Resultater 1 til 20 av 20
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,476
  Tagget i
  8 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Hei!

  Da åpner jeg tråden og legger ut noen bilder….
  Jeg var bare innom en drøy times tid, men fikk jo presset meg til litt Kris Kristofferson, Pink Floyd og Kari Bremnes i sweet-spot. Skal komme tilbake med noen lytteinntrykk senere i kveld!  Mvh
  OMF

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  716
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  *WOW*

  Dette kaller jeg anlegg.
  Perverst
  Michell Gyro, OL silver og lyra Skala<br />Supratek Cortese<br />audio labs set 300b<br />Avantgarde - Uno

 3. #3
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,323
  Tagget i
  2 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Takker for gjestfriheten, SOA! Legger ut bilder og lytteinntrykk senere...
  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 4. #4
  Overivrig entusiast Vapor's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  821
  Tagget i
  1 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Steike!! Det ser jo bare utrolig ryddig og gjennomført ut......(angrer en smule på at jag aldri tok meg tid til å bli med i Bergen lydlaug)....
  Kenwood KD 550 - Squeeze box Duett - Abrahamsen V6.0 - Conrad-johnson PV11 - Conrad johnson MV 52 - Klipsch Heresy III

 5. #5
  omholt
  Guest

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Takk til SOA for en fin kveld. Dette må jeg karakterisere som det desidert lekreste anlegget jeg har sett live. Gjennomført hele veien. Lydmessig er det litt som å være på konsert med svært lydbilde. Herlig. Stor overgang fra slik jeg har det for tiden med små stativer. Veldig behagelig mellomtone og diskant med myk fremføring. Det var ingen tendenser til hardhet. Ville tro det bl.a. skyldes den smale spredningen til elektrostater som gir lite refleksjoner. Her var det jo stor vindusoverflate på den ene siden og ingen gardiner. Savnet nok en smule detaljering, nakenhet og åpenhet. Om det skyldes høyttalerne eller rørelektronikken er jeg usikker på. Det handler uansett om preferanser.

  Artig å høre elektrostater med subwoofer. Det tilførte mye i bunn og det gikk dybt. I forhold til mine preferanser opplevde jeg at suben var stilt litt for høyt med volumet og det ble litt mye bass i bakveggen hvor sofaen sto, men forsto at SOA foretrakk dette og det er jo det som betyr noe. Satt jeg på kanten av sofaen og lente meg fremover synes jeg bassen ble renere, men da satt ikke lydbildet like bra i midten. Jeg ville tro at et større rom kunne ha vært veldig positivt for dette anlegget. Til litt rolig musikk med vokalgjengivelse, synes jeg uansett dette låt bra.

 6. #6
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,476
  Tagget i
  8 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Hei!

  Så noen ord om lyden…….

  Det som kanskje er mest interessant å belyse fra min side er hvordan preferansene til meg SOA til dels var på kollisjonskurs! SOA fortalte at hans favorittlytteposisjon var helt bakerst i sofaen – og der begynte jeg lyttingen med ”The final Cut”.

  Lydbildet var stort – enormt! Lyden fløt helt fritt ut i rommet - og hele rommet var fylt med lyd. Og man hadde den ”elektrostatfølelsen” at musikken bare oppstod i rommet – den kom fra alle andre steder enn høytalerne. I denne posisjonen må det være et sted mellom 4 og 5 meter fra lytteposisjon til høytalerne – noe som også gjenspeilte lydbildet som var ”langt og dypt”. En grei sammenligning er å sammenligne lydbildet med et rektangel hvor man hos SOA lytter i lengderetningen, mens jeg er mer vant til å lytte i bredderetningen – noe som selvsagt gir et lydbilde som er mer ”rett i fleisen”.
  Bassen ble i tyngste laget for meg der bak ved veggen….

  Etter hvert flyttet jeg med fremover i sofaen (ca 1 meter nærmere) – og det spilte bedre synes jeg. Bassen ble betydelig strammere, renere og tørrere, presisjonen ble også bedre. Det spilte mer tett på – ”vi gikk fra langvegg mot kortvegg” i min tidligere illustrasjon…..

  Videre kommenterte jeg at hvis jeg hadde hatt det samme utstyret så ville jeg trodd at jeg hadde endt opp i en omtrentlig likesidet trekant (altså flyttet lytteposisjon enda 1 meter nærmere høytalerne) og med betydelig Toe-in…………..vel SOA hadde prøvd det – og han hatet det….så der var vi åpenbart på kollisjonskurs.

  Ellers var det imponerende tyngde i bassen fra ML subben og høytalerne. Så vidt jeg husker delte høytalerne på 80Hz, mens subben fylte i opp til 70 Hz…Det var mer enn nok basskrefter i spill – så eventuell forbedring i bassen må nok komme som en eller annen form for romkorreksjon….!

  Ellers ble jeg (igjen) overrasket over hvor høyt man kan spille med 65 rørwatt (300B) og elektrostater – så maksvolumbegrensninger er ikke noe problem….

  Så – et oppsett som briljerer med spilleglede, luftighet, stort lydbilde og en forførende lettflytende lyd. Det er ikke vanskelig å skjønne at SOA liker dette – selv om jeg prioriterer andre egenskaper!

  (Også synes jeg det er gøy å se at eieren av anlegget har jobbet med utstyret og gitt alt optimale arbeidsbetingelser!)


  Takk for lytten!

  Mvh
  OMF

  P.S. - Jeg hørte ikke på vinyl her - noen som kan si litt om forskjellene på vindyl/CD??

 7. #7
  Hifi Freak Jan_I's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  4,029
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  OI OI, dette var flotte greier.
  Her står faktisk enormt mya av "drømmeanlegget" mitt som det aldri ble noe av
  Kan du ikke komme med en nærmere presentasjon over alle produktene,gjerne med nærbilder.
  Hvilken arm er den som står på spilleren?
  På et bilde ser det nesten ut som en helius aureus, men headshellet ligner en RB arm
  Så hva er dette? Nærmere bilder så skal vi vel finne ut
  Mvh Jan I

 8. #8
  Hifi Freak kjoenik's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  3,859
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Sitat Sitat fra OMF

  P.S. - Jeg hørte ikke på vinyl her - noen som kan si litt om forskjellene på vindyl/CD??
  Vinyl er bedre. Mye bedre. Alltid!
  Kanskje på tide at du kjøper deg en Dual OMF...!?!
  Så får du løftet anlegget ditt opp på et på et helt nytt nivå

  Mine inntrykk av lyden (jeg har vært hos SOA flere ganger) er på flere områder sammenfallende med OMF sine.
  Det ene er lydbildet som virkelig er enormt. Det er også helt fascinerende hvordan lyden tilsynelatende oppstår fra intet.
  Etter at ARC LS26 ble introdusert har lyden blant annet blitt varmere, og dette synes jeg helt klart at oppsettet har hatt godt av. Vinyllyden er også i en helt annen divisjon sammenliknet med sist gang jeg var der (for ca 100 vinyltimer siden...?), og det er vel ganske åpenbart at Lyraen endelig er innspilt.

  Jeg synes også bassen ble for kraftig og for lite nyansert når jeg satt i sofaen med hodet tett inntil bakveggen. Ved å lene meg litt fremover i sofaen ble bassen mer balansert og bedre definert.

  Det viktigste er nok at jeg synes det er veldig gøy å høre musikk på dette anlegget, og det er jo det hele poenget.
  Ser virkelig frem til å lytte på nytt når ny arm er på plass!
  Lector CDP7 TL, Lenco PTP4/Kuzma 4Point/EMT TSD15, Garrard 401/Audio Origami PU7/Lyra Titan i, Fidelity Research FR24mkII/Denon 103, The Messenger mkIII, Monk Audio Phono Preamplifier, Audion Golden Dream, Avantgarde Duo Mezzo, Chord Company, Blue Jeans Cable, Fat LMC.
  Bergen Lydlaug og Hornalliansen

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,774
  Tagget i
  1 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Hei ja, SOA og de andre besøkende torsdagen. Takk for sist, og for en meget hyggelig kveld.

  Joda, dette var saker, gitt. Synes det meste egentlig er sagt og skrevet allerede.
  Stooooort lydbilde, "lettflytende" gjengivelse, masser av luft og svart bakgrunn. Gjengivelsen er meget avslappet og naturlig, og som de andre skriver; det virker som om den oppstår av tomme intet.
  Henger meg også på det som er skrevet ang bassnivået/mengden lengst foran/bak i sofaen, men opplevde ikke bassen som utpreget problematisk, selv om jeg satte meg med ryggen og hodet helt bak i sofaen. Men forskjellen en halv meter til en meter frem var tydelig.
  Kjekt er det også at SOA som regel drar frem musikk som er ukjent for veldig mange....... Skulle gjerne snoket og hørt litt mer av det han har gjemt rundt omkring....
  En annen ting jeg ble positivt overrasket over, var fraværet av den "overdrevne?" krispheten jeg en gang tidligere hørte fra et par ML-høytalere av nyere dato enn SOA`s låvedører.

  Noen er spent på forskjellen mellom cd og vinyl. Den er der, den er tydelig (stor om en vil), og den slår helt klart ut til fordel for vinylen. Og det til tross for at SOA`s Krell faktisk er en god spiller uansett hva en sammenlikner med.
  Og det er klart; har en nok vinyl, er det kanskje lettere å prioritere en vinylrigg, enn dersom det er som for meg; eier ikke 1 gram vinyl.... Men det kan jo tas opp til vurdering med tiden. Synes vinylen er mer naturlig, mer organisk, inneholder mer info og er fri for "digitalisen" de fleste cd-rigger er merket av....

  Det som imidlertid står som kveldens åpenbaring for min del, det var mot slutten, da symfonier av Mahler stod på programmet. Du verden som det låt flott, stort, og det var så inn i hekken DYNAMISK at det ga meg ståpels. Og da skal en ha i minnet at blues, jazz, salmer, pop og rock allerede låter meget bra i SOA`a stue. Likevel gliste jeg nok mer under den klassiske seansen enn jeg gjorde tidligere på kvelden!

  mvh
  Proffen
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 10. #10
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,323
  Tagget i
  2 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Hei, JanI, armen som sitter på platespilleren nå, er en Rega RB 300:  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 11. #11
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,323
  Tagget i
  2 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Flere bilder: En helt rå forsterker:
  Verten måtte finne seg en plass utenfor sweetspot:  Der satt nemlig Ivar  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 12. #12
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,323
  Tagget i
  2 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Krell og ARC:  Heftig bass:ML Descent  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 13. #13
  Hifi-entusiast ivarlo's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  496
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  ...jaja Tønnes, vi hadde vel alle vår tilmålte tid i sweetspot tenker jeg

  Takker til SOA og de andre frammøtte for en hyggelig kveld på onsdag. Når det gjelder lytteinntrykk så samstemmer jeg med de andre beskrivelsene som allerede er gitt. Stort åpent lydbilde som dannes i løse luften på typisk elektrostat-vis. Kanskje litt mye bass-nivå på sub-en etter min smak, men det er nå vertens smak som bør råde..

  Ivar
  Analogt: Platespillere, armer, pick-uper, step-uper og riaa-er
  Digital: Filer og streaming, avspillere og dac-er
  Resten: Spec RSA-F33EX, Harbeth M40.1, PPP, Kabler
  Head-fi: Cavalli Liquid Carbon - Ultrasone Unlim Ed. 5 -- Shure KSE1500
  Ferieanlegget: Tidal Hifi - Hugo - Leben CX300 - JR149mk2

 14. #14
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,323
  Tagget i
  2 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Sitat Sitat fra ivarlo
  ...jaja Tønnes, vi hadde vel alle vår tilmålte tid i sweetspot tenker jeg

  Ivar
  Helt riktig det Ivar! Mente ikke å antyde at du klamret deg fast i Sweetspot. Her et bilde som beviser det:  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 15. #15
  Hifi-entusiast ivarlo's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  496
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  den er fin
  Analogt: Platespillere, armer, pick-uper, step-uper og riaa-er
  Digital: Filer og streaming, avspillere og dac-er
  Resten: Spec RSA-F33EX, Harbeth M40.1, PPP, Kabler
  Head-fi: Cavalli Liquid Carbon - Ultrasone Unlim Ed. 5 -- Shure KSE1500
  Ferieanlegget: Tidal Hifi - Hugo - Leben CX300 - JR149mk2

 16. #16
  Hifi-entusiast olllie's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  413
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Tusen takk for en fin kveld! Ja dette låt som forventet veldig bra. Det som slår meg er at her lyttet vi ikke til et musikkanlegg, men her var vi på konsert. Av den grunn synes jeg ikke det var viktig i det hele tatt om en satt i sweetspott eller ei. Sweetspott synes jeg ble litt vag, uten at jeg syns det gjode noe.
  Ellers synes jeg som mange andre at bassen ble litt for massiv, men uten at det gikk utover resten av frekvensspekteret. Rommet er selvsagt for lite, men som sagt, på onsdag var jeg på konsert, og da hadde det lite å bety.

  Olllie

 17. #17
  Hifi-entusiast oyvindk's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  340
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Takk for lyttekvelden. Det ble en utpreget behagelig opplevelse. Jeg synes systemet låt stort, litt laid-back, behagelig, flott. Synes det låt mer musikk enn hifi. Panelene fyller rommet med lyd, og det gikk helt fint å få en god opplevelse utenfor sweet spot. I tillegg ser det jo fantastisk ut!

 18. #18
  Hifi Freak soa's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  2,427
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Først og fremst vil jeg takke alle fremmøtte for to fine lyttekvelder. Alltid trivelig når Lauget samles. Synes det ble spillt mye interessant materiale på vinyl denne gangen. Har notert meg et par-tre gode utgivelser.

  Også hyggelig med ærlige og fine tilbakemeldinger på det dere hørte og opplevde. Må ta noe av dette til etterretning og foreta noen justeringer når den værste bassabstinensen har lagt seg , men akkurat nå synes jeg det er moro med litt ekstra nivå i bunn.

  Takk til OMF og tkr for fine bilder. Om dere ikke har tatt copyrigth på disse, adopterer jeg et par til anleggtråden min.

  mvh
  SOA

 19. #19
  Roysen
  Guest

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Intet mindre enn imponerende.

  Mvh
  Roysen

 20. #20
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg

  Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

  Takk for fine bilder og fin presentasjon av anlegget.(skal slutte å mase på Soa om flere bilder i tråden hans -)

  Gjennomført anlegg i høy klasse....

  Liker spesielt det derre racket, er liksom noe kjent med det.

  MVH Johnny
  Referanse kunde for Arendal Sound

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed