Bergen Lydlaug klubbkveld 3

interman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.04.2002
Innlegg
481
Antall liker
1
Tross regn tok vi i går turen opp til Eirik Dahl (Samleren), for å ha klubbkveld nr 3. Eirik har vært med i gamet i mange år og har en vill samling av nytt og gammelt, CD, vinyl, bånd, og kassett. Legger med bilder fra seansen, mens om vanlig finnes større bilder osv på vår webside, http://www.bergenlydlaug.com

Antar OMF og forhåpentligvis flere kommer med inntrykk i løpet av dagen.




I tillegg til hovedsystemet bruker Eirik et sett Ruark høyttalere med Denon DVD2900 som kilde og en Sony surround receiver. Dette for å seperere filmlyden fra resten, men jeg tror alle oppmøtte ble meget overrasket over hvor bra dette låt - mye takket være en liten Paradigm sub som må ha matchet meget, meget bra. Total pris, en del mindre enn kablene på hovedsystemet.


Loftstua som fungerer som et lytterom er ikke veldig stor i fysisk størrelse, og sideveggene er rimelig diagonale, men lyden er bra dempet de fleste stedene man kunne ønske det.


Audio Research VT100mk2. 100 solide rørwatt med mye musikalitet.


Black Magic kabler, et spøkelse, m.m.


Primært Audio Research utstyr, i tillegg til en Pioneer CD-brenner, og en rimelig high-end kassettspiller i bunnen.


Fra toppen ser vi en Kuzma Stabi platespiller, Sony VHS, Denon DVD2900, en Sony 7x100watt surrerundt receiver, en Cambridge DAB-mottaker, og en Isotek strømrenser med 8 uttak.


Audio Research PH3 phono-pre.


Audio Research LS25. En pre-amp som skjelden dukker opp på bruktmarkedet, så Eirik tok bilen og kjørte fra Bergen til Sverige et sted når anledning endelig kom.


Audio Research CD3mk2.


Som nevnt, en Kuzma Stabi, med Reference arm og en Transfiguration pick-up.


Til venstre ser vi en Tandberg anno 1968 som nå brukes som senter, med en Furutech CD-avmagnetiseringsdings. Denne prøvde vi så klart, og vi kom vel frem til en slags konklusjon om at ting ble en anelse klarere, men undertegnede ville nok ikke våget en ABX test.


Her ser vi Black Magic kabler fra Cremona-ene, og en gammel Tandberg båndspiller.


I dette litt ufokuserte bilde har vi en Sonus Faber Cremona Sub, med ett aktivt element, og to passive. Subben var godt integrert, og ga den lille ekstra fysiske dimensjonen. I noen sjangre kan det dog bli litt mye av det gode, og Eirik fortalte at han bruker denne rundt halvparten på, halvparten av.


Nok en båndspiller, men denne fra Revox. Meget god lyd også fra denne.




I et hjørne fant vi ting parkert som i alle fall undertegnede gjerne kunne tenkt seg.


Transparent Audio Music Wave Reference XL SS (virkelig en munnfull) høyttaler- og signalkabler, m.m.


Litt av vinylen i samlinga.


Litt av CD platene, og jammen er det ikke en Audio Research på bordet også.


Og et par-tre plater til.


Troppen samlet, med det beste oppmøtet til nå. Spesielt hyggelig med to nye fjes.


Som fotograf er jeg vant til å sitte/stå på mindre enn ideelle lytteposisjoner. Dette var intet unntak, så mine inntrykk vil ikke være grundige. Av musikk hørte vi på en fin blanding av klassisk, Stevie Ray Vaughan, og annen typisk hi-fi musikk av nyere og eldre dato. Anlegget spiller veldig musikalsk, men uten en del av svakhetene man gjerne har med rør. Stemmer var spesielt behagelige, men meget bra detaljering. Uanstrengt, med skikkelig fundament i bunn, og fullstendig sort bakgrunn er andre nøkkelord. Hørte lite til anstrengthet i toppen, men skal la Ole Martin og resten få uttale seg om bl.a. perspektiv, oppløsning, og whatever else.

Takk til Eirik for en flott kveld :)
 

Fosse

Æresmedlem
Ble medlem
19.08.2003
Innlegg
11.428
Antall liker
25.882
Torget vurderinger
24
Veldig, veldig morsomt.

Flotte bilder og herlig oppsett. Navnet samleren passer så definitivt på fyren. Spennede å se folk som gløder så for noe.
 

kjoenik

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.09.2005
Innlegg
4.284
Antall liker
2.290
Torget vurderinger
4
Bra bildereportasje!!! :D :D
Håper dere ikke har gått lei av disse besøkene før jeg flytter hjem til Bergen til høsten ;)

Forresten ualminnelig mye godsaker.. :eek:
 

interman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.04.2002
Innlegg
481
Antall liker
1
Det blir aktivitet ut mai i alle fall, og muligens noe tidlig juni. Etter det drar jeg på ferie til familien i Molde-traktene, men kommer tilbake mot midten av august. Har også en rimelig betryggende liste over andre som også kan arrangere klubbkveld, så jeg tror nok vi skal holde det gående en stund. Vi diskuterte også så vidt en slags felles ting for Horten messa, så det dukker forhåpentligvis opp en del av oss der.

Største problemet nå er vel at stuene begynner å bli små :)
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.841
Antall liker
8.818
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Først må jeg si at det er gøy å være oppe hos Eirik. Loftsrommet hans er hardstappet med utstyr i alle mulige fasonger. Eieren av utstyret har også vært veldig lenge i gamet og prøvd veldig mye utstyr. Jeg oppfatter han også som en veldig god lytter som sammen med lang erfaring gjør at han ofte kan avdekke og sette ord på lyd og lydforskjeller som vi andre ikke er like observange på. I tillegg er han fremdeles nysgjerrig og prøver stadig ut nye ting.

Jeg skal være litt forsiktig med å uttale meg for bombastisk om lyden oppe hos Eirik. Jeg har en gang tidligere hørt anlegget og ble da veldig imponert. Men på seansen i går var vi mange tilstedet, og siden jeg tross alt hadde hatt gleden av å nyte dette anlegget i sweet spot en gang før, var jeg forholdsvis beskjeden med å okkupere sweetspot. (Noe som for meg er avgjørende når jeg skal lytte….ellers mister man jo all holografi, plassering, til og med klangbalansen kan variere mye…). Så jeg har litt tynt grunnlag å uttale meg på, men noen ord kan vi jo uansett skrive.

Lyden hos Eirik er først om fremst behagelig, homogen, organisk og naturlig, og representerer etter min mening rør på sitt beste. Noe av det første jeg legger merke til er en luftighet og letthet som preger lyden. Det spiller veldig uanstrengt. Det er også noe med de bløte anslagene som spesielt er tydelig når trommeslageren bruker visper. Denne ”svevende” luftigheten blir enda mer markant når det spilles vinyl. Og bidrar i stor grad til driv og godfot. Jeg tror det er denne lekende letthet som ”rør og vinyl” entusiastene ”forelsker” seg i, og det skjønner jeg godt. Bassen var også dyp og kraftfull og på enkelte spor vi spilte tror jeg at hele lydbildet ville vært totalt forskjellig uten subben – selv om Cremona går helt i bunnen av 30 tallet for egen maskin. Selv er jeg vant til en litt slankere og mer definert bass og ble veldig klar over at det mangler en del i bunnen hjemme i stuen min, men synes på enkelte kutt at bassen ble litt dominerende og ikke godt nok definert.

Stemmer ble utrolig godt gjengitt og jeg tror jeg vil låne Rolf Danielsens ord i siste Fidelity – pustelyder, smattinger, konsonanter låter som en del av stemmene og ikke som en imponatororgie ved siden av. Det er rett og slett lettere å sette seg inn i stemningen musikeren ønsker å formidle.

Personlig har jeg litt andre preferanser enn Eirik og hvis jeg så skal trekke frem ting som jeg ville hatt annerledes så savnet jeg litt presisjon og klarere avgrensning på stemmer. Da vi var såpass mange påmeldte hadde verten på forhånd trukket høytalerne lenger bak og vinklet de rett frem, istedenfor vanlig lytteposisjon hvor høytalerne stod lenger frem og med noe toe-in – noe som helt sikkert hadde gitt bedre presisjon.

Jeg savner også litt luft, detaljer og frisluppenhet i toppen. Ikke at det skal spille lysere, eller være så mye mer superdetaljert, men at musikken skal slippe mer og leve mer fritt i rommet. Da hadde trolig holografien blitt enda bedre og lydbildet enda mer storslått. Rommet vi spilte i var jo ikke så veldig stort, og med skråtak ble volumet betydelig mindre enn hva gulvarealet tilsier. Så, jeg tror nok at større rom hadde gjort at anlegget hadde løftet seg ennå et hakk.

For å oppsummere, så er det et av de aller beste anleggene jeg har hørt, og det briljerer med spilleglede og nærhet til musikken. Så ikke ta de små kommentarene for noe annet enn det de er – små kommentarer.

En gledelig nyhet til oss som bare kan spille vanlige CDer – så spiller CD bedre på Audio Research spilleren enn samme plate i SACD variant spiller på Denon 2900. Og det borger jo bra for oss som har konsentrerte oss om Red Book varianten.

Som Interman nevnte så ble galskapene i å investere i dyrt anlegg ganske åpenbar med det lille anlegget, som spilte litt friskere, men til prisen – utrolig bra.

Til slutt vil jeg takke vertskapet for en veldig hyggelig kveld, og spørre pent om en ny invitasjon – for meg er anlegget til Eirik en glimrende motvekt til mitt eget – mitt drømmeanlegg ligger nok et sted midt i mellom!

Mvh
OMF
 
R

Rojoh

Gjest
Det var gutterommet sitt, det ja...

Fin reportasje og fine bilder. :) Nå har vi i Stavanger & omegn Lydlaug hatt to hjemmekvelder, så der i Bergen ligger litt foran oss der. Vi får se om vi i Stavanger ikke kan klare å knipse noen bilder ved neste anledning.

Mvh. Johan
 

interman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.04.2002
Innlegg
481
Antall liker
1
Håper flere supplerer med inntrykk etterhvert :)
 

JD

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.02.2002
Innlegg
900
Antall liker
56
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Takker alle som var der for en hyggelig kveld, og takk til Eirik som slapp oss inn.

Det var en liten nedtur å komme hjem, jeg klarte ikke la være å skru på anlegget. Det var som om det manglet litt av alt, vanskelig å sette fingeren på noe konkret. Alt var liksom "bedre" hos Eirik. Satt ikke så veldig mye i sweet-spot, men syns det var en veldig behagelig lyd, med full kontroll. Deler ellers oppfatningen til OMF, at det eneste som kanskje ikke er helt på høyden, etter min smak vel og merke, er presisjonen. Men dette er veldig marginalt. Alt i alt, meget god lyd!!

Også meget overraskende med surround lyden. Hadde ikke store forhåpninger til Sony receiveren. Har ikke hatt mye til overs for Sony tidligere, og ble derfor meget overrsket. Det var en mer frempå og direkte lyd, som nok til lengre tids musikklytting, muligens kan bli noe trettende. Det skal dog bemerkes at jeg ikke satt i sweet-spot her. Moro med gamle Tandberg høyttalere i senter og bakkanaler.

JD
 

interman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.04.2002
Innlegg
481
Antall liker
1
Hmm, må være noe bøll med mailinglista. Blir uansett spennende ting relativt snart :)
 

Powerpoint

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.04.2003
Innlegg
7.423
Antall liker
12.945
Ahhhhhhhhhh...det var gutte rommet sitt det ;-) Samleren.
Hjertelig takk for titten og "lytten" gutter. Hyggelig og inspirerende å se at dere samles over stadig nye husaltere. Noen kjente fjes fra Horten messa også gitt ;D
Sees til høsten!
Hold kursen etter hvert som seilasen blåser opp ;-)
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.551
Antall liker
2.734
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
Hadde vært kjekt med et gjenhør med AR. Det var tross alt forsterkere fra AR i oppsettet som i sin tid gjorde at hifibasillen bet meg.
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.841
Antall liker
8.818
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!
Må gjøre denne tråden litt aktuell igjen....

Vi var da ganske mange...noen flere som har noen inntrykk....

Mvh
OMF
 

Samleren

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.12.2004
Innlegg
630
Antall liker
26
Sted
Bergen
Takker alle for hyggelig besøk. Som det fremgår av tilbakemeldinger så er det litt vanskelig å få til "sweet spot" og definisjon når rommet er 26m2 og vi er 10 stykker som alle vil sitte i midten. Jeg var også nødt til å trekke høyttalerne lenger tilbake og vinkle dem mindre slik at flest mulige ville få et noenlunde akseptabelt perspektiv. Ellers har jeg stadig besøk av audiofile på hemsen, så de som vil ha ett gjenhør i litt roligere former er hjertlig velkommen. Jeg er også med i styret i Bergen Platesamlerklubb med 54 medlemmer, så det er like ofte musikk som anlegg som diskuteres på hemsen ut i de sene timer. Jeg selv er svært fornøyd med lyden, som er helt uten den ofte forekommende fnidder i øvre mellomtone nedre diskant. Og det er ingen utskiftinger på gang i nærmeste fremtid(tror jeg).

Takk alle for en hyggelig kveld.

Samleren
 

oste

Medlem
Ble medlem
19.07.2005
Innlegg
30
Antall liker
0
Heisan eg lurte på om samleren eller noen andre kan gi meg sine synspunkter ang AR CD 3.
MVH
OSTE ::)
 

Samleren

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.12.2004
Innlegg
630
Antall liker
26
Sted
Bergen
Heisan eg lurte på om samleren eller noen andre kan gi meg sine synspunkter ang AR CD 3.
MVH
OSTE ::)
ARC CD3mk2 er uten tvil den CD spilleren som har den største gåsehudfaktoren av alle de jeg har hatt. Her er der virkelig forskjell fra de mer vanlige modellene, og det må oppleves for å forståes. Den rundspiller min Denon 2900, selv når denne spiller SACD. Som en audiofil spontant uttalte etter sammenligning Denon'en høres ut som et leketøy i forhold. ARC CD3mk2 er utrolig deilig i lyden, og jeg må innrømme at etter denne kom i hus har platespilleren blitt betydelig mindre benyttet.
Den har rytme, nærhet, oppløsning, åpenhet, brutalitet, og en renhet kombinert med en naturlig fylde. Tør ikke tenke på hva ARC CD7 kan gjøre.

Samleren
 

oste

Medlem
Ble medlem
19.07.2005
Innlegg
30
Antall liker
0
Hei igjen hvem er det som forhandler arc cd3mkll det hadde vært fint å sjekke ut denne spilleren.
mvh
oste ;)
 

Samleren

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.12.2004
Innlegg
630
Antall liker
26
Sted
Bergen
I Bergensområdet er det ERDAL STEREO som forhandler ARC. Snakk med Nils Johannessen på tlf. 970 51 767 eller 56140581. Du er også velkommen til å sjekke denne spilleren mer ut hos meg, tror min er den eneste her i Bergen sålangt.

Samleren
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Har hørt IMF'ene mine på virkelig god elektronikk to ganger (begge gangene var det desverre ikke min elektronikk).

Min erfaring med AR er ikke all verden, men så mye kan jeg si at jeg misunner deg din elektronikk og kan uttale meg selv om det er uhørt. Utstyr som ditt er hva jeg drømmer om men realitetene sier meg at jeg ikke vil ha i stuen noen gang, du har tatt HiFi-interessen lenger enn de fleste.

Tro hva IMF'ene mine ville prestert på slikt eller tilsvarende utstyr, om jeg en gang vinner mye i lotto så skal dem få elektronikk i samme klasse som deg (men da skal jeg vinne en god del også - prioriteringer). Ville vært befriende å ha litt mindre forbedringspotensiale enn det jeg faktisk har...

Men ville ikke skiftet ut høytalerene mine, det nær sakt uansett budsjett da det finnes høytalere til 50.000 kroner + jeg heller ville hogget til ved enn IMF'ene. Å se bilder av utstyr som ditt gav meg ikke direkte mindre lyst på elektroniske utskiftninger, og Luxman'en skal nok bli skiftet ut etter hvert og da gjerne med en annen gammel sak fra nettopp Luxman (men det MÅ bli rett modell i så fall) - og da snakker man om før ett visst årstall heller enn etter. Lyst på ene effekttrinnet deres med kontrollforsterkeren i samme serie....

Ikke sammenlignbart med AR'en du har på gulvet der, men i mine drømmer og med mitt budsjett så du verden hvordan IMF'ene skulle fått ett løft bare ved det. 82 db følsomhet krever sitt... Høytalerene er faktisk det eneste jeg i farten ikke misunner deg - har ikke hørt dem og muligens ville jeg gjort det om jeg en gang gjorde - eller kanskje du ville sett deg om etter ett par IMF'er om du hørte disse? Hvem vet?

Hadde vært spennende å besøke deg og få bedre kjennskap med AR, vi bor jo i samme by - du er i alle fall innvitert hit om du ønsker for en lytt til IMF'ene.
 

kjoenik

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.09.2005
Innlegg
4.284
Antall liker
2.290
Torget vurderinger
4
made4u skrev:
Høytalerene er faktisk det eneste jeg i farten ikke misunner deg - har ikke hørt dem og muligens ville jeg gjort det om jeg en gang gjorde - eller kanskje du ville sett deg om etter ett par IMF'er om du hørte disse? Hvem vet?
Kanskje Samleren er interessert i en byttehandel...? ;)
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Tror ikke det, men om han ikke kjenner IMF så kanskje han ville skaffet seg ett par etterpå han også...

Om han derimot kjenner IMF så er det slettes ikke sikkert at han gjør det likevell, hver og en av dem kom i forskjellige versjoner (elementene varierer) og her er så store forskjeller innenfor samme høytaler at det er som natt og dag rett og slett.

Der noen av høytalerene (de rette) er vidunderlige så er de andre parene høyst ordinære, akkurat det synes jeg er veldig trist da vet man ikke om dette og har hørt ett par IMF'er hos noen og selv finner noen til salgs - ja da kan skuffelsen være ganske så stor om man har hørt de som spiller fortreffelig og kjøper en av de ordinære med akkurat samme typenavn.

Om han har hørt IMF er det trolig TLS80 eller RSPM'ene som er de mest legendariske av dem, da håper jeg ikke han har hørt dem med flat bass men heller dem med membran som vender innover. Og desto er det for TLS50'ene (dem jeg har) to typer som låter bra, en type med KEF-membran og en type med IMF-membran, disse kommer i to versjoner med KEF-membran og den ene av disse låter ikke så bra.

Intet ville vært mer gledelig enn om IMF'ene gjorde inntrykk synes jeg, da jeg er glad hver gang det fødes en ny IMF-frelst lytter (og det har jeg opplevd før, ikke bare hos meg men også andre som synes de høytalerene er ren lidenskap).

Skjer tidvis slikt, at man faller for ett merke, og Samleren har tydelig falt for AR sett fra mitt ståsted - og slik er det med meg også, jeg har produkter jeg liker fra forskjellige leverandører mens andre leverandører har jeg ikke like varme følelser for. En ganske så individuell og personlig sak det der, noen har huset fult av NAD eller Denon, andre igjen har mye Rotel - elektronisk er jeg åpen for mye og har ikke det store kjærlighetsforhold til noen merker selv om jo noen skiller seg ut og er å foretrekke...

Transmissionline høytalere derimot, da spesielt IMF har blitt en forelskelse og lidenskap og jeg ser bare ikke for meg annet - hadde jeg hatt Bill Gates sine økonomiske ressurser så skulle jeg hatt IMF i mange kanaler til film og i to for musikk, IMF'ene skulle så blitt modernisert av noen som kan det (men de skulle ikke fått rørt noe som kunne preget lyden - alt dem skulle fått frihet til var å få dem litt penere enn hva dem er)... Hadde da muligens ikke endet opp med egne, hadde nok blitt de aller største dem hadde (men hadde lett funnet slike selv om de er sjeldne med slike økonomiske ressurser).

Sier ikke her at IMF nødvendigvis er best av alt om jeg tolkes slik, jeg har ikke hørt alt og dyrere og nyere finnes - men IMF er lidenskap for meg og jeg ser ikke for meg noe som kan gjøre slikt inntrykk på meg. Har da hørt demo av 800-serien til B&W, samt de største Dali'ene og mye mer, bra var det definitivt men når IMF'er spiller på sitt register så blir jeg helt betatt om elektronikken er den rette og dem står rett i riktig rom.

Kunne forresten skaffet han ett par RSPM'er på dagen om han ønsket seg det - riktignok ikke de fineste og av feil type spør man meg - men du verden, de er slettes ikke dårlige. Mine hadde han derimot bare fått på lån, for da hadde jeg fått hørt dem på AR også og det hadde nok vært en opplevelse i seg selv.
 

kjoenik

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.09.2005
Innlegg
4.284
Antall liker
2.290
Torget vurderinger
4
Du har visst funnet kjærligheten i livet ;) :)
 

Samleren

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.12.2004
Innlegg
630
Antall liker
26
Sted
Bergen
Vi tar en kveld til høsten og prøver IMF'ene dine på ARC riggen min.

I mellomtiden.

God sommer til alle.

Samleren
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Det ville vært spennende ja. Bare si fra når det passer deg.

Fått meg ny forsterker jeg nå, så er bare å jage naboen på dør nå og la det stå til. Sant, jeg får følge med når det kan være mulig å spille her i huset og utnytte meg av det for å bli kjent med min nye forsterker som snart kommer. (Kjøpte den i dag men blir ikke sendt meg fra Danmark før fredag).

Ingen ARC, men en Luxman L-120A har jeg tro på skal tilfredstille meg inntil oppgraderingsspøkelset er i hælene på meg igjen.
 
Topp Bunn