RoDa's anlegg

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.808
    Antall liker
    13.467
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8


    Stereoanlegg i vanlig norsk stue.
    Oppdaterte bilder kommer.

    Digital kilde:
    • Netgear ReadyNAS Ultra 4, med FLAC-filer. Mest 16/44,1, men også noe 24bit i 44,1 48 88,2 176,4 og 192.
    • Tidal Hi-Fi
    • Logitech Squeezebox Touch, ekstern strømforsyning fra Teddy Pardo
    • Rega DAC
    • Musical Fidelity X-10v3 rørbuffer
    Analog kilde:
    • Rega RP40, Groovetracer Reference Subplatter, Edwards Audio Little Belter, Rega Exact, Pro-Ject Leather-It, Pro-Ject Ground-It E
    • Graham Slee Era V Gold med PSU-1
    • Linepaudio A977 balansekontroll
    Head-Fi:
    • Schiit Audio Asgaard 2
    • Sennheiser HD650
    Forsterker:
    • Audionet SAM G2, integrert forsterker
    Høyttalere:
    • Dynaudio Confidence C1 Platinum høyttalere


    Anlegget er et forsøk på et allround velspillende oppsett til ikke så for mange kroner og med vanlige dynamiske høyttalere og transistorforsterker i en vanlig stue.


    Mvh
    RoDa



    TEDDY PARDO TTOUCH PSU

    Strømforsyning til Squeezebox Touch fra Teddy Pardo som erstatter den originale "veggvorta"

    LOGITECH SQUEEZEBOX TOUCH

    Skvisboksen. Utdødd, men lever videre

    REGA DAC

    Liten boks proppet med moro, en DAC å digge!

    Digitalstabelen

    Den digitale kilden i anlegget.
    Musical Fidelity X-10v3 er plassert mellom denne stabelen og SAM G2
    BJC digitalkabel og BJC signalkabler

    Audionet SAM G2

    Integrert lykke fra Tyskland. Hadde i mange år en SAM V2, og var begynt å tenke tanker om å bytte ut denne. Men så kom heldigvis importøren på banen og sørget for at det ble oppgradering innen merket.

    Vienna Acoustics Mozart Grand Symphony Edition

    Solgt på tampen av 2018.
    Supre allround høyttalere

    Kaffe, Pad, Peng og HFS

    Musikken styres fra iPad, så litt HFS og kaffe til :)

    Racket

    Ikea Lack x2 satt sammen til en. B-b-b-b-b-illig! Black is the new black
    Byttet ut med Atacama Equinox

    Kabelrot

    Bortsett fra kabler gjemt bak racket så er det å si at høyttalerne står med en avstand fra frontvegg til senter frontbaffel på 111 cm, som tilsvarer 1/7 del av rommets lengde

    Lyttesofa

    Sofaen er plassert slik at ørene er 296 cm fra frontveggen, dette er 38% av rommets lengde.
    Det fungerer bedre enn 260 cm som er 1/3 del av rommets lengde.
    Med denne plasseringen har jeg i underkant av 5 meter til veggen bak lytteposisjon. Noe som gjør at det ikke er plager med tidlige refleksjoner derfra.

    Hylleplass

    Reolen fra Jysk gir både en viss refleksjonsdempende effekt, samt et sted å sette vinylplatene. Ikke den største samlingen, men litt godplater fra Dire Straits i alle fall.

    Fugleperspektiv

    Med kamera oppunder taket

    Takk, for at du tittet innom albumet!

    Videre nedover er det litt hifi-historie i bilder og tekst
    Oppdaterte bilder fra 2020 kommer

    602, 370, 4000, 1, 70, 3, 50, 140 Litt Hi-Fi historie

    Masse betegnelser på disse HiFi sakene... Startet i 2001 med Marantz CD4000, NAD C370 og B&W DM602s3. NAD ble byttet ut med Embla PreOne og Doxa 70B, og B&Wene ble solgt for å finansiere bygging av hififorum.nu sine HFLS-1. Så ble Marantz byttet ut med Sony XA50ES og Embla med MingDa MC-7R og jeg var vel sånn passe happy egentlig. Men så møtte jeg en mann som heter Knut Vadseth og det ble starten på en lærerik reise. På bildet nede til høyre har reisen startet og Benchmark Dac1 er i racket og Dynaudio Focus 140 leder høyttalerkampen.

    140 og han SAM

    Dynaudio Focus 140 holdt stand hele veien i gamlelytterommet. Selv om det var mange utfordrere innom så var det Dynaudio som vant når poengene skulle regnes sammen. Ikke soleklart best på alle parametre, men jevnt over foretrukket. De klatret opp på de superkule Solidsteel SS-6 høyttalerstativene og ble der. Audionet SAM V2 var innom i forbindelse med en omtale av Wilson Benesch Square One, og forlot rommet men ikke tankene. Måtte til slutt bare ha en sånn. Samme med Marantz SA-11S1 som imponerte stort i en blindtest i Fidelity, da den dukket opp på bruktmarkedet bare måtte jeg handle. Anlegget da var enkelt og greit med kun forsterker, cdspiller og høyttalere. Da hadde jeg ikke bruk for mange hyller og solgte BryLar racket mitt, jævli tabbe! Men jeg tror Lille_Adam fortsatt steller pent med det og det er en trøst. Finite Elemente var jo også småtøft og jeg kjøpte 60cm lengder på aluprofilene for å senke racket. Men så... så var det tid for å selge og flytte. Mange unger må ha stor plass og nye hifi-utfordringer skulle komme.

    Nytt hus, nye utfordringer

    Fra 9,5 kvadratmeter til over tredve. Jeg tok med anlegget som det var og okkuperte ene delen av stua, satte det opp med tilsvarende avstander som i det lille rommet og det var ikke helt krise. Prøvde å sette opp akustikkplatene som ble med på flyttelasset, men til tross for hvor vellykkede de var på det forrige lytterommet så tok de drepern på lyden i stua. Vekk med dem. En runde med andre høyttalere, deriblant mine absolutte stativfavoritter Dynaudio Confidence C1, så endte jeg opp med Usher BE718. De fikk også selskap av en Velodyne SPL-800R subwoofer. Men jeg fikk ikke dette helt til og byttet Usherne med en bunke tusenlapper.

    CM9 og vinyyyyyyyl!

    Det hadde begynt å gå opp for meg at jeg i dette rommet behøver høyttalere som er litt snille oppover, og etter at jeg fikk høre B&W CM9 i referanseanlegget til Fidelity måtte jeg tigge dem med meg hjem for å høre i eget anlegg og skrive omtale. De ble stående. Så var anlegget igjen enkelt og greit, CDspiller, forsterker og høyttalere. ... og en liten sub sånn helt nederst. Så fikk impulse en impuls og fortalte meg at jeg måtte kjøpe en sånn Well Tempered Record Player som sto på bruktbørsen, og så var vinyleventyret i gang. Sammen med Well Tempered fulgte også etterhvert en Rotel Michi RHQ-10 RIAA og en AT OC9MLIII kom i posten. Kunne sikkert stoppet med det...

    Bare racket er høyt, og så en Rega

    De gamle aluprofilene på 85cm måtte tilbake i Finite Elemente, men det ble forstyrrende foran øynene sittende i sofaen og jeg ville ha det lavere igjen. Kanskje hive ut alt som heter digitalt og bare spille vinyl? Så jo tøft ut! Men det ble å klemme inn en hylle med CDspilleren, døtte på plass suben, og inn kom en Rega P5. Stor lykke!

    Oppussing

    i 2010 bestemte "noen" at stua skulle pusses opp. Så da ble den revet ned, inkludert den svære 70tallspeisen (ikke jeg da, jeg er den lille 70tallspeisen) og så ble den pusset opp igjen. Inn med samme anlegg og siden jeg var så godt i gang med snekkerering så fikk Velodyne en ny og sterkere kasse. Så ble den solgt ...

    Den digitale revolusjonen squeezer seg inn i anlegget

    Kjøpte en sånn skvisboks, og så var det gjort. Den skviset ut Finiteracket, og så skviset den inn alle CDplatene på en server og tilslutt måtte Marantzen ut. Inn kom en Rega DAC. Stor lykke!

    B&W ut, B&W inn, B&W ut igjen

    Disse gamle drømmene, kunne ikke la vær å reagere da det kom et par 805s på bruktbørsen. Ut med CM9, mest lettsolgte komponent ever, og inn med 805s på originale stativer. Rolf du må vakne, indianarane kjem!! Vel, det kom ingen indianere, men jeg våkna og forsto at stativhøyttalere må jeg kutte ut å dra inn i denne stua. Heretter gulvstående, punktum. 805s låt knall på alt annet enn bassen og sta som jeg er så vil jeg ikke ha sub i anlegget. Men jeg angrer ikke på å ha fulgt gammel drøm, og sammen med kjøpet av 805ene fikk jeg et bekjentskap som jeg fortsatt har god kontakt med.

    Italienere og et vendepunkt

    Var så heldig å finne en som var villig til å bytte med mine B&W, så i bagasjen hjem fra Hurumlandet var det et par vakre Sonus Faber Domus Grand Piano. De er kule høyttalere som har noen ekstremegenskaper og noen små bakdeler. Jeg ble opphengt i bakdelene og kjøpte et par stk REL T5 for å feite dem til nederst. Så begynte det å ta for mye av... Hi-Fi skal være moro og ikke koste for mye penger, synes jeg. Med alt utstyret som nå var på plass, inkludert en hotrodda FrankenRega P5 så måtte jeg helle litt kaldt vann i blodet. Sonusene for oppover til gismo der de lever godt, Rega P5, og Rotel RIAA ble også solgt. Satt igjen med kun Audionet SAM, Rega DAC og en Squeezebox med Teddy strømforsyning. ...og noen vinylplater da.

    Et par Mozart og så en Symphony

    En høyttaler som kanskje ikke hadde vært en drøm, men som hadde trigget meg helt siden JD og Soedal hadde dem var Vienna Mozart Grand. Det er gulvhøyttalere og derfor lov å dra inn. Først et par svarte blanke. Ikke innertier, men dette begynner å nærme seg lyden som jeg hadde med Dynaudio Focus 140 i det lille lytterommet. Så leste jeg til øyet ble stort og vått om SE-versjonen. Symphony Edition. Kona fikk velge finish og så ble det til at jeg hentet et par sånne rett utenfor Messehotellet i Horten under hifimessa 2012. Disse står her fortsatt og jeg tror ikke de forsvinner før det står et par SF Cremona førsteutgaver eller noe OB eller horn istedet for dem her. Anlegget var nå enkelt og greit igjen. Men så var det disse vinylplatene i hylla da. Må jo ha noe å spille dem på?

    Pro-Ject, Rega RP3 tre ganger og så en RP6 .. og en Heed

    Først ut på den billige stien, en Pro-Ject Debut Carbon Espirit. Kul blålakkert sak! Men dette ble ikke noe særlig, ikke vits å spille vinyl når det ikke gir noe kontra digitalt? Soundgarden var velvillige og tok den tilbake og jeg kjøpte en Rega RP3 og fra Moiz en Heed Questar MM. Vinyl var moro igjen! Så var det dessverre noe småtteri med RP3en og den neste og den neste. Men importør og Rega ryddet opp så tilslutt ble det sånn at det kom en RP6 inn døra. Så runddansen endte med at jeg har en spiller som i alle fall tangerer FrankenRega som forlot. Att og fram er dobbelt så langt. Februar 2013, så i juni ble Audionet SAM V2 byttet til en G2 og vi skriver 2014 og sånn er ståa fortsatt. Helvetes fornøyd, et audiofilt helvete?

    Almarro 318B

    En av de komponentene som har vært innom og satte litt spor i hjernebarken. Ikke bare låter den bra, men den ser så til de grader kul ut også. Hvis jeg en gang i fremtiden klarer meg med 18 watt, så må jeg se etter en sånn en.

    Wilson Benesch Square One

    Flotteste lakken jeg noen gang har sett på et par høyttalere, og disse kostet ikke mer enn tjue tusen. Overflate så slett og klar som det reneste glass. Byggekvalitet som du sjelden ser, og bortsett fra at de må kloss inntil bakvegg for å spille bass så låter de bra!

    Neat Motive Two

    76cm på strømpelesten, eller spikesene rettere sagt. Småtasser som gir faen i akkurat det og spiller med snert og presisjon. Lurer på en eller annen unnskyldning for å bygge et anlegg med sånne her i. Rega Brio-R og Rega DAC sammen med disse, tro?
     
    Sist redigert av en moderator:

    Grace

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.162
    Antall liker
    33
    Torget vurderinger
    7
    .


    RoDa:- alltid en fornøyelse å bli orintert om dine skiftende hi-fi omstendigheter.



    Grace




    .
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.783
    Antall liker
    21.295
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    du tar pokker så bra bilder, roda.

    og det anlegget ditt er jeg ganske sikker på at jeg liker (kjenner noen av komponentene), selv om det naturlig nok gjør ting litt annerledes enn mitt eget.
     

    gismo

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2007
    Innlegg
    24.468
    Antall liker
    31.824
    Sted
    Væssia i Grue.
    Torget vurderinger
    20
    Bilder og skriverier er ditt domene RoDa;)
    Som alltid en flott start og vil tro fortsettelsen blir i samme klasse:)
    Herlig!

    gismo
     

    Nikko03

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.11.2008
    Innlegg
    4.425
    Antall liker
    2.849
    Torget vurderinger
    3
    Knall bilder i kjent Roda stil. Diy sub'en har forsvunnet registerer jeg. Den ble kanskje overflødig med de nye høyttalerene.
    Fint med slike tråder. Pøs på med bilder :) :)
     

    Evo III

    Hertugen av Langhus
    Ble medlem
    25.12.2009
    Innlegg
    25.765
    Antall liker
    50.394
    Sted
    Hjemme
    Torget vurderinger
    78
    Flott oppsett RoDa,alltid en fornøyelse og se på bildene dine :)

    Evo
     

    thomand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.03.2006
    Innlegg
    4.634
    Antall liker
    1.148
    Torget vurderinger
    7
    Praktfullt. Terningkast 10 er avgitt.
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.808
    Antall liker
    13.467
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Har visst brukt for mange liker, men takk alle sammen :)
    Jobber med litt oversiktsbilder.
    Pst, HCS, jokker du mer på den samme trestammen så risikerer du flis i kølla ;D ;)
     
    M

    Morpheus

    Gjest
    Virkelig smakfullt dette. ser ut som du har funnet den gylne middelvei. Du hadde vel noe Marantz-utstyr før?
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.808
    Antall liker
    13.467
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Njæ, er nok en gammel Philips det der. Har ikke testa om den funker, men synes den var for fin til å kaste på dynga. ;)
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Veldig fin presentasjon RoDa!

    Smakfullt med god "dramaturgi". Imponert.
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.808
    Antall liker
    13.467
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Virkelig smakfullt dette. ser ut som du har funnet den gylne middelvei. Du hadde vel noe Marantz-utstyr før?
    Takk. Ja, hadde en Marantz SA-11S1 som siste CDspiller. Kommer med litt "historiske" bilder etter hvert :)
     

    gismo

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2007
    Innlegg
    24.468
    Antall liker
    31.824
    Sted
    Væssia i Grue.
    Torget vurderinger
    20
    Dette albumet ditt vokser fortere enn hva jeg klarer å følge med:)
    Dette er en enestående presentasjon RoDa!!
    Måtte inn å revurdere karakter, la meg forsiktig på 9 (for å ha noe å gå på:cool:)....men dette smalt til topps med det samme det gitt:D

    gismo
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.808
    Antall liker
    13.467
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Dette albumet ditt vokser fortere enn hva jeg klarer å følge med:)
    Dette er en enestående presentasjon RoDa!!
    Måtte inn å revurdere karakter, la meg forsiktig på 9 (for å ha noe å gå på:cool:)....men dette smalt til topps med det samme det gitt:D

    gismo
    Hjertelig takk kamerat! Nå har det vokst litt igjen. Har lagt ut 11 bilder med diverse fra hifihistorien min ;)
    snakkes!

    94f53196e0a164d31649a00858d2ba23.jpg
     

    yosh81

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.04.2013
    Innlegg
    2.063
    Antall liker
    931
    Sted
    Flisa
    Torget vurderinger
    10
    Kjempe-Presentasjon!

    Ser ut som en veldig hyggelig plass å være på. :)
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.203
    Antall liker
    101.683
    Torget vurderinger
    23

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.808
    Antall liker
    13.467
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Trodde jeg fløy under Slukradaren, må ha vært den hornhøyttaleren oppå Rega DAC som fanget oppmerksomheten ... :eek:
     

    Aerik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    2.311
    Antall liker
    5.294
    Sted
    Moss
    Knall bilder i kjent Roda stil, stilrent og pent.
     

    Mala

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    14.03.2012
    Innlegg
    1.037
    Antall liker
    406
    Sted
    Haugesund
    Torget vurderinger
    5
    En fornøyelse å titte igjennom dette her :)
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    Jaggu har du prøvd en god del oppsett, Rolf - tror flere enn jeg bør bruke deg som kom-igang-referanse når man en gang blir bemidlet nok til å handle ferdigutstyr. Du er ikke akkurat typen som slenger om deg med anbefalinger i hytt og pine men det gjør ingen ting - albumet ditt sladrer likevel.

    -får forresten litt flash-back til distriktet vi kommer fra;
    om man i ungdommen sjanglet rundt med ei heimbrentsflaske, var det for så vidt greit, men kom man med ei kjøpebrennvinsflaske, ryktas det fort og man fikk hundre venner på ét sekund.

    Føler nå at jeg får lyst til om ikke å bli en bedre venn (for vi er jo gode venner, ikke sant?), så i alle fall en oftere venn - comprendo habanero?

    Virkelig flott oppsett - fete kabler er jo fett også!

    Ha en fin og feiende flott jul, RoDa.

    BB
     
    Sist redigert:

    gismo

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2007
    Innlegg
    24.468
    Antall liker
    31.824
    Sted
    Væssia i Grue.
    Torget vurderinger
    20
    Ja en meget flott historiefortelling, vitner om mye og mange erfaringer;)
    Fete kabler er derimot historie sånn je har forstått det, om han itte bare driver og lurer oss da...:rolleyes::cool::cool:

    gismo
     

    OB-BB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    5.698
    Antall liker
    7.867
    gismo;
    -er nok en mulighet for det, ja - RoDa er og blir en luring.
    BB
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.310
    Antall liker
    16.930
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Flott presentasjon (som jeg frem til nå ikke har fått med meg:eek:) og supre bilder. Meget cleant, og sikkert vel-lydende oppsett også.
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.808
    Antall liker
    13.467
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Jaggu har du prøvd en god del oppsett, Rolf - tror flere enn jeg bør bruke deg som kom-igang-referanse når man en gang blir bemidlet nok til å handle ferdigutstyr. Du er ikke akkurat typen som slenger om deg med anbefalinger i hytt og pine men det gjør ingen ting - albumet ditt sladrer likevel.

    -får forresten litt flash-back til distriktet vi kommer fra;
    om man i ungdommen sjanglet rundt med ei heimbrentsflaske, var det for så vidt greit, men kom man med ei kjøpebrennvinsflaske, ryktas det fort og man fikk hundre venner på ét sekund.

    Føler nå at jeg får lyst til om ikke å bli en bedre venn (for vi er jo gode venner, ikke sant?), så i alle fall en oftere venn - comprendo habanero?

    Virkelig flott oppsett - fete kabler er jo fett også!

    Ha en fin og feiende flott jul, RoDa.

    BB
    Jeg kom i skade for å skryte av spriten til en kar på bygdefest en gang. Skryt av heimbrent er jo noe man gjør naturlig.
    Mitt feil var at det var kjøpbrennvin...

    Takk, BB, jeg har fått litt erfaring underveis i Fidelity, takket være at Knut ville ha meg med på laget.
    Men angående anbefalinger så er det fort sånn at jo mer erfaring jeg fikk, dest mer forsto jeg at ting bør prøves hjemme før kjøp.

    Jeg håper det kommende år gir mer tid for fysisk nærvær, for det gjør godt å være nært deg. Selv kona husker deg godt etter kun få sekunder sammen. ;)
    Setter pris på at vi er venner, og takker for både møtene våre og all inspirasjon og glede som du sprer BB. Du e en grei hæstkuk! 8)
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.808
    Antall liker
    13.467
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8

    X-Cell

    Lorden av Nord!
    Moderator
    Ble medlem
    23.10.2006
    Innlegg
    10.202
    Antall liker
    8.965
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    11
    Takk igjen for fine kommentarer!

    Har oppdatert med flere bilder av hele oppsettet slik det står i stua nå. :)

    Vis vedlegget 245483

    Mvh
    Rolf
    Hei hopp... hvilket tv-bord/rack er det du har? :)
    Hei Narsjvik ;)
    Det er to stk Lack TVbord fra IKEA.
    Satt sammen for å lage ett rack. ;)

    LACK TV-benk - bjørkemønstret - IKEA

    Yttervegger brukt som skillevegg.
    Beina brukt midt under skilleveggene.
    Topplate brukt øverst oppå topplaten :)
    heia heia! :p

    Tja det hadde jo blitt et meget flott rack til stuen her.. men Blir fort dyrt! :p haha.. 800kr for 2stk lack tv bord.. 2100kr i frakt! :p
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn