Tandberg nummer 2 - er det mulig å finne knotter til disse?

Ble medlem
20.11.2016
Innlegg
20
Antall liker
10
Tandberg nummer 2 er nå kommet i drift. Den feilte ikke så mye bortsett fra størknet smurning som måtte løses opp/fjernes/smøres og en pære som ikke var skrudd i skikkelig. Denne har også koffert. Fikk rengjort og ordnet så nå spiller den også fint. Den har foreløpig litt mekanisk støy, men vi får se om det ordner seg når den får spilt litt. Denne mangler som man kan se 3 av de originale knottene, er dette noe som er reprodusert? Noen som vet?
Tandberg nummer 2.jpg
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Du kan melde deg inn i Norsk Radiohistorisk Forening, der vil du kunne få hjelp til restaureringen mht deler på endel norskproduserte produkter. Du kan også henvende deg til Teletor (søk i vintage-avdelingen og medlemsregisteret) eller til butikken/verkstedet som ligger i Bygdøy Allé, nedenfor Gimle Kino. Det står forresten en artikkel om akkurat den tradisjonsbundne butikken og verkstedet i siste nummer av Fidelity.
 

lars-chr

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.12.2005
Innlegg
301
Antall liker
104
Det er et kjent problem at knottene til hastighets- og innspillingsbryteren går i stykker på denne (og modell 3, 4 og 5). De er laget av bakelitt, og den sprekker opp og knotten detter av. Her er de nok bare erstattet med "det første og beste" man fant. Modell 2 var såvidt jeg husker den mest solgte Tandberg båndopptakeren, og det finnes vel knapt en bruktbutikk i norge i dag som ikke har en sånn stående. Å finne en delespiller med hele knotter - eller kanskje i mye bedre allmenntilstand enn den du har - burde være uproblematisk.
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.091
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
NRHF greier nok å oppdrive dem, ja...Jeg var medlem der selv en tid, da jeg fortsatt hadde min 1948 Philips m/EL34 i:cool: Holdbarheten- eller manglende sådan- er det verste med hele bakelitten. Den blir sprø over tid.
 
Ble medlem
20.11.2016
Innlegg
20
Antall liker
10
Beholder nok min Nr2. Affeksjonsverdi :) Den blir nok ikke brukt så mye da jeg bruker 74B en til avspilling. Men skal ha øynene oppe for en delemaskin. Skal prøve å rengjøre motoren da det nok er den som støyer ved oppstart. En god del wow&flutetr ved avspilling selv om den blir ganske stille etter noen minutters bruk, sånn rent mekanisk.
 
Topp Bunn