Resultater 1 til 14 av 14
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  485
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  Nytt år, og tid for nye møter. Første møtet for 2008 ble hos Nils Hordvik, også kjent som kjoenik her på sentralen. Vi var vel til slutt ca 10 oppmøtte, og det ble mye rør, vinyl, og god stemning.

  Ikke kveldens fokus.  Hmm, hva er nå dette?  Dette er første gangen jeg har hørt på Living Voice. Nils spiller på den tidligere toppmodellen.  Det kan være litt vanskelig å se, men det lekre treverket er matchet med stolen på sida.  Delefilteret er i en egen boks for å minimere vibrasjoner som kan påvirke lyden.  Audion 300B, Nottingham vinyl, Lector cd, og Living Voice ht.

  Vinyl i solnedgang?

  2 x 18 watt.
  Og så lyden da. Det er sjelden en hører på anlegg som spiller veldig mye bedre enn hva man kan forvente til prisklassen, men dette er et av de. Høyttalerne og forsterkeren må være "a match made in heaven", for dette spillte ekstremt bra på alt vi prøvde. Musikken gikk stort sett i blues, visesanger, og litt country, men også electronica bare for å teste. Stemmer er kanskje hva anlegget er best på, men jeg vil si det er meget bra på alle parametere. Dynamiske høyttalere på 300B skulle en ikke tro kunne spille så vanvittig med bass, men dette spiller dypt og stramt - betydelig dypere enn hva en forventer fra høyttalere på den størrelsen. Huset hoppet kanskje ikke opp fra fundamentet, men til stort sett alt vi spillte fungerte det veldig bra.

  Men nå skal jeg la resten av de oppmøtte få komme med sitt ros. Jeg vet OMF har en del bilder og tekst på lur...

  Takk til Nils for en flott kveld, og så får vi se hvor vi ender opp i februar.

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,774
  Tagget i
  1 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  TETT PÅ!
  Det er uttrykket og inntrykket jeg først og fremst sitter igjen med, etter nok en hyggelig kveld i regi Lauget...... Takk til Nils for godt vertskap og mye god lyd!

  Skal nedenfor utdype "TETT PÅ" litt nærmere:

  TETT PÅ, fordi:
  Er enig med interman i at forsterkere og høytalere i det minste må være "tett på" a match made in heaven. Men aner kanskje at også cd-spiller og vinylsnurrer må dele i alle fall noe av æren. (Dog kanskje i mindre grad enn forsterkere og høytalere)

  TETT PÅ, fordi:
  Det er sjelden en får gleden av å lytte til musikk via oppsett som det Nils har satt sammen, hvor en kommer så tett på utøverne. Vokalister, instrumenter kommer veldig nær, i positiv forstand, men oppsettet evner likevel å gjengi rom og luft der dette skal være tilstede. Instrumenter og vokal gjengis meeeget fysisk riktig, det er stort, luftig, organisk, dynamisk, der savnes lite eller ingenting nedover i frekvensene, mellomtonen er magisk (slik det skal være når det er rør involvert), og diskanten er meget godt oppløst. Alt er sydd sammen til en meget god, og meget fysisk, måte å gjengi musikk på.
  Og "for en gangs skyld" kan en sette seg utenfor sweetspot uten at det blir feil å lytte til musikken, fordi lydbildet faller sammen som et korthus. Det var faktisk riktig behagelig å sitte i tv-kroken og preike litt, samtidig som en fikk med seg det aller meste av musikken som ble spilt....

  TETT PÅ, fordi:
  Dynamikken, slammet, godfoten, nærværet/kjøtt og blod-følelsen, tilstedeværelsen er meeget god. Musikerne står der foran deg, og har sjelden vært større.......... Det låter på mange måter "live", ikke i betydningen "live-konsert", men tilstedeværelse i innspillingslokalet. Musikerne blir nesten "levende", for å bruke en metafor.
  Dynamikken, ja. At relativt beskjedne 2*18 forsterkerwatt og relativt beskjedne (og konevennlige) mål på høytalernes størrelse kan låte så dynamisk, det var kanskje min store beholdning for kvelden. Vi kommentererte nok alle oppsettets evne til å spille dypbass godt definert og kraftfullt. Her ligger kanskje også en av nøklene til oppsettets evne til å spille stort og oppløst. Fikk litt hornassosiasjoner, bare med den forskjellen at her var bassgjengivelsen bedre integrert og gjengitt enn jeg tidligere har opplevd med horn. Og det var ingenting som skulle indikere at en risikerer lyttetretthet hjemme hos Kjoenik...

  Når det gjelder et pkt som WAF, scorer nok dette oppsettet høøøyt. Svinelekre komponenter all the way, som bildene på ingen som helst måte kan virkeliggjøre. Det må sees for å få det reelle og rette inntrykk.

  Ankepunkter? Nei, igrunnen ingen. Ikke mht oppsett jaffal. Kommenterte likevel for Nils at jeg personlig kanskje ville dratt sofan en liten bit lenger bak. Kanhende det bare er en vanesak å komme så TETT PÅ, kanhende er det snakk om lydmessige preferenser. Vanskelig å si. Nå er det jo imidlertid Nils som bor der, ikke jeg, og derfor blir nok sofan stående på sin plass. Og det er jo slik Nils vil ha det, så får bare gratulere med et kanonflott oppsett, som virkelig svinger og spiller musikk...

  mvh
  Proffen
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 3. #3
  Hifi Freak kjoenik's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  3,859
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  Flotte bilder og flotte tilbakemeldinger Interman og Proffen!
  Veldig hyggelig å ha lydlaugets medlemmer på besøk!!

  Godt å snakke med likesinnede, kjekt å høre ny musikk, og kjekt å møte ansiktene bak signaturene på sentralen

  Er glad for at dere likte det dere hørte
  Lector CDP7 TL, Lenco PTP4/Kuzma 4Point/EMT TSD15, Garrard 401/Audio Origami PU7/Lyra Titan i, Fidelity Research FR24mkII/Denon 103, The Messenger mkIII, Monk Audio Phono Preamplifier, Audion Golden Dream, Avantgarde Duo Mezzo, Chord Company, Blue Jeans Cable, Fat LMC.
  Bergen Lydlaug og Hornalliansen

 4. #4
  Hifi-entusiast oyvindk's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  340
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  Kan bare stemme i med de andre i at dette systemet spiller musikk på en glimrende måte. Tror kjoenik her har funnet en veldig god match mellom rom, høyttalere og forsterkersett.

 5. #5
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,476
  Tagget i
  8 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  Hei!

  La meg først begynne med å si at dette var en utrolig morsom kveld!

  Man danner seg jo noen forventninger før man skal lytte på et anlegg, og jeg kan vel begynne med å si at mine forventninger/fordommer for dette anlegget ble gjort grundig til skamme!

  Eieren kan vel selv beskrive i detalj hva vi hørt på – men i grove trekk hørte vi på rør, 2x 18W og et par høytalere som var et hakk opp fra stativhøytalere i størrelse!

  Jeg var med de første som kom og tok umiddelbart posisjon i sweet spotten for å lytte litt mens det fremdels var ganske rolig.

  La meg si en ting med en gang – dette anlegget traff meg utrolig godt og er omtrent perfekt match til mine preferanser.

  Fra sweet-spot forsvant høytalerne fullstendig i et lydbilde som var mildt sagt overraskende stort i forhold til høytalerne. Under denne ”innledende” lyttingen spilte vi ikke så høyt – jeg kommenterte ikke det noe nevnerverdig – ”stakkaren” hadde jo tross alt bare 2 x 18W, men jeg var som sagt imponert over størrelsen på lydbildet, presisjon, holografien, homogenitet, organisk klang og synes alt i alt at dette spilte utrolig godt, men litt snilt og at det manglet en del oppløsning oppover.

  Senere på kvelden spilte vi en god del høyere…imponerende høyt faktisk! Og jeg synes anlegget spilte betydelig friskere og våknet enda mer til liv ved litt høyere volum. Stemmer lød realistisk, lydbildet var stort – frigjorde seg helt fra høytalerne, og en lyd som var 100% homogen og organisk og hellet litt mot det varme…absolutt ingen unoter å høre….Det var nesten merkelig å høre hvor kontrollert og riktig klangbalansen var i denne relativt minimalistisk innrede stuen. Her var det masse rørlyd og det nesten helt uten å gå på bekostning av det vi transistorgutta ofte savner litt…...oppløsning og preisjosnbass.

  Hvor bra var egentlig dette anlegget…? Tja…spør du meg om hva du bør kjøpe hvis du har budsjett på ca 150k veiledende så er mitt råd å reise til Kjoenik og notere modell og type på det som står der. Jeg har aldri hørt noe i nærheten av den prisen spille så godt. Dette er nok et av de 5 beste anleggene jeg har hørt – hvor langt opp på den listen det havner kommer litt an på musikken som skal spilles. Det scorer ikke topp 5 på alle parametere, men som helhet gjør det det lett!

  Det er derimot ikke sagt at det ikke kan hentes ut litt mer her og der…og for at verten ikke skal iverksette laubærhviling må vi jo påpeke noen potensielle forbedringsområder. Det ble påpekt at det mangler dypbass – det er jo relativt åpenbart også med høytalere og watt som begge er i miniputtklassen, sånn rent bassmessig. Bassen som ble spilt var både dyp og fyldig men det ultimate punchet og kjellerbassen var fraværende. Personlig så var ikke savnet av dypbass noe som plaget meg……men er man orgelmusikkfetischist eller kontrabassonanist så kan jo dette være et betimelig ankepunkt. Anlegget får også litt pustebesvær og vreng når det skal spilles høyt – men for vanlig lyttenivå var det nok krefter.
  Jeg savnet også en del oppløsning/luft oppover og det er her min kommentar om hvordan musikk som spilles kommer inn. På normale opptak og dårlige opptak – uten den helt store mengden med mikrodetaljer og rominformasjon så spiller dette oppsett langt på vei på linje med det beste jeg har hørt, men når kilden tillater det, merker man at det anlegget ikke helt følger med den siste mila og da er det spesielt oppløsningen som gjør at illusjonene av å være tilstede kan bli sterkere!

  Men til tross for at man kan savne litt her og der, så er det helheten som fremstår ganske så unikt og som gjør at dette er et anlegg mange burde lyttet til. Spesielt moro er det at det funker så godt til tross for plassering nærme sidevegg, lite akustikktiltak og en prislapp som ikke gjør det nødvendig å selge organer.

  Takk for en flott kveld Nils!

  Mvh
  OMF

  Noen bilder…..

  Hele anlegget


  Verten og anlegget fra fugleperspektiv


  Flotte høytalere med imponerende lyd!


  Ikke de styggeste forsterkerne i byen….


 6. #6
  Konrad_Johnsen
  Guest

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  For en reportasje!!
  Herlig gutter, og meget interessant å få flere kommentarer angående anlegget.

  (I den opprinnelige tråden er det mye snakk om stoler og gamle kommoder )

 7. #7
  Hifi Freak kjoenik's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  3,859
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  Hei OMF,

  Synes at det var hyggelig at dette falt så godt i smak hos deg som sverger til transistor og aktiv deling. Det er jo nær sagt en annen religion, og derfor overrasket det meg når du fortalte at dette faktisk ikke spilte helt ulikt ditt eget oppsett på flere områder.
  Jeg er ganske nyskjerrig nå, og må få be lov til å lytte litt hos deg en gang det passer...?

  Utsyret er altså fra engelske Audion, designet av svensken Erik Andersson som også har stått bak bl.a Edison forsterkerne. Stoetkit-navnet svirrer også rundt oppe i hodet mitt, og jeg lurer på om Andersson har hatt noe med det å gjøre også. Og så tror jeg også at det er en eller annen forbindelse til Audio Note.
  Hvis Impulse leser dette kan han nok korrigere meg der det trengs
  Audion monoblokkene har 2stk 300B i parallel, single-ended, og yter som OMF skriver 2x18 watt. Forforsterkeren er også fra Audion og modellen heter Premier line/phono. Den har altså riia-trinn innebygget (2stk 6922), og det betyr at jeg har en riia til overs den dagen jeg skaffer meg en step-up. Og den dagen kommer nok i ganske nær fremtid.
  Rørene som brukes er kinesiske og russiske.

  Cd-spilleren er en Lector CDP7 som bruker to 12AU7 i utgangen, og her står det Siemens-rør. Det var mye buzz om denne for en liten stund siden, men nå er det vel mye buzz om noe annet

  Vinyl snurres av en Nottingham Interspace. Platetallerken veier 10 kg og plinthet er udempet, bortsett fra ringmat domene som hviler på holfi-putene. Det var egentlig meningen at jeg skulle velge mellom disse to alternativene, men jeg syntes (selvfølgelig ) at det låt best med begge to sammen. Og hvem vet, kanskje gjør det det...?
  Armen er standard rb250, men med Origin Live bakstykke og motvektslodd. PU er en AT-OC9 spiller bra til prisen og passer godt i armen.

  Riia er ASR mini basis, og den er jeg virkelig fornøyd med. Men som sagt så byttes den nok ut med en step-up for å kunne benytte rør-riiatrinnet i forforsterkeren, som visstnok skal være veldig bra.
  Det er vel ikke umulig at armen i nærmeste fremtid sendes til modding hos Audio Origami, og at PU opgraderes en smule. AT-OC9 begynner å få mange timer på baken.

  Ingen har nevnt hvordan de synes vinyl spilte i forhold til cd.
  Og når sant skal sies så spilte vi vel mest sølvskiver. Personlig foretrekker jeg vinyllyden.
  Men Frank Sinatra låt da ganske bra, gjorde det ikke?
  Når det er sagt så finner jeg stor glede i begge formater for tiden

  Flotte bilder fra deg også OMF. Forsterkerbildet får hjertet til å slå litt fortere

  Radioen i racket er en Toshiba ST330. En klassisk sak som låter bra.

  Hvis noen har noen kommode,-eller stolspørsmål svarer jeg gjerne på det også

  Edit.
  Glemte høytalerne

  Living Voice Avatar OBX-R, tidligere toppmodell i Avatar-serien som består av identisk utseende høytalere der forskjellen oppover i modellserien består i kabinettmaterialer, elementer, kabling, delefilterkomponenter, og eksterne delefilter. Det sitter Hovland kapasitorer, og en del andre fine ting som jeg ikke husker navnet på, i de eksterne delefilterne.
  Sensitiviteten er 94dB, med stabil impedansekurve omkring 6ohm. De våknet virkelig til liv da Audion kom inn i bildet .
  Den nåværende toppmodellen heter OBX-RW og har internkabling og delefilterkomponenter fra Kondo KSL, og den er skapt for å spille sammen med Kondo KSL elektronikk, som forøvrig ligger i "in your dreams"-prisklassen
  Lector CDP7 TL, Lenco PTP4/Kuzma 4Point/EMT TSD15, Garrard 401/Audio Origami PU7/Lyra Titan i, Fidelity Research FR24mkII/Denon 103, The Messenger mkIII, Monk Audio Phono Preamplifier, Audion Golden Dream, Avantgarde Duo Mezzo, Chord Company, Blue Jeans Cable, Fat LMC.
  Bergen Lydlaug og Hornalliansen

 8. #8
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  Flott, takk for innblikket.

  Nydelig stue og anlegg.

  MVH Johnny
  Referanse kunde for Arendal Sound

 9. #9
  Rojoh
  Guest

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  Flott reportasje, flotte bilder og gode beskrivelser av inntrykk. Et virkelig lekkert anlegg i en koselig og innbydende setting.

  Mvh. Johan

 10. #10
  Hifi Freak soa's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  2,427
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  Takk for i går! Det ble som vanlig en fortreffelig og lang kveld når lauget møtes.

  Det var moro og høre anlegget på nytt igjen, og som vanlig låter det utmerket hos Nils. Proffen og OMF har behørig dokumentert lyden hos Nils og jeg støtter alle betrakninger. Det er ikke lenge siden jeg var hos Nils sist, men jeg mener imidlertid å spore forbedringer. Synes lydbildet hang med mer nedover og man fikk meget god gjengivelse i de lavere oktaver. Om rørbytte var årsak vet jeg ikke, men noe hadde "skjedd". Det ble i tillegg spillt en del høyere enn sist og det gjorde nok mange positive utslag. Mer punch i bass, større og mer engasjerende lydbilde.
  Det er ganske befriende å lytte til dette anlegget, meget behagelig og aldri antydning til lyttetretthet selv ved relativt høyt volum.

  Det ble ikke så mye vinylavspilling denne gangen, men som Nils kommenterte er det fantastisk å høre Frankie Boy på gamle innspillinger. Det vil forundre meg om man finner bedre vinyrigg i denne prisklassen.

  Som jeg sier i "kjoenik's anlegg" tråd: dette anlegget er en "match made in heaven"

  Gratulerer Nils

  Mvh

 11. #11
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,476
  Tagget i
  8 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  Hei!

  Det er bare å ta seg en tur det Nils...regner med at jeg må koble ned hele skiten om et par uker ifm med flytting!

  Vinyl/CD - det ble jo ikke gjort noen stor "shoot out", det tror jeg nok skyldes at begge medier spilte veldig godt. Vil i denne sammenheng bemerke at vinylriggen var overraskende fri for peiskos og andre artifakter som setter en Cd mann ut av spill!

  En annen observasjon som også gir kudos til eieren er vel at det knapt har blitt spilt så mye musikk på et treff før som på lørdag! Og det er nå ihvertfall ikke en dårlig ting....

  Mvh
  OMF

 12. #12
  Hifi Freak kjoenik's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  3,859
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  Ole Martin, jeg skal gi deg beskjed hvis jeg får anledning til besøk før du pakker ned utstyret, så får vi se om det passer for deg også da.

  Angående historikken omkring Audion/Erik Andersson, så kan man lese om det her:

  http://www.erikasson.se/

  Kunne ikke finne noe om Stoetkit der. Han har vel heller ikke bygget noe for Audio Note, men snarere forhandlet Audio Note.
  Han har derimot jobbet sammen med Peter Qvortrup, og han var med på å grunnlegge Audio Innovations.
  Lector CDP7 TL, Lenco PTP4/Kuzma 4Point/EMT TSD15, Garrard 401/Audio Origami PU7/Lyra Titan i, Fidelity Research FR24mkII/Denon 103, The Messenger mkIII, Monk Audio Phono Preamplifier, Audion Golden Dream, Avantgarde Duo Mezzo, Chord Company, Blue Jeans Cable, Fat LMC.
  Bergen Lydlaug og Hornalliansen

 13. #13
  Hifi Freak Fosse's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  8,906
  Tagget i
  5 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  Fantastisk flotte betraktninger om et utrolig smakfullt oppsett. Moro å lese at dette tydeligvis også er et velkomponert anlegg lydmessig. Bare å gratulere eieren med en kombo som tydeligvis fungerer aldeles utmerket.
  Studer A80RC | Bergmann Galder og Odin | Kuzma 4point | SME V-D | Schick | Vdh Colibri XCP | DV XV-1s | Jan Allaerts MC2 Finish Gold | Garrard 301 med CTC power | EMT 997 | DV507MKII | EMT TSD15 og TMD25 | SPU Classic E | Music First | DV SUP-200 | Fidelity Research XF-1 | Gryphon Head | Allnic H-1500IIPlus | Accuphase C-27 | Eximus CD5 | DIY pre | Joule Electra VZN-160 | Harbeth 40.2 |
  Bel Canto Dac 1.5 | Ars-Sonum Filarmonia SE | Tannoy Sandringham

 14. #14
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,476
  Tagget i
  8 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 13

  Hei!

  Legger inn noen flere bilder jeg…..

  Bergen Lydlaug….


  Vinylavtasteren


  Hele anlegget igjen….


  Fotogene forsterkere…..


  SOA lytter….


  Mvh
  OMF

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed