Adam Audio var allerede tidlig på 80-tallet i gang med å utvikle teknologien som i dag ligger bak Adam Audio sine høyttalere. Dr Oskar Heil og Klaus Heniz jobbet i 1982 med det som i dag er kjent som ART-teknologien, det andre (inklusive Heil selv) har kalt AMT. AMT står for Air Motion Transformer, mens ART står for Accelrating Ribbon Tweeter. I prinsippet snakker vi om samme teknologi, men ART er merkevaren Adam Audio bruker på sine diskant og mellomtoner basert på denne teknologien.

Dr Oskar Heil patenterte i 1972 AMT-prinsippet. Klaus Heinz er mannen bak Adam sine egne AMT-baserte ART-elementer.

Her er ART mellomtonen som er et unikt element med tanke på størrelse, form og akustiske egenskaper:


ART-elementene bygges for hånd hos Adam Audio og kommer ikke, slik mange har spurt om, fra underleverandører.

De bass bass/mellomtoner som Adam bruker kommer nærmest utelukkende fra Eton. Eton er kjent fra mange gode konstruksjoner på markedet og kommer særdeles godt til sin rett sammen med Adam sine ART-elementer.

Mange av Adam Audio sine modeller er enten aktive eller semiaktive. De benytter seg fortrinnsvis av ICE-power teknologi til sine høyttalere, men etter lanseringen av de nye X-ART mellomtone og diskantelementene har de utviklet sin egen klasse AB-teknologi som de i dag benytter til å drive diskantelementer.Adam begynte med hifihøyttalere så sent som i 2004 og er derfor ikke så godt kjent i hifimiljøet så langt. Imidlertid har de blitt lagt merke til etter at de har kapret mange "beste lyd"-utmerkelser på ulike messer rundt i verden. Kanskje enda viktigere er alle de som har fått demoer på Adam sine hifimodeller på slike messer.

Imidlertid er det andre ting Adam Audio er mest kjent for, nemlig studio referansehøyttalere. De bygger alt fra de små A5 aktive monitorene til de enorme S7A:For ikke å glemme deres 21" studio subwoofer:Og deres "Mastering Piece" master-monitorer:

Vel, det var imidlertid ikke studiomonitorer dette handlet om. I 2004 lanserte nemlig Adam Audio sine første høyttalere for hjemmebruk. Man kan vel trygt si at det har vært en suksess.

Så langt har vi vist frem Adam ved et par offisielle anledninger og interessen er allerede svært stor. Mange har etterlyst prisliste og webside. Den mest presise informasjonen om produktene finnes selvsagt her:

http://www.adam-audio.com/

Prisliste finnes her:
http://midgardaudio.no/homeaudio/pri.../Prisliste.pdf

Ellers har vi endelig fått ut våre nye nettsider med egen underside for Adam Audio her:
http://midgardaudio.no/adam/

Adam Audio sitt produktspekter på hifisiden består av følgende serier:

Adam A5 og Sub7:


A5 er en liten aktiv monitor som i dag brukes som referanse til mixing i mange studioer. Både A5 og Sub7 leveres også i en hvit eller sort pianolakk som er litt mer interiørvennlig enn de matt sorte studioversjonene. Dette blir av enkelte ansett som den ultimate PC-høyttaler.

HM Serie:


Dette er den eneste serien som kun leveres passiv. Dette holder prisen nede selv om disse faktisk bygger på en serie aktive monitorer. Allikevel er det passive resultatet svært godt og alle modellene er utstyrt med en bryter som gjør det mulig å justere diskanten litt i forhold til rom og lytteavstand. HM2 rister man ganske godt liv i med en 40W micromega, de er med andre ord ganske lette å drive og har høy nok følsomhet til at det blir gøy selv med moderate effekter.

Classic MKIII serie:


Dette er en helt ny serie som selvsagt avløser MKII-serien. Vi har hatt Column MKIII inne, den er nå til test og ble også vist på messa i Horten i år. Dette er virkelig en praktfull konstruksjon og den rimeligste der man også får med den dedikerte X-ART mellomtonen.

Tensor serie:


Denne serien har fått svært mye oppmerksomhet både her til lands og på internasjonale messer. Beta, Alpha og Delta finnes allerede hjemme hos lykkelige eiere og mange ser allerede på mulighetene for å komme i havn med en Tensor-modell. Alle Tensormodellene har honeycomb baffel og sandfylte kabinettvegger. Fra Gamma og opp er det også et parametrisk EQ-bånd under 200Hz, noe som kan sette prikken over i-en i mange rom.

Skal man være galest og villest er det Olympus Sound System som gjelder:


Her snakker vi 2x18" og 8x8" pr side, samt 12 mellomtoner og 8 diskanter, totalt 60 elementer pr sett. effekten er anstendige 6kW og alt styres av en DSP-prosessor på 27 bit med 192kHz samplingfrekvens. I prisen inngår selvsagt at systemet settes opp av personell fra Adam Audio.

MVH
Jørn Rune Kviserud
Midgard Audio
9943 3330
info@midgardaudio.com
http://midgardaudio.no