Mahler No.5 på Mastertape

  • Trådstarter Jim I Hendriksen 2nd Edt.
  • Startdato
J

Jim I Hendriksen 2nd Edt.

Gjest
Da har jeg endelig fått i hus Mahler symfoni no.5 med Colburn Orch. og Schwarz (2 tapes...) fra Yarlung Records. Har flere tapes fra Yarlung men dette er den første med stort orkester. De som har hørt tape fra Yarlung vet at det knapt kan gjøres bedre så jeg gleder meg veldig til å sette på denne.

Yarlung bruker ikke penger på fancy cover slik som f.eks. italienerne gjør, jeg synes det hadde gjort seg men de prioriterer musikken og lyden. Men så er de også litt rimeligere enn andre.

Så da er det bare å vente til stemningen er slik at det passer seg og høre Mahler, det skal være litt høytid når man setter på en slik tape for første gang og da må alt stemme..:)


https://www.yarlungrecords.com/product/mahler-symphony-no-5-gerard-schwarz-1/


IMG_2603.jpg
 

Fosse

Æresmedlem
Ble medlem
19.08.2003
Innlegg
11.428
Antall liker
25.883
Torget vurderinger
24
$200, er det for alle tre tapene, eller per rull?

Skal sjekkes ut.
 
J

Jim I Hendriksen 2nd Edt.

Gjest
Pr. tape, det er to stk., tape A ca. 31min. og tape B ca. 33 min.
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.955
Antall liker
13.296
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
grattis...spennende...sitter her og hører på The Royal Ballet, Ansermet...kanonlyd
 
J

Jim I Hendriksen 2nd Edt.

Gjest
Har hørt den noen ganger nå og dette er fantastisk flott! Mahler 5 er et nydelig stykke musikk og når det blir fremført og tatt opp på denne måten så er det en fryd og høre på. Og når det er tape som er kilden så kjenner man det i tillegg, jeg var sikker på at jeg satt på rad 5 da jeg spilte den i dag. Denne realismen, det autentiske er så vidunderlig, man hører ikke bare strengene på instrumentene, man hører hele instrumentet. Og denne autoriteten og følelsen av no limits er ubetalelig. Verdt hver eneste dollar!

Jeg har en del tape fra Yarlung etterhvert og det blir flere. Bedre enn dette er ikke lett og få til.

Bob Attiyeh som driver Yarlung er en veldig dedikert person, ingenting er overlatt til tilfeldighetene og derfor blir det også noen av de beste tapene man finner der ute. Som vanlig et personlig brev fra han sammen med tapen.

Han har et samarbeid med Sonorus når det gjelder tape maskiner, disse maskinene er noen av de ytterst få som produseres i vår tid. Og for de som er interessert i slikt så er tapen spilt av med en Sonorus ATR 10 til en opptaksmaskin som er Sonorus ATR 12. De er vel den eneste tape leverandøren som ikke bruker Studer. Noe som egentlig er en sannhet med modifikasjoner....

"The ATR10 combines the proven performance and reliability of Studer/ReVox mechanical parts with brand new electronics, designed to meet the highest performance expectations of modern High End audio equipment." Og som de også sier det; "The Sonorus ATR 10 utilizes different solutions to achive results to the famed Studer A810, or Studer A80 machines..."

Hvis vi skal bedømme maskinen ut ifra kvaliteten på tapen så har de har lykkes i å lage en fantastisk maskin, selv om den er j...a dyr.

ATR10


atr10_product_page_03_front_njpr.jpg
 
Topp Bunn