Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  798
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Doxa-treff hos LydKarl!

  Takk for en hyggelig kveld hjemme hos deg i går, <a href="http://www.hifisentralen.no/forum/in...opic=6407.440" target="_blank">LydKarl!</a>

  Anledningen for treffet var å få noen inntrykk av den nye effektforsterkeren til Knut Ø. Lauvland, Model73. Flere i Lauget er tidligere Doxa-eiere og var selvfølglig spente på denne konstruksjonen som har fått en varm mottagelse i markedet og som imponerte stort på Hortensmessa tidligere denne måneden. Foruten den vanlige gjengen, var det ekstra hyggelig at konstruktøren selv kunne delta på treffet. Første delen av kvelden gikk med på å gi oss historien og bakgrunnen for den nye Doxa-lyden.

  Kveldens oppsett besto av:
  Kilde: Cary 306 (med og uten Doxa )DAC
  Forforsterker: Doxa Passiv Pre
  Forsterker: 2x Doxa Model73
  Høyttaler: Gradient
  Kabler: Doxa -prototyper.


 2. #2
  Overivrig entusiast LydKarl's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2004
  Sted
  Sørlandet
  Innlegg
  973
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Doxa-treff hos LydKarl!

  Det er eg som skal takke, for dette var meget hyggelig, Tom Erik!

  Og det er det for såvidt kvar gong denne gjengen med trivelige gutter samlast. Som Tom Erik er inne på var me så heldige å få besøk av Lauvland.  Speleliste for kvelden (mulig eg har gløymt eitt album eller tre) :

  Johnny Cash - American III (Solitary Man)
  Ytre Suløens Jass Ensemble & Tricia Boutté – Oh Mahalia
  Jan Johansson – Piano
  Kari Bremnes – Ly
  Ulf Wakenius – Notes from the Heart
  Alborian Trio – Near Gale
  Roger Waters – Amused to Death
  Opeth – Ghost Reveries  Følte ei stund at eg risikerte å bli sittande aleine etter avspeling av siste nevnte album. Men, så kan me ikkje berre spele pling-plong heller. Tanken var å ta ein smakebit frå Dream Theater´s siste, men den låg i bilen, som var ute på luftetur i går kveld.

  Det vil ikkje vere mulig for verken meg eller øvrige Laugister å gi konkret tilbakemelding på enkeltkomponenter i denne kveldens oppsett. Ingen av oss har hørt denne komboen før, verken med eller uten 73. Ros/ris går derfor på oppsettet som ein totalpakke. Btw; det vart nesten utelukkande spelt uten Doxa dac innkobla.

  Denne gangen synes eg faktisk det er vanskeleg å seie så mykje om lyden. For her var ikkje så mykje lyd etter mitt skjønn. Egenlyd altså. Eg kjenner ht mine ganske godt, og veit hvilke egenskaper dei kan by på, positive som negative. Dette oppsettet kompenserte ikkje for Revolutions i mange øres lett forsiktige/laidback gjengivelse, men dette er altså ikkje Doxas feil. Derimot fekk toppen på Revolution nytt og friskt liv.

  Generelt var lydbildet, og kanskje spes frå nedre mellomtone og oppover, godt oppløst. Oppsettet leverte også rimelig bra dynamisk kontrast imo. Ellers var det ein tanke varmare, men ikkje mykje, samanlikna med min elektronikk oppkobla.

  Synes oppsettet klarte, kanskje spes på gode jazz-opptak, eksempelvis Alboran Trios´s Near Gale (ACT), å få fram nerven i musikken. Konsertopplevelsen var til tider tilstede, det var godt å vere der. Har ellers vitner på at dette vart ein sterk opplevelse for undertegnede; skal i utg.pkt. eindel til for at eg blir rørt. Lyseraude auger sa vel sitt (nei, eg var ikkje trøtt).

  Ut frå minnet innbiller eg meg at det med Audio Aero Capitole kobla direkte inn i 6.4, slapp ein tanke meir enn med denne komboen. Vidare sammenligning tør eg ikkje begi meg ut på då det er gått litt tid mellom desse to seansane. Igjen, dette er ei sammenligning mellom to ulike oppsett, som kun har ht til felles.

  Avslutningsvis vil eg benytte anledningen til å gratulere Øystein med et meget spennande og potent produkt!


  Nok prat. Slenger ved nokre bilder tatt fort og gale (hadde litt anna fokus denne kvelden)  Takk igjen for ein minneverdig kveld med gode venner.


  Mvh. Karl
  Litt om mitt
  Stello DA220 MkII
  Dynamic Precision DPA 6.4
  CODA CP
  audiolab 8000CDM
  Rega Planar 3 - Benz Glider
  Gradient Revolution MkII

 3. #3
  Hifi Freak RBN's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Innlegg
  2,433
  Tagget i
  0 Innlegg

  Doxa-treff hos LydKarl!

  Hei
  Kan tenke meg dette var en fin kveld. Alltid artig å høre på mennesker som kan sitt fag. Ser nesten ut som eventyrstund med bestefar i godstolen som forteller et lydhørt publikum
  Litt av et lekkert lytterom LydKarl. Kan tenke meg det spiller bra der.

  Mvh
  RBN
  MSB Technology The Analog DAC, UMT V drivverk, Diamond V Power Base /PassLabs XP 30/Dan D'Agostino MAS Progression Mono Amp/Wilson Audio Maxx3/Synergistic Research Tesla LE Apex XLR ic-ht, Atmosphere UEF Level 4 RCA, Tesla SE Hologram A power, Atmosphere UEF Level 3 Digital/Transparent Audio Power Isolator Reference MM2/PS Audio Noise Harvester/Finite Elemente Pagode Signature-Cerapuc-Ceraball Universal/ASC Tube Traps/Bag End E-Trap

 4. #4
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  798
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Doxa-treff hos LydKarl!

  Fine bilder!

  Sitat Sitat fra RBN
  Hei
  Kan tenke meg dette var en fin kveld. Alltid artig å høre på mennesker som kan sitt fag. Ser nesten ut som eventyrstund med bestefar i godstolen som forteller et lydhørt publikum
  Litt av et lekkert lytterom LydKarl. Kan tenke meg det spiller bra der.

  Mvh
  RBN
  Den 7. far i huset... Ja, og det var noen gode fortellinger som kom fra den kanten! Veldig hyggelig er det at Lauvland er tilbake!

  Som LydKarl skriver så er jeg helt enig i at det er vanskelig, og også helt feil og sammenligne dette oppsette med det vi spilte på sist gang vi var hjemme hos Karl. Men, som totalpakke er jeg helt enig i at denne kombinasjonen gav mer liv og oppløsning i diskanten samt at det ble litt mer varme enn sist. Sistnevnte antar jeg er bidrag fra Cary-spilleren? Totaltsett spilte dette veldig bra og spesielt på Alboran Trio-plata fra ACT var pianoet fullstendig tilstede i rommet og gav en flott opplevelse. Knallbra!

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  148
  Tagget i
  0 Innlegg

  Doxa-treff hos LydKarl!

  Dette var veldig artig!

  Takk til Karl for husrom, kjeks (mange) og kaffi, og en stor takk til "bestefar Doxa" som velger å tilbringe kvelden med å fortelle om filosofien bak regulering av strømforsyningen og tiltak for å håndtere returstrøm generert av høyttalernes elementer. Veldig interessant og spennende med nye tanker! Ante vi konturene av en analog pid-regulator i strømforsyninga?

  Dette treffet representerte på mange måter hensikten med å ha et Lydlaug, tomerik fortjener en takk for initiativet!

  (Ellers er undertegnedes mål fra og med denne kvelden å støtte alle tiltak som kan begrense odde-harmoniske i overliggende nett. Vil også oppfordre til å begrense bruken av annet enn ohmske el-artikler i Deres husholdning . Lynnedslag må andre ta seg av...)

  H


  For every complex problem, there is an answer that is short, simple and wrong...

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2007
  Innlegg
  1,447
  Tagget i
  0 Innlegg

  Doxa-treff hos LydKarl!

  Sitat Sitat fra Melges
  (...) filosofien bak regulering av strømforsyningen og tiltak for å håndtere returstrøm generert av høyttalernes elementer. Veldig interessant og spennende med nye tanker! Ante vi konturene av en analog pid-regulator i strømforsyninga?
  Noen som kan informere nærmere om dette?

  Mvh
  Delle

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed