Research RT1.3. Et lite isodynamisk diskant-båndelement. Elementet kan karakteriseres med lav forvrengning, lineær impedans og god spredning.


HiVi Research TM1A. Dette to-i-en elementet, 2" mellomtone og 1" diskant, kan benyttes som ett enkelt element i en toveiskonstruksjon der du ønsker å dele diskanten lavt uten å miste dynamikk. Elementet i sin helhet har en frekvensgang fra 1,5khz til godt over 20khz med god spredning, lav forvrengning og god dynamikk. Deles internt mellom 5 og 8kHz med 12 - 18dB okt filter.


HiVi Research F5. Et lite 5,5" element med god lydgjengivelse, og egner seg i små toveis stativhøyttalere. High-end høyttaleren Swans M1 benytter dette elementet:


HiVi Research F6. Dette 7" elementet har høstet mye ros, og blir bl.a benyttet i alle BEL ES modellene og high-end modellen Swans Tempus. Elementet krever ingen delefrekvens men tegninger til frekvenskompensering kan legges ved. Elementet ruller pent av ved ca 3khz:HiVi Research F8. Dette 8" elementet er lett å bruke og kan benyttes i toveissystemer med meget godt resultat. Med god og fyldig bassgjengivelse og god og varm mellomtonegjengivelse, gir dette elementet en behagelig og god lytteopplevelse:


HiVi Research D8.8+. Et 8" basselement i high-end klasse. HiVi er kjent for meget god kvalitet på selv de rimeligste modellene, og med dette elementet i en ganske høyere prisklasse, kan man forvente seg en fenomenalt god bassgjengivelse. En enorm neodymkonstruksjon og en talespole på hele 10cm, og et lineært lavtapsoppheng, kan dette elementet konkurrere med andre produsenter i langt høyere prisklasse:


HiVi Research W10 og W12. Dette er subbasselementer som også fungerer godt lang opp i mellomtonen. Elementene kan bygges inn i relativt små bassrefleks kasser, og gir dyp bass med godt skyv og lav forvrengning. Dette skyldes bl.a god match mellom membran, talespole og presisjonsdreiet magnetsystem.

W10:


W12:


Alle er hjertelig velkommen for en titt på http://creativehifi.com

Mvh.

Vidar