Lag din egen RSS
 Album nr: 661 Visninger: 4991
HøstPuls 2019

Karakter: 10
Stemmer:7 (Min: 10, Maks: 10)
Se alle mottatte karakterer Rapportér album
Rapportér album
Din melding til admin
 
  Se alle bilder i miniatyr-visning
Lagt ut: 17.10.2019 - 14:49pm  
Sist oppdatert: 17.10.2019 - 17:21pm 11 Kommentarer
Høstpuls 2019 er over for i år, og vi har laget en reportasje som viser bilder og litt informasjon om hva som ble presentert av produkter denne helgen. Høstpuls konseptet tilhører Oslo Hi-Fi Center, men ettersom det ikke har vært noen dedikert messe i Oslo de senere år, så har flere av de andre forretningene kastet seg på bølgen, og Hifisentralen stilte mannesterke, og var innom alle butikkene for å se på høstens nyheter.


Oslo Hi-Fi Center
OHC hadde gjort klart alt fra kaffe, kaker (og vin), og som alltid så var det satt opp godt med reklamemateriell og oversikter som viste hva som foregikk i hvert av lytterommene. Vi ankom rett før åpningstid, så det var ikke så mange mennesker som hadde funnet veien til Dronning Mauds gate ennå, men det var allerede begynt å dukke opp noen gjester.


Hodetelefoner
På bildet ser du Jostein Berntsen - Gründeren av Hifisentralen, og dagens fotomodell - og her koser han seg med Focal Stellia hodetelefoner. Disse er tilkoblet en McIntosh MHA-150 forsterker, og Mr J ble imponert over lyden, og det med god grunn. Focal har kommet sterkt inn i head-fi segmentet de siste årene, og har i dag en imponerende serie med hodetelefoner som mottar mye skryt fra både presse og brukere verden over.


McIntosh hodetelefonforsterker
Her ser du en MHA-150 forsterker, og McIntosh har valgt å kalle denne for "headphone amplifier", men dette er i praksis en alt-i-ett boks som har innebygget d/a konverter (opptil 384kHz og DSD), en stereoforsterker på 2x50 watt i 8ohm, og selvfølgelig en hodetelefonutgang med enten 250 milliwatt eller 1 watt (knapp for lav- eller høyutgang).


The "Holy Grail"
Vi var som nevnt nokså tidlig ute, og Geir Tømmervik og Geir Fredriksen holdt fortsatt på å tune lyden i anlegget som stod i OCH sitt største lytterom. Her ble det spilt på Adyton høytttalere og forsterker, en modifisert Wadia 7i cd-spiller, og 10 stk. REL subwoofere.

Hver av de åtte subbene har en frontmontert 10" bass og en 12" bass som slår nedover. De to litt mindre på hver side av anlegget var satt opp for å gi litt mer trøkk i midbassen. Ingen tvil om at dette anlegget er kapabelt til å gjengi en fantastisk lydkvalitet, men det er ikke helt enkelt å få alle disse elementene til å fungere sammen, og selv om lyden var veldig bra, så tipper jeg at dette kan gå fra å være "veldig bra" til å bli "helt fantastisk" med ytterligere optimalisering av plassering og behandling av rommet.

Hadde prislappen vært på kr. 300.000 ville jeg sagt "løp og kjøp" slik det spilte, men ettersom dette er et anlegg i millionklassen, så har en lov til å forlange perfeksjon, og det tror jeg også du kan få med dette oppsettet. Jostein satt bare og gliste, og han hørte nok det samme potensialet som jeg gjorde, og hadde ingen nevnt prislappen, så hadde dette blitt en enkel "terningkast 6".


Følelsen av rommet
Når en skal vise frem noe som er kostbart, så har presentasjonen mye å si. Det gir en litt spesiell følelse av å komme inn i "The Holy Grail", og selv om rommet er nokså enkelt, så er det høyt under taket og veldig stort, samtidig godt dempet, og det fremstår veldig luksuriøst, og du får en veldig lun følelse når du går rundt i rommet. Det finnes mange flotte lytterom rundt omkring, men jeg får alltid litt ståpels på armen når jeg åpner døra, går ned trappen og kjenner føttene synke litt ned i det myke teppet som går vegg-til-vegg. Bildene gir et inntrykk, men et besøk gir en helt annen opplevelse.

Oppe på døra er det kodelås, og en får umiddelbart følelsen av at ikke hvem som helst slipper inn her, og alle de små detaljene som en kanskje ikke tenker på, gjør at en faktisk føler seg litt spesiell når en får adgang til dette rommet, og jeg tipper at enkelte kjenner seg litt igjen i hva jeg sier uavhengig av hva en måtte mene om OHC. Når en skal presentere produkter i høy prisklasse, så er dette en smart og stilfull måte å gjøre det på.


REL subwoofere
REL Acoustics er nok velkjent for de fleste, og de har i en årrekke vært kjent for å lage subwoofere som leverer høy ytelse i relativt beskjeden innpakning. Den nye S/510 serien som kan leveres som enkeltmoduler eller i en "array" versjon med flere bokser, er deres nyeste kreasjon, og her var målet og kunne levere ennå sterkere "output" mellom 20-35Hz fra et lite kabinett. Det finnes også en større versjon som har aktiv 12" tommer og passiv 12" tommer.

OHC valgte å bruke 8 stk. subwoofere som benytter en aktiv frontmontert 10" tommer, men på undersiden av hvert kabinett sitter det en passiv 12" tommer, og REL benytter klasse D forsterkere som leverer mer enn nok strøm. For å få litt mer tyngde i mellombassen ble det her også benyttet to litt mindre subwoofere til dette formål, og som jeg sa ovenfor - mange elementer som skal jobbe sammen her, men Geir Fredriksen (Adyton) er på hjemmebane her, og dette oppsettet gir litt muligheter for justering, og selv om jeg tror dette kan bli ennå bedre med litt ytterligere tweaking, så hang lyden svært godt sammen med tanke på at dette oppsettet mest sannsynlig er satt opp på nokså kort tid.

Slike oppsett danner alltid grobunn for ulike diskusjoner, men personlig synes jeg det er moro å være tilstede ved slike presentasjoner, og faktisk oppleve det i virkeligheten.

Link: REL S/510 produktside


Acoustic Signature platespiller
Acoustic Signature Ascona MK3 med en vekt på 78kg og en prislapp på nærmere kr. 330.000 stod kun på display, og personlig skulle jeg ønske denne ble benyttet som kilde i Adyton/REL oppsettet. Digital lyd er bra, men det er noe med analog lyd, mmmm, og trenger neppe å si så mye mer. Digital lyd og streaming er nok fremtiden, og jeg kan forstå at det er taktisk å bruke samme kilde i en demo som det de fleste brukere benytter i egne hjem, men analog lyd - JA TAKK

Link: Ascona produktside


Kef høyttalere
OHC hadde fått Johan Coorg fra Kef på besøk, og han viste stolt frem KEF sine R11 høyttalere til kr. 54.900,- Dette er flaggskipet i R-serien, og her benyttes et Uni'Q element med en diskant som sitter innvendig et 5 tommers mellomtone element, og 4 stk. 6,5" tommers basselementer.

Link: KEF R11 produktside


Kef Blade 2
Det var moro å høre på R11, men når Blade høyttalerne står rett ved siden av, så blir det veldig vanskelig og ikke rette fokus mot disse. Det var også nokså tydelig at Mr. Coorg har en større kjærlighet til "storebror", men selv om Blade sparket bedre fra seg enn lillebror, så er det ikke vanskelig å høre likheten i lydbildet. Det var flere vi traff på som nevnte at de likte lyden i dette rommet, og med tanke på at Blade serien koster fra kr. 230-300k, så er det mange langt dyrere høyttalere som får sterk konkurranse fra KEF sitt innovative design.

Link: KEF Blade 2 produktside


En fornøyd Mr. Coorg
Det var hyggelig å treffe på Johan igjen, og han virket svært så fornøyd der han står med "ett barn i hver hånd".


Gryphon rommet
Gryphons salgsdirektør Rune Skov viste frem firmaets nye ETHOS cd-spiller, nye ESSENCE forsterkerserie og nye MOJO S høyttalere. Med andre ord var alle produktene nyheter, og tilbakemeldingene fra kundene var nesten utelukkende positive, og det er nok ord som får Geir til å trekke på smilebåndet.


Gryphon Ethos
Ethos Integrert cd-spiller og d/a konverter

Spesifikasjoner
• Exclusive, CD-only CD-Pro8 transport with all-metal chassis
• Extensive mechanical decoupling of the CD transport
• Dedicated ESS SABRE ES9038PRO 32-bit D/A converter for each channel
• Each ES9038Pro incorporates eight individual D/A converters in Dual Differential coupling for optimal performance
• User-selectable, 7 different PCM and 3 DSD digital roll-off filters
• User-selectable, asynchronous PCM sample rate conversion to 384kHz and PCM to DSD conversion to DSD128.
• Temperature-compensated, ultra-low jitter crystal oscillators with better than 5 parts per million accuracy
• USB input compatible with following audio formats via PC/MAC:
PCM: 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192, 352.8 and 384 kHz, up to 32 bits
DSD via USB: DSD64 (up to 3.072 MHz), DSD128 (up to 6.144 MHz), DSD256 (up to 12.288 MHz) and DSD512 (up to 24.576 MHz)

Ethos produktside


Gryphone Essence effektforsterker
Essence Stereo er en ny 2 x 50 watt ren Klasse A forsterker, og designet er av Flemming Rasmussen og elektronikken er utviklet av Tom Møller. Du kan lese mer om historien bak forsterkeren og tekniske spesifikasjoner her: Essence Stereo produktside


Mojo S høyttalere
Mojo S er en toveis høyttalere som strekker seg fra 37Hz - 40.000Hz, og benytter Duelund "konstant fase" delefilter. Det ble her også benyttet subwoofer for å gi systemet ytterligere tyngde og størrelse i lydbildet.

Mojo S produktsideIsotek demonstrasjon
Vi møtte på Keith Martin fra Isotek, og det er nok flere som har vært tilstede ved hans demonstrasjoner tidligere. Vi presenterte oss som "presse", og det er mulig Keith tok dette til etterretning når han presenterte sine produkter, for han holdt en veldig saklig presentasjon, og det var ikke noe han sa som vi oppfattet som "voodoo", selv om enkelte virker til å mene at alt som omhandler kabler og strøm bare er tull og tøys.

Diskusjoner om kabler og strøm produkter har jo tatt helt av på internett, og her ønsker jeg ikke å åpne Pandoras boks, så jeg velger å si at her får du nesten lytte selv, og avgjøre om dette er noe som fungerer i ditt oppsett eller ikke.


Mobile Fidelity
Til tross for at det fortsatt var nokså tidlig lørdags morgen, så var det innerste rommet i "kjelleren" fullt av mennesker, og her var det en ung herremann som demonstrerte produkter fra Mobile Fidelity. Det var litt snakk om dere egne "UltraDisc One-Step limited-edition" plater, og folk i rommet fikk også høre hvordan disse låt i forhold til mer normale lp-plater.


MoFi Ultradeck platespiller
MOFI ULTRADECK platespiller, og denne er satt sammen og utviklet i USA. Prisen ligger på kr. 22.990,-

Link: Mofi Ultradeck produktside


Audiophile recordings since 1977
Her ble det fortalt litt om historikken til Mobile Fidelity, og jeg tipper mange audiophile kjenner til deres plater, men kort fortalt, så har dette firmaet eksistert siden 1977, og har alltid hatt fokus på gode innspillinger.

Du kan lese om deres historie her: Link: MoFi historikk


Audiovector og Naim
Multirom var som vanlig på plass, og her ble det spilt på AudioVector QR5 høyttalere (kr. 29.990) og Naim Supernait 3 - integrert forsterker på 2 x 80 watt m/innebygget MM riaa trinn (kr. 46.990).

I forhold til prisen så var dette et svært vellydende oppsett, og både Jostein og undertegnede synes dette var det beste oppsettet med tanke på prisen. Det spilte med bra tyngde i bassen, fyldig mellomtone og en veloppløst diskant.

Link: Audiovector QR5

Link: Naim Supernait 3


Isak Strand fra Multirom
Isak hadde all grunn til å smile etter at Jostein kom med sine tilbakemeldinger I bakgrunnen kan en se litt mindre modeller fra Audiovector, og toppmodellen Arretè har virkelig satt sine lydmessige spor nedover i de rimeligere modellene.
Side 1 av 4 123 ... SisteSiste
Se alle mottatte karakterer
Bruker karakterer
Bruker
Gitt karakter
Karakter
-
22.10.2019 - 18:50pm
10.0-Enestående presentasjon
21.10.2019 - 20:07pm
10.0-Enestående presentasjon
21.10.2019 - 18:58pm
10.0-Enestående presentasjon
21.10.2019 - 18:26pm
10.0-Enestående presentasjon
19.10.2019 - 17:08pm
10.0-Enestående presentasjon
17.10.2019 - 19:09pm
10.0-Enestående presentasjon
17.10.2019 - 16:49pm
10.0-Enestående presentasjon
Første
Forrige
Neste
Siste
Viser album 1 til 7 av 7
 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed