Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  rico
  Guest

  Blue Note 45 RPM LP`er fra Analog Prod. og Music Matters

  Jeg har de siste månedene fått i hus noen av 45 RPM Blue Note platene som Analog Production og Music Matters har begynt å gi ut, har vel også klart å komme med noen oppfatninger i andre tråder men tenkte at de kanskje fortjente en egen tråd. Blue Note platene er jo Jazz historie og gitt ut i flere utgaver både på CD og LP og la det være sagt med en gang; disse utgivelsene er fantastisk bra og med klar margin de beste BN utgivelsene jeg har hørt. Både M.M og A.P sine utgivelser blir mastret hos Acoustech Mastering av Gray/Hoffman og forskjellen som jeg mener og høre på noen av platene er nok sannsynligvis forskjellene på innspillingene. Det første som slo meg var bassen, ett helt annet fundament, klarhet og dybde på disse platene, den henger mer sammen med det som skjer oppover synes jeg, det virker ”riktigere”. Mellomtonen er utrolig bra, hør på saxen til Coltrane på ”Blue train”; den er der...rett foran deg, du kan ta på den. Det er masse ”luft” og beksvart mellom instrumentene, og en 3D som er veldig bra, cymbaler klinger ut og låter fantastisk ekte, på en måte jeg aldri har hørt det før (tror jeg...), når man hører Art Blakey spille trommer så kunne jeg bannet på at han satt i samme rom som meg, det ”smacket” i trommene får meg til å skvette i stolen hver gang jeg spiller plater hvor han er med, hør soloen på ”Lee-Way”, det er en nytelse. Generelt så kan jeg si at det låter friskere, større, klarere enn alt annet BN jeg har hørt.

  I motsetning til Classic records sine 45 RPM plater så har disse platene musikk på hver side. Classic har jo også kommet ut med ett par BN 45 RPM plater på ”ny” vinyl nylig men jeg har ikke hørt dem, de er kanskje enda bedre?

  Ingenting negativt? Coverene på AP platene, de aller fleste av dem jeg har kjøpt har løsnet i limingen, det virker på meg som om de har hatt hastverk, man må kunne forvente bedre enn dette til denne prisen. Men er AP coverene dårlige så er til de grader M.M. coverene på den andre enden av skalaen; FANTASTISKE! De har fått låne bilder fra Mosaic Images som har rettighetene på Francis Wolf sine bilder, dette har resultert i at alle M.M. platene kommer med utbrett cover med Wolf bilder av artistene inne i ”gatefolden”, nesten verdt prisen alene.

  Jeg kommer nok ikke til å kjøpe alle som kommer ut, jeg har veldig mye av BN utgivelsene fra før, skal prøve og holde meg til de jeg anser som favoritter og de jeg ikke har fra før, men det blir ikke lett å unngå dobbelt opp av flere titler i hylla etter hvert.


  http://store.acousticsounds.com/sear...rs&field=Label

  http://store.acousticsounds.com/sale...eissue_AP_2008


 2. #2
  rico
  Guest

  Blue Note 45 RPM LP`er på Analog Prod. og Music Matters

  Hvis man er interessert i å vite (mye) mer gå inn på sidene til Music Matters, veldig bra!

  http://www.musicmattersjazz.com/index2.html

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed