Side 2 av 3 FørsteFørste 123 SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 46
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Hifi Freak Bergfinn's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2013
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  5,367
  Tagget i
  4 Innlegg
  Det har jeg hatt lyst å legge øre til siden du fikk det på plass.
  Er en busy mann med mengder av familieforpliktelser, men sender deg et pip så snart tida strekker til. Av de oppsett jeg ikke har hørt til nå, er det ditt som står øverst på ønskelista.

  OMF riggen står også langt opp på lista, synd det er så lang reisevei.
  Siste redigert av Bergfinn; 12.10.2016 kl. 18:42.

 2. #22
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,748
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1
  Hei!

  Takk for besøk i går - var veldig trivelig med musikk!

  Den enkelte fikk vel stort sett velge musikk selv, og det ble jevnt over spilt på ca 70dB.
  Audiolense ble brukt og filteret som var i bruk i går er basert slik nait$ anbefaler.

  Ellers er jeg litt overrasket over kommentarer rundt slør/matthet. Jeg synes oppsettet spiller veldig åpent og gir godt innblikk i innspillinger. Jeg er forøvrig veldig opptatt av ro, holografi og presisjon i lydbildet, og har har kommet frem til en en "targetkurve" som har betydelig mindre energi i 150-1000Hz området enn en flat kurve. Det gir mer ro i lydbildet, men låter mye mindre "live" på feks gitar og trommer.

  Også er jeg jo litt overrasket over at andre "åpenbare mangler" i lyden i grunn ikke er kommentert - selv om jeg langt har iverksatt oppgraderinger for å utbedre.

  Men, jeg må vel uansett få dratt meg ut av huset, det begynner å bli noen år siden jeg hadde mange gode referanser i andre anlegg.

  Mvh
  OMF

 3. #23
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,323
  Tagget i
  1 Innlegg
  OMF, jeg har lyst å sitere i full lengde noen veldig kloke ord du skrev her i 2010, som fortsatt er gyldige tror jeg, også ang. tilbakemeldingene du får her (slumpet over dem da jeg leste en gammel tråd om Gaia-høyttaleren, der meningene var svært delte):

  -----
  "Når jeg har reist litt rundt så er vel min største "take-away" fra disse lyttebesøkene at de fleste oppsettene låter veldig forksjellig. Og jeg synes vel det mest spennende er å prøve å finne ut hvorfor ting låter som de gjør. Og min mening er at det i svært liten grad er kablene, elektronikken, dempeplattformen, nettfilteret eller noe annet tveaks som påvirker dette. Det er samspillet med høytalere, lytteposisjon, akustikk og eventuell romkorreksjon.

  Men - akkurat disse makrotingene har eieren vendt seg til - enten om han sitter 7 meter unna høytalerne, om han sitter 1,7 meter, om rommet er livlig eller dødt, om høytalerne strekker seg til 70Hz elelr 8Hz og om frekvensengangen er snorrett eller har kuler og dipper på 15-20dB. Så er dettte noe som er tilvent..d.et er en vond hofte man lever med og som har vært slik så lenge man husker. Derimot vil eieren raskt merke om skoene blir litt bedre, eller om det kommer en liten stein i skoen. Denne merker man straks.

  Når vi andre kommer på besøk og skal låne denne "kroppen" så vil vi umiddelbart merke.."jøss du har jo ikke bevegelihet i hofta i det hele tatt" eller "har du alltid så vondt i hofta"...hvorpå eieren sier..."Jeg har da ikke vondt i hofta"...derimot har jeg litt småstein i skoa i dag...

  Og siden all vi gærninger sitter med en såpass dramatisk (for det er det) forskjellig referanse så vil vi nok heller ikke oppnå enighet om hva som er god lyd. For uansett hvor bra et oppsett er..så vil det ikke treffe "bullseye" hos gjestelyttere- hvis de har en hjemlig referanse som er dramatisk forskjellig.

  Og det er denne tilvenningen av hjemlig lyd jeg er skeptisk til....og det er også det som er bakgrunnen for at jeg i en annen tråd utbasonerte at man også må bruke objektive referanser når man skal tveake anlegget hjemme - øret er for upålitelig til slikt!

  Og da er vi tilbake til utgangspunktet....hvis man kommer seg rundt og lytter litt -så vil man finne at ulike anlegg har ulike egenskaper. For å nevne noen navn så spiller ikke anleggene til Roysen, SAL, Pedal, Endre, Kjoenik, Elektron, SOA og mitt likt i det hele tatt, selv om alle disse har meget gode kvaliteter. Og det er her man må finne ut hvilken vei man skal gå. Jeg har hatt gleden av å lytte til såpass mange anlegg av eksepsjonell kvalitet at jeg vet hva jeg vil ha, og tror jeg vet hva som kreves for å komme enda litt videre enn det jeg har i dag. Og i den sammenheng så plager det meg lite om andre ikke liker det jeg liker, fordi jeg i de fleste tilfeller har hørt hvilke preferanser de har. I mange tilfeller skjønner jeg hva de savner hos meg, jeg skjønner hva de "faller for" i eget anlegg, men jeg ville ikke bytte med noen!

  I denne sammenhengen er vel jeg som de fleste andre...skadeskutt av egne preferanser og i så måte kanskje ikke i stand til å gjenkjenne "the real thing" når jeg hører den - fordi jeg savnet litt av forvrengingen jeg selv har vent meg til i egen stue. Men jeg sier det igjen...jeg har vel hørt noen titalls oppsett i +500k klassen under relativt kontrollerte forhold. Og det er ingen av dem jeg har opplevd som mye bedre enn alt annet...det er som oftest en håndfull egenskaper man likte godt og en håndfull tng man har hørt bedre andre steder......dette blir akkurat som bil....Ferrari og Rolls er begge supre biler, men prioriterer man egenskapene i den ene, så er det ikke sikker man blir så godt fornøyd med den andre....

  Så gutter...ut å testkjøre biler! Også er det veldig greit for oss som får besøk...at noen faktisk påpeker at hofta er stiv som en stokk og at smågrusen i skoene ikke er så nøye..."

  ------
  Godt sagt!
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 4. #24
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,748
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1
  Det er forøvrig Petter Dale som er opphavet til hofte vs stein i skoa....

  mvh
  OMF

 5. #25
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,528
  Tagget i
  10 Innlegg
  Vet du hvor mye nivå Audiolense tar OMF?

  Jeg mistenker at det et dynamikktap i anlegget. Tror jeg var oppe i nærmere 85-90 % på det høyeste (i korte øyeblikk) og synes egentlig ikke jeg spilte spesielt høyt da. Med så lite volum å gå på, så er det sannsynlig at Audiolense har trekt nivået ned betraktelig. Som igjen gir lavere følsomhet og dermed redusert dynamikk.
  Representerer lydogakustikk.no og vera-audio.com

 6. #26
  tommykh
  Guest
  Jeg vil tro 8x12 TOM i deler av sitt innlegg, er inne på noe vesentlig. -Preferanser og hva den enkelte opplever som naturlig.

  Rommet til OMF er godt dempet, flere kommenterte dette uavhengig av hverandre ved ankomst.
  Personlig opplevd som litt trykkende. Enkelte plasser i rommet var dempingen slik at man reagerte på egen stemme i samtale med andre. Kan sammenlignes med hva man kan oppleve i fly og med dotter i ørene.

  Overnevnte demping i tillegg til en taget kurve som har
  Sitat Sitat fra [COLOR=#333333
  betydelig mindre energi i 150-1000Hz området enn en flat kurve[/COLOR]
  antar jeg er årsak til at dette ikke svinger like godt for alle.

  For mitt vedkommende er det veldig enkelt, musikk skal fange og engasjere.

 7. #27
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,748
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1
  Hvorfor skal jeg ha mye volum å gå på...?

  Ved ca 20kHz, så er gain i filteret 0.
  For resten av frekvensområdet ligger den på minus 10-15dB.

  Nei, det var vel ingen som dro på noe særlig volum....så med Jriver volumkontroll på 70-80, så spilte vi på det nivået jeg vansligvis spiller hjemme - og det er 70-75dB.

  Mvh
  OMF

 8. #28
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,528
  Tagget i
  10 Innlegg
  Sitat Sitat fra OMF Se Innlegg
  Hvorfor skal jeg ha mye volum å gå på...?

  Ved ca 20kHz, så er gain i filteret 0.
  For resten av frekvensområdet ligger den på minus 10-15dB.

  Nei, det var vel ingen som dro på noe særlig volum....så med Jriver volumkontroll på 70-80, så spilte vi på det nivået jeg vansligvis spiller hjemme - og det er 70-75dB.

  Mvh
  OMF
  Følsomhet har sammenheng med dynamikk, altså hva anlegget takler av peaker i musikken. Med tap på 10-15 dB så har du kanskje ikke mer følsomhet enn 85-90 dB når man tar utgangspunkt i følsomheten i kompresjonsdriveren i hornet høyt i frekvens (hvor den ligger lavest). Tipper litt her, da jeg ikke oversikt over alt

  Når jeg har dratt ned 10-15 dB på bassene mine, så forsvinner veldig mye av trøkket. Selv om det masse volum å gå på.

  Edit. Ligger nok sikkert høyere enn det jeg skisserte, men tror uansett at å dra ned så mye er uheldig.
  Siste redigert av Orso; 13.10.2016 kl. 10:10.
  Representerer lydogakustikk.no og vera-audio.com

 9. #29
  Hifi Freak Bergfinn's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2013
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  5,367
  Tagget i
  4 Innlegg
  Apropos ting & tang som stjeler nivå. Mye akustisk demping stjeler nivå, eller headroom, dynamikk, effekt....osv. Jeg vet egentlig ikke. Det ene som følge av det andre?
  Er det mange som tenker på det når de driver akustikk tiltak?

  Mulig jeg gjorde det på feil måte da eksperimentere med tiltak i sommer.
  Jeg måtte skru volumet høyere for å oppnå samme volumlevel som tidligere, og varsellampene på monitorene blinket faretruende tidligere enn før.

  ...eller har jeg vært på bærtur nå?

 10. #30
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,323
  Tagget i
  1 Innlegg
  Litt off-topic kanskje, men jeg leser en del om romakustikk for tiden. Skal antakelig få nye høyttalere i stua etter hvert, så da er det vesentlig å tenke på plassering og spredningsmønster. Ang dynamikk, så er det visstnok slik at siderefleksjoner kan bidra til større opplevelse av dynamikk. Er gjort flere studier på det, spesielt i konsertlokaler: Concert halls with strong lateral reflections enhance musical dynamics

  I konsertlokalene kommer jo selvfølgelig siderefleksjonene mye senere enn i normale lytterom, så ikke sikkert det kan overføres helt. Men antakelig er det noe der. Når det er mye siderefleksjoner, oppleves dermed de høye partiene som enda høyere. Og fravær av siderefleksjoner kan føre til et mindre dynamisk lydbilde.

  Jeg vet ikke - er det mulig at kombinasjonen av svært direksjonale horn som ikke tar i bruk siderefleksjonene noe særlig, og audiolense på toppen, kan gjøre noe med opplevelsen av dynamikk? Jeg vet ikke, bare spekulasjon fra min side altså. Selv hadde jeg ikke den opplevelsen hos OMF - tenkte aldri over at det manglet noe i dynamikken. Tvert i mot, egentlig. Men så lyttet jeg ikke spesielt etter det heller, da. (men å lytte etter en spesiell ting kan jo også føre til at man hører det man tror kommer til å høre, så det er et tveegget sverd...)
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 11. #31
  Hifi-entusiast tokai's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2012
  Innlegg
  256
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ang det OMF skrev i 2010, sier jeg meg helt ening.
  I alle år jeg har drevet med dette, har jeg etterstrevet følgende ved besøk hos andre.

  Jeg har i utgangspungtet aldrig sammenlignet med hva jeg har hjemme selv.
  heller har jeg forsøkt å sette meg inn i hva eieren vil ha frem med sitt anlegg i sitt rom.

  Da får jeg også en helt annen opplevelse av lyden. Unntakene er da det blir for ille, rett å slett.
  Da har jeg heller ikke særlig mye å komentere.

  Om eieren vil høre min mening kontra hva jeg selv lytter til, har jeg på forhånd fortalt om dette.
  da kan jeg ta frem pluss og minus sett fra to sider. Hans, og mitt.

 12. #32
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,528
  Tagget i
  10 Innlegg
  Sitat Sitat fra Bergfinn Se Innlegg
  Apropos ting & tang som stjeler nivå. Mye akustisk demping stjeler nivå, eller headroom, dynamikk, effekt....osv. Jeg vet egentlig ikke. Det ene som følge av det andre?
  Er det mange som tenker på det når de driver akustikk tiltak?

  Mulig jeg gjorde det på feil måte da eksperimentere med tiltak i sommer.
  Jeg måtte skru volumet høyere for å oppnå samme volumlevel som tidligere, og varsellampene på monitorene blinket faretruende tidligere enn før.

  ...eller har jeg vært på bærtur nå?
  Man kan få litt tap med akustiske tiltak og spesielt porøs materiale, men har aldri opplevd dette som noe problem med høyttalere med litt kapasitet. Selv om OMF har heldempende tak, så er overflaten på platene slik at de nok reflekterer en del i høyeste frekvenser og både frontvegg og bakvegg er reflekterende. Store deler av sideveggene er også reflekterende i rommet.

  Du brukte for tynne absorbenter og plasserte de feil Bergfinn. Men hvis du mister mye nivå med Audiolense og hadde begrenset med kapasitet, så ligger nok forklaringen hovedsakelig der. Tiltakene vippet nok bare det over pinnen, du hadde allerede lite å gå på.
  Representerer lydogakustikk.no og vera-audio.com

 13. #33
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,748
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1
  Hei!

  Følsomheten på høytalerne er vel i området 100-110dB avhengig av frekvens.

  Justering av volum og korreksjon skjer i det digital domenet med 24bit opppløsning.

  Hvis vi spiller på maks volum (=100) - så er de ingen reduksjon på signalet over ca 15kHz. For resten av frekvensområdet så er det en reduksjon på ca 10-15dB. Dette er ubetydelig med 24 bit oppløsning. Når man justerer volumet også digitalt kommer dette i tillegg.

  Ellers er ikke rommet spesiellt dempet - det har snarere tilløp til litt flutterekko. Nå hadde jeg i anledning dagen bært inn disse to "madrassene" på førterefleksjon på sidevegg. Med de på veggene er det ca 4 kvadrat med demping, mens de resterende 65 kvadratene er nakne gipsvegger/vinduer. Rommet er ellers sparsom møblert, og det er vel kun sofaen som har litt demping, ellers er alle andre møbler harde. Taket er dog 100% av himlingsplater som demper.

  Men rommet er stille - i forkant slo jeg av ventilasjon og andre støykilder - så bakgrunnstøyen er lav.

  Mvh
  OMF

 14. #34
  8x12_TOM
  Guest
  Det kan diskuteres smak og behag, og jeg vil ha det sånn eller sånn, men når ting begynner å ligne ekte vare, ja da liker de aller fleste det man hører.

 15. #35
  Hifi Freak vidarje's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2009
  Sted
  Rasta
  Innlegg
  4,352
  Tagget i
  0 Innlegg
  Er det derfor du har valgt pipe som avatar (får jeg ikke sigar får pipe være ok)?

  Sitat Sitat fra svart-hvitt Se Innlegg
  Sitat Sitat fra 8x12_TOM Se Innlegg
  Det kan diskuteres smak og behag, og jeg vil ha det sånn eller sånn, men når ting begynner å ligne ekte vare, ja da liker de aller fleste det man hører.
  Fra spøk (vitsetegning) til alvor: Du har selvfølgelig rett, i statistisk forstand. La meg utdype:

  Vi støyfulle mottakere av lyd er tilvennet en lyd som avviker fra "signalet". Men "signalet" vil likevel være det stedet som i snitt ligger nærmest hver en av oss. Derfor vil de fleste synes at "signalet" gir ok lyd.

  Men i dette ligger også at "signalet" kanskje ikke vil vinne en eneste lyttertest, men "signalets" gjennomsnittsplassering i mange lyttertester vil slå alle andre lydsystemer.

  Signalets skjebne - bestemt av oss lyttere av kjøtt og blod - er derfor kommentarer av denne sorten: Close, but no cigar!


  ;-)
  Squeezebox Touch, Dynaudio AIR20, Dayton 12" med miniDSP PWR-ICE 125 og Audiolense XO
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...ktsrommet.html

 16. #36
  Æresmedlem TT.'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2007
  Sted
  Hurrahølet
  Innlegg
  23,314
  Tagget i
  3 Innlegg
  Ikke et eneste bilde av oppsettet?

 17. #37
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,748
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra TT. Se Innlegg
  Ikke et eneste bilde av oppsettet?
  Det så vel omtrent slik ut....(Soveplassen var ikke redd opp vel og merke)

  Mvh
  OMF
  Navn:   DSC_0316.jpg
Visninger: 270
Størrelse: 58.9 Kb

 18. #38
  Hifi-entusiast Artanis's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2016
  Innlegg
  223
  Tagget i
  0 Innlegg
  Imponerende oppsett OMF!

  I innlegg 34 av svart-hvitt finner jeg mange sannheter skåret ned til beinet. Finnes det en funksjon for å legge slike innlegg på en forside der flere enn lesere av denne tråden kan lese det?

 19. #39
  Hifi Freak Roald's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2005
  Innlegg
  3,880
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Orso Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Bergfinn Se Innlegg
  Apropos ting & tang som stjeler nivå. Mye akustisk demping stjeler nivå, eller headroom, dynamikk, effekt....osv. Jeg vet egentlig ikke. Det ene som følge av det andre?
  Er det mange som tenker på det når de driver akustikk tiltak?

  Mulig jeg gjorde det på feil måte da eksperimentere med tiltak i sommer.
  Jeg måtte skru volumet høyere for å oppnå samme volumlevel som tidligere, og varsellampene på monitorene blinket faretruende tidligere enn før.

  ...eller har jeg vært på bærtur nå?
  Man kan få litt tap med akustiske tiltak og spesielt porøs materiale, men har aldri opplevd dette som noe problem med høyttalere med litt kapasitet. Selv om OMF har heldempende tak, så er overflaten på platene slik at de nok reflekterer en del i høyeste frekvenser og både frontvegg og bakvegg er reflekterende. Store deler av sideveggene er også reflekterende i rommet.

  Du brukte for tynne absorbenter og plasserte de feil Bergfinn. Men hvis du mister mye nivå med Audiolense og hadde begrenset med kapasitet, så ligger nok forklaringen hovedsakelig der. Tiltakene vippet nok bare det over pinnen, du hadde allerede lite å gå på.

  Demping koster krefter men ikke dynamikk, det er heller motsatt, kortere decay bedre mulighet for å utnytte dynamikken som er der…
  Dette virker Når mørket senker seg Kom og hør eller aller helst inviter på en lytt til anlegget ditt


  Ja til musikk på blå resept………….

 20. #40
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,323
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Artanis Se Innlegg
  Imponerende oppsett OMF!

  I innlegg 34 av svart-hvitt finner jeg mange sannheter skåret ned til beinet. Finnes det en funksjon for å legge slike innlegg på en forside der flere enn lesere av denne tråden kan lese det?
  God idé! Generelt savner jeg her på sentralen at flere tråder eller innlegg kunne være "sticky", altså en slags referanse-tråder eller referanse-innlegg folk lett kunne klikke seg fram til. Veldig ofte går man i ring her inne synes jeg. Hvis jeg bruker søkefunksjonen for å lete etter informasjon, kommer jeg ofte over veldig interessante tråder med mye relevant informasjon og meningsutveksling, som ble skrevet langt tilbake. Og da fremstår mye av det man stadig diskuterer som forsøk på å finne opp kruttet på nytt.

  EDIT: Og med det mener jeg altså ikke at det skal være innlegg som jeg synes er bra eller mener det samme som meg, men mer generelt at tråder/innlegg som gir greie innføringer i grunnleggende emner kunne vært letter tilgjengelig.
  Siste redigert av Olav2; 13.10.2016 kl. 19:56.
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

Side 2 av 3 FørsteFørste 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed