Lag din egen RSS
 Album nr: 648 Visninger: 3963
Veien tilbake til musikk

Karakter: 8.5
Stemmer:4 (Min: 8, Maks: 10)
Se alle mottatte karakterer Rapportér album
Rapportér album
Din melding til admin
 
 
Lagt ut: 30.12.2019 - 23:29pm  
Sist oppdatert: 10.01.2020 - 18:04pm 9 Kommentarer
Nybegynner og bruktmarked - var ikke så dyrt dette - til å begynne med.... høster erfaring i spor mange allerede har gått.


Versjon1
Opprinnelig 2017 - var veldig fornøyd med dette lenge - doxa72, sonos, små høyttalere


Versjon2
Rett før jul 2018 - Større høyttalere - betyr bare trøbbel dette - jeg var jo fornøyd med det jeg hadde - nye behov melder seg som følge av dette.


Versjon 7,5 - Fiklet litt i 2019
Byttet litt kabler, amp og preamp, rør, digitalspillere, og tester nå squashballer.


versjon9
Blitt en slags hule nå - et par streamere etter versjon 1 - spotify er først byttet med tidal og nå roon, trengte en dac - fikk høre en preamp!! - byttet til nos rør oooo - måtte bare få tak i en eldre dp amp (misset noen a1 i brukten), byttet bittelitt signalkabler, testet noe på høyttalerkabling, og jovisst er det hørbar forskjell på strømkabler, ihvertfall psykisk, re-plassert høyttalere igjen - og igjen - demper rom - tak - tunge gardiner - demper anlegg og høyttalere med squashballer - hvert trinn gir litt bedre lyd - jo, blir den ikke, synes kanskje det? - langt igjen - like før jeg begynner å vanne jordingen....hørte jeg strømrens, eller vinylmaskin


versjon XR
Venter nå på en betydelig DP oppgradering.

Prøver flere typer nos rør så lenge, og har fått avklart at musikk spiller finere uten XLR -db attenuators.


versjon XS
Byttet møbel i går, og har blitt noen uker med provisorisk demping av direkte refleksjoner i sideveggene (takk for innspill).


Pre-release versjon 11
Jul 2019. Det er nå litt over ett år siden interessen for lyd ble vekket her i huset. I løpet av året har vårpuls, Horten, og høstpuls vært meget interessante opplevelser. Det har også blitt noen timer her på hfs. Samler erfaring og inntrykk. Det har blitt spilt mye musikk, og får stadig tips om noe nytt via «hva hører du på nå?». Håper byttesyken etter hvert skal dempe seg, og at det igjen skal få handle mest om musikken.

Kom nettopp hjem fra nord. Service og oppgradering av 6.4p har blitt utført hos RJEL. Nå er den igjen som ny, og måler bra i følge reparatøren. Forstår av teksten han skrev at det ble utført litt av hvert; byttet opamper til typen i a1s, byttet slow start releer, byttet «slitedeler» som kondensatorer, byttet defekt utgangsrele, moddet hvilestrømkretsløp, justert CMMR, Distortion, DC til lavest mulig verdi. Lurer nå på å bruke den til å spille bass i tillegg til A1s.

A1s og C1s er hentet. Det er med vemod og ærefrykt at jeg går i gang med å teste de ut. Mye familieliv i romjul og nyttår, og det pågår også tour de ski og vm i hurtig/lynsjakk.


versjon 11
A1s + c1s har nå overtatt. Dette må være versjon 11.

Versjon 12 kan bli bruk av nyoverhalt og oppgradert 6.4p til å spille noen av frekvensene. Merker også litt kløe på DAC, høyttalere, og kabler....og strømrens...og romkorreksjon

Denne jakten på bedre lyd fører ihvertfall til at det blir hørt mer musikk. Og det er da enda bra. Det er jo musikken det skulle handle om.


12...
Nå er det to Dynamic Precision effekt trinn i gang. Den oppgraderte 6.4p brukes til å drive basselementene, og A1s til mellomtone og diskant.
Gjør stadig noen provisoriske forsøk på å dempe rommet. Kona hadde noen lange tunge gardiner liggende.
Synes både anlegget og rommet spiller fint nå. Det er vanskelig å rive seg løs. Tekst blir så tydelig, og stemmer og detaljer trer uanstrengt frem i lydbildet. Nyter meg gjennom produksjoner som tidligere har vært litt for skarpe.

Og så er det fortsatt mange store forbedringsområder;
høyttalere, romkorreksjon, DAC, kabler, strømrens, komponent- og ht-demping, aktiv deling, , ,


Mål:
Låter helt strøkent med DP c1s pre, og bare en enslig DP a1s ebw. Dette enkle forsterkerparet blir stående! Et helt nytt nivå i gamle B&W802matrix nå.
Alle bildene i dette albumet
Se alle mottatte karakterer
Bruker karakterer
Bruker
Gitt karakter
Karakter
-
08.01.2020 - 21:38pm
8.0---> 8 <--
24.10.2019 - 08:02am
8.0---> 8 <--
16.09.2019 - 16:48pm
10.0-Enestående presentasjon
04.05.2019 - 14:56pm
8.0---> 8 <--
Første
Forrige
Neste
Siste
Viser album 1 til 4 av 4
 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed