Ny pickup til Rega Planar 2 m/ RB250 arm

admonish

Medlem
Ble medlem
21.03.2013
Innlegg
15
Antall liker
3
Hei!

Jeg er en relativt ny bruker av platespillere og trenger derfor litt hjelp til valg av ny pickup.
Spilleren er idag utstyrt med hva jeg antar er en Rega Bias 1 (grønn). Det er grei lyd på den men hadde vært
gøy å prøve noe litt dyrere og se om det hadde gjort noe med lyden.

Etter å ha lest endel på "the interwebs" så er det veldig mange som anbefaler Ortofon 2M rød eller blå til denne armen.

Spørsmålene mine er da; er det noen her som har erfaring med en kombinasjon av RB250 og Ortofon 2M? Og burde jeg like så godt gå for den blå som den rød hvis jeg først skal oppgradere?

Siste spørsmål; må jeg ha en såkalt "spacer" for å heve armen pågrunn av 2Ms størrelse?
 

hifi4everdude

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.12.2004
Innlegg
391
Antall liker
86
Torget vurderinger
8
Hadde personlig kjøpt storebror Rega Elys 2 om du var fornøyd med Bias, men vil ha litt mere oppløsning.
Ortofon sine er velprøvd og fungerer godt i Rega armer, men du må heve armen med 3-4mm for korrekt VTA. 2M Blue er mere nøytral en Elys 2 og litt mere oppløst i toppen. Selv synes jeg Elys 2 rocker på rimlige Regaer. Punchy som F og gir en skiklig driv i musikken. Det er også fantastisk behaglig og kunne montere med 3 punkts feste også.

Du kan forøvrig risikere at motvektloddet treffer lokket med 4mm heving.
 

admonish

Medlem
Ble medlem
21.03.2013
Innlegg
15
Antall liker
3
Takk for input Rega_Man. Hadde jo vært veldig greit å slippe å drive med VTA justeringer.
Får se om jeg kan finne en rimelig Elys noe sted.
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.494
Antall liker
2.925
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Hvilket budsjett og RIAA har du?
Jeg vil helst ikke bruke mer enn 1500kr, maks 2000kr. Har Rega Fono Mini RIIA
Ok. Da tror jeg du rett og slett skal holde deg til idèen om kjøre komplett Rega. Ikke sikkert det er så dumt. Og siden riaa`n er MM må du holde deg til MM pu`s også.
Og Elys ligger vel på ca 1500,-

Dette med platespillere og alt rundt kan være en perfekt kilde for å sprenge budsjett. Har ett forslag til pu, men da går du på en sprekk i og med at riaa også må byttes.
Så, om du ikke har så mange platene og ikke har tenkt å utvide noe grassalt - kjøper du en Elys og lever happy med det.
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.092
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
Komplett Rega er tipset herfra også- gjerne en Bias 2 eller Elys 2. Ortofon må heves, og da hadde jeg heller lagt de penga i en RP3, OG SÅ SATT ORTOFON 2M BRONZE - MED fex 4mm SPACER- PÅ DEN. Som vanlig bra PU-tips fra Gunnar:cool:
Planar 2 er uansett en meget god sak,og skal den beholdes, er Elys 2 -etter min mening- det beste kompromisset, ettersom en RB303 arm på RP3 er såpass mye bedre enn en Planar 2 med RB 250. Elys 2 tar det beste ut av begge, og glir rett på plass i 250en. Fono Mini vil fungere fint også, med en hel del musikk for penga.. Se hva du gjør, men et tips til er å skifte til ny, hvit Regareim om du ikke allerede har en...inngår i et Upgrade Kit, eller kan kjøpes separat fra importør fex..
 
Sist redigert:

admonish

Medlem
Ble medlem
21.03.2013
Innlegg
15
Antall liker
3
Da jeg lette etter ny pickup på eBay kom jeg over en brukt platespiller som jeg slo til på. Håper ikke jeg gjorde et dårlig kjøp her.
Spilleren er en Rega Planar 3 med en re-wired RB300 arm (Incognito re-wire kit) og nesten ubrukt Benz MC20E2 (high output versjon) pickup.
Fikk også med et nytt drivbeltet (spurte ikke om det var standard eller hvit men krysser fingrene for hvit).
Den er også i hvit utførelse, noe som absolutt var positivt for min del da min kommende kone vil ha mest mulig av musikk utstyr i hvitt:p

Betalte godt under 3000kr inkludert frakt. Selgeren virket også til å være veldig oppmerksom på skjørbarheten til en platespiller og skulle pakke det ned med ytterst forsiktighet og omtanke. Krysser fingrene for at den kommer fram i god stand.

Litt kjedelig å drepe min egen tråd men nå endte det opp slik:) Takker likevel for alle innspill og må kanskje begynne å spare til en Rega Exact eller Ortofon 2M Black
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.092
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
Det liker vi!!! DA får du VIRKELIG mye musikk.selv om rewiring er et no-no her i huset, og blant die-hard Register. Men
2M Black er direkte urkul, den..som også Exact II.
Mht jenter og farge: De har en tendens til å bruke øya istf øra ved valg av utstyret. Planar 3 kler heldigvis hvitt. Og er fortsatt klart kapabel til å blåse deg av stolen musikalsk sett.. Hu er ikke sykepleier, vel? Hvilke andre hvite deler har du sett på?
 
Sist redigert:

admonish

Medlem
Ble medlem
21.03.2013
Innlegg
15
Antall liker
3
Er rewiring å fråråde uansett eller helst fordi det er vanskelig å gjøre det skikkelig?
Ja, hun bryr seg lite om lydkvalitet og "hører ikke forskjell" likevel. Resulterer i at jeg ikke kan klemme til med alt for mye penger i musikk enda.
Har ellers kjøpt et Dynavoice Magic surround sett. Ville selv kjøpe Dali Zensor i hvitt men ble veto nedstemt:)

Vi er begge fortsatt studenter så er kanskje like så greit at hun holder meg litt i ørene:) og ja, hun skal bli sykepleier:p
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.092
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
Hva med et par lærkledde. hvite Sonus Faber Toy/ Venere 1,5? Dynavoice har null på hverken dem eller Dali!! Hva var det med Dali som var så galt? Rewiring er vanskelig, og Rega fex fjerner garantien da. Dessuten fraråder jeg- og flere med meg- det. Det fins nok av produsenter som prøver å "forbedre" en Rega, med det resultat at det ikke blir Regasound igjen i Regaen din. Hele poenget med dem er at de leverer på en unikt egen , musikalsk måte, som ikke er helt "flinkis" ,men utrolig engasjerende, livlig og våken! Sonus og Rega er en MAGISK match..Har du Toy, holder det med Brio R/Apollo R/Regadac i sølv..kjempesett!! Går du for Venere, sjekk ut Audiolab 8200CDQ og 8200P-i sølv- jeg har sistnevnte i svart selv, på en større monitor fra SF..det er selvfølgelig ingen ting i veien for å se på Audiolabdeler til Toy også..det er messe på OHC i helga..og Audiolab funker til Dali/Dynavoice også..for ikke å forglemme Dynaudio, Acoustic Energy, Mordaunt-Short og australierne Krix..
 
Sist redigert:

admonish

Medlem
Ble medlem
21.03.2013
Innlegg
15
Antall liker
3
Hva med et par lærkledde. hvite Sonus Faber Toy/ Venere 1,5? Dynavoice har null på hverken dem eller Dali!! Hva var det med Dali som var så galt? Rewiring er vanskelig, og Rega fex fjerner garantien da. Dessuten fraråder jeg- og flere med meg- det. Det fins nok av produsenter som prøver å "forbedre" en Rega, med det resultat at det ikke blir Regasound igjen i Regaen din. Hele poenget med dem er at de leverer på en unikt egen , musikalsk måte, som ikke er helt "flinkis" ,men utrolig engasjerende, livlig og våken! Sonus og Rega er en MAGISK match..Har du Toy, holder det med Brio R/Apollo R/Regadac i sølv..kjempesett!! Går du for Venere, sjekk ut Audiolab 8200CDQ og 8200P-i sølv- jeg har sistnevnte i svart selv, på en større monitor fra SF..det er selvfølgelig ingen ting i veien for å se på Audiolabdeler til Toy også..det er messe på OHC i helga..og Audiolab funker til Dali/Dynavoice også..
Det er ene og alene pengemangel (er studenter vi) som gjorde at jeg måtte gå for Dynavoice i denne omgang. Hadde jeg hatt mer penger å rutte med hadde nok valget blitt et annet.

Så lenge ikke rewiringen har resultert i dårligere lyd så er jeg fornøyd. Har prøvd å lese meg fram til brukererfaringer på nettet og det virker til å ligge 50/50 om dem som har merket en betydelig positiv forskjell og dem som har merket en liten/ingen forskjell.

Men er vel noe i det at det er vanskelig å objektivt vurdere en oppgradering som er gjort selv.
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.092
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
For dyre, altså? Klassisk. Hadde du kjøpt ei Dynavoice femkanalspakke? De kan da glatt byttes i et mer enn OK stereo høyttalerpar, uten at dere mister evt morofaktor på film. For ex Krix Equinox 2.
Og jeg håper for deres del rewiringen er gjort ordentlig. Regas mantra har tross alt lenge vært
"Sensible sound at sensible prices!" OG DET LEVERER DE! Albert Lukaschek hos Benz veit også hva det begrepet innebærer, og den 202en din går rett inn på Fono Mini (High Output MC er- enkelt sagt- MC for MM-riaaer.) Minien kan du gjemme under Planar 3, og RB300 er verdens mest ikoniske budsjett-tonearm. Bra utgangspunkt, spør dere meg.:cool: Vinyl for kjennere, er det! Why else would the Planar turntable be on display at MOMA (Museum Of Modern Art)? Fordi det er det den er- moderne kunst..
 
Sist redigert:

admonish

Medlem
Ble medlem
21.03.2013
Innlegg
15
Antall liker
3
For dyre, altså? Klassisk. Hadde du kjøpt ei Dynavoice femkanalspakke? De kan da glatt byttes i et mer enn OK stereo høyttalerpar, uten at dere mister evt morofaktor på film...og jeg håper for deres del rewiringen er gjort ordentlig. Regas mantra har tross alt lenge vært
"Sensible sound at sensible prices!" OG DET LEVERER DE! Albert Lukaschek hos Benz veit også hva det begrepet innebærer, og den 202en din går rett inn på Fono Mini (High Output MC er MC for MM-riaaer) Minien kan du gjemme under Planar 3, og RB300 er verdens mest ikoniske budsjett-tonearm. Bra utgangspunkt, spør dere meg.:cool: Vinyl for kjennere, er det!
For dyre ja.. Kjøpte femkanalspakke ja, var til halv pris så ble ikke dyrt. Og surroundpakke hadde jeg uansett lyst på. Kjøper meg dedikert stereo senere.
Ja håper også at det er gjort skikkelig slik at armen i det minste ikke er dårligere enn standard..

Men utrolig gøy at du syns resten høres bra ut. Nå gleder jeg meg enda mer til å få den og sammenligne med min Planar 2 (som jeg vel etterhvert før prøve å selge).
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.092
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
Bare hyggelig når man treffer på en som uansett har tenkt litt før kjøp- som deg. Fins nok av "tyre kickers" som setter kvantitet før kvaliteten..det liker jeg dårlig.
Regner med du bruker Yamahareceiver da? Hvilken har du? Eller må du ha en receiver og? Vinylriggen holder lenge som en start..kanskje tilogmed flere år.
Bra! Var jeg deg, solgte jeg Dynavoicene, og la penga i et bra stereopar allerede nå da slipper du omveien om surroundreceiver (den ødelegger mer enn den er god for kontra stereo) , men...
 
Topp Bunn