Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast Boden9's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  401
  Tagget i
  0 Innlegg

  Back To Black - Universal vinyl nyutgivelser

  Da kom første ladning med reissuer fra Universal. 180 g pressinger i "premium audiophile pressings". Det er nydelige covere og leveres med resealable plastcovre, japansk stil. Førsteinntrykket var at her fikk en mye for pengene: USD 19,99 hos Elusive. Utvalget var en blanding av gamle audiofile travere ispedd en god del kommersielle hits. Neste slipp kommer i september.

  De jeg fikk tak var:
  VAN MORRISON/TUPELO HONEY
  BLIND FAITH/BLIND FAITH
  DEF LEPPARD/HYSTERIA
  SUPERTRAMP/BREAKFAST IN AMERICA
  THE POLICE/ZENYATTA MONDATTA
  ERIC CLAPTON/461 OCEAN BOULEVARD
  CREAM/DISRAELI GEARS
  CAT STEVENS/TEA FOR THE TILLERMAN
  ABBA/THE ALBUM
  JAMES BROWN/LIVE AT THE APOLLO
  MARVIN GAYE/I WANT YOU

  Hittil har jeg bare fått prøvd Supertramp. Det var en litt uvant mørkt (fyldig, organisk?) lydbilde. Dette kan også ha med problemer i mitt anlegg å gjøre. Jeg savnet noe oppløsning i diskanten, men det var et ganske imponerende trykk nedover. En stort sett stille pressing med et par ulyder. Jeg var vedlig fornøyd med platen, men stusset på "The Logical Song". Det hørtes ut som ganske tydelig wow fra båndspiller på den?

  Har vi her en suksessfullt reissue?

  Noen som har prøvd dem også?

  Mvh
  Boden9
  There is nothing so sad as a tomorrow gone bad, the future ain't what it used to be.

 2. #2
  Hifi-entusiast Boden9's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  401
  Tagget i
  0 Innlegg

  Back To Black - Universal reissuer

  Vel da har en hatt tid til å søke litt. Det er diskusjoner både på Steve Hoffman og Vinyl Asylum .

  Uten at alle platene er nevnt ser dette ikke bra ut. Vel de ser bra ut, nydelig pakking etc men det ser ut til å være en dårlig masterjobb. De styggeste ser ut til å si at det er standard CD (16/44,1) mastere som er brukt.

  Mvh
  Boden9
  There is nothing so sad as a tomorrow gone bad, the future ain't what it used to be.

 3. #3
  ijustpop
  Guest

  Back To Black - Universal vinyl nyutgivelser

  Godt du tar tak i slike ting Boden9. Har ikke Tupelo Honey på vinyl og hadde planer om å handle. Nå dropper jeg det.

 4. #4
  rico
  Guest

  Back To Black - Universal vinyl nyutgivelser

  Har også prøvd meg på noen av disse utgivelsene og er ikke imponert, d.v.s. coverene etc. er veldig bra som boden9 sier men der stopper det. Nå har jeg ikke kjøpt mange titler(denne nyskjerrigheten som griper tak når det kommer noe "nytt" må jeg ta ett oppgjør med ) men de jeg har prøvd skuffer meg. Har sammenlignet noen av dem med andre audiofile pressinger samt originalpressinger og alle "Back to black" utgivelsene som jeg har prøvd er klart dårligere, jevnt over så er de "gråe" og flate i lyden, mangler masse dynamikk; de er rett og slett lite engasjerende. F.eks Police synes jeg t.o.m. er dårligere enn 200gr. pressingen fra Universal Japan som kom for en tid tilbake, selv om den heller ikke er i nærheten av originalen. Inntrykkene her er basert på lytting av noen få titler (Police, Clapton, Stevens+), andre som jeg ikke har prøvd kan jo være bra.

  De aller fleste av disse titlene er gitt ut på andre og velrenomerte audiofile labler og jeg hadde heller prøvd å få tak i disse brukt selv om de kanskje vil koste litt, de fleste av disse var jo også storselgere i sin tid så det kan ikke være vanskelig å få tak i noen pent brukte eks. av originalene i en brukt butikk.

  Når vi først snakker om nyutgivelser vil jeg heller anbefale titlene som WB/Rhino nylig har gitt ut (Rickie Lee Jones, Taylor, ZZ Top ++) med Hoffman/Gray bak spakene, disse låter fantastisk bra og beviser at det går ann hvis en bare gjør jobben grundig, hastverk lønner seg sjelden. Støtter heller de som gjør en god jobb slik at det kanskje kan komme flere titler fra den kanten.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed