The Moody Blues: Days of Future passed - LP

Arne_Marco

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
19.03.2002
Innlegg
238
Antall liker
1
Var innom på Big Dipper for å se etter noe å ha. Under "Audiofile" innspillinger fant jeg en 180 grams versjon av The Moody Blues kanskje mest berømte LP: "Days of Future passed". Den er gitt ut gjennom Speaker Corner Records.

Jeg har akkurat sittet å hørt på den og jeg er rystet over hvor fantastisk den låt. Aldri har jeg hørt den så vakker og klart gjengitt. Instrumentene og stemmene er så levende og nære at det er nesten ikke til å tro at jeg satt og hørte på en 40 år gammel innspilling. Uten tvil den beste versjonen jeg har hørt til nå.

Jeg har den nye SACD-versjonen, men av mangel på en sådann spiller, er det vanskelig å si hvordan den lyder sammenlignet med vinylen. Dessuten har jeg den som vanlig CD og som MoFi. Dersom jeg gidder, skal jeg ta en sammenligning av de fire versjonene jeg har.

Etter min mening er dette en av pophistoriens store klassikere. Det er den aller første innspilling hvor der er forsøkt å bringe sammen klassiske instrumenter med popmusikk. den er fra 1967, samme år som Beatles "Sgt. Peppers ..."
 

cox

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.08.2003
Innlegg
1.093
Antall liker
284
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Interessant!
Har orginal LP, utgitt i 67, og jeg synes lydkvaliteten allerede var god på denne.

Dette høres nesten ut som om om jeg også må en tur innom
 

Voff

Æresmedlem
Ble medlem
03.11.2006
Innlegg
11.015
Antall liker
8.202
Torget vurderinger
1
Har denne på MOFI vinyl. Moody Blues har alle bra lyd. I motsetning til de fleste andre rockegrupper fra den tiden hadde de tilgang til Deccas studioer som ble benyttet til klassisk musikk. De klassiske Deccainnspillingene fra 60-tallet er berømte for sin lydkvalitet.
 
Topp Bunn