Ny laugskveld

mskjold

Medlem
Ble medlem
28.09.2005
Innlegg
20
Antall liker
0
Jeg har tidligere luftet tanken om en laugskveld hos meg med litt lytting til Gallo. Har virket som det har vært stemning for dette, og torsdag 2. oktober så har jeg fått sendt resten av familienen på fjellet slik at vi kan styre lydnivå selv. :)



Hovedanlegget er delvis presantert her: http://avforum.no/minhifi/show.php/mskjold
Bilder noe foreldtet, inn har Adyton Modus kommet som pre og Hegel H4A MKII som effekt. Kilden som blir brukt mest om dagen er Duett gjennom Benchmark DAC1. har også en helt grei cdspiller: Hegel CDP2A, så om noen har lyst til å teste cd mot flac så hversågod.

Vi har også muligheten for å kombinere litt lyd og bilde om noen av dere "kultiverte hifi nytere" har interresse av dette. 100" lerret med projektor for konsertopptak.


Andre ønsker for kvelden? Si i fra.
 

Haavard

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
7.019
Antall liker
2.109
Sted
Lena
Torget vurderinger
1
Hallo.

Hyggelig. Er desverre på ferie. :-[

håvard
 

mskjold

Medlem
Ble medlem
28.09.2005
Innlegg
20
Antall liker
0
Klar over at det er høstferie for en del pedagoger. Nettop derfor resten av beboerene er ute av huset.
Ikke lange turen over jordet for deg om du vil ta en tur en annen gang. :)
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.718
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Meget bra initativ Morten. Jeg skal kalle inn folk ifra fjern og fjern... :). Skulle vi tatt en liten dac test da ? Bare hvis det er ok for deg, du er jo vert så du bestemmer.

Da blir det to møter den mnd. Tormod skal også ha et møte hos seg. Da skal vi høre på et oar tre minimonitorer.

Hc :)
 

mskjold

Medlem
Ble medlem
28.09.2005
Innlegg
20
Antall liker
0
DAC test høres interresant. Så gjerne det om folket vil.
 

mskjold

Medlem
Ble medlem
28.09.2005
Innlegg
20
Antall liker
0
Vi kjører på vi med de som vil komme.
Skal vi prøve å starte ca 1830.

For de av dere som ikke vet hvor jeg bor, send meg en PM med epost addy så skal jeg sende en veiforklaring.

Morten
 

Haavard

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
7.019
Antall liker
2.109
Sted
Lena
Torget vurderinger
1
Nå kommer jeg hjemm torsdag kveld.
Kan hende, om jeg ikke er sein, at jeg tar en tur nedom. Ikke langt å gå fra Texas dette?

Håvard
 

mskjold

Medlem
Ble medlem
28.09.2005
Innlegg
20
Antall liker
0
Nei, er jo bare å rusle ned forbi gamle skolen det og 100 meter mot Kolbu igjen.
 

norcad

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.02.2006
Innlegg
1.262
Antall liker
22
Jeg bor jo også rett borti "gata" og skal prøve å huske tidspunktet denne gangen ;D
 

norcad

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.02.2006
Innlegg
1.262
Antall liker
22
Ja da tok jeg en tur over jordet, og besøkte mskjold og hans Gallo. Ikke bare husket jeg det denne gangen, jeg var faktisk også den første som møtte opp! Ingen liten bragd det med minst 400m å kjøre :) (Jada jeg kunne gått, men det regnet, tror jeg)
Uansett, det var en veldig hyggelig kveld, med mitt andre morsomme møte med Gallo. Det er bare imponerende hva disse "små tassene" kan levere, ikke minst i bassen. Jeg klarer ikke å la være å sitte å beundre og fundere på hvordan så dyp bass med et slikt trykk kan komme utfra et par kasseroller! ;D Når det er sagt må jeg legge til at heller ikke mellomtonene og diskanten gjør særlig feil, og er ganske så rett på og direkte. Her får man musikken "slengt rett i trynet" og da uten at det er negativt ment. Men moro.

På et par spor i starten synes jeg det ble litt mye av det gode i bassen, og det stjal/rotet litt til resten av lydbildet. Noe mskjold bekreftet og forklarte med at rommet peaker rundt 50hz. Rommet og lytteavstanden var noe mindre enn jeg er vant med og bidro nok til at jeg reagerte på denne uvante peaken. Jeg er jo ikke av den bassky lytteren akkurat.
Verten har etter hva jeg forstod stor sans for jazz, noe dette oppsettet i mine ører fungerte meget bra på. Oppløst og klart uten å at noe stakk seg negativt frem, med en morofaktor i tillegg. Jeg har aldri vært den som lytter særlig til jazz, men i dag fikk det jammen frem foten hos meg flere ganger også.

Flac via Duett er også innertier for mitt vedkommende. Brukervennlighet til 1000 og med en lydkvalitet jeg ikke klarer å forstå har noen feil eller mangler.
Nærmere evaluering av de andre boksene og duppedittene med elektronikk får HCS ta seg av :)

Kaffe, te, kaker og sosiale løgnhistorier ble det også tid til, noe jeg personlig setter stor pris på ved sånne sammenkomster.

Med det vil jeg takke mskjold for lytteseansen og gjestfriheten, og håper han gjentar dette flere ganger i fremtiden.
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.718
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Da var lyttekvelden over og noen inntrykk har festet seg.

Morten sitter i det jeg vil kalle semi-nærfelt. Ca 2 meter unna høytalerne. Han har eget rom som han bruker med dempinger langs bakeveggene. Han hadde nå fått en anstendig Hegel power amp, forrige modell av topp modellen om jeg ikke tar feil Morten ? :). Han er heller ikke noen kabel fanatiker, men kjører prisgunstige og sannsynligvis gode kabler til sitt formål. Hans Adyton pre var ikke iform, så den ble ikke brukt. Mesteparten vi hørte gikk digitalt. Som rørmann er jeg jo litt skeptisk til dette, men ikke fare. Dette var musikk!

La meg starte lytteinntrykket med å si at dette var morsomt.Alt var i knivskarpt fokus, litt inn your face på en måte. Høytalerne strekker seg langt ned på 20 hz tallet og det kunne merkes... :). Diskanten var oppløst og detaljert , uten å være metallisk påtrengede. Mellomtonen er åpen og artikulert, dvs den får frem nyanser på en særs god måte. Som norcad har nevnt er rommet belemret med en liten pukkel rundt 50hz. Det gjorde at når det ble særs mye informasjon på et par av de digitale sporene ble det litt rotete. Bassen kom opp i mellomtonen og diskanten ble uryddig i bildet. Men dette forutsetter at en spiller veldig høyt bare så det er sagt.

Det ble spilt endel jazz, noe jeg liker. Bla fant jeg et nytt band jeg skal kjøpe litt av. Sharp Nine. Dette svinge voldtsomt hos Morten.

Jeg liker Gallo, det må jeg bare innrømme. Designet er helrått og annerledes. Og lyden de småtassene kunne trylle frem var betagende. Kvelden ble avsluttet med Phil Collins in concert på storskjerm via prosjektor. Ja, smilte fra øre til øre da vi dra derifra.


Takk for lytten M. Dette var gøy og musikalsk artig! ;D
 
Topp Bunn