Norchestra-Norsk musikk på Mastertape

  • Trådstarter Jim I Hendriksen 2nd Edt.
  • Startdato
J

Jim I Hendriksen 2nd Edt.

Gjest
Haugesund trioen Norchestra har kommet med en ny utgivelse, denne gangen så har de med seg den Italienske stryke kvartetten GNU. Innspillingen ble gjort i Zerodieci studio i Genova Italia. Nå har det seg slik at Roberto Vigo som eier/driver dette studioet også eier/driver Analogy Records som de siste årene har gitt ut titler på master tape så derfor ville han gjøre en tape av dette. Og dette er master tape, det er en mixdown direkte fra ferdig mixen så alle tapene blir laget når de bestilles, de kopieres ikke fra annen master tape. Nærmere innspillingen kommer en ikke.

Noen hater måker, Norchestra har laget en suite til måken. Alf Lundberg har skrevet all musikken og har vel sett noen måker all den tid han er fra Haugesund.

Norchestra har jo holdt på i noen år i x-over land jazz/klassisk og gitt ut plater bl.a. på Karl Seglem sitt selskap NORCD. Denne er nok mye nærmere jazzen enn klassisk. Det er veldig melodiøst med rolige tema til de mer dynamiske når måkene sloss for maten:).

Etter noen gjennomspillinger så synes jeg dette er veldig bra, det er tilgjengelig, det er veldig bra spilt og jeg synes strykerne er meget bra integrert med jazz trioen, de spiller i sammen og ikke på hver sin plass som det ofte kan gjøre når man lager en x-over som dette.

Jeg vet den kommer på CD men vet ikke om den er kommet enda.

Liker man moderne norsk melodiøs jazz så anbefales denne!

Det er ikke ofte det blir gitt ut master tape med nyinspillinger av jazz, og jaffal ikke musikk fra Norge og det fylket som jeg selv er fra.:)


Norchestra & GNU Quartet – Suite for the Seagulls | Analogy Records

Norchestra

Alf Wilhelm Lundberg


IMG_2527.jpg



IMG_2528.jpg



IMG_2529.jpg
 
Sist redigert:

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
24.903
Antall liker
13.166
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
45
veldig fin maskin
den MÅ jo komme fra Studer Drøbak....:cool:
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Du store allverden! Studioet har vel en automatisert SSL eller noe lignende som gjør det mulig å kopiere det på den måten med konsistent lyd. Merker at spyttproduksjonen min begynner å gå på høygir. Jeg rett og slett må kontakte Tore for å få hørt dette i alle fall. :D
 
J

Jim I Hendriksen 2nd Edt.

Gjest
Hvis du roter deg sørover til den rette siden av fjorden noen gang så er det sikkert også mulig og fått en lytt på tapen hvis det hadde vært interessant....
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Sørsiden av fjorden er ikke uaktuelt, så det kan vi eventuelt komme tilbake til. Det er jo langtfra sikkert at Tore (Jamne) har noen avspillingsmuligheter i Haugesund. Så det er større sjanse for at noen her inne kan tilby slikt, og her kommer du og gir meg en sjanse. Noterer det bak øret så snakkes vi når jeg bestemmer meg for å ta en handletur til oljebyen. :)
 
J

Jim I Hendriksen 2nd Edt.

Gjest
Da gjør vi det, det hadde vært hyggelig. Det er selvfølgelig en masse annet også som du kan få høre.
 
Topp Bunn