Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast sense's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Sted
  Rørvik i Nord-Trøndelag
  Innlegg
  673
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  SOAs laugtreff nr.29 (15/9)

  Den 15/9 var noen av oss sammlet hos SOA.. en elektrostatisk mann i sin beste alder
  Kan vel si at dette spilte stoort
  SOA har fått et nytt og vakkert krypinn...
  HiFi kroken er jo bare gedigen komponenter og høyttalere i en hærlig symbiose alt satt opp med en "nesten"militær presisjon... ja en nesten sakral følelse er det når du kommer inn der..som et tempel nesten

  hovedkilden er SME spilleren som henger på veggen..

  MAG hadde også tatt med seg sine ARC REF 210 blokker for anledningen... men etter at disse ble oppmontert var det jammen ikke mye lyd og hente nei... ullen og rar lyd.. alle klødde seg i hodet og lurt på hva dette var for noe....hmmmmm :P
  Inntill SOA tittet rundt gjørnet på den ene elektrostaten............... STRØM JA ..he he de går jo på strøm selvfølgelig .. morsomt og alle lo,med en delvis rødmende usikkerhhet

  Men når nå dette var ordnet.. kan man si at lyden åpnet en annen dimensjon

  Og bilder sier som sagt mere...
















  Kan vel bare si at du har en hærlig preferanse SOA

  takk for meg..

  Sense
  Spiller på følgende:
  FORSTERKER: Norma Revo IPA-140 med dac og riaa. CD SPILLER: NORMA Revo DS-1 DAC. VINYL: Rotel RP-850 PICKUP: Denon DL-110 MC HØYTTALERE: Sense Acoustic mk-3 KABLER/FILTER: Sense Signal/HøyttalerRedline/Reference/Statement RCA/XLR og Sense/Edge nettfilter. FILM OG TV: Philips BDP-9500 og LG-52"
  "ENTEN SÅ GÅR DET BRA..ELLER SÅ GÅR DET OVER"

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Aug 2008
  Innlegg
  222
  Tagget i
  0 Innlegg

  SOAs laugtreff nr.29 (15/9)

  En stund siden sist jeg var hos SOA, likevel er grunntrekkene i oppsettet det samme; SVÆRT lydbilde og VOLDSOMT fundament (var ikke vanskelig å finne huset når jeg først fant rett byggefelt). Største endring fra forrige besøk var vinyloppsettet; her er det bare å ta av seg hatten og innse at noen særlig bedre enn dette skal en lete lenge etter (eneste ankepunkt; det var ikke mellomhjul på spilleren....)

  ARC blokkene var imponerende, men de fikk en trang start med elektrostater uten strøm. Kraftige 300B på elektrostater har noe spesielt ved seg, og VAC'en leverte varene i så måte.

  Ellers både hyggelig vert og gjeng. Som vanlig strøkent hjem (har du hushjelp SOA?)
  vinyl mac rør horn diy

 3. #3
  Overivrig entusiast karlinn's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  777
  Tagget i
  0 Innlegg

  SOAs laugtreff nr.29 (15/9)

  jeg vil sige takk til verten, synes det var hyggelig å besøke SOA

  kjempe flott utstyr
  Jeg likte din 300B veldig godt
  RUB-A-DUB

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  7,058
  Tagget i
  2 Innlegg

  SOAs laugtreff nr.29 (15/9)

  SOA er en likandes kar, fra det mørke Sørlandet....
  Og han besitter et, mildt sagt, heftig oppsett.
  Høytalere store som dører, en sub på størrelse med en liten fryseboks...
  Og det hersker vel ingen tvil om at vinyl er kilde numero uno der i huset, nei.
  Og med noe av det råeste som vel finnes av 300B-forsterkeri, burde det borge for masse god lyd.
  For den VAC`en er en heftig sak (for hvem besitter vel "normalt" en 300B-forsterker med muskler tilsvarende ca 300 potente transewatt...?), noe de fleste nok fikk bekreftet, etter å ha kunnet sammenlikne MAG`s AR 210-blokker mot VAC`en.

  Nå hadde jo jeg mitt besøk hos Karlinn friskt i minne, og det er ikke til å stikke under en stol at SOA`s og Karlinn`s vinyloppsett spiller markant forskjellig fra hverandre. DET er det nok flere grunner til, og hvert av oppsettene har sine sterke sider. SOA`s oppsett spiller mer hifi`ish, lissom, hvis man kan si det. Litt mer laidback, vesentlig mer av det sorte bakteppet, vesentlig mer pondus, trøkk og kraft. Og så er det jo alltid noe spes med elektrostater som lydpresentatører. Det er "noe" som gjør at de er lette å like, samtidig som jeg ikke helt får taket på de... Noen er og forblir elektrostatfantaster, mens andre sverger til apekistene. Blir derfor spennende å høre de innkommende nyervervelsene på plass i lyttekroken hos SOA. Mtp investeringen som er gjort, bør det bare bli gull!
  Det som dog slo meg "mest" hos SOA, var hvor mye "morsommere" og riktig det låter via vinyl ifht cd som kilde. Og med en seriøs sak som den Krell-spilleren i det minste var (er litt usikker på hvordan den vil stå seg i test med mer up-to-date-spillere i dag), indikerer det hvor bra vinylriggen faktisk er. Må jo bare innrømme at jeg ble presentert for musikalske detaljer på kjente plater, detaljer som jeg faktisk ikke har hørt tidligere.
  Siden sist jeg var på besøk hos SOA, hadde han byttet ut alt? av kabler. Synes dog det er vanskelig å skrive noe vetugt om endringene/forbedringene dette har ført til. Er kanskje for lenge siden jeg hørte de gamle kablene...?
  Er heller ikke kar om å minnes godt nok til å si så mye fornuftig om SOA`s nye platesnurrer ifht den gamle. Men han kjenner jo sitt oppsett godt, og var som vanlig sterk og klar på hva bytte av spiller hadde gjort for gjengivelsen.
  Ellers er det jo alltid kjekt og spennende å være i nærheten av SOA, når han velger ut og spiller musikk. For han er helt klart en kar som ikke bare spiller mainstream musikk.
  Takker for nok en hyggelig kveld i trivelig laugslag!

  mvh
  Proffen
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed