Ktema - highend nyhed fra stor personlighed

vassagohifi

Bransjeaktør
Ble medlem
10.06.2003
Innlegg
73
Antall liker
10
Sted
odense
De færreste kender navnet Ktêma, når der skal snakkes highend højttalere. Folk spidser derimod ører når navnet Franco Serblin nævnes.

Franco Serblin var oprindeligt en af hovedmændene bag Sonus Faber. Han var blandt foregangsmændene for højttalerdesign iklædt virkeligt lækker håndværk, således at en højttaler, i et hjem, er mere end bare en højttaler. Hvem husker ikke Stradivari, Minima og Guarneri-højttalerne, blot for at nævne nogle få af de ekstra-ordinære?




Efter flere år på udviklingsbænken, er Franko Serblin klar med sin helt egen højttaler med navnet "Ktêma". Navnet nedkommer fra det græske sprog, og kan relateres til ordet "besættelse". Bag dette navn kommer en højttaler med et radikalt anderledes design, og produceret i de absolut fineste materialer tilgængelige. Ktêma er fra Francos side et statement på hans over 30-årige engagement i produktion af højttalere og ligeledes hans bud på den ultimative musikformidler.

Ser man på Ktêma, ser man straks at den er noget helt specielt. Den ligner intet andet, og spiller som intet andet.





Konstruktionen er en fire-vejs med 5 enheder, og kabinettet er trekantet. Lydmæssigt er der naturligvis konstrueret ud fra at kunne eliminere de stående bølger i kabinettet, og de to forsider er derfor konkave, mens kabinettet i forbindelse med bagsiden og bas-delen er konveks. Dette design giver højttaleren dens meget specielle udseende, og endnu mere dens meget kontrollerede lydgengivelse. Top og bund er lavet i præcisionsskåret aluminium der er overflade behandlet og håndpoleret til at toppe den overlegne finish.




Enhederne er designet og produceret specifikt til denne højttaler. Ragnar Lian fra norske Seas har designet en 28 mm. diskant med softdome til denne højttaler. Derudover sidder der i den massive frontbaffel, monteret 2 4" enheder med støbte chassiser, ventileret polstykke og massiv faseplug til at varetage det sarte mellemtone-område. Membranerne er designet med en blanding af papir og kulfiber for at have en let membran der opfører sig hurtigt, kontant og 100% realistisk iforhold til kildematerialet.

På bagsiden sidder 2 custom-designede 9" bas-enheder monteret. De er konstrueret ligeledes med støbte chassiser og med metalmembran samt massiv faseplug. Enhederne sidder monteret i et, ifølge Serblin, kompressionskontrolleret kabinet, og tillader højttaleren at spille optimalt selvom den måtte spille i et mindre rum. Bas-kontrol har været et meget stort emne for Serblin, da mange store og dyre højttalere er svære at styre på netop dette punkt. Ktêma går en helt anden er vej, og er designet som en relativt let belastning, og som er skabt til en minimum forstærkereffekt på 20 watt, hvilket blandt andet bringer håb for mange af highend rør-entusiasterne.

Delefilteret benytter naturligvis kun den bedste komponenter fra de bedste leverandører, og den interne kabling har ligeledes været i fokus. Her har Serblin valgt italienske Yter, og deres Palladium-kabel som bindeled i højttaleren.

Tekniske data:

Frekvensområde: 26 - 33.0000 Hz
Følsomhed: 92 dB
Impedans: 4 ohm. (minimum 3.2 Ohm ved 70 Hz)
Vægt: 55 kilo
Dimensioner: 110x42x46 (hxbxd)
Minimum anbefalet forstærker : 20 watt.

Ktêma kommer som sagt i ganske få styktal, men vil kunne høres inden længe i Danmark hos distributøren. Højttaleren er designet udfra fokus på musikken, og ikke teknikken, og derfor en information vedrørende teknikken relativt begrænset, så derfor - book tid til en lyttesession.

Prisen på Ktêma forventes at ligge på 28.000,00 eur. (eller 210.000,00 dkr.)

For danmark kontakt:
vassagohifi.com

For sverige, kontakt:
Transient Design KB
Tel. +46 (0) 322 188 05
Mobil. +46 (0) 736 282 595


For Norge Finland kontakt: vi søger en seriøs forhandler i norge.
www.vassagohifi.com
mail: rail@pc.dk
 
Topp Bunn