Plassere høyttalere på benk, bordstativ eller soundcare

amoe

Medlem
Ble medlem
06.01.2016
Innlegg
7
Antall liker
1
Jeg blir nødt til å plassere de nye høyttalerne på en benk, og ikke stativer pga plassmangel. Jeg kjenner til Soundcare som et alternativ, men jeg ser også at Dynaudio har et eget bordstativ SF1 som tilter høyttalerne noe opp i forkant og minimaliserer direkte kontakt med benken. Er det noen med erfaring med slik plassering som kan dele tips? Høyde på benk blir 55 cm, så det er med fordel av høyttalerne kommer litt høyere enten med bordstativ eller soundcare.

 

Vedlegg

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.691
Antall liker
7.929
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Dette er eit vanskeleg tema. Eitt av poenga med å plassere høgtalarar på stativ, er å unngå refleksjonar frå ei eventuell hylle. Ein kan sette høgtalaren heilt ute på hylla, eller bruke eit slikt stativ som tiltar dei bakover (slike som du har bilete av). Dersom du har høgtalarar a la Tannoy sine "Dual Concentric", KEF Uni-Q eller andre der diskantelementet er sentrert inne i basselementet, slepp du fasefeil ut frå tiltinga.
Personleg er det mange stativhøgtalarar eg likar svært godt. Men dei gjer seg best på stativ. Og det aller mest fornuftige er etter mi meining å utnytte plassen under høgtalarane til å auke kabinettvolumet og gje rom for betre bass.
 

amoe

Medlem
Ble medlem
06.01.2016
Innlegg
7
Antall liker
1
Det er snakk om KEF q300 med diskant i bassen. Vibrerende hyller er noe jeg ikke ønsker. Tanken var å frigjøre plass til CD/vinyl samlingen (etter ønske fra samboer). Men jeg skjønner det blir et dårlig kompromiss.
 

Class

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2009
Innlegg
2.763
Antall liker
496
Sted
Vestfold
Torget vurderinger
7
Dørstoppere i gummi fra Clas'ern. Koster nesten ingenting, prøv iallfall.
 
Topp Bunn