Råd til Rega rp1-pp oppsett mot hodetelefon

Høk

Medlem
Ble medlem
28.12.2013
Innlegg
15
Antall liker
2
Trenger jeg mer en dette for å lytte på musikk via Hodetelefon?

Rega rp1-pp
Musical Fidelity MM/MC riia V-LPS MKII
Rega ear mk2
Hodetelefon


Platespilleren er jeg helt bestemt på, men er åpen for tips, forandring og forslag på det andre utstyret. Da jeg ikke har så mye erfaring og kunnskap.
 
Sist redigert:

Håkon_Rognlien

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
6.714
Antall liker
11.181
Torget vurderinger
2
Det der ser ut som et fornuftig hodetelefonoppsett, Høk, du har alt du behøver der (utemom signalakbler, vel å merke..).

Når det gjelder hodetelefonene i seg selv, har jeg erfaring for at Rega hodetelefonforsterkere liker seg aller best når de slipper alt for lav impedans, se gjerne til Beyerdynamic eler Sennheiser for velfungerende hodetelefoner (gjerne 80 Ohm eller høyere). Om du velger relativt høyimpedante hodetelefoner, er ikke disse nødvendigvis særlig brukbare i lag med iPod, bare for å ha det nevnt. Lykke til!

Mvh
Håkon Rognlien
 

Høk

Medlem
Ble medlem
28.12.2013
Innlegg
15
Antall liker
2
Har lest her på forumet at Sennheiser hd800/555 gir gode lytteopplevelser på klassisk musikk.

Det meste av musikk jeg lytter på er klassisk (ikke opera), blues og soul. Resten er pop/rock og easy listening.

utgangspungtet mitt før denne planlagte oppgraderingen er, pc høyttalere (europris 198 kr.) og samme kvalitet på hodetelefon med mikrofon. Kilden min på musikk er YouTube og radio.

Det blir en ganske stor positiv oppgradering lydmessig :)
 
N

Nyttbrukernavn555

Gjest
HD800 har langt bedre driverkonstruksjon og derfor mye mindre distortion, og er trolig mange hakk bedre enn HD555 til klassisk. Distortion har egentlig ikke plaget meg ved noen mellom-kvalitets hodetelefoner. Men til klassisk er distortiontallene veldig nyttig fordi mange av de gode opptakene har ekstremt lavt støygulv og mye headroom, slik at peakene i de mest dynamiske låtene får effekt som tilsvarer 100-110dBA (gjennomsnittlig oppfattet volum) på vanlig musikk. Med andre ord effekt langt over vanlig lyttenivå, men til klassisk blir det ikke mer enn 85dBA med de største peakene på opp til 115dB i de mest dynamiske opptakene. Små peaks på over 100-110dB er ikke ubehagelig fordi det er så kortvarig.
 
Sist redigert:
N

Nyttbrukernavn555

Gjest
Mange elektrostat-hodetelefoner har også spesifikasjoner som på papiret skal passe bra til klassisk, men venter ennå på forsterker for å teste dette ut i praksis med mine nyervervede elektrostater.
 

Gunnar_Brekke

Bransjeaktør
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
3.147
Antall liker
2.698
Sted
Kongsberg
Hei.

Hva med å erstatte MusicalFidelity RIAA og Rega hodetelefonforsterker med en boks som ADL
GT-40 for å forenkle oppsettet ytterligere? PM Audio Og få en god USB DAC med på kjøpet.

Eller hva med (den langt dyrere) Parasound P5?

Håkon har sikkert noen synspunkter på kvaliteten av disse - kontra boksene i ditt eget forslag.

mvh
Gunnar Brekke
Fidelity
 
N

Nyttbrukernavn555

Gjest
Trenger jeg mer en dette for å lytte på musikk via Hodetelefon?

Rega rp1-pp
Musical Fidelity MM/MC riia V-LPS MKII
Rega ear mk2
Sennheiser hd800


Platespilleren er jeg helt bestemt på, men er åpen for tips, forandring og forslag på det andre utstyret. Da jeg ikke har så mye erfaring og kunnskap.
Jeg vet ikke spesifikasjonene på produktene du har i listen over, fordi produsenten ikke oppgir nyttig data om det de selger. Men skal jeg komme med et lite tips, kan du få utstyr som får HD800 til å prestere så nøyaktig, klinisk og presist den fysisk kan til en langt rimeligere penge. Ønsker du ikke den mest presise lydgjenigvelsen som mulig (med HD800 sin tonale balanse), finnes det masse produkter som tilbyr det også. Problemet er å navigere seg gjennom produkter hvor "great sound" er den eneste specs som oppgis, og finne den riktige balansen. Slik at tipset mitt er: bestem deg på forhånd hva du vil oppnå, og jobb deg inn mot det målet med å kjøpe utstyr som tar deg nærmere ditt mål. Alle produkter lover "god lyd", men det er en lite nyttig beskrivelse hvis målet ditt eksempelvis er flatest mulig frekvensrespons og laveste distortion. Sett deg noen spesifikke og nyttige parametere som sier noe konstruktivt, og spør deg selv om utstyret du kjøper tar deg nærmere ditt mål eller ikke, og om det finnes annet utstyr som gjør det samme til en mindre pris.

Med mindre du har en masse gode LP plater du ønsker å lytte til med hodetelefoner, kan jeg anbefale CD, eller annen lossless klassisk musikk av annerkjente utgivelser. Digitalt er ikke lydmessig dårligere enn analog, heller tvert om, og er langt enklere å håndtere. Telarc, Chesky (og flere andre gode produsenter) har masse fantastiske digitale opptak av klassiske mesterstykker tilgjengelig til ubestridelig god kvalitet.

Skal du høre binauralt (chesky) som jeg mener er Hifi-ens Hifi, kan jeg anbefale å tilstrebe flatest mulig frekvensrespons, lavest mulig THD, og best mulig transient respons. (Med visse forbehold fordi jeg kun har dette i teorien, men jeg får testet dette ut i prakis med Sennheiser HE60 om noen dager, forhåpentligvis. Venter bare på forsterkeren og når det er prøvd ut skal jeg komme med tilbakemeldinger om det stemmer).
 
Sist redigert:
Topp Bunn