Svak lyd i senter kanal

Myndighetene

Hi-Fi interessert
Ble medlem
25.03.2015
Innlegg
88
Antall liker
23
Sted
Hamar
Torget vurderinger
1
Hei!
Jeg har en ett år gammel Denon X4200W som jeg sliter litt med.
Problemet er at volumet på senter kanalen varierer fryktelig. Virker helt ok ved strømpåslag og en stund utover. Men så blir volumet lavere og lavere. Noen ganger er lyden veldig ullen (som diskanten ikke er tilstede). Har forsøkt en annen høyttaler. Uten suksess. Samme problem. Har også resatt den til fabrikk innstillinger og kjørt oppsett på nytt. Hjelper ikke.

Det jeg derimot har merket meg er at det er en kort bedring når jeg løsner kabelen fra terminalene bak. For så å feste de igjen. Gleden er forøvrig kortvarig. Men det får meg til å mistenke at noe ikke er som det skal med kontakten(e) til senter kanalen.

Kjører jeg level test er senter kanalen merkbart lavere en de resterende. Til tross for at denne er 5db høyere en frontene.

Noen som har noen idé hva dette skyldes?

Mvh
Jørn Jovik
 

carisma

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.12.2014
Innlegg
1.492
Antall liker
914
Nå har ikke jeg peiling på helt hvordan forsterkere er satt sammen. Men det høres ut som en krets er litt dårlig. I forhold til hva du skriver tror jeg ikke det er en meny som kan fikse dette. Høres ut som den trenger service.
Det du imidlertid kan kontrollere er at kordellene til ledningene til senter høyttaler ikke kommer borti hverandre noen steder. Altså mellom + og-. Se både på høyttaler og forsterker.
Bruker du plugger og krympestrømper er det ingen fare.

Sent fra min XT1572 via Tapatalk
 

RJEL

Servicemann
Ble medlem
30.04.2004
Innlegg
2.131
Antall liker
1.417
Torget vurderinger
4
Kan det være vakkel i utgangsrele?
Utgangsrele er montert nært terminaler på stort sett alle Denon og når du begynner å ratle baki der så overføres vibrasjoner til relet og kontakt oppnåes en liten stund.
Kanskje.....
 

Myndighetene

Hi-Fi interessert
Ble medlem
25.03.2015
Innlegg
88
Antall liker
23
Sted
Hamar
Torget vurderinger
1
Takk for svar! Det endte med at jeg måtte gå med den til Hifi klubben. Etter å ha forsøkt alt må det være en hardware feil. Ser flere på nett som har hatt problemer med senter kanalen på Denon sine receivere. Hifi klubben opplyste meg at servicen ville ta 4(!) uker. Det er lenge nok....
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.091
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
Myndighetene: Det der er da grunn god nok til bytte på garanti, vel??
 
Topp Bunn