Forslag til gode høyttalere uten påkostede kabinetter (til skjult plassering)

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.069
Antall liker
3.750
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Jeg skal plassere frontrekka mi bak et lydtransparent lerret, og trenger derfor ikke å tenke på hvordan de ser ut.
Det blir god plass i dybden, så det er ikke behov for høyttalere som ikke bygger dypt. Jeg har minst en meter å gå på.
I utgangspunktet hadde jeg tenkt til å handle helt vanlige høyttalere og sette opp bak lerretet, men jeg ser jo at de fleste gode høyttalere også har en del penger sløst bort på rent kosmetiske effekter.

Hvilke alternativer bør jeg egentlig ta seriøst i denne sammenhengen?
Jeg ser Tannoy, Adam og B&W har noe utstyr. Men det må finnes mer. Noe av dette er sikkert hovedsakelig beregnet til det profesjonelle markedet, og er priset deretter. B&W's absolutte toppmodell CT8LR ser jo ut til å koste betraktelig mer enn den jålete utgaven den er basert på, 800 Diamond, og er sånn sett en ganske dårlig deal for min del. Nå er den uansett i en alt for høy prisklasse så det er uansett irrelevant for min del.

Prisklassen jeg ser for meg er ca 10, kanskje 15 tusen pr kanal i frontrekka. Trenger å ha litt til overs til subwoofere.

Anders
 
D

Desillusjonert

Gjest
PSB er høyttalere som låter bra, som ikke er av de peneste, men som kan fåes til en OK penge...trur eg
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.069
Antall liker
3.750
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Ser at spørsmålet ble litt forhastet på vei hjem fra jobb (ja sjef, jeg hadde stempla ut før jeg gjorde dette!).
Tanken var å finne ut hvilke produsenter som lager "billigutgaver" av sine populære, men kostbare høyttalerkonstruksjoner med tanke på skjult plassering/hjemmekino/custom install eller hva de nå skal kalle det.

Hittil har jeg altså funnet Adam, B&W og Tannoy. På B&W er jeg usikker på om prisen faktisk gjør det gunstig å kjøpe noen slike kasser, da deres vanlige konstruksjoner ser ut til å kunne matche de enkle utgavene på pris og ytelse uten problem, ihvertfall på enkelte modeller. CT 7.3 LCR vs CM9/CM10 for eksempel.
Adam finner jeg svært lite info om her på sentralen, men virker som seriøse kontruksjoner.
Tannoyene virker litt... små (selv om de bruker opptil 12"), men med tilstrekkelig med subwoofere trenger man muligens ikke sånt uansett.

Alternativt er jo de små fjollete kinohøyttalerne til XTZ (selv om navnet i seg selv får meg til å grøsse litt) visstnok veldig bra. Og de vil jo ikke synes, så jeg bør jo glemme at de ser ut som en dårlig vits rimelig kort tid etter installasjon.
 

JENO

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2003
Innlegg
2.598
Antall liker
1.377
Sted
Saksvik - Trøndelag

FredrikC

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.08.2009
Innlegg
905
Antall liker
371
Torget vurderinger
5
Greit å få med litt om størrelse på rommet, størrelse på lerretet, akustisk behandling, bruk av subber etc.

Disse ser jo ut som artige kino høyttalere?;)
The Intrusive 1899 DIY Sound Group
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.069
Antall liker
3.750
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Rommet er 5x6,5 meter. Takhøyde ganske normal på drøyt 2,3 meter.
Dette er stua, så det er ikke voldsomt med akustiske remedier her, men på den ene kortveggen skal det bygges plass til høyttalere av ønsket sort bak en vegg av lydtransparent stoff (høyttalerfrontstoff på den delen som ikke lerretet dekker).
Bildestørrelse er ikke avgjort ennå, men det blir så stort som det lar seg gjøre på et fornuftig vis. Den nye veggen skal dekke hele bredden av rommet, og kan strekkes rundt 1,3 meter ut fra eksisterende vegg. Så jeg vil få plass til det meste inni det nye høyttalerrommet. Inkludert masse absorberende materialer.
Men siden jobben ikke er gjort (ikke engang påbegynt) så holder jeg alle muligheter åpne.

Jeg ønsker vel å merke noe som kan spille brukbart pent til vanlig musikkspilling også. Og det må sies at jeg ikke er en av de som spiller idiotisk høyt. Men jeg vil gjerne ha en del å gå på for å bruke romkorreksjon skikkelig.

Akkurat nå spiller jeg med B&W 804N. Det blir litt for tynt i rommet her synes jeg, så jeg måtte supplere med en 15" subwoofer (B&W ASW-4000).
Jeg liker lyden i høyttalerne mine veldig godt. Skulle gjerne hatt mer av det samme, men ser for meg at det både kan bli vanskelig og kostbart. Derfor sikter jeg nå etter høyttalere hvor alle penga er fokusert på lydkvalitet og ikke på utvendig jåleri.
 
Topp Bunn