Sound Planet introduserer Kudos Audio i Norge

Anfield

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.09.2004
Innlegg
926
Antall liker
42
Kudos Audio kommer til Norge!

Sound Planet er en ny og spennende aktør på det norske Hi-Fi-markedet. Sound Planet er importør av høykvalitets lydprodukter og vil selge direkte til kunde gjennom sin nettside, samt gjennom spesielt utvalgte forhandlere.



Sound Planet er fra før importør av YBA og Ayon Audio. I tillegg er vi er agent for Stockfisch Records i Norge. Nå følger vi opp med å introdusere et nytt, spennende merke for de mange norske HIFI-entusiaster; høyttalerne til engelske Kudos Audio kommer til Norge!

Kudos Audio ble startet i 1991 og var i starten en ren produsent av høyttalerstativ. Deres første modell, S100, ble raskt et av de mest populære og mest solgte høyttalerstativ på det britiske markedet. I dag er Kudos Audio et skikkelig ”up and coming”- HIFI-merke og mye av grunnen skyldes en mann ved navn Derek Gilligan.





Derek Gilligan er aller mest kjent for sine høyttalerkonstruksjoner hos et annet britisk høyttalerfirma, Neat. I løpet av drøyt 16 år som høyttalerkonstruktør hos Neat var han ansvarlig for modeller som Elite, Ultimatum MF7, MF9, MFS og Motive, alle kritikerroste høyttalere og blant det ypperste av britisk HIFI.





I 2005 skilte Neat og Derek Gilligan lag, og med seg på veien fikk han merkenavnet Kudos Audio. Han fortsatte firmaets produksjon av høyttalerstativ, utviklet et enestående rack ved navn D-wave og startet umiddelbart opp med å produsere sine egne høyttalere under Kudos-merkenavnet. Den første serien på markedet bærer navnet Cardea, og består foreløpig av stativhøyttalerne C1 og C10, samt de to gulvstående modellene C2 og C20.





Alle Kudos sine høyttalere blir i dag designet og bygget i Durham, England. Kudos bruker kun elementer fra øverste hylle, og samarbeider med norske SEAS om høyttalerelementer spesielt til bruk i deres høyttalere. SEAS Crescendo, en av de aller flotteste domediskanter på markedet, brukes i modellene Cardea C10 og C20 samt den nyutviklede toppmodellen Cardea C30. C30 hadde sin første visning på London Sound & Vision høsten 2007, og modellen forventes å være leveringsklar utpå nyåret 2008. Modellene Cardea C1 og C2 bruker en variant av SEAS sin Excel-diskant. Også dette er en av de ypperste diskanter på markedet, og er sjelden å se i høyttalere i denne prisklassen. Internkablingen tar en annen velrenommert produsent seg av, engelske Chord Cables. Alt pent innpakket i solide kabinetter med en overflatefinish som vil glede mang en møbelsnekker.


Kudos Audio har i løpet av sin relativt korte levetid klart å etablere seg som en meget seriøs og kompetent høyttalerprodusent, og blir lovpriset av stadig flere, både brukere og HIFI-kritikere verden over, som oppdager hva høyttalerne har å by på.


Veiledende norske priser for Kudos Audio sine modeller:


Cardea C1 (stativhøyttaler) Veil. Pris Kr. 19.900,-
Cardea C2 (gulvstående) Veil. Pris Kr. 26.900,-
Cardea C10 (stativhøyttaler) Veil. Pris Kr. 33.900.-
Cardea C20 (gulvstående) Veil. Pris Kr. 39.900,-
Cardea C30 (gulvstående) Veil. Pris ikke prissatt enda, kommer 2008


Alle modeller leveres i følgende finisher:



cherry



rosenut



walnut



sycamore

Høyttalerne og høyttalerstativene fra Kudos Audio vil være tilgjengelige på det norske markedet i løpet av januar 2008. Racket D-wave forventes å være tilgjengelig på det norske markedet sommeren 2008.

For mer informasjon, send en mail til: post@soundplanet.no

Man finner også mer informasjon på produsentens hjemmesider: www.kudosaudio.com

OBS! Våre nettsider www.soundplanet.no er for tiden under konstruksjon og blir lansert januar 2008.

Sound Planet
Rune Åsenden Consult
Botteråsveien 18
4848 Arendal

Mobil: (+47) 95 20 20 95
 

JORFIN

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2004
Innlegg
1.765
Antall liker
15
Torget vurderinger
22
har du priser på rackene, ??
De var jo drit lekre :D
 

Anfield

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.09.2004
Innlegg
926
Antall liker
42
Prisene på D-wave racket er enda ikke helt fastsatt. Jeg regner med å få en avklaring til uka, og vil oppdatere posten her med mer informasjon så fort jeg har det.
 

Anfield

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.09.2004
Innlegg
926
Antall liker
42
Når det gjelder prisene på racket "D-wave", så har de veilledende prisene i Englang på dette vært:

Single width..£375 per level
Double width..£550 per level

Racket vil mest sannsynlig være leveringsklart sommeren 2008, men vi avventer endelig tilbakemelding fra produsent.
 
Topp Bunn