JR Trans Rotor ZET-1 eller Nottingham Analogue 294 eller Rega RP-10 eller Linn LP12

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Tiden er kommer for å gå litt videre i vinylverden:) Jeg kommer til å beholde Technics SL-1210M5G m/ Ortofon 2M Black. Jeg har nedgradert 1210 litt (fortsatt Isokinetik arm, MCRU PSU, Isonoe føtter) for å frigjøre litt kapital, men den er såpass god enda at det må litt til for å få noe merkbart bedre. Dessuten er jeg blitt såpass glad i 1210M5G at jeg ville hatt store problemer med å kvitte meg med den. I såfall er jeg sikker på at jeg ville angret:) Men nå jeg har lyst på en større rigg i high end klassen.

    Jeg håper på hjelp og veiledning når det gjelder disse fire spillerne fra dere der ute. Det bor jo en masse kunnskap her inne, og jeg har bladd i gamle tråder. Men det hadde vært fint om nye erfaringer kunne deles i denne tråden:)

    Budsjettet er innenfor disse fire, selv om Linn kan oppgraderes til svimlende summer. Jeg har aldri lyttet til noen av disse med unntak av Rega RP10, og har kun lest om de andre i tester. Jeg har heller ikke sett de på annet enn bilder. Men hvordan er de opp mot hverandre? Hva skiller disse fra hverandre? Rega vet jeg er lettere på fotoen, men med et vanvittig godt driv og musikalitet. Det er jo kvaliteter jeg kjenner godt igjen fra egen spiller også, og da jeg testet RP8 hjemme i vinter, så hadde ikke RP8 mer driv en spilleren jeg har i dag. Derfor er eneste alternativ hva Rega angår en RP10. Jeg synes også RP10 er den lekreste av alle Rega.

    Jeg hadde satt umåtelig pris på alle tips og in-put på disse spillerne fra medlemmer som kjenner dem:) Designmessig liker jeg alle sammen godt. Siden jeg har en Isokinetik SM750-arm (Jelco 750) så kunne jeg tenkt meg en rett arm fra enten Origin Live eller en SME 309 på ZET-1.

    Hva mener vinyl-guruene? Hva skal jeg gå for? Jeg har jo familie på konas side i Elverum, og bør i løpet av sommeren fått tatt en tur innom Hifistasjonen i Elverum:) Har vært der en gang, men da pusset de opp og de andre gangene har de dessverre vært stengt.

    Jeg setter pris på alt av erfaringer og råd her, og satser på å handle inn i høst etter noen grundige vurderinger. Musikksmak er stort sett jazz, klassisk, 80-90-talls pop; så egentlig hele spekteret bortsett fra mye heavy-rock.

    Pickuper jeg har siktet meg inn på sikt er enten Lyra Delos eller Ortofon Cadenza Blue evt brukt Cadenza Black om det skulle dukke opp. Lyra henger nok høyest pr. nå på ønskelista.


    294.jpg

    RP10 WITH PLATTER V1.jpg

    Transrotor ZET-1 Nero1.jpg

    web LINN SondekLP12Right.jpg
     

    Skrotnisse

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.03.2006
    Innlegg
    231
    Antall liker
    129
    Torget vurderinger
    1
    Du vet hva jeg synes. ;) ...men hos meg spiller jeg dessverre kun heavyrock! ;)
    Men jeg vet ikke :p

    Saken er at jeg er faktisk på jakt etter en platesnurrer i samme prisklasse og jeg skal ærlig innrømme at jeg er relativt grønn på dette området så her mottas alle gode tips med stor takk :)
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Mange som leser tråden ser jeg, men lite engasjement. Kan det være sommervarmen:rolleyes:
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Jeg ville nok satset på Nottingham personlig. Her får du mye av det samme drivet du er vant med fra 1210, men den lodder dypere og har mer ro, perspektiv og naturlig musikalitet. Dessuten er den så "set and forget" som tenkes kan. Glimrende service gjør ikke vondt det heller. RP 10 låter fint, men går ikke dypt nok, i mine ører. Den har rytmisk fokus, men trenger mer fundament.Men jøsses, den er lekker. Og armen er glimrende.. LP 12 i den prisklassen synes jeg personlig ikke gir like mye som man skulle kunne vente. Du må lenger opp på stigen før tolver'n blir strålende. Den kan riktignok oppgraderes, men det koster ofte det samme som en liten bil. Zet 1 er lekker, men den kjenner jeg ikke godt nok til å mene noe særlig om, desverre.
     
    Sist redigert:

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Suverent, Impulse:) Akkurat sånne gode svar jeg ønsker! Ja, du er inne på noe angående drivet til 1210. Den har et vanvittig driv; som har gjort at mine ører ofte har funnet andre platespillere i den litt rimeligere enden "litt kjedelige og grå" for å bruke et sånt uttrykk. Jeg har vært i kontakt på pm med både Dazed og Lagga; og som begge ga gode svar angående deres erfaringer med Nottingham 294. Men kanskje de i tillegg kan dele de gode svar i tråden slik at flere kan få gleden av de:)

    Driv og dypbass er noe jeg setter pris på helt klart, og det du sier om Nottingham 294 er egenskaper jeg ønsker i ny spiller. Bygningsmessig er ikke JR Trans Rotor ZET-1 så langt unna med massiv tallerken og mye oppmerksomhet er gitt lageret. Det er svært få tester av ZET-1 synes jeg, og det skrives ikke mye på sentralen heller!? Er det ikke så mange som har denne, tro?

    Om det er noen som kjenner godt JR, hvilke armer er å anbefale? Har lyst på noe annet enn Jelco-arm på ny spiller. Er SME 309 veien å gå eller Origin Live. Det fine er jo at Hifistasjonen nå selger alle disse armene:) Så lurer jeg på strømforsyningen til ZET-1. Er det en veggvorte eller er det den lekre kromma boksen med 33/44-velger som medfølger? Sånn sett er jo Rega RP10 et glimrende kjøp spør du meg; når de inkluderer RB2000-armen og høykvalitets PSU i en pakke til 36k. Sjølvsagt er det lyden som teller mest, og ro, rom og dypbass (liker jo jazz med kontrabass) er viktig for min opplevelse av god lyd:)
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Du vet hva jeg synes. ;) ...men hos meg spiller jeg dessverre kun heavyrock! ;)
    Men jeg vet ikke :p

    Saken er at jeg er faktisk på jakt etter en platesnurrer i samme prisklasse og jeg skal ærlig innrømme at jeg er relativt grønn på dette området så her mottas alle gode tips med stor takk :)
    Dette svarte jeg ChrisAndre i en annen tråd:

    Felles for de NAS jeg har hørt er SVART bakgrunn, strålende dynamikk og en påtagelig stabilitet, ro og dybde
    .
    Dette er førsteinntrykket jeg postet i tråden min. Før HD-kit.

    Gliser fælt her. Denne henter ut en del mer info av platene, må jeg si. Spesielt i bunn. Klarere, tydeligere, svartere, og ryddigere. Mye mer definert lydbilde. ...men det skulle jo også bare mangle.


    294 spiller med en imponerende pondus og kontroll. Med heavy duty kit montert har den 12,25 Kg 14" tallerken og blir en skikkelig "Unstoppable Train Of Doom"-spiller. Det gjør heller ikke noe at den ser sinnssykt kul ut! :) Den BLIR blikkfanget i rommet, for å si det sånn.

    Siden jeg kjøpte en selv, gir vel det svar på hva jeg ville valgt av alternativene her.

    Jeg har ikke lyttet nevneverdig til de andre, og de kan sikkert være supre alternativer, men ingen av de appellerer noe særlig til meg, slik Space 294 gjør. Lettvekteren Rega, og til dels LP12 kan sikkert vinne frem dersom WAF er en del av regnestykket, men for meg er de ikke så interessante, av helt subjektive årsaker. Transrotoren vekker heller ikke begjæret i meg, men YMMV. De har plenty av fornøyde eiere.

    Man kan ikke gå feil med Jelco, men dersom man vil ha noe mer spennende, vil vel en 300 eller V-series arm fra SME være et sikkert valg, men vondt for budsjettet. Til NAS bør vel deres egne armer få være med i vurderingen. Ellers: The sky is the limit! :)

    Jeg liker iaf. Jelco. Ærlig, velprøvd og rett frem design, godt bygget til betalbare priser.

    Er Origin Live-armene fremdeles hotrodda Rega-armer?

    Du må gjerne lytte til 294 her, CA, bare den verste kolikkbølgen gir seg hos familieforøkelsen.
     
    Sist redigert:

    Regasus

    Medlem
    Ble medlem
    12.04.2016
    Innlegg
    19
    Antall liker
    24
    Torget vurderinger
    5
    Veldig gode spilllere du har på shortlisten din her. Alle har såpass forskjellige styrker at jeg hadde brukt litt tid på å enten lytte eller helst få teste i eget oppsett.
    Har eid en (upper mid level) Linn LP12 i mange år selv, men med dagens priser på en "riktig" spec spiller er jeg usikker på om jeg hadde personlig gått den veien uten å ha en plan om fremtidige oppgraderinger. Regaen er jo «set and forget» spiller og det er ingen tvil om at RB2000 armen er en smykke. En nær venn av meg oppgraderte fra RP6 til RP10 og jeg kan ikke si at jeg savnet noe i dybassen hos han. Han bruker en flott og kostbar Audio Research RIAA, som nok gjorde sitt på inntrykket mitt.....
     
    Sist redigert:

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Bygningsmessig er ikke JR Trans Rotor ZET-1 så langt unna med massiv tallerken og mye oppmerksomhet er gitt lageret. Det er svært få tester av ZET-1 synes jeg, og det skrives ikke mye på sentralen heller!?
    Bare for å være litt Nottingham-fanboy, så har Space 294 samme masse i tallerkenen som ZET-1 allerede før den får Heavy Duty Kit, og med 2" større tallerken vil treghetsmomentet bli høyere, og det er en fordel for stabil rotasjonshastighet. Når du selvsagt legger 2,5kg grafitt oppå der, blir det enda bedre. :)

    Har ikke sett Transrotor-lageret, men selv om det sitter mer påkostede lagre i Hyperspace og Dais, så er lageret i Space 294/Ace Spacedeck svært presist og gedigent. Skulle ikke forundre meg om det besto av nok gods til å bygge både to og tre Mike New Bearings. ;)

    Stoler på at Transrotor holder høy byggekvalitet. Det er jo tyske ingeniører (?) som står bak. ...men de er satt sammen i Østen, er de ikke? Ikke at det er noe som helst galt med det, men det er jo litt kult med en spiller som er puslet sammen i et lite verksted i hjembygda til Robin Hood, ikke sant! ;) Personlig er jeg ikke så begeistret for utseendet til Transrotor-spillerne. Det er selvsagt en smakssak, men jeg synes pianolakk og krom-faktoren blir litt høy. Unntaket er for meg bæltøffe Dark Star. Utseendet betyr i alle fall mye for meg. Dette er selvsagt bare min subjektive snakk, og har null og niks betydning for andre.

    Da jeg handlet og sikkert gjorde ca. samme research, sto valget mellom VPI og Nottingham til slutt. Angrer ikke på valget. Uansett: Alle veier fører til Rom. De nevnte spillerne er ganske forskjellige, og alle kan sikkert gi fantastiske resultater. Kjøp den du får mest lyst på etter å ha dett dem, som gir mest godfølelse. Det handler om å kose seg med greiene! :)
     
    Sist redigert:

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Veldig gode spilllere du har på shortlisten din her. Alle har såpass forskjellige styrker at jeg hadde brukt litt tid på å enten lytte eller helst få teste i eget oppsett.
    Har eid en (upper mid level) Linn LP12 i mange år selv, men med dagens priser på en "riktig" spec spiller er jeg usikker på om jeg hadde personlig gått den veien uten å ha en plan om fremtidige oppgraderinger. Regaen er jo «set and forget» spiller og det er ingen tvil om at RB2000 armen er en smykke. En nær venn av meg oppgraderte fra RP6 til RP10 og jeg kan ikke si at jeg savnet noe i dybassen hos han. Han bruker en flott og kostbar Audio Research RIAA, som nok gjorde sitt på inntrykket mitt.....
    Enig i mye av det du sier angående Linn LP12. Den blir fort veldig dyr, og langt over mitt budsjett for å få en god nok LP12.

    Ja, RB2000 er virkelig et smykke av en arm og som du skriver så får den mye ros for nettopp dyp bass:)
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Ja, jeg må kanskje få både få se og høre en 294 og en ZET-1 for både å få det visuelle og hørbare inntrykket av disse to. Hva gjelder Trans Rotor så er jeg 99,9% sikker på at de i sin helhet produseres og settes sammen i Tyskland. Det skal så vidt jeg skjønne være noe av et meget godt stykke ingeniørkunst og far og sønn er to petimetere av noen feinsmeckere:)

     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.611
    Antall liker
    58.237
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Det er på mange måter veldig ulike spillere du har på lista Chris Andrè.
    Dette blir mye en smakssak, i tillegg til at man bør velge en forhandler som gir back up og topp service.
    Jeg personlig hadde også satt en Dr Feickert Woodpecker på lista. Gjerne med en Jelco 750 12" arm.:)
    Det går selvsagt an å velge en annen arm. (rett) F.eks Reed, men da sprekker budsjettet!
    Jelco gir mye for pengene,
    Jeg har ikke helt oversikt vedr.priser på aktuelle kandidater, men denne ligger vel sånn ca i samme segment.


    Wodpecker finnes i flere ulike finisher. Flere tresorter eller farger på plinthet, og svart eller sølv topp og bunnplate.

    Lykke til med valget.
     
    Sist redigert:

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    @Bluesbreaker:
    Det er kanskje et meget godt forslag også:) Tenkte ikke på den, men har jo sett at den opp gjennom tiden får kun lovord. Pen spiller, og enda penere med en 12 tommers arm:) Hvilken signatur er det som kjennetegner disse? Jeg skal i hvert fall lese meg opp på Feickert. Takk for tips!
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Et tips mht arm på Nottingham; Jeg har hørt tre forskjellige Nottinghamverk spille helt hinsides bra med en Wilson Benesch ACT 0.5. Den går av en eller annen grunn under radaren til de fleste, men bedre radialarm til den prisen finner du ikke. Dessuten er det ikke noe du finner over alt heller.
    Jeg mener, annenhver mann og bikkja hans har jo snart en Jelco....
    Lagga bruker forøvrig ACT 2 på sin Nottingham DAIS...
    Men når det er sagt, er ikke litt av poenget med 294 netopp å kjøpe den med Nottinghams egne tolvtommer med karbonfiber-armrør ?
    Det er jo derfor den heter 294..


    IMG_8903_zpsjcdgzb48.jpg
     
    Sist redigert:

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.611
    Antall liker
    58.237
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Det er riktig at mange har en Jelco, Impulse.
    Det er en grunn til det. God kvalitet til god pris. Hvis man ser etter en 12" er det vel ingen som er i nærheten prismessig.
    Dessuten blir ikke armen noe dårligere fordi om den er utbredt i hifi-verdenen:)
    (Jeg har ingen Jelco, og heller ikke økonomiske interesser i å framsnakke merket)
    For Audiophile.no har Lagga nylig testet en pick-up til mellom femti og seksti tusen i en Jelco, 10,5 tommer.
    på et Nottingham verk.

    At WB-armen er god både mht lyd og design slutter jeg opp om, men når det er sagt er det ikke alle som liker uni-pivot.
    Meg sjøl inkludert. Hvis man venner seg til å betjene en slik, er jeg helt enig med Impulse.
    Nå er vel ikke dette en tråd hvor fokuset er rettet mot tonearmer, men arm må man ha.
    WB Full Circle er muligens også en kandidat,-bare for å gjøre det hele enda mer komplisert.
    Den kommer vel på noe over 30 tusen inkludert Ply, pick up.denne er laget utfra en Benz Glider.
    En meget bra p.u. Design og betjening er en smaksak.
    Mangler støvlokk som de fleste litt opp i prisklassene.
    Et stort paradoks. Dyre spillere burde leveres med beskyttelse mot støv, unger katter osv.


    Når det gjelder de opprinnelige kandidater er alle fine spillere, men min personlige mening er at:
    Linn gir for lite for pengene når man kjøper nytt.
    Transrotor har et så spesielt design at man må synes slikt er pent. Mangler støvlokk.
    NAL har den greia med at tallerkenen må "sendes i gang" ved å gi en dytt fordi motoren er så svak for å hindre rumble. Mangler støvlokk.
    Rega er meget konkurransedyktige på rimeligere spillere, men for meg ikke så interessant i denne prisklassen.

    Alle kan spille bra i rett oppsett.

    mvh
     
    Sist redigert:

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    For all del, Blues. Visst lager Jelco gode armer, og som du sier, de blir jo ikke dårligere fordi de er utbredt.
    Jeg er selvfølgelig enig med deg i at Full Circle er et åpenbart alternativ, men det er ting som tyder på at den enten er gått ut allerede, eller er på vei ut, for å erstattes av den oppgraderte Circle 25, som blir ganske mye dyrere.
     

    pierre

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.08.2009
    Innlegg
    109
    Antall liker
    67
    Der er nogle andres spillere som jeg lang hellere valgte end fx. REGA og Linn.
    Linn der skal man op i den helt store før det bliver rigtigt sjovt ;-)
    Rega er godt nok nemt at sælge igen pga deres navn. Men man syntes de er for dyre i forhold til deres kvalitet.


    Men kig efter Wilson Benesch som også er vist tidligere. En rigtig god pladespiller og især til prisen.

    Kuzma Stabi S med Kuzma Stogi arm, så er det virkeligt godt.

    Ellers så skulle du gå på brugtmarked og købe en TW Acustic Raven One. Den vil dog godt nok tage det meste af dit budget, men køb en billig Rega arm og billig pu til at starte med og så senere skifte armen ud og tilsidst skifte pu´n ud. Så ender du i Vinyl Heaven ;-)
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.611
    Antall liker
    58.237
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    En ravn hadde vært det beste:), men vanskelig på trådstarter budsjett.
    Et poeng kan også være å balansere/fordele kostnader i anlegget.
    Hvor mange penger man legger i platespiller som kilde er selvsagt en personlig sak.
    Sjøl har jeg gjort det, og det ble et kjempeløft.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    NAL har den greia med at tallerkenen må "sendes i gang" ved å gi en dytt fordi motoren er så svak for å hindre rumble. Mangler støvlokk.
    Ikke rumble men cogging og ustabilitet fra motoren overført til spilleren. Måten den starter på er jo det kuleste med hele spilleren! :)

    Tom Fletchers filiosofi om at en motor med lavt moment som er sterk nok til å holde motoren i gang, men ikke sterk nok til å endre hastigheten, sammen med en tung tallerken med høyt treghetsmoment for å sørge for stabil gange og god lyd, VIRKER. :) Det tror jeg alle som har hørt en Nottingham vil være enige i. :)

    Støvlokk kan ordnes.
     
    Sist redigert:

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.417
    Antall liker
    17.114
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Jeg visste at jeg aldri ville få ro i sjela før jeg hadde eid en LP12, og etterhvert dukket det opp et bra eksemplar med grei spec til fornuftig pris. Jeg monterte Cadenza Black på den, og har pr. i dag en spiller med rytme, tempo, driv og ikke minst - engasjement. Har lite referanser til andre spillere i det prissegmentet i eget oppsett, så hvorvidt andre alternativer hadde vært like gode eller bedre, må gudene vite. Høyst trolig finnes det flere alternativer der ute som ville gitt like god/bedre ytelse pr. krone.

    Men, det spiller egentlig ikke for stor rolle - LP12`n blir her,:). For min del dreier det seg også en del om hva hjertet sier - og ikke kun ytelse (Går ut fra at du ikke kjøpte HD utfra at den i forhold til evaluering av ytelse og egenskaper gav mest MC pr. krone;) ).

    Forrige dagen kjøpte jeg en Ekos II som skal erstatte Akito armen (siste versjon) og den skal etter sigende gi et betydelig løft mht dynamikk og basskarakteristikk. Vi får se (høre) selv etterhvert. Det er tvilsomt om jeg kommer til å "dra" LP12`n noe videre enn det.

    Som både du og andre har vært inne på, så vil en ny LP12 (i hvertfall etter prisøkningen) specèt til ditt forventningsnivå bli dyr. Akurate-spec bikker 80K, og det er med Akito arm. Ingen dårlig arm, men til ditt forventningsnivå burde det nok vært med Ekos arm. Så, med hensyn til LP12 vil nok en brukt være eneste alternativ.

    På lik linje med deg CA synes jeg RP10 designmessig er lekker, men lydmessig har den skuffet meg ved de 3 anledninger jeg har hørt den i demo. 2 x i regi av Mono og èn gang hos Kontrapunkt - da i direkte sammenlikning med LP12 i et og samme oppsett. Hos Kontrapunkt var det mot en høyt specèt LP12 (ca. 100K den gang), så det var vel ikke helt relevant mht relativt stor prisforskjell, men i det tilfellet falt RP10 igjennom - som tam og kjedelig.

    I den ene Mono-demo (hos Stereofil) låt det også tamt, flatt og kjedelig. Den ene platen, Brothers In Arms, er jo ikke den direkte dårligste innspillingen som finnes på vinyl og jeg hadde aldri tidligere opplevd den skiva så uengasjerende gjengitt. I dette demo-oppsettet var det også satt opp disk-basert avspilling, og vi fant samme plata der - og det ble gjengitt med veeesentlig bedre lyd (på alle måter) enn fra RP10`n:confused:.

    Jeg kan ikke forstå annet enn at dette må ligge i Rega`s PU, for det er ikke noe annet som tilsier at den ikke burde låte bra. Det hadde vært høyst interessant å hørt den en gang med annen PU.
     
    Sist redigert:

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    E
    Men når det er sagt, er ikke litt av poenget med 294 netopp å kjøpe den med Nottinghams egne tolvtommer med karbonfiber-armrør ?
    Det er jo derfor den heter 294..
    Nja... Den er laget uten mulighet for å bruke kortere arm enn 12", og Nottinghams 12" har 294mm monteringsavstand, men det betyr jo ikke at man ikke kan bruke en annen 12".

    Når det er sagt, er selvsagt Ace Space 294 en veldig passende arm til spilleren.
     

    Hifi Stasjonen

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    02.05.2007
    Innlegg
    293
    Antall liker
    59
    Bygningsmessig er ikke JR Trans Rotor ZET-1 så langt unna med massiv tallerken og mye oppmerksomhet er gitt lageret. Det er svært få tester av ZET-1 synes jeg, og det skrives ikke mye på sentralen heller!?
    Stoler på at Transrotor holder høy byggekvalitet. Det er jo tyske ingeniører (?) som står bak. ...men de er satt sammen i Østen, er de ikke? Ikke at det er noe som helst galt med det, men det er jo litt kult med en spiller som er puslet sammen i et lite verksted i hjembygda til Robin Hood, ikke sant! ;)
    Transrotor er håndlaget i Bergisch Gladbach i Tyskland, adresse til fabrikk og annen kontaktinfo finner man her :
    Contact for de som ønsker å verifisere dette.
    Du tenker nok på Hanss, Dazed, som er laget i Kina.
    Det finnes heller ikke et fnugg av pianolakk, produktene er polert til høyglans.
    Omtaler finnes i mange blader i Europa samt 6moons, enjoythemusic samt en eller to modeller i stereophile eller var det absolute sound?

    Så lenge Transrotor ble nevnt syntes jeg det var greit å gi riktig informasjon.
    mvh
    Hifi Stasjonen
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Super oppklaring. Takk. Vet ikke om jeg blandet med noe annet. Jeg lurte bare på om jeg hadde hørt en gang at de var satt sammen i Østen, men hvis alt er gjort i Tyskland, kan vi sikkert stole på at det er grundige, tysk ingeniørkunst tvers gjennom.

    "Pianolakk og krom" var bare en litt flåsete måte å si at de er veeldig shiny.

    For meg er det bare flott at importører og produsenter deltar i diskusjoner med relevant, saklig informasjon.
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Når det gjelder designet på JR Trans Rotor så synes jeg det blir bedre og bedre etter hvert som jeg ser på de. Jeg liker ikke alle modellene, og er ikke fan av gjennomsiktig akryl. Men ZET-1 og ZET-3 synes jeg er utrolig lekre:) Håndtverkmessig ser de meget vellagde ut.

    Jeg ser av noen bilder at ZET-1 har rem rundt selve tallerkenen. Og på andre bilder så er rem under tallerken?? Hvilken strømforsyning følger ZET-1? Er det veggvorte?

    Tråden tåler et bilde til av ZET-1:)
    zet1.jpg
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    @Hifistasjonen:
    Hvordan vil dere beskrive den lydmessige forskjellen mellom ZET-1 og ZET-3?
     

    Spissoy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.01.2009
    Innlegg
    2.022
    Antall liker
    4.119
    Sted
    Fitjar
    Torget vurderinger
    14
    Når det gjelder designet på JR Trans Rotor så synes jeg det blir bedre og bedre etter hvert som jeg ser på de. Jeg liker ikke alle modellene, og er ikke fan av gjennomsiktig akryl. Men ZET-1 og ZET-3 synes jeg er utrolig lekre:) Håndtverkmessig ser de meget vellagde ut.

    Jeg ser av noen bilder at ZET-1 har rem rundt selve tallerkenen. Og på andre bilder så er rem under tallerken?? Hvilken strømforsyning følger ZET-1? Er det veggvorte?

    Tråden tåler et bilde til av ZET-1:)
    Vurderte/vurderer selv en ZET-3, synes de er veldig flotte spillere! :)

    Angående det med rem rundt tallerken og under tallerken mener jeg forskjellen er at med TMD lageret er strikken under, og uten TMD er den rundt.:)
     

    Jon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.10.2014
    Innlegg
    1.530
    Antall liker
    6.704
    Sted
    Kolbotn
    Torget vurderinger
    2
    Kjenner ikke alle modellene du nevner her. Har hatt Zet1 i noen uker og er kjempefornøyd for egen del. Strømforsyning er med veggvorte som du kaller det. Egen strømforsyning er tileggsutstyr. Tipper remplasseringen skyldes oppgradert lager.
    image.jpg
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Virkelig lekker spiller, Jon!! Kult å se den i et oppsett her inne. Er det JR Riaa den til venstre? Setter veldig pris på om du vil utdype hvordan du opplever lyden. Hva er JR god på. Gutta med Nottingham 294 trekker frem dyp bass og sort bakgrunn. Er det noen særegne kvaliteter ZET-1 skilter med?
     

    Jon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.10.2014
    Innlegg
    1.530
    Antall liker
    6.704
    Sted
    Kolbotn
    Torget vurderinger
    2
    Ja det er JR Riaa. Tror ikke jeg vil bevege meg inn på slike beskrivelser. Er bare fornøyd. Og byggekvaliteten er super

    image.jpg

    Jon
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Skjønner deg godt:) Det var et meget hyggelig tilbud som jeg absolutt skal vurdere;)
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Sikkert vanskelig å ta stilling til, men jeg har vel kanskje sett meg ut to aktuelle kandidater så langt. Bestemmer meg så klart ikke før jeg har fått mulighet for å se og høre disse. Men jeg tenker de to runner up er:
    - Nottingham 294/ Ace 12" arm/ heavy kit= ca. 42.000 kr
    - JR Trans Rotor ZET-1/ Origin Live Zephyr= ca.44.000 kr
    Så er det kanskje mulig å få til et pakketilbud evt bruktmarkedet:)
    Tenkeboks....
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    - Nottingham 294/ Ace 12" arm/ heavy kit / Wave Mechanic PSU = ca. 49.000 kr

    Så er det kanskje mulig å få til et pakketilbud evt bruktmarkedet:)
    Tenkeboks....
    Pakketilbud skulle det ikke forundre meg om Endpoint fikser. :)

    Bruktmarkedet flyter ikke akkurat over av Nottingham. Kanskje det er et godt tegn at folk beholder dem? :)
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    PSU hadde måtte vente, Dazed:) Jeg ba om et tilbud på 294 pr mail for drøyt 2 uker siden. Liten respons. Kanskje de har nok kunder.... ;)
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Høres svært utypisk ut. Send en ny mail. Det hender jo ting crasher i et eller annet filter eller noe.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    PSU hadde måtte vente, Dazed:) Jeg ba om et tilbud på 294 pr mail for drøyt 2 uker siden. Liten respons. Kanskje de har nok kunder.... ;)
    Svært merkelig, men når du sier det, var det noe rart med mailadressen han brukte.

    Skal vi see....

    Sendte du til: tom@endpointaudio.no ? Ser at det ikke er det som står på siden deres, så prøv å videresende dit.

    Eller prøv på Facebook:

    https://www.facebook.com/endpointaudio/
    https://www.facebook.com/tom.e.johnsen

    ...For det høres nemlig fullstendig usannsynlig ut at han ikke svarer på mail. :)
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    @impulse: godt å høre at det er ulikt EndPoint. Og det er jo sant...plutselig ligger bare mailen og svever i cyber ett sted:)

    @Dazed: ser det er en bindestrek på hjemmesiden i epostadressa, men det er ikke i den du limte inn. Hvilken gjelder, tror du??

    Og appropos brukte Nottingham 294 eller ZET-1 for den saks skyld, så er de nærmest fraværende på brukten. Folk er nok fornøyd. Litt som med mine ProAc Response D25. Jeg ventet i to år før de dukket opp på brukten, og da slo jeg til:) Det er nå 2,5 år siden og jeg har aldri sett en D25 til salgs siden... Heller ikke mine blir å finne på brukten;)
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Jeg har kommunisert med han i det vide og brede på adressen jeg skrev i innlegget, i alle fall. :)
     

    Hifi Stasjonen

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    02.05.2007
    Innlegg
    293
    Antall liker
    59
    Sikkert vanskelig å ta stilling til, men jeg har vel kanskje sett meg ut to aktuelle kandidater så langt. Bestemmer meg så klart ikke før jeg har fått mulighet for å se og høre disse. Men jeg tenker de to runner up er:
    - Nottingham 294/ Ace 12" arm/ heavy kit= ca. 42.000 kr
    - JR Trans Rotor ZET-1/ Origin Live Zephyr= ca.44.000 kr
    Så er det kanskje mulig å få til et pakketilbud evt bruktmarkedet:)
    Tenkeboks....
    Som et tips så er Transrotor ZET-3 + Rega RB202 i samme prisleie.
    Mvh
    Hifi Stasjonen
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn