Tips til hodetelefoner med Dragonfly(ca 3-6k)

U

utgatt60135

Gjest
Alt gikk knirkefritt i 5 uker ferie, men mine Beyerdynamics T70p tålte ikke å ligge urørt. Dødt i den ene siden. Fikk rotet frem kvittering og så at garantien akkurat hadde gått ut. Uffa meg. Jeg har vært strålende fornøyd med dem. Sprettet de opp da jeg håpet det bare var en løs kabel, men nope. Så løsnet det bittelille kretskortet med koblinger og det så uten som magi. Ingen kabler videre. Måtte faktisk se ekstra godt for å finne de ørsmå trådene stikke opp. Er ikke dette kritikkverdig? Så utrolig skjørt? Helt håpløst å få loddet disse på nytt uten spesialverktøy tror jeg. Men vet ikke hvor filen ligger.

Vel, det blir vel nye da? Har nettopp kjøpt Sony WH-1000MX2, men disse holder ikke kvalitetsmessig til hjemmebruk. Men da trenger jeg nok ikke portable. Jeg bruker de rett ut fra iMac via Dragonfly. Hvordan er det med følsomheten? Fungerer tungdrevne?

Jeg ser OHC har gode tilbud på Grado RS1. Når jeg først må bytte vil jeg gjerne heve kvaliteten enda litt til, men tenker mellom 4-6k. Hvis jeg nå kun bruker de hjemme trenger jeg ikke å tenke på hvor mye lyd de lekker. Hadde rimelige Grado 60 før T70 og de var faktisk ikke så veldig mye dårligere.


DSC01302.jpg


Se de mikro trådene ...
 
Sist redigert av en moderator:

Bart

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.03.2007
Innlegg
550
Antall liker
55
Går helt fint å lodde med temperaturregulert loddebolt for elektronikk, men en nybegynner kan bare glemme å få til dette.

Det er så skjørt fordi det er ledningene direkte fra svingspolen. Er stort sett likt på alle dynamiske hodetelefoner. Noen produsenter "spleiser" på en tykkere ledning i området der Beyerdynamic mfl. bruker et lite printkort, uten at det blir mindre skjørt av den grunn.
 
U

utgatt60135

Gjest
Ok, skjønner. Bare å få den ene tråden opp blir problematisk. Dessuten er det ikke denne siden som var defekt. Det er nok bare å skrote disse ja, selv om jeg er utdannet reperatør og ikke er helt uerfaren med loddebolt. Men som du sier går ikke med vanlige verktøy.

Dette er en grunn til jeg er skeptisk til å bruke mye penger på hodetelefoner og øreplugger. Jeg har vel ikke hatt ett par som har vart veldig lenge.
 

Bart

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.03.2007
Innlegg
550
Antall liker
55
Har du erfaring er det håp. Blir ikke værre av å prøve :)
En vanlig Velleman loddestasjon el. lign. med temperaturregulering er godt nok.
I tillegg bør man ha stativ med forstørrelsesglass f.eks.:
https://www.clasohlson.com/no/Helping-Hand-stativ/30-7666

Eller legg de ut for salg (evt. gis bort). Kanskje noen som vil ha reservedeler.
 
Sist redigert:
S

svk

Gjest
Dt 770 250ohm koster bare 1600kr. Kan kastes med god samvittighet når de ryker. Må nok ha df red for å låte bra.
Ellers selger hifi klubben brukte P7 til rett over 2000 veldig ofte.(påse å få noen overhalte) Disse spiller godt med df Black. Grado som du nevner er nok heller ikke feil. Hd650? Spiller sikkert bra med dragonfly red. Sony mdr1000 er bra. Men ved kritisk lytting så vil en savne litt
 
U

utgatt60135

Gjest
Greit, da må jeg alså ha nye hodetelefoner.

Hvilket er de beste som passer til Audiowuest Dragonfly Black? Jeg har skjønt at de takler de fleste, men ikke de mest tungdrevne? Er jo et pluss at de kan brukes med iPod/iPad/mobil med ikke noe must. Bryr meg ikke om å skaffe forsterker. Pris fra 3000,- og opp til 6000,- tror jeg. Prioriterer transparens, engasjement, korrekt bass og oppløsning. Minst like god som Beyerdynamics T70p.

Noen muligheter:

B&W P7
HIFIMAN HE400i (for lav følsomhet for Dragonfly?)
Beyerdynamics DT 1770pro, T90p
Grado RS1e (tilbud)
Sennheiser HD700

Flere?
 
S

svk

Gjest
Tenker at Black ikke klarer og drive he400 og hd700
Alle du nevner over gir deg vel god lyd. Ingenting låter vel bra direkte i mobil? Foruten enkelte iphone/ipad
 
U

utgatt60135

Gjest
Ok, men ser at HIFIMAN HE400S er mer lettdrevne med 22ohm, 98db.

Skal i all hovedak spille fra iMac via Dragonfly så så moblit er ikke vesentlig, men bare ett pluss.

Ja, den Grado´en er høyst aktuell tror jeg. Håper å kan prøvelytte.
 
S

svk

Gjest
Tror jeg blander 400s og 400i

22 er ikke for lav følsomhet. Hadde P7 og df Black. Er vel 22 ohm de også.
Jeg vil påstå 20-32ohm er en fin last for df black
 

ptb

Æresmedlem
Ble medlem
27.11.2008
Innlegg
14.310
Antall liker
16.930
Sted
Oslo
Torget vurderinger
13
BD DT-880 Premium samsvarer godt med den karakteristikk du beskriver, men blir kanskje litt tung last.
Edit: Finnes i 32ohm også
 
S

svk

Gjest
Ser mange påstår at bd sine 32ohm låter dårligere kontra de på 250ohm.
Om du får tak i demobrukte p7 på hifiklubben med 6årsgaranti, så kan jo det være noe. Ser de selges for rett over 2000 ink frakt.
Virker hvertfall veldig bra med black
 
U

utgatt60135

Gjest
Da har jeg fått lyttet litt. Ta det med en liten klype salt da kilden ikke har vært så kontrollerbar.

B&W p7: Disse skuffet meg litt. Ikke oppløste og transparente nok for mitt krav og for lite detaljert bass.

Sennheiser HD700: Spilte godt, men ikke helt mitt klangideal.

Focal Listen: Oi! Disse var veldig engasjerende å lytte til og hadde en forførende klang. Slettes ikke nøytrale. Fet og fyldige, men du verden her var det god lyd for penge rett fra en iPod! Men hadde ikke oppløsningen til de beste da. Kun 2000,- og på tilbud.

Grado RS1/RS2: Oi! Dette var en stor overraskelse. Jeg kjenner Grado 60i som er meget god lyd for penga og det var litt sjokkerende at så mye dyrere hodetelefoner ikke låt bedre. Alfor lys klangbalanlse med slank bass var ingen god kombinasjon.

HIFIMAN400i: Oi! Noe så innbydende! Fikk ikke prøvd de på rock, men så deilig å lytte til da! Meget transparent og detaljert. Ikke helt nøytralt kanskje, men men.

Beyerdynamics DT1700/DT1900: Kan det bli mer nøytralt enn dette? Ingenting stikker seg ut. God dynamikk og høy oppløsning. Nesten litt for gæli å synes at de var litt småkjedelige? Men er de verdt 2000,- ekstra mot T70p? For tungdrevne for ipod.

Beyerdynamics T5p: Jeg prøvde disse kun rett fra ipod, men hadde faktisk forventet enda bedre lyd. De minnet ganske mye om T70p faktisk så er ikke verd prisen imo.

Sonus Faber Pryma: Disse manglet for mye på oppløsning og ble litt for lukket imo.


Ok, usikker på valg fremdeles. DT 1900 eller nok et sett T70p er nok det mest fornuftige valget, men jeg jeg er tiltrukket av HiFiMAN. Jeg må finne ut om H400i fungerer med Dragonfly og finne ut om S modellen er nesten like god.
 
Sist redigert av en moderator:

ketilb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.10.2009
Innlegg
483
Antall liker
135
Sted
Sør-Helgeland
Torget vurderinger
15
Du får HE400i til ca 2400 (inkl frakt+mva+gebyr) på ebay. T70p kommer kanskje på salg opp til jul, synes den ofte er på salg hos de forskjellige elektronikk-kjedene.
 
U

utgatt60135

Gjest
Fant litt info på nett. Virker som HE400i kan drives helt greit med Dragonfly, men har godt av egen forsterker. HE 400S er lettdreven, men med litt varmere lyd og litt mindre analytisk. Reletivt dårlig byggekvalitet.
 
U

utgatt60135

Gjest
Da har jeg tatt en liten runde til. Hørte HiFiMAN HE400i og HE400S med Dragonfly black. De spilte høyt nok, men dessverre med for lite dynamikk. S modellen er betydelig mindre god og har ikke den flotte og luftige diskanten til i-modellen. "Magien" blir litt borte. Såpass gode hodetelefoner trenger en bedre forsterker/DAC. Jeg tror også DF blir for puslete til Beyerdynamics 1990PRO. Hørte på Oppo PM 3. De spilte godt og ganske så nøytralt med bra dynamikk, men oppløsningen var ikke godt nok for min del. Heller ikke Audeze Sine tilfredstilte kravene. Spesielt mellomtonen var for tilbaketrukket og ikke oppløst nok.

Nå hører jeg med Sony WH1000mk2 og det er klinkende klart at de ikke er gode nok til hjemmebruk. Det blir bare et reisesett. Nå prøvde jeg å koble rett til iMac analogt og det er samme inntrykket som med B T70p. Dragonfly forbedrer lyden så lite at det umiddelbart ikke er lett å høre forskjell.

Ok, da står jeg igjen med 4 valg:

1. Kjøpe et nytt T70p par som jeg vet jeg er fornøyd med.

- det kjedelige og sikre valget. Lyst på noe nytt etter 5 år med dem.

2. Kjøpe HIFIMANN HE400i og en annen rimelig usb dac/forsterker som f.eks Shit Fulla 2.

- Det mest spennende valgt som frister mest, men dyrest.

3. Kjøpe rimelige Focal Listen med en ny spillestil: Engasjerene, fet og forførende lyd.

- Stor sjanse for at det kommer et savn av mer oppløsning, men samtidig er de såpass rimelige at det ikke er noe stort tap med bytte senere.

4. ?
 

ketilb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.10.2009
Innlegg
483
Antall liker
135
Sted
Sør-Helgeland
Torget vurderinger
15
Har du testet Sony og iMac via bluetooth? Sony støtter både AAC og aptX, og iMac kan med Bluetooth Explorer (Apple Developer Tool) tvinges til å sende aptX i stedet for AAC.

Bruker du på iMac en alternativ software-player, f.eks. Audirvana? Her kan være en del å hente lydmessig.

Endrer neppe Sonys grunnleggende signatur, men gir kanskje et lite løft. Usikker på bluetooth vs kablet, og AAC vs aptX, men verdt å teste, tenker jeg. Audirvana (eller tilsvarende) har større potensial, det bør du absolutt teste ut, hvis du i dag bare bruker iTunes.

Overrasker meg ikke DF gjør liten forskjel, leser det mange steder. En bedre Dac/Amp er nok uansett noe du bør vurdere, hvis du vil ha fullt utbytte av ny hodetelefon.

Siden du kjenner og liker T70p, kan du alltid senere vende tilbake til den (eventuelt slå til på et godt tilbud, hvis/når det dukker opp).

Valgte du DF på grunn av størrelsen, hvor stor kan en evt. etterfølger være?
 
U

utgatt60135

Gjest
Valgte du DF på grunn av størrelsen, hvor stor kan en evt. etterfølger være?
Nei, tror det var pga gode omtaler og enkelhet. Størrelse er ikke noe problem. Jeg har null kjennskap til hodetelefonforsterkere. Må være med usb inngang. Brukt er da høyst aktuelt. Det er litt begrenset hvor lenge man får tak i 400i på tilbud da de har sluttet å produsere dem. Oppføgeren blir da kanskje 2500,- kroner dyrere.

Satte opp bluetooth nå, men vanskelig å høre noen godt merkbare forskjeller uten å vite formatet. Det er i allefall ikke dårligere. Jeg tror saken er etter hva jeg har hørt og erfart at den analoge utgangen fra Mac´er faktisk er helt kurant. Kanskje PC brukere får mer nytte av Dragonfly.
 
Sist redigert av en moderator:

ketilb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.10.2009
Innlegg
483
Antall liker
135
Sted
Sør-Helgeland
Torget vurderinger
15
Satte opp bluetooth nå, men vanskelig å høre noen godt merkbare forskjeller uten å vite formatet.
Du ser formatet ved å trykke på [Alt] + bluetooth symbol i menylinjen og velge Sony blant tilkoblete bluetooth enheter.
Litt flere opplysninger her.

bluetooth.png
 
Sist redigert:
S

svk

Gjest
Jeg har prøvd sony mdr1000x ned både ldac og dragonfly.
Mine billige bd dt770 låter bedre. Så tror ikke ta vil bli fornøyd med disse samme hvilken innstilling / codec han velger. Har sett demo brukte t90 til under 3000
 

ketilb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.10.2009
Innlegg
483
Antall liker
135
Sted
Sør-Helgeland
Torget vurderinger
15
Nåvel, du har sagt LDAC høres bedre ut enn med kabel. Kanskje det samme gjør seg gjeldende med AAC/aptX. Hvis ikke, er det kanskje andre som kan ha nytte av å vite, at OSX/MacOS kan tvinges til AAC og aptX. SBC er standard meg bekjent, de to andre er aktive tilvalg, og bare via Bluetooth Explorer.
 
S

svk

Gjest
Er nok klokkene som er laget slik at intern forsterker låter bedre. Kabel burde jogitt bedre lyd, noe som ikke er tilfelle. Ikke umulig at aptx og Aac også låter bedre på sony 1000 enn kabel.
Sikkert lurt å sjekke som du skriver at den står på aptx eller Aac. Om dette ikke er aktivert så bør en jo kunne merke forskjell i lyden
 
U

utgatt60135

Gjest
Uansett så blir de ikke gode nok til hjemmebruk og trenger ikke trådløs hjemme. Åpne hodetelefoner gir bedre lyd etter hva jeg skjønner og lekking av lyd er ikke noe problem. Bor alene.
 
S

svk

Gjest
Da har vi samme erfaring med trådløse. Et par billige klokker til 2000kr med kabel låter bedre. T51i låter veldig bra sammen med dragonfly black
 

osc

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.09.2004
Innlegg
718
Antall liker
395
Har du prøvd AKG K550? Har brukt disse sammen med Dragonfly og MacBook Pro i flere år. Fungerer bra, men kanskje for nøytrale for deg?
 
U

utgatt60135

Gjest
Har du prøvd AKG K550? Har brukt disse sammen med Dragonfly og MacBook Pro i flere år. Fungerer bra, men kanskje for nøytrale for deg?
Nei, de har jeg ikke hørt. Men de er relativt billige? Det synes for meg at det er begrenset med oppløsning/transparens med hodetelefoner under 4k. Focal Listen oppveier endel for det med andre egenskaper ellers blir de for kjedelige og tamme.

Apropos nøytralitet så ble jeg alså overrasket over at jeg oppfattet Beyerdynamics PRO serien som en smule kjedelige da de egentlig har det lydidealet jeg liker med hjemme Hifi. Uten svakheter som innlevelse og dynamikk. Er det vanlig å være mindre kritisk med nøytralitet med Head-Fi? Jeg merker i allefall på meg selv at jeg er litt mindre opptatt av det der. Så lenge bassen er detaljert, at den har høy dynamikk, oppløst og er engasjerende å lytte til så kan jeg greit akspetere avvik fra nøytralitet. Som sagt så er ikke etter det jeg erfarer heller magnetic planar og elektrostater dønn nøytral lyd. Luftigheten og detaljnivået er litt "overkill".
 

osc

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.09.2004
Innlegg
718
Antall liker
395
For min del tror jeg det var helheten som gjorde utslaget. Jeg har hørt hodetelefoner med bedre oppløsning, bedre dynamikk, heftigere bass, osv, men jeg synes K550 klarte å balansere det meste og med en lydsignatur som passer meg. Bør kanskje ta med at de er veldig behaglige i bruk også. Mener å huske at de var litt strie i lyden de første timene, men går seg til etter en stund. Hvilke hodetelefoner du lander på kan sikkert også ha noe med hvilken musikk du hovedsaklig hører på. For min del går det mye i jazz og akustisk blues, men K550 gjør ikke bort seg om det er Pink Floyd heller. Kan også brukes rett i en mobiltelefon uten at det går helt skeis.
 

ketilb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.10.2009
Innlegg
483
Antall liker
135
Sted
Sør-Helgeland
Torget vurderinger
15
@Lyngen: Interessant spørsmål/observasjon. Umiddelbart i god overensstemmelse med at f.eks. Beyerdyanmic har endret frekvensgangen i mindre nøytral retning for T5p-2, T1-2, Amiron, mfl. Hvorvidt det er betinget av psykoakustikk/fysiologi, dvs at hørelsen naturligt foretrekker denne type lyd i hodetelefonsammenheng, eller det er snakk om et desidert paradigmeskift i folks preferenser, f.eks. i forbindelse med stigende bruk sammen med PC/Nettbrett/Smartphone/DAP, det kan jeg ikke gjennomskue. Har selv aldri vært så oppsatt på nøytralitet, så har ikke registrert overgangen til head-fi som fundamentalt annerledes. Har til gjengjeld observert, at jeg endrer preferenser over tid. Likte tidligere forholdsvis lys og detaljert head-fi lyd, i dag foretrekker jeg lyden mer rik/mettet (mangler språket til å beskrive det bedre). Det kan jo godt være, at de fem år med T70p har gitt deg en preferense for den type presentasjon. Behovet for nøytralitet og detaljer får du dekket av stueanlegget, så for head-fi sin del ser du etter noe som kan dekke det annet behov.

Avsluttningsvis et par kommentarer til dine lytteinntryk. Jeg vet ikke, hvilken forsterker du hørte 1770/1990 på(?), jeg har ikke selv hørt de, men ville ha trodd at de med rette forsterker nettopp ville ramme din preferense for nøytralitet, og uten å virke livløse/kjedelige. Har selv hatt SR60 og RS1, og minnes sistnevnte som nesten magisk med rette forsterker (Naim Headline+HiCap i mitt tilfelle). Igjen tenker jeg, at du kanskje testet hodetelefonen i et suboptimalt oppsett. Samme med T5p vs T70p. Jeg opplevde T5p som noe bedre enn T70p. Ikke doppelt så bra, som prisen kunne tilsi, men likevel så mye bedre, at jeg klart foretrakk T5p. Poenget mitt er vel at også innefor head-fi betyr synergi mye.
 
U

utgatt60135

Gjest
Behovet for nøytralitet og detaljer får du dekket av stueanlegget, så for head-fi sin del ser du etter noe som kan dekke det annet behov.
Aha, jeg tror du kan ha helt rett i at det rett og slett er et behov for en annen lyd ja. Hadde jeg hatt to ulike anlegg hjemme så ville jeg helt klart ikke hatt samme lydideal i begge. Skal jeg kjøpe en ny forsterker/dac så blir det HIFIMAN 400i fremfor B 1900 PRO.

Jeg lyttet til pro utgavene med forsterkere til ca 20k. Jeg tror den ene var Auralic Taurus MKII og den andre var en Ayre Codex. Hørtes svært nøytralt ut, mens da T70p og T5p er noe friskere og lysere enn nøytralt. Jeg har hørt de sistnevnte kun med iPod så godt mulig T5p drar fra mer tydelig med en dyr dac/forsterker. Men jeg synes faktisk lydkvaliteten med 1990 PRO er overraskende lite bedre i en forsterker til 20k mot den lille iPod´en bortsett fra dynamikken da om blir i en annen liga.
 

ketilb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.10.2009
Innlegg
483
Antall liker
135
Sted
Sør-Helgeland
Torget vurderinger
15
Hvis du virkelig vil over i den annen grøft lydmessig, kunne du parre HE400i med Audio-gd R2R 11. Finnes selvsagt dyrere R2R DAC/AMP (f.eks. Metrum Amethyst, Holo Audio Cyan, Soekris DAC1421/DAC1541), men fornemer du ikke har tenkt å gå opp i den prisklasse. Med R2R 11 vær oppmerksom på, at den lager pop-lyd ved sample rate skifte, så spiller du en skjønn blanding av hires, redbook og lossy, vil det kanskje oppleves sjenerende. Spiller du blokke av samme sample rate, er problemet minimalt.

Ellers tenker jeg nedenstående kunne være brukbare (i prisklassen $100-500). Brukt Fulla og Magni/Modi ligger på Finn i øyeblikket. Stoner UDXA lanseres snart.

Schiit Fulla 2 \\ Schiit Magni 2 + Modi 2 \\ Schiit Jotunheim
Aune X1S \\ Aune S6
JDS Labs O2+ODAC \\ JDS Labs Element
iFi Nano iDSD BL \\ iFi Micro iDSD BL
Grace Design m9xx / m900
Audio-gd NFB 11.28 \\ Audio-gd R2R 11
Topping DX7 / DX7S
Stoner Acoustics UDXA
 
Sist redigert:
U

utgatt60135

Gjest
Har vel egentlig bestemt meg så da gjenstår jobben med å finne en rimelig god forsterker til HIFIMAN. Du har rett i at det ikke blir aktuelt å bruke mye penger på den nå. Maks 3k tenker jeg. Fulla er iallefall rimelig å sies å spille godt med dem. Takk for hjelp! Skal sjekke ut alternativene dine.

Spørsmålet er hvilken av dem som låter best? Gjerne nøytral.
 
Sist redigert av en moderator:
Topp Bunn