Kramer`s anlegg

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Kramer1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.02.2012
    Innlegg
    199
    Antall liker
    71
    Sted
    Ytre Arna
    Torget vurderinger
    1
    På tide å lage en anleggstråd.

    Det begynte med at alle komfirmasjonpengene gikk til anlegg.Nærmere bestemt et par Kef Q 65.2 (kjøpt ny) og en Arcam A75 (demobrukt) og et rimelig men ok Sony drivverk(demobrukt) som eg ikke husker navnet på. Interconnecten var en rimelig sak som var produsert av van den hul og høyttalerkablene tror eg var rimelig metervare.

    kef_q65_2_b.jpg


    325368-arcam_diva_a75_integrated_with_phono.jpg


    Etter dette ble anlegget kjapt solgt for 10000kr og da gikk hifi interessen i dvale i 10 år.

    For en 2-3 år siden kom den opp igjen.

    Da ble det kjøpt en brukt Holfi Audis Signatur og et par brukte Kef reference model 2. Til disse ble det brukt Nordost Flatline biwire høyttaler kabel. Og en Abrahamsen V6 som kilde. Interconnecten var en eller annen billigsak såvidt eg husker.

    holfiaudis2.jpg


    Kef-Reference-Model-Two-5900kr-24466-1_16206.jpg


    nordost_flatline_mk2.jpg


    Holfien var fin den. Men altfor svak for Kef reference høyttalerene kun 2 x 30 watt. Så derfor Ble det kjøpt brukt et par Channel Island D 200 monoblokker og en brukt Meridian 501 forforsterker.

    706ciaD200.jpg


    7348fda8e67ff04dc58999356beebd0f.jpg


    Deretter fikk eg eg en god pris på en brukt Densen B-200 preamp og meridian ble byttet ut.

    b200_3.jpg


    Var og så heldig å få en god pris på et par 1 meter demo brukt Renaissance Audio Master interconnect. Og deretter kjøpte eg et par brukt Renaissance audio Signatur høyttaler kabler.

    Så var det kommet tid til på teste vinyl og eg kjøpte en Clearaudio Champion med en Rega RB250 arm med Clearaudio Lodd og Cardas incognito Kabling. Noe lignende denne her.

    200205_champion.jpg



    Da måtte jo pickup og Riaa kjøpes inn og Ortofon Ruby Red (NY) og Hanss Acoustic Pa-23 (NY) ble kjøpt.

    RONDORED.jpg


    96136d1335555484-leikis-lyd-sitt-svarte-anlegg-hanss-pa-23.jpg


    Først nå begynte stereo anlegget virkelig å ligne noe.

    Fra kilde til Høyttaler : Ortofon Ruby Red - Rega RB 250 med clearaudio lodd og Cardas Incognito kabel - Hanss acoustic PA-23 Riaa - En eller annen rimelig interconnect - Densen B 200 preamp - Renaissance Audio Master Interconnect - Channel Island Audio D 200 monoblokker - Renaissace Audio Signatur høyttaler kabler - Kef reference model two.
     

    Kramer1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.02.2012
    Innlegg
    199
    Antall liker
    71
    Sted
    Ytre Arna
    Torget vurderinger
    1
    Deretter ble Channel Island Monoblokkene og Densen forforsterkeren byttet i en Ancient Audio Silver Integra!

    silver-integra-obr.jpg


    En utrolig fin 300 B forsterker. Men alt for svak til å drive Kef høyttalerene.

    Så di ble solgt og eg kjøpte et par Diy konstruksjoner basert på Seas Fa22 fulltone.

    Kabelen på Clearaudio spilleren røyk og lysten på å prøve forskjellig ting bare på gøy var stor Kjøpte en brukt ortofon 2M blue og byttet den og Ortofon ruby red i en clearaudio virtuoso. Kjøpte brukt en project debut og brukte di ilag. Solgte Virtuosoen og projecten og fikk fikset kabelen. Deretter kjøpte eg en brukt Dynavector D17mk2 og brukte den som viste seg å være en dårlig match med riaa

    Så var eg så heldig å få tak et par Ancient Audio Aktiv Monitor. Og diy konstruksjon ble solgt

    aktiv-monitor-obr.jpg


    Et par høyttalere som er laget til å brukes med Ancient Audio forsterkeren.

    Deretter fikk eg tilbud om å bytte Rega armen og den Dynvector pickupen med et par Channel Island D-100 monoblokker. Samme lyden 100 watt mindre. Hadde ikke brukt for dem men savnet di små klompene. Så da ble det digitalt en periode.
    Kjøpte en HRT music streamer 2 . Deretter ble det en periode med masse kjøp og salg kun fordi eg hadde lyst.

    Castle Knight 1 NY - Accuphase E 203 brukt (Solgt) - BKS Hybrid 107 brukt - Larsen 4 Demo - Avalon Acoustics Symbol brukt - Symef forsterker - Nuforce P9 - Adyton Dac brukt - M2 tech evo usb/spidf NY - Renaissance audio digital kabel brukt - Technics SL 10

    Deretter ble Monoblokkene byttet i eg par Piega Premium 3

    premium-03-thm.jpg




    Nå sitter eg med 5-6 par høyttalere, har nettop fått tak i en rega arm og er på jakt etter en pickup for å komme virkelig igang med vinyl.

    Muligens ingenting digitalt.

    Nåværende anlegg som er i bruk er fra kilde til høyttaler: Billig usb kabel - m2 tech evo usb til spdif - renaissance audio digital kabel - adyton dac - renaissance audio master kabel - ancient audio silver integra - renaissance audio signatur høyttaler kabel - piega premium 3

    Sitter og tenker på at eg kan ha rotet meg vekk en del og kanskje skulle bare fått tak i en pickup og solgt alt utenom platespiller forsterkeren og kablene og fått tak i noen jbl studio monitorer. Men vi får se hva som skjer.
     

    Kramer1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.02.2012
    Innlegg
    199
    Antall liker
    71
    Sted
    Ytre Arna
    Torget vurderinger
    1
    Da er det gjort en del utskiftninger.

    Dac er solgt, med spdif / usb konverteren og renaissance audio digitalkabelen

    Castle Knight 1 er solgt

    Larsen er byttet vekk og sendt til haugesund, og Piegaene er byttet og sendt til Roar Malmin.

    Så nå ventes det inn en brukt mi 11 light og en flett ny mi 18, det skal bli spennende å prøve et musical innovations oppsett.

    Har enda ikke fått noe pickup og arm til Clearaudio drivverket så eg kjøpte meg en ny pro-ject debut espirit carbonog fikk tak i en brukt clearaudio aurum beta i mellomtiden for å ha en noelunde grei analog kilde. Så nå er det kun vinyl det går i. Pickupen viste seg å ha bøyd nål , den blir nok serviced

    Trodde eg hadde fått støyproblemer på ene siden av riaa trinnet så leverte det inn og fikk tak i et brukt graham slee era gold v riaa. Det viste seg at hanss acoustic riaaet var ok alikevel. Har og kjøpt en ny project spin clean.

    Så eg har styrt meg litt mot det siste eg nevnte i første innlegg, har gått til innkjøp av et nytt par JBL 4312 E som står til innspilling.

    Har og fått tak i en brukt Sonic Frontiers Anthem Amp 1 effektforsterker med Tesla EL 34 rør som eg bruker sammen med Nuforce preampen

    Nåværende anlegg som er i bruk er fra kilde til høyttaler: Project debut espirit carbon med clearaudio aurum beta - Graham slee era gold v - renaissance audio master kabel - Nuforce p 9 - nuforce ubalansert interconnect - sonic frontiers anthem amp 1 - renaissance audio signatur høyttaler kabel - JBL 4312 E
     

    Kramer1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.02.2012
    Innlegg
    199
    Antall liker
    71
    Sted
    Ytre Arna
    Torget vurderinger
    1
    Etter 2 års pause fra hifi med fokus på gitar er eg nå fokusert på hifi :)

    Anlegget er nå som følger . Ancient Audio Aktiv monitor - Renaissance Audio Signature mk 1 høyttaler kabel - Ancient Audio Silver Integra - Renaissance Audio Master interconnect , bytter den mellom en Gustard X 10 dac der det er tilkoblet en standard billig usb kabel og på vinyl siden er det et project Tubebox SE og Hanss Acoustic T-10 - Origin Live Silver mk 2 arm - Ortofon 2m black

    Alt som har gått inn og ut siden forrige innlegg er eg litt usikker på . Men det som har blitt kjøpt inn nylig er et brukt project tubebox se riaa , gustard x 10 dac , og en flett ny Ortofon 2M Black


    Kjøpt og inn kun for å teste ett par Audio Note AN-k/b og fikk billig ett sett Marantz 3200 + 140 amp som nå er solgt.

    Har lagt ut Hanss Acoustic platespilleren for salg ög nettop kjøpt en EAT C-Sharp som eg får i neste uke .

    0_3837914.jpg


    Planene videre er ny riaa , pluss at eg merker at forsterkeren trenger en service . Den har periodisk en during fra trafo.
     
    Sist redigert:

    Kramer1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.02.2012
    Innlegg
    199
    Antall liker
    71
    Sted
    Ytre Arna
    Torget vurderinger
    1
    Da er det skjedd litt forandinger.

    Kjøpte ett par velodyne subber til å ha med Audio note høyttalerene. Audio note er nå solgt .

    Har fått i hus EAT spilleren . Major ikke sharp som eg trodde det var og skrev i forrige innlegg , og kjøpte ett brukt project tubebox riaa. Det røk så eg kjøpte ett brukt IFI iphono med ipower.

    Noen ny høyttalere har og kommet i hus. Usher CP -777 Beryllium , Reference 3a dulcet , Forsmann VSS3 mk5 (trenger nytt delefilter).

    Trengte mer power til usherene så kjøpte noen Nuforce Ref 9 V3 se og en Ming da mc 7 preamp. Testet først med et Doxa 70 mk sig og 012 pre sett men det ble for lite power. Så solgte pre og byttet power i en jolida 2a3.

    Og nyeste innkjøp er en til Renaissance Audio Master interconnect.



    Anlegget er nå som følger Gustard x10 dac - Kimber Tonic - Ortofon 2m black - EAT C-major - IFI Iphone / Ipower - Renaissance audio Master - Ming Da mc 7 - Renaissance audio Master . Nuforce Ref 9 v3 se - Renaissance Audio signature - Usher CP 777 BE
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.154
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Den preampen, er det en Nordic eller en standardutgave? Uansett en pre som virkelig gir valuta for pengene. Har alltid et skråblikk etter den på brukten.
     

    Kramer1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.02.2012
    Innlegg
    199
    Antall liker
    71
    Sted
    Ytre Arna
    Torget vurderinger
    1
    Tror ikke det er en nordic utgave. Trodde di bare laget nordic utgave av MC3R mk2 men det er godt mulig di laget av denne og.

    Men den er uansett gått ut i fordel for en Conrad Johnson CT - 6 preamp :)

    Har og fått en Transfiguration Espirit MC pickup.
     

    rumath

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.03.2004
    Innlegg
    1.653
    Antall liker
    228
    Hva lytter du til? Mye flott utstyr ut og inn her. :)
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.154
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Tror ikke det er en nordic utgave. Trodde di bare laget nordic utgave av MC3R mk2 men det er godt mulig di laget av denne og.

    Men den er uansett gått ut i fordel for en Conrad Johnson CT - 6 preamp :)

    Har og fått en Transfiguration Espirit MC pickup.
    Hadde jeg hatt penger så ville jeg gitt deg et tilbud, men det er full kjøpestopp for meg en stund framover. Og strengt tatt er jeg ganske fornøyd med min passive pre fra Xindak, og så var det det med å droppe fjernkontroll da. Dessuten bør jeg heller satse på å få resten av utstyret jeg kjøpte i 2017 i hus, halvparten befinner seg fortsatt hos selger. Uansett, jeg vet at det er en vellydende amp, leken og spretten med høy gøyfaktor. I likhet med de to Nordic-forsterkerne vi har hatt i familien. Den ene av dem så god at jeg ikke har samvittighet til å kvitte meg med den, Nordic MingDa MC 84 C. Det er den ultimate reserveforsterker å ha liggende på lur, tar liten plass men gir stor lyd.
     

    Kramer1

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.02.2012
    Innlegg
    199
    Antall liker
    71
    Sted
    Ytre Arna
    Torget vurderinger
    1
    Noen oppdateringer . Nuforce Ref 9 V3 SE er nå blitt solgt. Inn har det kommet ett Bladelius S-150 effekttrinn.

    Har og vært til innkjøp av en del høyttalere kun for nyskjerrighetens skyld. Dynabel C22 , System Aura 1 , System Audio Saxo 5 , BKS 128 Supreme Ett par hjemmelagde med Audio Nirvana 6.5" . og ett par fine John Blue JB3 og Audio Physics Step 40 senest i dag.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.824
    Antall liker
    8.799
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Har du noen bilder av oppsettet da...?

    Mvh
    OMF
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn