Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2016
  Innlegg
  20
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tandberg nummer 2 - er det mulig å finne knotter til disse?

  Tandberg nummer 2 er nå kommet i drift. Den feilte ikke så mye bortsett fra størknet smurning som måtte løses opp/fjernes/smøres og en pære som ikke var skrudd i skikkelig. Denne har også koffert. Fikk rengjort og ordnet så nå spiller den også fint. Den har foreløpig litt mekanisk støy, men vi får se om det ordner seg når den får spilt litt. Denne mangler som man kan se 3 av de originale knottene, er dette noe som er reprodusert? Noen som vet?
  Navn:   Tandberg nummer 2.jpg
Visninger: 231
Størrelse: 78.2 Kb

 2. #2
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg
  Du kan melde deg inn i Norsk Radiohistorisk Forening, der vil du kunne få hjelp til restaureringen mht deler på endel norskproduserte produkter. Du kan også henvende deg til Teletor (søk i vintage-avdelingen og medlemsregisteret) eller til butikken/verkstedet som ligger i Bygdøy Allé, nedenfor Gimle Kino. Det står forresten en artikkel om akkurat den tradisjonsbundne butikken og verkstedet i siste nummer av Fidelity.
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 3. #3
  Hifi-entusiast lars-chr's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Innlegg
  210
  Tagget i
  1 Innlegg
  Det er et kjent problem at knottene til hastighets- og innspillingsbryteren går i stykker på denne (og modell 3, 4 og 5). De er laget av bakelitt, og den sprekker opp og knotten detter av. Her er de nok bare erstattet med "det første og beste" man fant. Modell 2 var såvidt jeg husker den mest solgte Tandberg båndopptakeren, og det finnes vel knapt en bruktbutikk i norge i dag som ikke har en sånn stående. Å finne en delespiller med hele knotter - eller kanskje i mye bedre allmenntilstand enn den du har - burde være uproblematisk.
  Beta er bedre enn VHS.

 4. #4
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  8,004
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  NRHF greier nok å oppdrive dem, ja...Jeg var medlem der selv en tid, da jeg fortsatt hadde min 1948 Philips m/EL34 i Holdbarheten- eller manglende sådan- er det verste med hele bakelitten. Den blir sprø over tid.
  Music has healing power. It has the ability to take people out of themselves for a few hours.. Elton John

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2016
  Innlegg
  20
  Tagget i
  0 Innlegg
  Beholder nok min Nr2. Affeksjonsverdi :-) Den blir nok ikke brukt så mye da jeg bruker 74B en til avspilling. Men skal ha øynene oppe for en delemaskin. Skal prøve å rengjøre motoren da det nok er den som støyer ved oppstart. En god del wow&flutetr ved avspilling selv om den blir ganske stille etter noen minutters bruk, sånn rent mekanisk.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed