Skifte reimer på Marantz SD 1010

stein-gunnar

Fersking
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
2
Antall liker
0
Reimene på kassettspilleren min [Marantz SD 1010] hadde gått helt i oppløsning og jeg måtte vaske restene bort med sprit. Nå ser jeg at man får kjøpt erstatningsreimer på eBay.de, men jeg kan ikke finne bilder eller video som viser hvor de tre reimene skal være. Noen som har erfaring eller kunnskap? Bør man også skifte andre slitedeler? Avmagnetisere hodet? Det er vel ikke den beste lydkilden man kan få, men det er et flott apparat som jeg ikke ønsker å la resirkulere.
 

RJEL

Servicemann
Ble medlem
30.04.2004
Innlegg
2.131
Antall liker
1.417
Torget vurderinger
4
Rense pressvalser og kapstanaksler er jo greit å gjøre når man først har mekanikken sund. Kanskje en dråpe olje i kapstanaksel-lager.
Ta seg en runde med ESR meter og måle tilstanden på lytter er selvfølgelig obligatorisk.......
 

lars-chr

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.12.2005
Innlegg
301
Antall liker
104
Denne spilleren er ikke noen vits i å legge alt for mye arbeid i. Jeg har hatt en selv av samme type, og en som var av litt høyere modellklasse med 2 hastigheter. Selv om spillerne ser fine ut, så var lydkvaliteten ELENDIG på begge to. Jeg tror at nesten hvilken som helst japansk spiller av samme modellklasse vil gi bedre lyd. Men den kan jo være fin å øve seg med å bytte drivreimer på, og hvis man ødelegger noe så er det ikke store tapet.
 
Topp Bunn