Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2016
  Innlegg
  20
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tandberg 74B feil på lyd når varm - noen tips

  Jeg har hatt service på alt det mekaniske i en Tandberg 74B spolebåndopptaker. Med ny reim, smøring og justering fungerer det mekaniske helt topp. Alle brytere fungerer også fint og jeg synes lyden er flott, klar og ren.

  Men når den blir god og varm etter vel 15 minutters spilling bryter lyden sammen. Det høres da mer og mer ut som om lyden er spilt inn med overstyrt innsignal. Blir grøtete/sprekker opp i toppen. Som om man sender for sterkt linjesignal inn til en opptaksenhet.

  Noen som ut fra erfaring vet hva dette kan skyldes? Rør eller kondensator? Jeg tror denne spilleren er hybrid, Dvs at den har transistorer i linjeutgangene men rør i forsterkerdelen. Planlegger å koble den til ekstern forsterker med linjeutgang for å sjekke om lyden er ok da. Hadde vært kjekt om noen kjente til denne type feil og kunne peile meg inn på hva som må byttes. Jeg har lastet ned servicemanualen og jeg er i stand til å bytte komponenter, men feilsøking kan jeg ikke.

  Tips mottas med takk :-)

 2. #2
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2016
  Innlegg
  20
  Tagget i
  0 Innlegg
  Til info så synes jeg faktisk den varer lengre nå før den får lydproblemer. Spilte fint i ca 45 minutter i går. Krysser fingre for at det kanskje er noe som går seg til. Merkelige saker i så fall.

 3. #3
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg
  Du får forteller oss hvordan det går. Jeg er ikke rett mann til å stille spørsmål av den typen du gjør her, men følger med i håp om at du finner en løsning. Har du ikke fått testet linjeutgangene enda?
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 4. #4
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2016
  Innlegg
  20
  Tagget i
  0 Innlegg
  Nei, ikke testet linjeutgangene. Har fått en Sølvsuper 11 som jeg ikke har hentet enda. Tror jeg har liggende noen gamle trykkammerhøyttalere også som muligens er Tandberg. Kjøpt brukt en gang på 70 tallet til gutterommet. Tenkte å sette sammen dette til et anlegg :-) Da får jeg testet linjeutgangene. Men vet ikke enda om SS'en fungerer.
  Må nevne en ting som jeg syntes fungerte fint under renoveringen. I starten tok det lang tid å spinne opp båndet. Drivhjulet av gummi som står mellom motor og svinghjul var svært hardt. Jeg kjøpte en flaske med oljetilsetning for bil på Biltema, av den type som skal stoppe oljelekkasjer i motor. La drivhjulet i denne vesken over natta. Til slutt brukte jeg forsiktig et viskelær på kanten av hjulet, men ikke så hardt at jeg egentlig fjernet noe. Godt som nytt synes jeg det ble. Mye kjappere oppstart av båndet ved avspilling.

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2016
  Innlegg
  20
  Tagget i
  0 Innlegg
  Merkelig nok så ser det ut til at den har kurert seg selv. Spiller støtt som fjell nå. Det må jo være noe som har gått seg til med bruk og oppvarming, men kan ikke nok om gammel elektronikk til å mene noe om hva. Fungerer gjør det i hvert fall nå :-) Spilt nesten 4 timer i dag uten problemer.

 6. #6
  Hifi-entusiast lars-chr's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Innlegg
  210
  Tagget i
  1 Innlegg
  Du må bytte kondensatorene i spilleren. Det gjelder hovedsakelig de gullfargede "Rifa"-kondensatorene på forsterkerkortet, men det er like greit å ta alt når man først begynner. Mange av dem sitter helt inntil utgangsrørene (det er rørbasert utgangstrinn, ja), og hvis du åpner spilleren og sjekker vil du oppdage at de er brunsvidde og oppsprekte. Når de blir varme forandrer egenskapene til kondensatoren seg, og lyden blir dårlig. Det kan godt hende den virker nå, men det holder ikke i det lange løp.
  Disse kondensatorene er et standardproblem på Tandberg fra 60-tallet.
  Beta er bedre enn VHS.

 7. #7
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2016
  Innlegg
  20
  Tagget i
  0 Innlegg
  Kondensatorer ja, var redd for det. Er nok overkommelig å bytte dersom de er å få tak i f.eks hos Elfa. Skal ta en titt på tilstanden inni der ved anledning :-)

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed