CD-er med lydkulisser?

Fisken_Bob

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.05.2006
Innlegg
147
Antall liker
0
Det finnes sikkert noen CD-er der ute som har innspillinger av lydkulisser, men hvor får man tak i dette? Med "lydkulisser" mener jeg altså lydspor av f.eks. bølger som som slår inn mot ei strand, fuglesang i skogen, støyen fra ei handlegate i førjulstida eller et fra et marked i Marokko, dunkingen fra ei tresjekte osv. Noen av de største lyd-opplevelsene jeg har hatt, er jo rett og slett slikt som dette, som når man står ute på et svaberg og hører vinden og bølgene.

For ikke lenge siden hadde jeg f.eks. et kjempekick av noe så sært som å stå og høre på lydene fra nedriggingen av et sirkus på en parkeringsplass. Klirringen fra metallrør, rytmen av dunking og skrangling med utstyr som blir kastet inn i lastebiler, ekkoet fra vognene og fjellveggen i nærheten. Sånt skulle man jo hatt på CD, tenkte jeg. Og hvor avslappende hadde det ikke vært å ligge på sofaen med lyden av bølgeskvulp og måker - men uten fare for måkebæsj, maur og fluer. Jeg øyner en fare i å bli enda mer stuegris enn jeg allerede er, men den sjansen vil jeg ta. ;)

Noen som har noen forslag? På forhånd, takk!

Har jeg forresten misforstått noe og at det jeg er på jakt etter er det som noen kaller "test-CD-er"?
 

Commander

Hi-Fi interessert
Ble medlem
26.07.2007
Innlegg
51
Antall liker
0
Har et par CD-er med slikt. Den ene heter Electrifying Thunderclouds. Er ca 60 min med bare lyden av regn og torden. Den andre er jeg ikek sikker på tittelen til men der har de tatt opp lyden av Niagarafallene. Denne varer også ca 60 min.

Håper dette hjelper.

mvh
Paul
 
Topp Bunn