Diagnose på Akai GXC-710D kassettspiller med driftsproblemer

vinny_l

Medlem
Ble medlem
23.01.2014
Innlegg
14
Antall liker
0
AKAI GXC-710D 3.jpg


Først et par innledende ord. Jeg brukte kassettspillere i mange år da jeg var yngre, men har aldri foretatt noen form for service på de spillerene jeg har hatt. Som regel har det vært av den rimelige sorten og har derfor blitt skrotet ved tegn på problemer. Så jeg er med andre ord ganske grønn når det kommer til innmat og generelt hvordan teknikken i en kassettspiller fungerer.

Kjøpte en flott Akai GXC-710D kassettspiller for litt over 1 år siden. Har vurdert å levere den inn en plass for service, men ser for meg at det fort blir dyrt. Fikk et anslagg på 1500-2000kr over telefon. Vil derfor forsøke å søke opp deler på internett og leke litt doktor selv først... hvis det lar seg gjøre. I første omgang trenger jeg litt hjelp til å tolke symptomene og eventuelt råd/tips på hva som kan gjøres for å utbedre de ulike problemene...

- Avspilling fungerer både og. Har opplevd 1 gang å få et krøllet bånd, men usikker på om dette var pga kassetten eller ei!? Har ikke fått brukt kassettspilleren nok til å avgjøre om dette var tilfeldig. Har blitt brukt ca 5 timer siden jeg kjøpte den.
- Opptak fungerer kun i 1 kanal. Får ingen utslag i VU meter ved opptak eller ved playback i venstre kanal.
- Spoling fremover går ok - tidvis tregt. Å spole tilbake går i beste fall dårlig. Lugger veldig.

Spilleren har blitt blåst ren for støv.

Noen som har oppklarende innspill eller tips?
 

Petre

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.11.2007
Innlegg
1.720
Antall liker
1.204
Sted
Siggerud
Ligger mye serviceinstruksjoner på youtube, bl.a. denne: beM8ZowuBWE. Lim inn i søkefeltet, eller søk på spillernavnet så dukker det sikkert opp flere.
 

Pink_Panther

Æresmedlem
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
19.102
Antall liker
9.407
Ang. drivverk så er nok problemet slakke drivreimer for spoling og skitt på kapstanaksel og pressvals. Problemer ved opptak/avspilling kan være dårlig kontakt i kabler/kontakter.
 
Topp Bunn