Pressemelding fra Electrocompaniet – april 2010

Høvdingen

The big chief
Administrator
Ble medlem
01.01.2001
Innlegg
6.869
Antall liker
5.689
Torget vurderinger
1
Ny ECI-5 MK II fra Electrocompaniet
Kraftig forbedring av vår største integrerte forsterker



Electrocompaniet har nå gleden av å introdusere MK-II versjonen av vår mest populære integrerte forsterker – ECI-5. Målsetningen når vi skulle utvikle denne nye forsterkeren var å gjøre den mer dynamisk og med enda større oppløsning. Tilbakemeldingene fra vårt lytterpanel tyder på at vi har lykkes – denne forsterkeren låter kraftigere og med et større lydbilde enn hva størrelse og prislapp indikerer.

Bruk av ny teknologi for økt ytelse
På mange måter er ECI-5 MK II en helt ny forsterker – hvor Electrocompaniet har tatt i bruk vår nyeste teknologi for å forbedre ytelse og lytteglede.

Nye ECI-5 MK vil ha en veiledende pris på 28.900.


Mer om teknologien i nye ECI-5 MK II

Nye ECI-5 MK II er utstyrt med et kraftigere utgangstrinn enn den utgående modellen. Dobbelt så mange utgangstransistorer er blitt benyttet for å forbedre basskontroll og stabilitet ved drift av krevende høyttalere.

Kondensatorbanken har blitt utvidet til 80 000 microfarad – i kombinasjon med en overdimensjonert 500 VA transformator gir dette forsterkeren krefter i overflod ved gjengivelse av de mest dynamiske innspillinger.

På denne modellen har Electrocompaniet tatt i bruk et forbedret system for beskyttelse mot overbelastning, som gjør det mulig å fjerne utgangsreleene. Med direkte kobling mellom utgangstrinn og høyttalere er det minst mulig forstyrrelse av signalene – var det noen som sa at den ideelle forsterkeren var en ”straight wire with gain”. Electrocompaniet nærmer seg dette idealet med ny ECI-5 MK II.

Til inngangsvelgeren benyttes høykvalitets analoge brytere – dette gir minimalt med forstyrrelse og lang levetid på forsterkeren. Inngangstrinnet er basert på diskret oppbygde kretser som opererer i klasse A – uten feedback.

Utgangstrinnet på ECI-5 MK II kjører med moderat negativ feedback, hensikten har vært å utvikle en forsterker som kombinerer god bass kontroll, en detaljert mellomtone og en varm detaljert diskant.

Electrocompaniets velkjente FTT strømforsyning er benyttet – dette gjør ECI-5 MK II til en meget kraftig forsterker som er i stand til å håndtere store og krevende høyttalere. ECI-5 MK II har totalt 6 innganger, 2 balanserte, 3 phono og en HT (HomeTheatre) inngang.

Til denne forsterkeren har vi valgt et større display for økt lesbarhet i lytteposisjon– dette er også mulig å dimme ved bruk av fjernkontrollen.


Electrocompaniet - 37 år med norskprodusert HiFi utstyr
Electrocompaniet ble etablert allerede i 1973 og er et flaggskip innen norsk Hi-fi industri. I porteføljen finnes forsterkere, CD spiller og høyttalere i to forskjellige produktfamilier Classic og Prelude. All produksjon skjer på Tau ved Stavanger og produktene eksporteres til mer enn 45 land.
Selskapet fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1976 med den berømte ”The 2 Channel Audio Power Amplifier”. Da denne ble utropt til verdens beste forsterker i det amerikanske HiFi magasinet – The Audio Critic.

For mer informasjon vennligst kontakt

Markedssjef - Jonny Rydningen +47 51 74 10 23 jonny@electrocompaniet.no

www.electrocompaniet.no

Made in Norway

 

DIY_dude

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.01.2007
Innlegg
1.313
Antall liker
66
Sted
OSLO
Torget vurderinger
8
Høres ut som en vinner. :)

Ville vært interessant å se et ordentlig THD-spekter som viser de ulike ordens harmoniske. Også sier de ingenting om hvordan de har løst feedbacken, annet enn at den er moderat. Hvor mange dB? Global feedback? Eller det nye hotte; nested feedback. :-*
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Pressemelding fra Electrocompaniet – april 2010

DP-line, da?

Og, ja. Jeg stiller spørsmålet igjen og igjen og igjen. Til jeg får svar på det.
 
Topp Bunn