Bergen Lydlaug Klubbkveld 16

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.850
Antall liker
8.836
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!

Da åpner jeg tråden og legger ut noen bilder….
Jeg var bare innom en drøy times tid, men fikk jo presset meg til litt Kris Kristofferson, Pink Floyd og Kari Bremnes i sweet-spot. Skal komme tilbake med noen lytteinntrykk senere i kveld!



















Mvh
OMF
 

argh

Overivrig entusiast
Ble medlem
29.04.2006
Innlegg
716
Antall liker
0
*WOW* :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Dette kaller jeg anlegg.
Perverst
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
20.571
Antall liker
27.624
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
2
Takker for gjestfriheten, SOA! Legger ut bilder og lytteinntrykk senere...
mvh
 

Vapor

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.10.2002
Innlegg
873
Antall liker
127
Sted
Bergen
Steike!! Det ser jo bare utrolig ryddig og gjennomført ut......(angrer en smule på at jag aldri tok meg tid til å bli med i Bergen lydlaug)....
 
O

omholt

Gjest
Takk til SOA for en fin kveld. Dette må jeg karakterisere som det desidert lekreste anlegget jeg har sett live. Gjennomført hele veien. Lydmessig er det litt som å være på konsert med svært lydbilde. Herlig. Stor overgang fra slik jeg har det for tiden med små stativer. Veldig behagelig mellomtone og diskant med myk fremføring. Det var ingen tendenser til hardhet. Ville tro det bl.a. skyldes den smale spredningen til elektrostater som gir lite refleksjoner. Her var det jo stor vindusoverflate på den ene siden og ingen gardiner. Savnet nok en smule detaljering, nakenhet og åpenhet. Om det skyldes høyttalerne eller rørelektronikken er jeg usikker på. Det handler uansett om preferanser.

Artig å høre elektrostater med subwoofer. Det tilførte mye i bunn og det gikk dybt. I forhold til mine preferanser opplevde jeg at suben var stilt litt for høyt med volumet og det ble litt mye bass i bakveggen hvor sofaen sto, men forsto at SOA foretrakk dette og det er jo det som betyr noe. Satt jeg på kanten av sofaen og lente meg fremover synes jeg bassen ble renere, men da satt ikke lydbildet like bra i midten. Jeg ville tro at et større rom kunne ha vært veldig positivt for dette anlegget. Til litt rolig musikk med vokalgjengivelse, synes jeg uansett dette låt bra.
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.850
Antall liker
8.836
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!

Så noen ord om lyden…….

Det som kanskje er mest interessant å belyse fra min side er hvordan preferansene til meg SOA til dels var på kollisjonskurs! SOA fortalte at hans favorittlytteposisjon var helt bakerst i sofaen – og der begynte jeg lyttingen med ”The final Cut”.

Lydbildet var stort – enormt! Lyden fløt helt fritt ut i rommet - og hele rommet var fylt med lyd. Og man hadde den ”elektrostatfølelsen” at musikken bare oppstod i rommet – den kom fra alle andre steder enn høytalerne. I denne posisjonen må det være et sted mellom 4 og 5 meter fra lytteposisjon til høytalerne – noe som også gjenspeilte lydbildet som var ”langt og dypt”. En grei sammenligning er å sammenligne lydbildet med et rektangel hvor man hos SOA lytter i lengderetningen, mens jeg er mer vant til å lytte i bredderetningen – noe som selvsagt gir et lydbilde som er mer ”rett i fleisen”.
Bassen ble i tyngste laget for meg der bak ved veggen….

Etter hvert flyttet jeg med fremover i sofaen (ca 1 meter nærmere) – og det spilte bedre synes jeg. Bassen ble betydelig strammere, renere og tørrere, presisjonen ble også bedre. Det spilte mer tett på – ”vi gikk fra langvegg mot kortvegg” i min tidligere illustrasjon…..

Videre kommenterte jeg at hvis jeg hadde hatt det samme utstyret så ville jeg trodd at jeg hadde endt opp i en omtrentlig likesidet trekant (altså flyttet lytteposisjon enda 1 meter nærmere høytalerne) og med betydelig Toe-in…………..vel SOA hadde prøvd det – og han hatet det….så der var vi åpenbart på kollisjonskurs.

Ellers var det imponerende tyngde i bassen fra ML subben og høytalerne. Så vidt jeg husker delte høytalerne på 80Hz, mens subben fylte i opp til 70 Hz…Det var mer enn nok basskrefter i spill – så eventuell forbedring i bassen må nok komme som en eller annen form for romkorreksjon….!

Ellers ble jeg (igjen) overrasket over hvor høyt man kan spille med 65 rørwatt (300B) og elektrostater – så maksvolumbegrensninger er ikke noe problem….

Så – et oppsett som briljerer med spilleglede, luftighet, stort lydbilde og en forførende lettflytende lyd. Det er ikke vanskelig å skjønne at SOA liker dette – selv om jeg prioriterer andre egenskaper!

(Også synes jeg det er gøy å se at eieren av anlegget har jobbet med utstyret og gitt alt optimale arbeidsbetingelser!)


Takk for lytten!

Mvh
OMF

P.S. - Jeg hørte ikke på vinyl her - noen som kan si litt om forskjellene på vindyl/CD??
 

Jan_I

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
4.128
Antall liker
308
OI OI, dette var flotte greier.
Her står faktisk enormt mya av "drømmeanlegget" mitt som det aldri ble noe av :'(
Kan du ikke komme med en nærmere presentasjon over alle produktene,gjerne med nærbilder.
Hvilken arm er den som står på spilleren?
På et bilde ser det nesten ut som en helius aureus, men headshellet ligner en RB arm
Så hva er dette? Nærmere bilder så skal vi vel finne ut ;)
Mvh Jan I
 

kjoenik

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.09.2005
Innlegg
4.284
Antall liker
2.290
Torget vurderinger
4
OMF skrev:
P.S. - Jeg hørte ikke på vinyl her - noen som kan si litt om forskjellene på vindyl/CD??
Vinyl er bedre. Mye bedre. Alltid! ;)
Kanskje på tide at du kjøper deg en Dual OMF...!?!
Så får du løftet anlegget ditt opp på et på et helt nytt nivå ;D

Mine inntrykk av lyden (jeg har vært hos SOA flere ganger) er på flere områder sammenfallende med OMF sine.
Det ene er lydbildet som virkelig er enormt. Det er også helt fascinerende hvordan lyden tilsynelatende oppstår fra intet.
Etter at ARC LS26 ble introdusert har lyden blant annet blitt varmere, og dette synes jeg helt klart at oppsettet har hatt godt av. Vinyllyden er også i en helt annen divisjon sammenliknet med sist gang jeg var der (for ca 100 vinyltimer siden...?), og det er vel ganske åpenbart at Lyraen endelig er innspilt.

Jeg synes også bassen ble for kraftig og for lite nyansert når jeg satt i sofaen med hodet tett inntil bakveggen. Ved å lene meg litt fremover i sofaen ble bassen mer balansert og bedre definert.

Det viktigste er nok at jeg synes det er veldig gøy å høre musikk på dette anlegget, og det er jo det hele poenget.
Ser virkelig frem til å lytte på nytt når ny arm er på plass!
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.554
Antall liker
2.738
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
Hei ja, SOA og de andre besøkende torsdagen. Takk for sist, og for en meget hyggelig kveld.

Joda, dette var saker, gitt. Synes det meste egentlig er sagt og skrevet allerede.
Stooooort lydbilde, "lettflytende" gjengivelse, masser av luft og svart bakgrunn. Gjengivelsen er meget avslappet og naturlig, og som de andre skriver; det virker som om den oppstår av tomme intet.
Henger meg også på det som er skrevet ang bassnivået/mengden lengst foran/bak i sofaen, men opplevde ikke bassen som utpreget problematisk, selv om jeg satte meg med ryggen og hodet helt bak i sofaen. Men forskjellen en halv meter til en meter frem var tydelig.
Kjekt er det også at SOA som regel drar frem musikk som er ukjent for veldig mange....... Skulle gjerne snoket og hørt litt mer av det han har gjemt rundt omkring....;D
En annen ting jeg ble positivt overrasket over, var fraværet av den "overdrevne?" krispheten jeg en gang tidligere hørte fra et par ML-høytalere av nyere dato enn SOA`s låvedører.

Noen er spent på forskjellen mellom cd og vinyl. Den er der, den er tydelig (stor om en vil), og den slår helt klart ut til fordel for vinylen. Og det til tross for at SOA`s Krell faktisk er en god spiller uansett hva en sammenlikner med.
Og det er klart; har en nok vinyl, er det kanskje lettere å prioritere en vinylrigg, enn dersom det er som for meg; eier ikke 1 gram vinyl.... Men det kan jo tas opp til vurdering med tiden. Synes vinylen er mer naturlig, mer organisk, inneholder mer info og er fri for "digitalisen" de fleste cd-rigger er merket av....

Det som imidlertid står som kveldens åpenbaring for min del, det var mot slutten, da symfonier av Mahler stod på programmet. Du verden som det låt flott, stort, og det var så inn i hekken DYNAMISK at det ga meg ståpels. Og da skal en ha i minnet at blues, jazz, salmer, pop og rock allerede låter meget bra i SOA`a stue. Likevel gliste jeg nok mer under den klassiske seansen enn jeg gjorde tidligere på kvelden! ;D

mvh
Proffen
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
20.571
Antall liker
27.624
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
2
Flere bilder: En helt rå forsterker:




Verten måtte finne seg en plass utenfor sweetspot:



Der satt nemlig Ivar ;D



mvh
 

ivarlo

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
513
Antall liker
595
Torget vurderinger
3
...jaja Tønnes, vi hadde vel alle vår tilmålte tid i sweetspot tenker jeg :)

Takker til SOA og de andre frammøtte for en hyggelig kveld på onsdag. Når det gjelder lytteinntrykk så samstemmer jeg med de andre beskrivelsene som allerede er gitt. Stort åpent lydbilde som dannes i løse luften på typisk elektrostat-vis. Kanskje litt mye bass-nivå på sub-en etter min smak, men det er nå vertens smak som bør råde.. :)

Ivar
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
20.571
Antall liker
27.624
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
2
ivarlo skrev:
...jaja Tønnes, vi hadde vel alle vår tilmålte tid i sweetspot tenker jeg :)

Ivar
Helt riktig det Ivar! Mente ikke å antyde at du klamret deg fast i Sweetspot. Her et bilde som beviser det:



mvh
 

olllie

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.07.2006
Innlegg
530
Antall liker
464
Sted
Bergen
Torget vurderinger
1
Tusen takk for en fin kveld! Ja dette låt som forventet veldig bra. Det som slår meg er at her lyttet vi ikke til et musikkanlegg, men her var vi på konsert. Av den grunn synes jeg ikke det var viktig i det hele tatt om en satt i sweetspott eller ei. Sweetspott synes jeg ble litt vag, uten at jeg syns det gjode noe.
Ellers synes jeg som mange andre at bassen ble litt for massiv, men uten at det gikk utover resten av frekvensspekteret. Rommet er selvsagt for lite, men som sagt, på onsdag var jeg på konsert, og da hadde det lite å bety.

Olllie
 

oyvindk

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
360
Antall liker
109
Sted
Trondheim
Takk for lyttekvelden. Det ble en utpreget behagelig opplevelse. Jeg synes systemet låt stort, litt laid-back, behagelig, flott. Synes det låt mer musikk enn hifi. Panelene fyller rommet med lyd, og det gikk helt fint å få en god opplevelse utenfor sweet spot. I tillegg ser det jo fantastisk ut!
 

soa

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.04.2006
Innlegg
2.453
Antall liker
982
Torget vurderinger
18
Først og fremst vil jeg takke alle fremmøtte for to fine lyttekvelder. Alltid trivelig når Lauget samles. Synes det ble spillt mye interessant materiale på vinyl denne gangen. Har notert meg et par-tre gode utgivelser.

Også hyggelig med ærlige og fine tilbakemeldinger på det dere hørte og opplevde. Må ta noe av dette til etterretning og foreta noen justeringer når den værste bassabstinensen har lagt seg ;), men akkurat nå synes jeg det er moro med litt ekstra nivå i bunn.

Takk til OMF og tkr for fine bilder. Om dere ikke har tatt copyrigth på disse, adopterer jeg et par til anleggtråden min.

mvh
SOA
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Takk for fine bilder og fin presentasjon av anlegget.(skal slutte å mase på Soa om flere bilder i tråden hans 8)-)

Gjennomført anlegg i høy klasse....

Liker spesielt det derre racket, er liksom noe kjent med det. ;D

MVH Johnny
 
Topp Bunn