Kabel til 8" bass/mellomtone element, for biwiring.

løvblad

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.04.2016
Innlegg
121
Antall liker
4
Jeg tenker å finne en høyttalerkabel, til en 8" bass/mellomtone. Det er til et bi-wiring sett. Til diskanten har jeg en multistrand fra MonsterCable, som ikke har så mye tverrsnitt, omtrent 1,5mm2, men den ser ut til å være av ganske bra kvalitet. Er solid-core kabler bedre til 8" enn multistrandkabler, som har mange tynne ledere? Tenkte å finne noe som ikke er så veldig dyrt. Hvilket tverrsnitt er passe, tenker selv på 4mm2.

Mener selv fordelene er at det blir mindre motstand i kabelen til bassen, og at diskanten eventuelt blir mindre forstyrret av signalet som går til basselementet. Har også lurt litt på om det gjør noe om to kabler ligger sammen i en slik nylon pyntehylse, som ViaBlue har. Eller om det er noe med at kablene like godt kan ha mer avstand, og ligge løst.
 

Ampliwire

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.11.2012
Innlegg
413
Antall liker
160
Sted
Finnmark
4mm2 burde være mer enn nok, men det varierer med hvor lange kabler du skal ha. Vil ikke si det er viktig å ha avstand mellom Kablene, de sender uansett samme signal
 

løvblad

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.04.2016
Innlegg
121
Antall liker
4
Det er vel bare 3 meter til hver høyttaler, eller 2.5 meter. Kan hende 2.5mm2 er passende kabeltykkelse da, til mellomtone/bass.
 
Topp Bunn