Technics SL-1410 MK II - brukket kabel på tonearmen

CopaCabana

Hi-Fi interessert
Ble medlem
26.08.2016
Innlegg
91
Antall liker
52
Sted
Bergen
Hei, jeg trenger litt hjelp / tips /info

Kjøpte en Technics SL-1410 MK II for noen måneder siden for en billig penge. Den hadde den velkjente feilen som disse modellene har (ødelagt tonearm lifter mekanisme). Det finnes masse info om emnet på nettet - og noen som har laget den problematiske delen vha 3D-printer og selger den.

Plastikk delen som må skiftes ut er i basen på tonearmen som består av veldig mange deler som må skrus fra hverandre før man kan erstatte delen.
Mens jeg holdt på å fikle med disse smådelene kom jeg til å ryke to av kablene i tonearmen.

Er det noen som har prøvd seg på lodding av disse svært tynne kablene? Hvordan er dette vs. skifting av alle kablene?

Er det noen som evt kjenner noen som driver med slike typer reparasjoner?

Og ikke minst, er det verdt å bruke masse tid/ evt penger på å reparere spilleren (kjøpte den for 500 kr)

På forhånd, takk for info.
 

CopaCabana

Hi-Fi interessert
Ble medlem
26.08.2016
Innlegg
91
Antall liker
52
Sted
Bergen
Takk for svar! Jeg har spurt en som kan hjelpe meg - han har gått på elektrolinjen og har loddet før....han kan det uansett bedre enn meg :)
 

pekaill

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.10.2011
Innlegg
1.672
Antall liker
1.091
Sted
Averøy
Torget vurderinger
5
Fikk du til armløften? Jeg har samme problem på en 1510.
 

CopaCabana

Hi-Fi interessert
Ble medlem
26.08.2016
Innlegg
91
Antall liker
52
Sted
Bergen
Jeg fikk delen fra shapeways, men det var utrolig kronglete å sette den på plass, da jeg ikke hadde frigjort platen med "ringen" som delen skal sitte på. Så jeg styrte voldsomt på med tonearmkablene hengende alle veier og prøvde å sette delen på plass. Det er ganske vanskelig å sette delen på ringen så jeg endte med å knekke hele delen..:mad:. Så jeg prøvde å fikse den originale delen med DIY løsningen (bore små hull og tre fiskesnøre rundt delen og lime). Armlift mekanismen funket da og armen trakk seg tilbake etter endt plate. Men jeg hadde ikke satt alle delene på plass riktig tydeligvis da armen var "treg" i begynnelsen av platen - noe som førte til at stiften ikke ville følge med sporene i begynnelsen av platen. Jeg glemte også å smøre på silikonolje på stempelet til armliften så den beveget seg hakkete - mildt sagt.

Nå har jeg tatt hele basen fra hverandre igjen og frigjort platen med ringen til armliften. Jeg bestilte delen fra shapeways på nytt og venter på den. Hvis ikke jeg får det til denne gangen heller vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre...

Erfaringer så langt:
* Man må ha veldig god tid.
* Samle skruene i deler - jeg har brukt nummererte bilder av prosessen og samlet skruene på en pappplate.
*Man må frigjøre platen med ringen der den ødelagte delen skal sitte på.
*Hvis man skal bestille delen fra shapeways - så finnes det to versjoner utfra hvilken ring som sitter på platen (det finnes en glatt og en riflet ring)
Dette kan man ikke se før hele mekanismen er skrudd fra hverandre.
*Når man skal sette alt sammen igjen må man teste funksjonalitet og bevegelighet på armlift og tonearm underveis. Alle deler må settes korrekt på plass ellers får man feilfunksjon (som jeg har gjort).

Ressurser:
Youtube video der DIY løsningen presenteres
https://www.youtube.com/watch?v=Unf0rtQI0Us

Tråd på vinylengine om denne reparasjonen
https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?f=16&t=67144

Guide for reparasjonen (på tysk) med bilder - her løsner de tonearm kablene og lodder de på etter endt arbeid. Disse bildene har jeg brukt for dokumentasjon
http://www.spacereh.de/sonstige/Technics SL 1310 MK II Liftreparatur.pdf

Bestillingsside på Shapeways (dette er for delen som hører til den glatte ringen)
Technics SL 1300 1400 1500 MK2 cueing (Steel bushi (HWP456QNW) by sigurd0407


Som du ser er det masse arbeid og styr med denne reparasjonen. Angrer litt på at jeg satte i gang, men nå er det ingen vei tilbake siden jeg har ødelagt kabler og åpnet spilleren 3 ganger - Lykke til hvis du prøver deg - de som får det til blir jo veldig fornøyd :cool:
 
Sist redigert:

CopaCabana

Hi-Fi interessert
Ble medlem
26.08.2016
Innlegg
91
Antall liker
52
Sted
Bergen
Liten oppdatering på reparasjonen - Fikk endelig på plass armlift-delen fra shapeways. Tok også mot til meg og loddet den brukne tonearmen - og det ble suksess.

Armen dropper en anelse fort når jeg bruker cueing spaken (men jeg kan jo alltids cue manuelt). Armliften funker og armen går tilbake på plass når jeg trykker stop knappen og når platen er slutt - og dette var jo hovedmålet med reparasjonen - Glad nå, kjenner jeg :cool::cool::cool:
 
Topp Bunn