Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 34
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  485
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bilder)

  Fredag kveld var det tid for klubbkveld hos Mats Petter Thunes, også kjent som MPT her på sentralen. Jeg ble hentet av ivarlo og vi tok turen nordover til Åsane.

  Mats Petter flyttet nylig til en ny og større leilighet, hvorav stua / lytterommet måler 5x4x2,48. Med andre ord er rommet ganske kvadratisk, og bak anlegget er det store vindu, noe som betyr utfordringer rent akustikkmessig. Ved å legge relativt solide summer i DAAD produkter og brukt mye tid og innsats på konvergens har han fått et anlegg som spiller virkelig dynamisk, med veldig bra og luftig diskant, mellomtone med skikkelig kropp, svart bakgrunn, og en bass som er ganske bra integrert (mer om dette kommer nok snart fra OMF som kom senere på kvelden, og derfor ikke er med på gruppebildet) . De fleste av oss ønsker seg nok et større lytterom, og selv om det nok hadde hjulpet også her må jeg si med imponert over hva han har fått til.

  Anlegget består av:
  Modifiserte Avantgarde Uno Pro 225
  PS Audio P1000
  dCS Delius og Purcell
  Finite Elemente Pagode Signature
  Forsell Air Reference MK2 (modda)
  BAT VK-75SE
  Kabler fra Transparent, Renaissance Audio, m.m.
  DAAD akustikkbehandling
  + diverse mindre tweaks
 2. #2
  Overivrig entusiast sense's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Sted
  Rørvik i Nord-Trøndelag
  Innlegg
  672
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  En ting vet jeg at MPT snart får besøk av meg Dette ser bare helt konge ut ja Flotte bilder også Nesten porno
  Spiller på følgende:
  FORSTERKER: Norma Revo IPA-140 med dac og riaa. CD SPILLER: NORMA Revo DS-1 DAC. VINYL: Rotel RP-850 PICKUP: Denon DL-110 MC HØYTTALERE: Sense Acoustic mk-3 KABLER/FILTER: Sense Signal/HøyttalerRedline/Reference/Statement RCA/XLR og Sense/Edge nettfilter. FILM OG TV: Philips BDP-9500 og LG-52"
  "ENTEN SÅ GÅR DET BRA..ELLER SÅ GÅR DET OVER"

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,774
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Jepp, det var definitivt verdt å ta turen innom! Dette oppsettet spilte ringer rundt det meste jeg har hørt før, og jeg vil rangere det på topp 3-4 av alt jeg har hørt. Helt klart en måte å spille på som tiltalte min lydpreferense! Bare å gratulere den lykkelige eieren, selv om han etter sigende ikke var helt i mål ennå....................
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  1,344
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  flotte bilder, ser helt rått ut det der

  men just for the record, hva med å justere ned oppløsningen _litt_?
  I am not a robot<br />Head-fi: Squeezebox Touch, Burson HA160d, AKG k701. pc/hdd

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  485
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Er vant til ganske høye oppløsninger selv, men kan godt justere ned til rundt 800x600 neste gang

 6. #6
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,476
  Tagget i
  8 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Da var vi igjen samlet – denne gangen hos Mats Petter.

  Jeg har kjent Mats Petter i noen år, og lyttet på anlegget hans ved flere anledninger. Mats har nå flyttet inn i egen leilighet og har endelig fått såpass stort rom at potensialet i anlegget kommer frem.

  Det første en legger merke til med anlegget til Mats er det visuelle. Ikke bare er komponentene pene i seg selv, men alt er så gjennomført. Ingen kabeltjafser som ligger og slenger eller noe skrot som ligger rundt. Alle komponentene har også fått maksimale arbeidsbetingelser i form av ubesudlet strøm, gode nettkabler, vibrasjonsfri plassering og kabler som ikke ligger inntil hverandre. Mats har også investert i en god haug med Daad akustikkprodukter. På det gamle rommet var de helt avgjørende for at dette i det hele tatt skulle høres bedre ut enn et Aiwa rack, nå sørger de for at rommets begrensninger blir minst mulig. Etter hva jeg har hørt fra andre som har holdt på med Daad, har nok Mats en del å glede/grue seg til i tiden som kommer. Det å finne den optimale plasseringen av et titalls absorbenter og diffusorer krever mye arbeid, men vil nok gi belønning i form av enda bedre lyd.

  Kan kanskje si litt mer om utstyret. Intermann skriver jo så lett kabler fra Transparent, Renaissance, med mer. Her er det snakk om Transparents sin tidligere toppmodell Reference XL SS til høytalerne, og som signalkabler (både digital og analoge kabler) er det snakk om Roald sin absolutte toppmodell som det ikke er solgt mange par av her i Norge, nemlig Master (som er hakket over Signatur – korriger meg om jeg tar feil Mats). Drivverket er et Birger Lund Andersen drivverk, og det er i kun kassen igjen av det gamle Forsell drivverket. Under dSC og subbene er det brukt Rubloc Triisolator (En av LMC sine ultratveak) og under BAt og drivverk BDR coner.

  Jeg har igjen litt tynt grunnlag for å uttale meg, jeg kom sent og fikk meg bare et par sanger i sweetspot. Oppsettet er jo beskrevet over så da er det vel bare å gå rett på lyden. Men bør vel først si at Mats er en skikkelig tøffel, så vi spilte ikke spesielt høyt. Det er kanskje like greit å ikke bli upopulær i blokken de første 14 dagene – den slags rekker man jo alltid seinere.

  Dette er det eneste hornsystemet jeg har hørt på litt regelmessig. Og det briljerer på mikrodynamikk, stemmer og piano. Høytalerne lager rett og slett en liten scene som musikken utspiller seg på, og lyden er levende, kroppslig og frigjør seg helt fra høytalerne. Det blir aldri slitsomt og klangbalansen gjør at vokalistene for naturlig kropp. Systemet spiller også med en lekenhet og luftighet som klart å tydelig viser at her er det masse å gå på hva krefter gjelder. Det er det jo også med 75 rørwatt og en følsomhet på over 100dB. Vil også komme med en liten klisje (Fant aldri ut hvordan jeg skulle skrive dette uten rød strek fra stavekontrollen) her. Anlegget spiller musikk, og gir skikkelig godfot. Det har også den egenskapen at det aldri låter dårlig. Og i motsetning til andre avvik jeg har hørt, så kom aldri de to svakhetene jeg skal nevne i veien for musikk og musikkgleden. Dette er egenskaper jeg har kjent igjen på det relativt begrensede utvalget av røranlegg jeg har hørt på. Holografien var også utmerket, og Roger sine spøkelser fløy rundt i rommet slik de skal. Alt i alt så spiller dette utrolig bra.

  Det største forbedringspotensialet ligger nok i bassen. Bassen er dyp og fyldig, men jeg kunne av og til ønske meg litt strammere og mer definert bass. Nå skal det legges til at rommet praktisk talt ikke er dempet (Noe dere sikker ser på de eminente bildene til Intermann). Mats har ikke kjøpt møbler på Ikea, så det var visstnok 3 mnd leveringstid på disse. Det å få fylt opp stuen med mer møbler vil nok hjelpe en del på bassen. I tillegg har subbene justering både for delefrekvens og nivå. Til slutt kan også plassering rydde opp litt helt der nederst.

  Jeg kunne også tenke meg litt mer gnist i toppen, at anlegget av og til var litt råere, litt mer nakent, litt mer direkte, litt mer presist – rett og slett litt friskere På den annen side har jeg jo akkurat skrytt av at det låter så behagelig, så…..hørte jeg Ole Brum.

  Disse to ankepunktene på slutten er basert på mine preferanser. Mange vil kanskje betegne den bassen jeg liker for ”slank”. På samme måte vil andre rose anlegget til Mats for nettopp være litt snilt i toppen, noe som gjør det enda mer behagelig å høre på. Hensikten med de siste to kommentarene er ikke å rakke ned på oppsettet til Mats, men å nyansere, å vise at å komponere et anlegg ofte består av en rekke kompromisser, og at ved å velge noe, velger man gjerne bort noe annet. ”So make no mistake” (For å sitere Bruce Willis i ”The Siege”) dette spiller veldig veldig bra!

  Til slutt må jeg takke verten for at vi fikk komme! Selv om jeg kom sent, traff jeg noen kjente og noen nye gærninger, og vi utvekslet erfaringer om utstyr, musikk, tveaks, akustikk og alt annet som har med hobbyen å gjøre!

  Også er det gått å se at det har begynt å regne og bli mørkt om kveldene her i Bergen igjen – gleder meg allerede til alle høstkveldene foran stereoen.

  Mvh
  OMF

 7. #7
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  10,950
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Dette så mildt sagt heftig ut! ...og dyrt
  Jeg driver Midgard Audio

  If you do not se the problem, you will not look for a solution.

 8. #8
  Hifi Freak Powerpoint's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Innlegg
  4,512
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Takk for titten Mats Petter :-) takk til OMF og Inteman for "lytten".
  Bare en liten korreksjon. Det er vel Avantgarde Duo MPT har ;-)
  Flotte og appetittvekkende bilder etter en sommer godt avkoblet fra dubbeditter
  Dr.Feickert Firebird, Kuzma 4Point, Miyajima Shilabe, DPR 2.2, Audionet ART G2 + EPS, DP DAC 8.01, DP C1b, DPA 6.4, Quad ESL-2905, Black Magic R IC mk.II SE XLR, DP Blå Digital, Black Magic Emotion, LMC FAT, Shunyata Phyton Cryo, Shunyata Taipan Helix Cryo, DP 20A, Fisch Audio nettfilter, Audionet M10-8, Base 4.0, Solid Tech Radius Solo 5

 9. #9
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  485
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Hørte solo nevnt i løpet av kvelden, så da ble det feilkobling

  *fikse*

 10. #10
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Hei!
  Gratulerer med ny leilighet og dermed bedre lytteforhold MP!
  Flotte anlegg/komponenter har du og har hatt i flere år, så får jeg bare håpe at rommet nå virkelig kan "rettferdiggjøre" alt det fine utstyret du har, noe som vel allerede er bekreftet.

  Mvh.KW

 11. #11
  Hifi Freak Jan_I's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  4,029
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Hei
  Gratulere med noe som ser ut som en vellykket kveld.
  Heftig oppsett og mange fine (om enn store) bilder
  Får mer og mer lyst til å høre disse duoene (samt trio) for hvert bilde jeg ser
  Hva er forresten satt inn i skallet til Forsellen?
  Mvh Jan I

 12. #12
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  17,671
  Tagget i
  2 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Flotte bilder og finfin reportasje.
  I don't believe in system matching. If something is good, it's good. If it only sounds good under certain conditions, it is not good - it is incorrect. - Charles Hansen

 13. #13
  Hifi-entusiast oyvindk's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  340
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Fin rapport. Det ser kjempelekkert ut, må ta meg en tur ut og høre snart!

  Men det er Uno han har, ikke Duo (ennå...?)

 14. #14
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  17,671
  Tagget i
  2 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Hvem er hvem på siste bildet da?
  I don't believe in system matching. If something is good, it's good. If it only sounds good under certain conditions, it is not good - it is incorrect. - Charles Hansen

 15. #15
  Æresmedlem BT's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  16,572
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Dette var en alldeles herlig bildetråd. Bildene er bra når hvert eneste støvfnugg vises på dCs'n.
  At OMF savner strammere og mer definert bass skuldes nok dp og avantiene.

  Hvis disse bildene legges ut på avforum kan jeg fort føle min plass der truet.
  Glem ikke musikken

 16. #16
  Hifi Freak topline's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  2,104
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Sikle sikle....
  Dette hadde det vært morsomt å fått lyttet til....!!!!!!!!!!

  &#039;We&#039;re blind to our blindness. We have very little idea of how little we know. We&#039;re not designed to&#039;<br /><br />Insight: Daniel Kahneman, psychologist

 17. #17
  MPT
  Guest

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Hei.

  Takk for sist folkens! Og takk for alle flotte kommentarer. *Flott rapport OMF skrev, takk! :-)

  Det er mye å gjøre med anlegget, så jeg er ikke fonøyd. *Men den tid må komme snart også, at jeg blir fornøyd altså.


 18. #18
  MPT
  Guest

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild  Men det er Uno han har, ikke Duo (ennå...?) [/quote] 19. #19
  Æresmedlem BT's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  16,572
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  Hvilket kamera er benyttet her?
  Glem ikke musikken

 20. #20
  Hifi Freak thomand's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  4,589
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1

  Re: Bergen Lydlaug Klubbkveld 4 (mange, store bild

  WOOOW Vet ikke hva annet jeg kan si. Dette var rått.

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed