Rega P1 - spiller bare på en høyttaler plutselig!

espendo

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.12.2016
Innlegg
505
Antall liker
603
Sted
Bærum
Hei hå!

Jeg har en P1 fra 2007 som jeg skiftet pickup på rett etter jul (til Rega Bias 2). Dette har fungert strålende, så strålende at jeg hadde slått fra meg tanken på å kjøpe ny platespiller i overskuelig framtid.

Nå i dag ble lyden i ene høyttaleren borte. Jeg sjekket pickup og ledningene inn i den. En av dem virker "løs", dvs den sitter ikke like fast som de tre andre. Antar at dette er årsaken, mulig den fikk seg en "knekk" da jeg skiftet pickup. Det låter fint fra begge høyttalere på strømming/cd.

Noe må med andre ord gjøres. Jeg er ikke spesielt teknisk kyndig, så her må ekstern ekspertise inn, vil jeg tro. Eller er det noe jeg kan fikse selv? Jeg har prøvd å feste den løse ledningen bedre, men til ingen nytte.

Er dette en stor feil å rette? Spilleren er ti år gammel og har fungert bra for mitt bruk. Samtidig er spørsmålet om det er noe poeng å bruke veldig mye på reparasjon?
 

Fenalaar

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.05.2002
Innlegg
8.512
Antall liker
6.908
Sted
Narvik
Torget vurderinger
3
De Cardas-kablene for internmontasje er ikke for skuddredde... De er et herk å holde på med.

Johan-Kr
 

ptb

Æresmedlem
Ble medlem
27.11.2008
Innlegg
14.429
Antall liker
17.136
Sted
Oslo
Torget vurderinger
13
Når du skriver løs ledning inn på pick-up, mener du da at kabelskoen ikke sitter godt på "pinnen" på pick-up?

Om den er slakk, så kan du stramme den ved å forsiktig klemme den litt sammen med en liten tang. Om ikke dette hjelper så har det trolig blitt et brudd i selve armkablen (enten ved selve kabelskoen eller i tonearmen) - alternativt i selve pick-up.

Det kan jo også være dårlig kontakt i phonokabel fra platespiller og inn på phonoinngangen på forsterker, eller inngangsvelgeren på forsterkeren eller i selve RIAA-trinnet.

Har du mulighet til å teste med et separat RIAA-trinn, så vil jo det bidra til å lokalisere/eliminere potensiell feilkilde.
 
Topp Bunn