Horndynamik fra skotøjsæsker

kjartanb

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.10.2009
Innlegg
955
Antall liker
650
Sted
Os
Torget vurderinger
1
Droppede ind hos Renaissance Audio i dag. Fik en hyggelig snak med Roald som altid.
Efter at jeg havde overbevist mig selv, midt i slikbutikken ;) , et jeg er en "audio cheapskate" og slet ikke er intresseret i alt det dyre grej som Roald sælger ... satte jeg mig ned i sofaen og lyttede til god musik, serveret på fabelagig vis af et sæt Von Schweikert UniField 3 drevet af Nuforce monoblokker og en transistor forforstærker jeg ikke kan huske navnet på... Parasound muligvis?.

Horn og Rør er jo min yndlings ret -ikke transistorer, skotøjsæsker og gud bevare mig ... klasse D/N forstærkere ... men det spillede så godt at jeg glemte helt dette, ellers ret alvorlige, handikap.

Kort før lukketid ... tog Roald lige pludseligt til at stable skotøjsæsker og svinge med svære kabler... Han ville vise mig resultatet af et eksperiment som han havde gjørt tidligere. Han tilføjede et ekstra sæt diskant-mellemtone højtalere og satte en sub til i kælderen i mangel på et andet sæt Schweikert basskabinetter.

Nu skete der ting og sager ... allt blev større og mere afslappet, stemmer så livagtige og "palable" at det var som en super 300W singelended triodeforstærker blev koblet til (sådanne triode dims eksisterer jo ikke ... derfor sværger "rigtige" mænd til store Horn 8) ), nota bene med en ultra ren dyb og hurtig bass -utroligt-.. og homogent ovenikøbet med alle disse enheder .. og jeg som elsker Lowther og hader delefiltre.

Lige til slut faldt kæben helt ned på gulvet, det skete når japanske kæmpetrommer bankede mig mør og truede med at slå sprækker i gulve og vægge og superlækre kjoleklædte spanske damer og sortklædte (sådan kan jeg i hvertfald huske at have set det for mig) toreadorer dansede rundt på scenebrædderne og trampede hælene ned, i vild flamenco... dette troede jeg kun sssstore horn eller hele vægge med 12 og 15 tommere kunne gøre.

Utroligt ... jeg gik hjem i tunge tanker mumlende med mig selv .. jeg er en audio cheapskate, jeg er en audio cheapskate,... de der schweikert er dyre og to par.. jeg er en audio c... men mand kan jo sælge bilen og bruge bussen, global warming og alt det, og de der Nuforce de bruger jo ikke meget strøm i fohold til ydelse.. grønn audio, det må da intressere min bedre halvdel... jeg er en audio.... to par schweikert fylder jo ikke ret meget stablet på denne måde.. som mindre horn. Hold kæft hva kunne det spille....Roald nævnet jo at det kunne øvenikøbet blive bedre hvis man brugte rør forforstærker... jeg elsker rør... hmmm... hvis jeg bytter min Ming Da op i en Messenger pre er det vel kun et par 100k som mangler ...luxusfælden my a... Godt lød det.
Takk Roald

Kjartan
 

Designeren

Bransjeaktør
Ble medlem
02.10.2006
Innlegg
240
Antall liker
54
Torget vurderinger
1
Takk selv. Det var en fornøyelse å vise hva anlegget er i stand til å formidle. Det var kjekt å se entusiasmen din ;) ;D

Velkommen tilbake!

Roald.
 
Topp Bunn