beyerdynamic Tesla fullstørrelseshodetelefoner

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Trådens emne
    Denne tråden skal handle om beyerdynamic Tesla fullstørrelseshodetelefoner som typisk er laget for hjemmebruk. Ved trådstart 02.02.2011 omfatter dette:
    • beyerdynamic T 1 (600 ohm, halvåpen)
    • beyerdynamic T 5 p (32 ohm, lukket)
    • *****Følgende modeller er lagt inn 06.05-2012 *****
    • beyerdynamic T 70 (250 ohm, lukket)
    • beyerdynamic T 70 p (32 ohm, lukket)
    • beyerdynamic T 90 (250 ohm, åpen)



    Den mindre beyerdynamic T 50 p faller altså utenfor denne trådens emne.

    Derimot vil det være nyttig og riktig å sammenligne disse hodetelefonene med andre hodetelefoner (det er naturlig å sammenligne med).



    beyerdynamic T 1



    beyerdynamic T 1 med oppbevaringsboks og eske



    beyerdynamic T 5 p

    Navneform
    beyerdynamic benytter altså modellbetegnelsene "T 1" og "T 5 p" med blanke/mellomrom. Nesten alle andre enn beyerdynamic, benytter de gale modellbetegnelsene "T1" og "T5p" uten blanke/mellomrom.

    Manglende oppmerksomhet
    Det skrives alt for lite om disse utmerkede hodetelefonene på Hifisentralen og antagelig ellers. Av en eller annen grunn får Sennheiser HD 800 mye mere oppmerksomhet. Med unntak for HD 800s mer utradisjonelle og dermed oppsiktsvekkende utseende, er dette langt fra opplagt. Det er mulig at det også spiller en rolle at HD 800 kom før T 1. Kanskje er Sennheiser Nordic flinkere med markedsføringen enn Sivilingeniør Njål Hansson AS?

    Innleggstitler
    Jeg oppfordrer dere til å benytte feltet "Tittel:" i vinduet "Rediger innlegg" for å gi det enkelte innlegg en god og dekkende tittel slik at vi unngår at alle innlegg har samme tittel som tråden. Dette gjør det lettere å finne frem i tråden etterhvert som den (forhåpentlig) vokser.

    06.05-2012 - 3 modeller lagt inn i innlegget.
     

    Vedlegg

    Sist redigert av en moderator:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Foranledning og videre planer

    Loevhagen skrev:
    CDWMcInSpots: Dannet deg noen flere inntrykk at T1 nå? :)
    Denne tråden er foranlediget av denne forespørselen og et tidligere forslag fra meg.

    Jeg er i ferd med å skrive et lengre svar. Dere kan gjerne vente med innlegg til det er lagt ut.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Hva jeg har lest om T 1 og T 5p

    Disse koster det samme. Noen hevder den lukkede versjonen ligger nær opp til sitt åpne familiemedlem. De fleste omtaler jeg har sett mener derimot at T5p ikke spiller like bra som T1. T1 vil muligens spille littegrann mindre detaljert enn HD800, men med mer "tyngde" (ref. diverse tråder på utenlandske fora). Jeg er derfor egentlig kun spent på T1 (eller T 1, som sikkert er riktig, men ser helt feil ut tegnsettingsmessig) og din omtale av T1. :)
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    beyerdynamic T 1: Mine inntrykk del 1 og 2

    Opptakt
    CDWMcInSpots skrev:
    [...]
    6moons har benyttet NuForce Icon HDP sammen med flere gode hodetelefoner (se f.eks. test av beyerdynamic T 1) og sammenlignet den med flere andre gode hodetelefonforsterkere med positivt resultat for NuForce Icon HDP (se f.eks. testen av en Meier hodetelefonforsterker).

    Det meste av det jeg har skrevet om dyrere hodetelefoner i denne tråden og ellers på Hifisentralen er i all vesentlighet basert på lytting med NuForce Icon HDP brukt som analog hodetelefonforsterker. Hodetelefoner inkl. Sennheiser HD 800, beyerdynamic T 1, Denon AH-D5000 AKG K 701, Bose QuietComfort QC15, Sennheiser HD 25-1 II og Sennheiser HD 380 Pro.
    Loevhagen skrev:
    CDWMcInSpots: Dannet deg noen flere inntrykk at T1 nå? :)
    Jeg antar at du (i hvert fall delvis) henviser til denne innleggsdelen:

    beyerdynamic T 1, del 1
    CDWMcInSpots skrev:
    beyerdynamic T 1
    beyerdynamic T 1 er for tiden under innspilling. Jeg har passert 300 timer, men lar den gå en stund til for sikkerhets skyld. Jeg sammenlignet den før innspilling med Sennheiser HD 800 med rimelig grundige lyttenotater for å opprette "baseline" og igjen etter 300 timer. T 1 blir bedre med innspilling inkl. klangkvalitet, oppløsning og symbalutklinging.

    Flere hevder at beyerdynamic T 1 er den beste allroundhodetelefonen, og det tror jeg det er mye i. Det stemmer bra med det jeg observerte i helgen etter 300 timers innspilling og i direkte sammenligning med HD 800. Det er mulig at jeg lager en egen tråd om dette når jeg er (rimelig) ferdig med sammenligningene av HD 800 og T 1.

    T 1 vs. HD 800: Korte inntrykk
    Klangkvaliteten er så langt på samme nivå. T 1 har mere bunn og trøkk, og er noe mørkere/tyngre stemt. HD 800 er (dermed) lysere/lettere stemt. HD 800 har en noe større kule lyden presenteres i. HD 800 lyser opp hele scenen slik at ingen krok er dunkel, enn si mørk. T 1 har spotlight på vokalist/solist og (noe) svakere belysning av resten av scenen, men begge har mange detaljer og høy oppløsning. Dette er altså et uttrykk for at de behandler miksen forskjellig og vekter oppmerksomheten forskjellig. For HD 800 er alt (nesten) like viktig, mens andre vekter oppmerksomheten og setter spotlight på vokalist/solist. Forskjellen varierer med opptak og musikk-/ensembletype. Hva som er best avhenger av dette + smak og hva som er hensikten med lyttingen. Så langt svinger T 1 mer og oftere enn HD 800 (eks. Eva Cassidy, Songbird, 2 Wade in the Water og 4 Wayfaring Stranger). T 1 er (antagelig) bedre egnet til bl.a. rock og reggae. HD 800 er antagelig bedre med større klassiske ensembler (fordi hele scenen er godt opplyst), men T 1 ligger ikke så langt etter. Sennheiser HD 800 har tendenser til å være akademisk observerende. T 1 kan være mere engasjerende.

    [...]

    Tillegg: Testutstyr
    Jeg glemte dessverre å fortelle om utstyret som er benyttet til sammenligningen av beyerdynamic T 1 og Sennheiser HD 800. Det er uetterrettelig.

    Musikk: CDer rippet med Apple iTunes, versjon fra ca. mai 2010 i Apple Lossless
    Kilde: Sony 16 GB USB-minnepinne, Logitech Squeezebox Touch, Synergistic Research Alpha (?) S/PDIF RCA-koaksialkabel 1 meter, McIntosh MCD500 variabel RCA-utgang, Kimber Hero RCA 2 meter
    Hodetelefonforsterker: NuForce Icon HDP
    Strøm: Standardkabler
    Innspilling: Minimum 3 uker (21 døgn/500 timer) for alt utstyr, ofte mye lengre
    Volum: Logitech Squeezebox Touch: 100%; McIntosh MCD500: 31-39% avhengig av musikk og hodetelefon, T 1 5% høyere enn HD 800; NuForce Icon HDP: ca. kl. 12
    Det variererer (av og til) litt hvilke kabler som blir benyttet.

    Innspilling
    Min beyerdynamic T 1 er nå forlengst grundig innspilt (http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,15248.msg1005388.html#msg1005388). Jeg repeterte den beskrevne sammenligningen med Sennheiser HD 800 etter >= 700 timer innspilling av T 1, men oppdaget ingen forskjell fra ca. 300 timer innspilling. Jeg antar at det enten ikke er noen forskjell utover ca. 300 timer innspilling, eller at de er så små at man må ha en bedre metode for å oppdage dem. Det har dermed etter min mening liten praktisk betydning.

    Komfort
    Jeg tror jeg har et ganske stort hode. I plateskjøten midt oppå hodet er det en forhøyning (jeg antar at Vidar P kan fortelle oss navnet på både plateskjøt og forhøyning(?)). Dette kan medføre at kontaktflaten mellom hodetelefonbøyle og hode blir meget liten.

    Jeg er som tidligere nevnt antagelig ganske var på dette området, og spesielt når det gjelder kontaktpunktene mellom hodebunn og hodebøyle. Jeg opplever f.eks. ikke AKG K 701 som komfortabel. Noen ganger får jeg faktisk vondt i hodebunnen. Dessuten har AKG K 701 for "lav takhøyde"/liten bøylelengde. På de fleste hodetelefoner er jeg vel 1-2 hakk fra fullt uttrekt bøyle. Noen få har en god del mer uttrekk enn jeg trenger.

    Ørene mine ligger tett langs hodets sider. Bretten midt på, rett bak øreinngangen (hva nå den enn heter) er punktet som står lengst ut. Jeg har aldri blitt ertet for utstående ører, ikke en gang på fleip. Det ville falle på sin egen urimelighet.

    Jeg foretrekker hodetelefoner som går utenfor og rundt ytterørene (i motsetning til de som ligger oppå/klemmer mot ytterøret). Dette gjør vel alle dyrere hodetelefoner for hjemmebruk(?)

    Denon AH-D5000 er mest sannsynlig den mest komfortable hodetelefonen jeg har prøvd. Jeg merket det aller best da jeg gikk tilbake til beyerdynamic T 1 og Sennheiser HD 800. Jeg håper at Denon AH-D7000 er like bra (eller bedre). Den ligger for øyeblikket til innspilling, runder 10 døgn (= 240 timer) førstkommende lørdag 05.02.2011 og skal etter planen gjennom sine første prøver førstkommende helg.

    Jeg skulle ønske at bøylen på beyerdynamic T 1 var mykere eller bedre polstret. Jeg må passe på hvor(dan) jeg plasserer den for å unngå et visst ubehag over tid. Med riktig plassering er den OK (, men ingen Denon AH-D5000).

    Putene er rimelig faste. Disse er ikke noe problem (, men igjen ingen Denon AH-D5000).

    Sennheiser HD 800 har en utsparring midt i bøylen som passer bra med min hodebunnsforhøyning. Bøylen er derfor mer behagelig enn på T 1(, men heller ikke HD 800 kan matche Denon AH-D5000). Putene er rimelig faste og dessuten er "diameteren" meget stor og bøylen er (i hvert fall) ikke slapp i grepet. Man må derfor passe på hvor klokkene plasseres. Hvis de plasseres galt, kan de klemme på kjevene. Dette er ubehagelig. Jeg tror jeg har lest at dette (særlig) skaper problemer for mennesker med små hoder.

    Inntrykk
    Loevhagen skrev:
    CDWMcInSpots: Dannet deg noen flere inntrykk at T1 nå? :)
    beyerdynamic T 1 er altså som allerede skrevet, en utmerket hodetelefon.

    Disse observasjonene står seg fremdeles meget godt:
    CDWMcInSpots skrev:
    Flere hevder at beyerdynamic T 1 er den beste allroundhodetelefonen, og det tror jeg det er mye i. Det stemmer bra med det jeg observerte i helgen etter 300 timers innspilling og i direkte sammenligning med HD 800. Det er mulig at jeg lager en egen tråd om dette når jeg er (rimelig) ferdig med sammenligningene av HD 800 og T 1.

    T 1 vs. HD 800: Korte inntrykk
    Klangkvaliteten er så langt på samme nivå. T 1 har mere bunn og trøkk, og er noe mørkere/tyngre stemt. HD 800 er (dermed) lysere/lettere stemt. HD 800 har en noe større kule lyden presenteres i. HD 800 lyser opp hele scenen slik at ingen krok er dunkel, enn si mørk. T 1 har spotlight på vokalist/solist og (noe) svakere belysning av resten av scenen, men begge har mange detaljer og høy oppløsning. Dette er altså et uttrykk for at de behandler miksen forskjellig og vekter oppmerksomheten forskjellig. For HD 800 er alt (nesten) like viktig, mens andre vekter oppmerksomheten og setter spotlight på vokalist/solist. Forskjellen varierer med opptak og musikk-/ensembletype. Hva som er best avhenger av dette + smak og hva som er hensikten med lyttingen. Så langt svinger T 1 mer og oftere enn HD 800 (eks. Eva Cassidy, Songbird, 2 Wade in the Water og 4 Wayfaring Stranger). T 1 er (antagelig) bedre egnet til bl.a. rock og reggae. HD 800 er antagelig bedre med større klassiske ensembler (fordi hele scenen er godt opplyst), men T 1 ligger ikke så langt etter. Sennheiser HD 800 har tendenser til å være akademisk observerende. T 1 kan være mere engasjerende.
    Den videre bruken og sammenligningen har vel i all vesentlighet bekreftet og bygget oppunder førsteinntrykket.

    I tiden siden 02.11.2011 er beyerdynamic T 1 den hodetelefonen jeg har benyttet mest. Jeg har brukt den mye mere enn HD 800.

    Jeg er som nevnt ellers i dette innlegget, i ferd med å få to andre gode hodetelefonforsterkere i tillegg til NuForce Icon HDP: SPL Phonitor og Grace Design m903. Det er godt mulig at andre (og formodentlig bedre) hodetelefonforsterkere kan gi et annet inntrykk og konklusjon eller nyansere dem.

    Så langt holder jeg fast ved at jeg antagelig vil velge mellom T 1 og HD 800 avhengig av musikksjanger, ensembletype og -størrelse, sinnsstemning, formål med lytting osv. og kanskje hodetelefonforsterker. I tillegg kommer valget mellom disse to kontra de andre gode hodetelefonene mine (luksusproblemer, men allikevel ... ;) ).

    T 1 er morsom og engasjerende. Den har en høyere gåsehudfaktor enn HD 800, og gir både oftere og mere gåsehud og fuktige øyne. Den har mere bunn og trøkk, og er noe mørkere/tyngre stemt.

    HD 800 er mer akademisk observerende. Den disponerer kanskje ekstra for å studere musikken mens man med T 1 bare nyter den(?)

    Jeg har vanskeligere for å se for meg HD 800 "down and dirty" i en mørk klubbkjeller enn T 1. HD 800 er kanskje litt mer Kalfaret (Bergen)/Øvre Singsaker (Trondheim)? T 1 er derimot allround. Den kan gå i kjole og hvitt i operaen, i kirken på søndag, løs jakke på jazzkonsert og T-skjorte og dongeri på rockefestival eller bluesklubb.

    (Noe overdrevet) spisseksempel:
    • Med HD 800 ankommer man Grieghallen, setter seg godt til rette på en god plass, og tenker: La oss nå høre hva Harmonien kan by oss i dag, hvordan og hvor godt de spiller osv.
    • Med T 1 går man på en konsert for å ha en trivelig og morsom helaften

    Sammenligning av T 1 og HD 800
    Jeg startet i november(?) en sammenligning av T 1 og HD 800. Dette er tidkrevende. Dette er to meget gode hodetelefoner som ikke er i hver sin ende av diverse skalaer. Målet med sammenligningen er å finne ut av forskjellene, styrkene osv., for deretter å finne ut hva jeg synes de er best egnet til. Det siste er altså mitt praktiske mål med sammenligningen. Med allsidig musikksmak er jobben omfattende.

    Hittil har jeg i noen helger benyttet gode deler av en lørdag og/eller søndag til slike seanser. Jeg hører på et spor, bytter til den andre, spiller sporet på nytt, noterer inntrykk, repeterer om nødvendig, finner et nytt spor som kan gi ny innsikt osv. Tidvis tar jeg pauser for å fordøye inntrykkene og finne ut hvilken musikk som kan føre meg videre og gi meg ytterligere innsikt. Så langt har jeg en del notater. Undersøkelsene har i all vesentlighet bekreftet og bygget oppunder førsteinntrykket sitert ovenfor.

    I mye av desember og så langt dette året, har jeg drevet med en del annet (inkl. hjemlån av SPL Phonitor og Denon AH-D5000). Det er derfor ganske lenge siden forrige sammenligningssesjon. Dessuten blir jeg ofte etterhvert sliten av slik intens sammenligningslytting. Jeg må derfor ha overskudd og lyst før jeg setter i gang. Hifi er som tidligere nevnt, for meg et verktøy for musikknytelse og -glede. Det er ikke hifiutstyret og utprøvingen av det som er min egentlige (hobby)interesse. Ofte er den delen først og fremst slitsom.

    Etterhvert skal jeg fortsette sammenligningen, men da skal jeg fortrinnsvis benytte SPL Phonitor og evt. Grace Design m903 istedenfor NuForce Icon HDP som hodetelefonforsterker.

    T 1 i andre innlegg
    Det var T 1 jeg benyttet mest da jeg hadde SPL Phonitor på hjemlån:
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1034218/topicseen.html#msg1034218
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1034279/topicseen.html#msg1034279
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1036669/topicseen.html#msg1036669
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1038592/topicseen.html#msg1038592

    Det var T 1 jeg benyttet da jeg hadde Denon AH-D5000 på hjemlån. Jeg antok ut fra det jeg hadde lest om Denon AH-D5000 og Denon AH-D7000, og det jeg visste om T 1 og HD 800, at T 1 ville være nærmest Denon av disse to. Hvis det skulle være noe poeng å supplere med Denon, måtte den være tilstrekkelig annerledes og gi meg noe annet jeg likte og verdsatte, enn det jeg allerede hadde med T 1.

    Jeg har skrevet litt om mine inntrykk av Denon AH-D5000 med NuForce Icon HDP:
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1010594/topicseen.html#msg1010594
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1010685/topicseen.html#msg1010685
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1010736/topicseen.html#msg1010736

    Andre prioriterte oppgaver
    For øyeblikket er det noen andre oppgaver som (formodentlig) vil få prioritet før jeg fortsetter sammenligningen av T 1 og HD 800 (hvis ikke jeg får brålyst):

    Innspilling av nytt utstyr: SPL Phonitor, Denon AH-D7000, Marantz SR7005 (ankom Bergen i dag), Logitech Squeezebox Touch nr. 3 (ankommer forhåpentlig Bergen innen lørdag), Grace Design m903 (ankommer forhåpentlig Oslo 04.02.2011 og Bergen neste uke).

    Det nye utstyret må deretter prøvekjøres: Denon AH-D7000 (som allerede nevnt) førstkommende helg sammen med SPL Phonitor og kanskje NuForce Icon HDP, etterhvert resten.

    Så skal jeg finne passende høyttalere til Grace Design m903 for et rom på ca. 10 kvadratmeter. Jeg lurer på om Bang & Olufsen BeoLab 3 kan være et godt valg? Dette er vel evt. tema for en egen tråd:
    CDWMcInSpots skrev:
    vredensgnag skrev:
    I 2007 lånte jeg hjem en rekke DACer, bl.a. Grace m902. Det var ikke noe å stusse på, etter at jeg hadde prøvelyttet samtlige. Grace m902 var simpelthen "riktigere" i lyden enn de øvrige jeg hadde til prøving.

    Det var også walk-over i "topplokk av" konkurransen. Ser at 903 skal by på forbedringer, og det er bare å gratulere. Bruker den også mye med headphones, og kunne ikke sagt at noe savnes fra denne enheten. Har vært i bruk daglig i over tre år, og har vært påslått ihvertfall i 2,5 av de årene.
    Jeg antar at du har forsøkt Grace Design m903 som (kilde og) forforsterker med Bang & Olufsen BeoLab 3? Er dette en god kombinasjon generelt, og spesielt for et rom på ca. 10 kvadratmeter?
    Jeg skal også forsøke å bli klok på Marantz SR7005 og koble den sammen med stereoanlegget. Surround er helt nytt for meg. Jeg begynner eksperimentene med å benytte noen høyttalere jeg allerede har som bakhøyttalere, men etterhvert bør jeg nok finne noen andre. Det er tema for en egen tråd.

    Dessuten skal jeg igjen bli kjent med min gamle Stax SR Lambda (http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,54457.msg1039032.html#msg1039032), og det er også en del annet jeg bør gjøre, også utenfor hifi- og musikksfæren.

    Redigering:
    Litt finpuss
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Tusen takk for utfyllende beskrivelse (som alltid). Og, grunnlaget for uttalelse dine er basert på langtids og kritisk lytting. Jeg er spent på T1, selv om HD800 er valgt innledningsvis. Head-fi er muligens da min "surround". Dvs. har prioritert surround og hjemmekino gjennomgående i 7 år, og kun sporadisk i svært begrenset grad brydd meg om head-fi. Først og fremst fordi det blir for pinglete mot gulvstående høyttalere (stereo). Men, jeg innser nå at jeg gleder meg mye og koser meg med musikken med head-fi. På en annen måte, men på en annen god måte.

    Derfor er jeg litt aktiv innen temaet, og dine innlegg er svært nyttige slik sett. :)
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    T 1 vs. HD 800 og HD 800s flombelysning

    Loevhagen skrev:
    Disse koster det samme. Noen hevder den lukkede versjonen ligger nær opp til sitt åpne familiemedlem. De fleste omtaler jeg har sett mener derimot at T5p ikke spiller like bra som T1.
    Jeg har ikke hørt T 5 p. Jeg har lest litt, men husker ikke detaljene.

    I første omgang var jeg mer nysgjerrig på Denon AH-D7000 fordi jeg hadde inntrykk av at den var såpass mye annerledes enn T 1, HD 800 m.fl. at den kunne være interessant. Det er tross alt ikke noe stort poeng å ha x antall (nesten) like hodetelefoner.

    Derimot er noe av fordelen og sjarmen med gode hodetelefoner at man nettopp kan ha flere ulike. De tar hverken særlig mye plass eller koster en halv formue i motsetning til gode høyttalere.

    Loevhagen skrev:
    T1 vil muligens spille littegrann mindre detaljert enn HD800, men med mer "tyngde" (ref. diverse tråder på utenlandske fora). Jeg er derfor egentlig kun spent på T1 (eller T 1, som sikkert er riktig, men ser helt feil ut tegnsettingsmessig) og din omtale av T1. :)
    Jeg har foreløbig ikke landet på at T 1 "spille[r] littegrann mindre detaljert enn HD800". Inntrykket er: Like bra. Det kan dog tenkes å endre seg med de nye hodetelefonforsterkerne.

    Kan det tenkes at noen forveksler detaljert med HD 800s (flom)belysning av hele scenen? Jeg ble første gang oppmerksom på dette fenomenet da jeg sammenlignet HD 800 (+ KingRex Headquarters HQ1 ?) og Stax OmegaII SR-007 Mk1 + Stax SRM-007t.

    CDWMcInSpots skrev:
    HD 800 lyser opp hele scenen slik at ingen krok er dunkel, enn si mørk. T 1 har spotlight på vokalist/solist og (noe) svakere belysning av resten av scenen, men begge har mange detaljer og høy oppløsning. Dette er altså et uttrykk for at de behandler miksen forskjellig og vekter oppmerksomheten forskjellig. For HD 800 er alt (nesten) like viktig, mens andre vekter oppmerksomheten og setter spotlight på vokalist/solist. Forskjellen varierer med opptak og musikk-/ensembletype. Hva som er best avhenger av dette + smak og hva som er hensikten med lyttingen.
    Vidar P observerte også dette fenomenet og omtalte det i sin omtale av Sennheiser HD 800 på Audiophile.no:
    http://www.audiophile.no/omtaler/hodetelefoner/item/523-sennheiser-hd-800

    Umiddelbart merker jeg meg et langt mer opplyst lydscenario enn jeg hadde forventet, gitt den noe mørke klangen man kjenner fra den rimeligere HD650. Mine AKG K701 har et lysere og friskere klangbilde enn HD650, men HD800 gikk enda et steg videre i så måte. En snartur tilbake til K701 bekreftet inntrykket; HD800 gir et førsteinntrykk av å slå på alle flomlysene på scenen. I større grad enn de fleste hodetelefoner jeg har hørt så lyser den opp hele orkesteret helt fra bassrekka, via treblåserne helt inn til dypet av scenen bak orkesteret. Og likedan var det lysere enn vanlig utover på hver side av orkesteret og forbi, de gir et veldig imponerende tredimensjonalt perspektiv. Alle musikerne sees, eller høres om du vil, mye tydeligere enn man er vant til, og i større og mer klangmessig omfattende akustiske omgivelser enn man er vant til.

    Til min store glede så fungerer denne opplyste innsikten svært godt med alt av musikkmateriale.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    "Surround" med hodetelefoner, hodetelefonopplevelsen m.m.

    Loevhagen skrev:
    Tusen takk for utfyllende beskrivelse (som alltid).
    [...]
    Derfor er jeg litt aktiv innen temaet, og dine innlegg er svært nyttige slik sett. :)
    Takk for rosen.

    Og, grunnlaget for uttalelse dine er basert på langtids og kritisk lytting.
    Jeg håper bare at jeg er i stand til å leve opp til forventningene, særlig ovensiterte setning.

    Jeg er spent på T1, selv om HD800 er valgt innledningsvis. Head-fi er muligens da min "surround". Dvs. har prioritert surround og hjemmekino gjennomgående i 7 år, og kun sporadisk i svært begrenset grad brydd meg om head-fi. Først og fremst fordi det blir for pinglete mot gulvstående høyttalere (stereo). Men, jeg innser nå at jeg gleder meg mye og koser meg med musikken med head-fi. På en annen måte, men på en annen god måte.

    Derfor er jeg litt aktiv innen temaet, og dine innlegg er svært nyttige slik sett. :)
    Apropos surround: Man kan (langt på vei) oppleve surround med visse stereoopptak og et godt hodetelefonoppsett. Jeg ble faktisk overrasket. Det var en slik Oi-og Næh-opplevelse som bekrefter hvorfor man faktisk har gitt seg ut på denne hifigaleien. Det er denne opplevelsen jeg forsøkte å beskrive i innleggsutdraget nedenfor. Jeg var i kirken.

    CDWMcInSpots skrev:
    Evne til tilstedeværelse/å ta en (tilbake) til begivenheten
    Eks: I en svart amerikansk kirke på 1950-/1960-tallet: Spor 15 med The Abyssinian Baptist Choir: The Essential Gospel Sampler, spesielt ca. 60 % ut når all musikk stopper for en liten stund og man (med lukkede øyne) virkelig føler at man befinner seg tilstede (midt) i forsamlingen/menigheten (http://www.platekompaniet.no/Musikk...l/The_Essential_Gospel_Sampler/?id=SNY57163.2 http://www.amazon.com/Essential-Gospel-Sampler-Various-Artists/dp/B00000297X)
    Dette skjedde med crossfeed og speaker angle avslått. Det kan være en del av årsaken. Uten disse får man et meget bredt lydbilde (>= 180 grader). Med rett opptaksmateriale havner man da plutselig midt i forsamlingen.

    Vanligvis når man spiller liveopptak over stereohøyttalere, hører man musikerne som om man sitter i salen, og publikum/applausen som om man står på scenen. Det er alltid litt rart. Dette kan som sagt faktisk være bedre med hodetelefoner.

    Men, jeg innser nå at jeg gleder meg mye og koser meg med musikken med head-fi. På en annen måte, men på en annen god måte.
    Her treffer du spikeren på hodet. Musikk via hodetelefoner og høyttalere er to (delvis) forskjellige opplevelser, litt som pærer og bananer. Begge er gode, men altså forskjellige.

    Jeg forstår egentlig ikke de som på død og liv skal ha hodetelefoner til å lyde som stereohøyttalere. Surroundeksempelet mitt ovenfor er et eksempel på forskjellen.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Valget mellom T 1 og HD 800

    Historietime
    Jeg kjøpte HD 800 i januar 2010, bl.a. etter å ha lest mye positivt om den. På dette tidspunktet var mitt inntrykk ut fra det jeg hadde lest av tester, at T 1 var god, men ikke fullt så god som HD 800. Litt sånn: En god nummer to eller "also ran". Denon AH-D7000 skulle derimot være noe for seg selv, og stilte i bass-, moro- og triveligklassen.

    Dette inntrykket snudde seg med 6moons omtale av T 1, raskt fulgt av Playback Magazines ditto. Plutselig ble T 1 mye mere interessant. En del omtaler på Head-Fi.org har senere forsterket inntrykket.

    Interessen var vakt, og i juni(?) arrangerte Musik Magazinet i Bergen hodetelefondag med meget gode tilbud på bl.a. nettopp T 1. Det viste seg dog dessverre i løpet av dagen at det hadde oppstått misforståelser ang. prisingen av beyerdynamic, og at prisen rett og slett var for god.

    Jeg tok derfor fri den dagen med hovedformål å høre og evt. kjøpe T 1. Jeg var også (litt) nysgjerrig på Grado GS1000i og RS1i, men det kokte stort sett bort i kålen. Jeg likte T 1. I en trafikert butikk er det begrenset hva man får med seg, men mere bunn og morsommere enn HD 800 var vel hovedinntrykkene.

    Jeg bestilte T 1 til en (antagelig riktig) god pris den dagen, men ventetiden ble lang med flere leveringsutsettelser. Den dukket først opp etter 2,5 mnd., 1,5 mnd. etter planen.

    Det tok litt tid før jeg fikk satt den til innspilling fordi jeg ønsket å gjennomføre mitt kontrollerte innspillingsforsøk for å bli litt klokere (http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,15248.msg1005388.html#msg1005388).

    Valget mellom T 1 og HD 800
    Etter at jeg fikk T 1, spilt den inn og har blitt kjent med den, har jeg tenkt litt på om T 1 og HD 800 er fornuftige kompanjonger eller ikke, og på hvilken jeg ville velge hvis jeg bare skulle ha én.

    Foreløbig heller jeg i retning av at hvis man ønsker seg (kun) to gode hodetelefoner, bør man velge én av disse og heller en annen som er mer ulik som kompanjong/supplement, f.eks. Denon AH-D7000, JVC HA-DX1000, Audio Technica ATH-W5000, Stax eller Ultrasone Edition-serien.

    Dette inntrykket kan som allerede nevnt, endre seg med videre erfaring, spesielt med andre (og bedre) hodetelefonforsterkere.

    Hvilken av T 1 og HD 800 ville jeg så ha valgt hvis jeg bare skulle ha én av dem?
    Per i dag: T 1 (med stor sannsynlighet).
     

    TAF

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.06.2006
    Innlegg
    1.330
    Antall liker
    368
    Torget vurderinger
    14
    Kan du beskriva litt rundt detta med støy til omgivelsane ut frå T 1? Denna e vel halv åpen og lekke vel litt lyd?

    Eller stor takk til deg som har gjort ein slik grundig test her. :)

    Halve vitsen for meg med hodetelefoner er å skjerme omgivelsene for uønsket musikk,så
    T 1 har vore på mi "sjekka ut" lista ei god stund nå.

    Ka e snitt prisen på T 1 nå for tida?

    TAF
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Lydlekkasje ++

    T A F skrev:
    Eller stor takk til deg som har gjort ein slik grundig test her. :)
    Takk for rosen.

    Jeg vil dog heller kalle det omtale enn test. Ordet test gir forventninger om (vitenskapelig) prosedyre, full objektivitet osv.

    Kan du beskriva litt rundt detta med støy til omgivelsane ut frå T 1? Denna e vel halv åpen og lekke vel litt lyd?
    [...]
    Halve vitsen for meg med hodetelefoner er å skjerme omgivelsene for uønsket musikk,så
    T 1 har vore på mi "sjekka ut" lista ei god stund nå.
    Jeg har ikke reflektert over eller undersøkt lydlekkasje innenfra og ut for T 1 fordi:
    CDWMcInSpots skrev:
    Lekkasje utenfra og inn
    Jeg bor alene og lytter på høyst moderate lyttenivåer. Derfor er jeg egentlig mest opptatt av lekkasje utenfra og inn. [...]
    Jeg har skrevet et lengre generelt innlegg om hodetelefonlydlekkasje utenfra og inn og innenfra og ut: "Lydlekkasje og støyisolasjon" http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,52950.msg1009305.html#msg1009305

    Utdrag:
    CDWMcInSpots skrev:
    Lekkasje utenfra og inn
    Jeg bor alene og lytter på høyst moderate lyttenivåer. Derfor er jeg egentlig mest opptatt av lekkasje utenfra og inn. [...]

    Lekkasje innenfra og ut
    Dette er høyst avhengig av lyttenivå og hvor nært man sitter andre som ikke skal forstyrres.

    Man kan teste selv, f.eks. ved å sette hodetelefonen rundt låret. Låret simulerer hodet og avstanden er <= 1 meter, altså meget nært (f.eks. sitte i samme sofa). En hodetelefon som ligger åpen på et bord vil oppføre seg annerledes, og er en dårligere indikasjon. Jeg har så vidt testet lårmetoden. Hvis jeg husker rett, hørte jeg lite eller ingenting på mitt moderate lyttenivå.

    Derimot opplevde jeg under butikkdemo, en annen kunde som spilte mye sterkere på en Sennheiser HD 800. Vi satt i hver vår stol, kanskje 1,5-2 meter fra hverandre. Rommet var ikke støyfritt. Jeg hørte mye lyd fra ham, og tenkte at det må da være skadelig og gjøre vondt.

    Hvis man sitter i hvert sitt rom (med lukket dør), bør det i hvert fall ikke være noe problem. Andre avstander og uten barrierer/vegg i mellom, avhenger mye av lyttenivå.
    Nøkkelpunktene her for å relatere mine erfaringer til dine (behov) er:
    • Jeg bor alene
    • Jeg lytter på høyst moderate lyttenivåer

    totte hadde mer eller mindre samme problem som deg. Han (og fruen) valgte STAX 4070 Professional:
    • Lukkede hodetelefoner i den øverste klassen: http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1036830.html#msg1036830
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1040093.html#msg1040093
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1040150.html#msg1040150
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1040425.html#msg1040425
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1040449.html#msg1040449
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1040459.html#msg1040459
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1040483.html#msg1040483

    Det er godt mulig at du bør se på lukkede hodetelefoner i den øverste klassen: http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,31676.msg1036830.html#msg1036830

    Ka e snitt prisen på T 1 nå for tida?
    Det har jeg ikke fulgt med på etter at jeg bestilte min T 1.
     

    Anonym

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    11.400
    Antall liker
    1.135
    Torget vurderinger
    4
    "Surround" med hodetelefoner, hodetelefonopplevelsen m.m.

    CDWMcInSpots skrev:
    Her treffer du spikeren på hodet. Musikk via hodetelefoner og høyttalere er to (delvis) forskjellige opplevelser, litt som pærer og bananer. Begge er gode, men altså forskjellige.

    Jeg forstår egentlig ikke de som på død og liv skal ha hodetelefoner til å lyde som stereohøyttalere. Surroundeksempelet mitt ovenfor er et eksempel på forskjellen.
    Jeg er enig med deg, har brukt crossfeed fra PC til hodetelefoner men jeg føler ikke at det gir noe større utbytte enn uten bruk av crossfeed, snarere motsatt.

    Men av enkelte her på forumet har crossfeed blitt fremstilt som noe en absolutt bør ha.

    Jeg bruker ikke crossfeed til vanlig.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    (Behovet for) crossfeed (og speaker angle)

    Anonym skrev:
    CDWMcInSpots skrev:
    Her treffer du spikeren på hodet. Musikk via hodetelefoner og høyttalere er to (delvis) forskjellige opplevelser, litt som pærer og bananer. Begge er gode, men altså forskjellige.

    Jeg forstår egentlig ikke de som på død og liv skal ha hodetelefoner til å lyde som stereohøyttalere. Surroundeksempelet mitt ovenfor er et eksempel på forskjellen.
    Jeg er enig med deg, har brukt crossfeed fra PC til hodetelefoner men jeg føler ikke at det gir noe større utbytte enn uten bruk av crossfeed, snarere motsatt.

    Men av enkelte her på forumet har crossfeed blitt fremstilt som noe en absolutt bør ha.

    Jeg bruker ikke crossfeed til vanlig.
    Vi skrev litt om (behovet for) crossfeed i en annen tråd for en stund siden:

    KJ skrev:
    CDWMcInSpots skrev:
    Vidar P skrev:
    Har heller ikke noe savn etter crossfeed på akkurat HD800, synes rett og slett at det er vel så bra uten.
    Jeg tror jeg er relativt immun når det gjelder hodetelefoners egenart og dermed behovet for crossfeed. Jeg fikk dog ved en anledning (med et opptak jeg ikke husker hva var) et akutt behov for å slå på mono. Hvis jeg husker rett, "blafret" lyden (hurtig) mellom kanalene. Det var rett og slett ubehagelig/slitsomt. Mono gjorde susen. Det er mulig at crossfeed ville vært bra i dette tilfellet. Det kan også være litt rart når det i et parti (av en viss varighet) kun foregår "ting" i en kanal (og evt. (fantom)senter).

    Jeg er blitt fortalt at crossfeed har størst misjon på eldre stereoinnspillinger der mye/mange instrumenter er plassert i kun høyre, kun venstre og evt. kun (fantom)senter. Jeg hørte nylig på noe 60-tallssoul og la da merke til at en del av opptakene var ganske separert, mens andre var mere balansert. Jeg tror crossfeed kan ha en misjon for de separerte, men det må jeg forsøke først. Det er dog neppe et "must" for min del. Elvis "Fever" er tredelt (høyre, senter, venstre) og fungerer egentlig helt greit for meg, men det er godt mulig at crossfeed vil gjøre det bedre. Det er "verst" når det er høy separasjon, samtidig som lyd(en) flytter seg mellom kanalene, eller mellom (fantom)senter og (en av) sidene.
    Cross feed har helt klart sin misjon mht «ping-pong stereo», «flanger» effekter og liknende hvor det er tildels stor separasjon mellom kanalene og med aktiv bruk av panorering. En del EQ bør også gjøres på signaler som opptrer i «fantom» senter dvs mono i to kanaler. På mine Sennehiser HD380 og HeadRoom Portable Microamp, er det svært skjeldent jeg velger å slå av crossfeed - det er håndfull «akustiske» opptak og liveinnspillinger hvor crossfeed går ut over tydeligeheten/transparensen i reproduksjonen, men det er stort sett det.

    Jeg kunne tenkt meg til å legge øret til SPL Phonitor mht cross-feed/HT-simulering, men den er litt utenfor «ramma» så det er kanskje tryggest å la vær.
    Siden har jeg som nevnt, prøvd SPL Phonitor, Denon AH-D5000 og Sennheiser HD 25-1 II Basic, og reflektert litt mer ang. behovet for crossfeed og speaker angle.

    Denon AH-D5000 viste seg å være mye mer var for stereoseparasjon, stereoartefakter og romartefakter enn de andre hodetelefonene jeg har prøvd ordentlig (dvs. minimum én helg hjemme under kontrollerte forhold med (forhåpentlig) innspilt hodetelefon). Sennheiser HD 25-1 II Basic, som er mye rimeligere, er langt bedre på dette området.

    SPL Phonitor viste seg å være meget god med rominformasjon (i standarddrift med crossfeed og speaker angle avsått). Jeg har som nevnt i SPL Phonitor-innleggene så langt bare eksperimentert litt med crossfeed og speaker angle. Jeg tror det kan være bra på noen opptak og kanskje særlig med noen hodetelefoner.

    Jeg tror at behovet for crossfeed (og speaker angle) avhenger av flere faktorer inkl.:
    • Lytteren og dennes varhet og smak
    • Opptaket
    • Hodetelefonen
    • Hodetelefonforsterkeren
    • Kanskje kildekomponenten(e)

    Jeg tror vi bør opprette en egen tråd for "Crossfeed og speaker angle" slik at dette emnet kan behandles samlet og ordentlig. Nå blir det spredd rundt i forskjellige hodetelefontråder. Den bør f.eks. ha en liste med musikkeksempler som kan trigge behovet for crossfeed og speaker angle.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    (Behovet for) crossfeed (og speaker angle), del 2

    I helgen husket jeg på følgende innleggsutdrag, og fant ut at det gjerne kunne inkluderes her som et supplement til svar #12.

    CDWMcInSpots skrev:
    [...]

    Jeg er som allerede skrevet, vant til å lytte til hodetelefoner uten crossfeed og speaker angle, og jeg tror jeg er relativt immun når det gjelder hodetelefoners egenart og dermed behovet for crossfeed. Jeg har også merket meg at noen hodetelefoner (f.eks. Sennheiser HD 800 og beyerdynamic T 1) er langt bedre til å gi et godt rom og mindre vare for romartefakter enn andre (f.eks. Denon AH-D5000).

    Jeg skrev for en stund siden noen betraktninger om "(Behovet for) crossfeed":
    CDWMcInSpots skrev:
    Jeg tror jeg er relativt immun når det gjelder hodetelefoners egenart og dermed behovet for crossfeed. Jeg fikk dog ved en anledning (med et opptak jeg ikke husker hva var) et akutt behov for å slå på mono. Hvis jeg husker rett, "blafret" lyden (hurtig) mellom kanalene. Det var rett og slett ubehagelig/slitsomt. Mono gjorde susen. Det er mulig at crossfeed ville vært bra i dette tilfellet. Det kan også være litt rart når det i et parti (av en viss varighet) kun foregår "ting" i en kanal (og evt. (fantom)senter).

    Jeg er blitt fortalt at crossfeed har størst misjon på eldre stereoinnspillinger der mye/mange instrumenter er plassert i kun høyre, kun venstre og evt. kun (fantom)senter. Jeg hørte nylig på noe 60-tallssoul og la da merke til at en del av opptakene var ganske separert, mens andre var mere balansert. Jeg tror crossfeed kan ha en misjon for de separerte, men det må jeg forsøke først. Det er dog neppe et "must" for min del. Elvis "Fever" er tredelt (høyre, senter, venstre) og fungerer egentlig helt greit for meg, men det er godt mulig at crossfeed vil gjøre det bedre. Det er "verst" når det er høy separasjon, samtidig som lyd(en) flytter seg mellom kanalene, eller mellom (fantom)senter og (en av) sidene.
    Jeg har akkurat startet eksperimenteringen med dette, og antar at mitt syn på dette vil utvikles og kanskje endres med egen erfaring. Crossfeed og speaker angle kan være fint/nyttig på innspillinger med rom- og/eller stereoartefakter og/eller høy stereoseparasjon og -ubalanse.

    Jeg startet eksperimenteringen med innstillingene som SPL Phonitor-manualen foreslo. Etterhvert innså jeg at jeg er vant til og setter pris på den brede presentasjonen (stereo)hodetelefoner gir. Den er f.eks. med på å gi meg en følelse av å være til stede i salen under liveinnspillinger (jfr. f.eks. The Essential Gospel Sampler ovenfor). Med høyttalere presenteres band-/orkesterlyd som om man sitter i salen og applaus som om man står på scenen. Dette oppleves alltid rart.

    Jeg stilte derfor crossfeed og speaker angle slik at jeg fikk en mye bredere presentasjon en manualens forslag og med relativt lite crossfeed. Denne innstillingen demper (de slitsomme) artefaktene uten å stjele resten av bredde- og hodetelefonopplevelsen. Det var en god start. Jeg skal eksperimentere mere med crossfeednivået (juryen er altså fremdeles ute).

    Jeg har også lest at man kan benytte senternivåinnstillingen til å påvirke avstanden til/flytte senter (typisk vokalist/solist). Det skal jeg også eksperimentere med.

    Noen skriver at SPL Phonitors crossfeed, speaker angle og senternivå nærmest gir deg samme opplevelse som lytting med høyttalere. Andre anser det som en langt mere forsiktig effekt. Jeg heller mere til det siste. Det avhenger dog helt klart av hodetelefoner og innspilling (og sikkert kilde og ikke minst lytter), og kan berike opplevelsen. På en (god) del opptak tror jeg det (for min del) er hipp som happ med Sennheiser HD 800 og beyerdynamic T 1. Noe forskjellig, men ikke nødvendigvis hverken bedre eller dårligere. Med f.eks. Denon AH-D5000 tror jeg at man oftere vil slå det på.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    beyerdynamic T 5 p: Omtaler, pris m.m.

    beyerdynamic T 5 p leveres med en veske istedenfor T 1s metallboks:





    VilhelmW skrev:
    Hva med T 5 P? Omtaler [...]
    Omtaler
    beyerdynamic T 5 p er relativt ny. Det er derfor fremdeles relativt få omtaler og erfaringer. Et raskt søk gav dog disse:

    Tillegg:
    Loevhagen skrev:
    [...]
    Noen hevder den lukkede versjonen ligger nær opp til sitt åpne familiemedlem. De fleste omtaler jeg har sett mener derimot at T5p ikke spiller like bra som T1.
    [...]
    Playback Magazines Tom Martin beskriver T 5 p og T 1 som forskjellige:
    http://www.avguide.com/review/beyerdynamic-t5p-headphones-playback-38

    The Beyerdynamic T5p is certainly not a sonic clone of their T1, so buyers who’ve had the pleasure of experiencing the T1 shouldn’t simply leap forth and take the T5p plunge without considering the different approach taken here.
    Jeg tror det var Spacelab på Head-Fi som ønsket seg en lukket T 1 med 600 ohms impedanse(, men jeg finner det ikke igjen).

    Pris og tilgjengelighet
    VilhelmW skrev:
    [...]hvem forhandler disse i Norge? Samme pris som for den meir åpne?
    Jeg siterer mitt ferske svar:

    CDWMcInSpots skrev:
    VilhelmW skrev:
    [...]
    Noen som har erfaringer med Beyerdynamic T 5 P? Hvem forhandler disse?

    mvh. VilhelmW
    Sivilingeniør Njål Hansson AS (http://www.njal.no/) er importør av beyerdynamic. De har bred distribusjon både av beyerdynamic og andre varer, både i hifi- og profflydbransjen.

    Jeg vet derimot ikke om det er spesielt mange butikker som har beyerdynamic T 5 p (eller T 1) inne for demo eller på lager. Mitt inntrykk er at Sennheiser HD 800 er mer utbredt i butikkene. Dette har jeg forøvrig også kommentert i tråden "beyerdynamic Tesla fullstørrelseshodetelefoner" http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,55346.0.html
    Se også Loevhagens svar #3:
    Loevhagen skrev:
    Disse koster det samme. [...]
     

    Vedlegg

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    T 5 p og ønske om lukket T 1/T 5 med 600 ohm

    Ønske om lukket T 1/T 5 med 600 ohm
    CDWMcInSpots skrev:
    [...]
    Jeg tror det var Spacelab på Head-Fi som ønsket seg en lukket T 1 med 600 ohms impedanse(, men jeg finner det ikke igjen).
    [...]
    Jeg husket brukernavnet galt. Han kaller seg Skylab.

    SleepyOne #77 7/16/10 at 2:36pm (http://www.head-fi.org/forum/thread/499215/beyerdynamic-t5p-photos-and-first-impressions/75)
    Quote:
    Originally Posted by Skylab

    I *think* there is going to be a T5 and T5p - different cans - but I am just guessing.
    Haha, looks like your wish for a closed 600 ohms T1 might happens afterall nice! If only it has detachable cable system....and which doesn't negatively affect sound.
    Skylab 9/9/10 at 7:23am (http://www.head-fi.org/forum/thread/499215/beyerdynamic-t5p-photos-and-first-impressions/120)

    Very interesting, m00h. Why, indeed? Glad I held off on these, though. I'm sure a closed 600 ohm Tesla is coming...
    Skylab 9/9/10 at 9:16am (http://www.head-fi.org/forum/thread/499215/beyerdynamic-t5p-photos-and-first-impressions/120)

    [...]I've generally sold other cans when I get new ones, and if a 600 ohm closed Tesla comes out, and it's good, that would probably be the end of my 770/600's, as much as I like them.
    neptius 9/12/10 at 3:27pm (http://www.head-fi.org/forum/thread/499215/beyerdynamic-t5p-photos-and-first-impressions/135)

    Skylab– good info for you (I spoke with friends from Beyer) is that 600 ohm closed version is in progress. So during few mounts they will be in market. My friend said me that Beyer is preparing very special surprise for audiophile enthusiasts. I do not know what it is, but my friend said that it is very interesting thing.
    [...]
    Lytteinntrykk for T 5 p
    Jeg fant samtidig en del lytteinntrykk for T 5 p.

    NB: Dette er lytteinntrykk jeg fant i trådene jeg lette i etter utsagn om en lukket 600 ohm beyerdynamic Tesla hodetelefon. Utvalget er derfor tilfeldig, og altså ikke nødvendigvis representativt.

    MacedonianHero
    MacedonianHero 12/25/10 at 10:13am (http://www.head-fi.org/forum/thread...oes-it-have-a-purpose-with-a-t1-in-this-world)

    Originally Posted by DavidMahler

    So I'm sure I'm not the only one who wonders this:

    If I already own the T1 and no interest in the portable or isolation factor of the T5P, is there any reason which I would prefer the T5P. If so, what is better?

    Thanks!
    I recently heard the T5P at a local hifi store...it is really nice and likely one of the top 3 closed headphones I've heard, BUT, it's not the T1s. To my ears, the differences are like the DT770/600 vs. the DT880/600....with the latter being the superior headphone and the former being the closed version if a closed headphone was absolutely needed. I actually found the differences between the T5P and T1s greater than the DT770/DT880s.

    The T1's have much wider and deeper soundstage, and instrumental separation and just seemed like a more coherent headphone.

    Could be due to the T5Ps using 32 ohm drivers and the T1s use the 600 ohm drivers (which I have always preferred with beyer cans)...not to mention the open (or semi-open ) vs. closed nature of both headphones.
    m00hk00h
    m00hk00h 9/8/10 at 4:26pm (http://www.head-fi.org/forum/thread/499215/beyerdynamic-t5p-photos-and-first-impressions/120)

    So I have the T5p at home right now.

    I am a bit disappointed and confused by what beyerdynamic has done with the T5p.

    On "normal" headphone amps with output impedances of something around 0 to 10 ohms this headphone will not produce any deep bass at all. This applies to most portable media players as well, at least my clip and my Zen Sleek. Very little bass impact and volume in the upper ranges and definitely missing warmth in the mids. The heights are neither too loud nor missing at all and are very well resolved.

    The virtual stage is really more upfront then around or next to the ears and I feel a little like constantly listening with crossfeed activated. Unfortunately this is also true for the rest of the reproduction. Crossfeed takes away a lot of the power and makes everything sounding really relaxed. And this is one of the main issues I'm having with the T5 on low impedance outputs: it's boring. There is absolutely no energy transmitted; work to rules.

    I was comparing it to my 600 Ohms DT770 (with black velour pads). The sound signature of these two phones are really, really close. The T5 lacking the peak in the heights and the deep bass and impact of the DT770 but besides of that it's hard to tell them apart just from the overall coloration. I would consider both headphones to be on the bright side. Remember, the T5 being on a low impedance output (0.1 Ohm).

    But since beyerdynamic develops it's headphones for 120 Ohm outputs I tried the T5 on the output of my Yamaha amp which has quite a few Ohms on the output (although I don't remember the exact value). As the T5 is 32 Ohms only it should react rather strong to different output impedances.

    So even after only the first few measures of listening it was clear: there it is. The warmth. The bass. The impact.

    And this is the part that confuses me: why develop a portable headphone for the use with MP3 players and develop it for 120 Ohm outputs?

    So far as a first impression. I'm going to bed now.

    m00h

    PS: DT770/600 with T5 pads is a killer phone...

    _________________________________________________

    m00hk00h 9/12/10 at 6:01pm (http://www.head-fi.org/forum/thread/499215/beyerdynamic-t5p-photos-and-first-impressions/135)

    [...]
    I listened to the T5 on my Yamaha a little more (remind you, a speaker amp - so no problem with current, right?). The output impedance is 390 Ohm (if I interpret the technical data correctly). And even with this high output impedance the bass levels are even to my DT880s on 0 Ohms. But you trade the bass for muffled mids although it's a more natural coloration over the whole frequency band.

    But I still can't get life out these phones. There is so little punch. Barely any kick in the bass, little crack in the Snares, and hardly enough sizzle in cymbals to be fun.

    (Yeah, I'm a drummer - now you know it. And yes, I take care of my hearing.)

    And mind you, I'm not used to loudness characteristics in headphones. So that's not where my complaints come from.

    Something went seriously wrong here... *rolls eyes*
    [...]
    googleli
    googleli 1/30/11 at 5:45am (http://www.head-fi.org/forum/thread/499215/beyerdynamic-t5p-photos-and-first-impressions/165)

    I am still waiting for the earpad fix for Edition 10 and at the same time waiting for my LCD2 order to be ready. I have just completed my ear mold for ES5 and is about to send out but that's going to take a month or so I guess. Wait, wait, wait. And it's Chinese New Year. I decided I have had enough wait and went out to buy a pair of T5P for fun today, after reading all the reviews of HD800, T1 and T5p.

    I have to say thery are quite good but some of the mids sounds a bit artificial. I tried it on my Leben CS300XS and my RSA Black Bird SR-71A. It sounds good - but much less natural than the ED10. On tracks where ED10 does not have a problem, ED10 beats the T5P in every way. Bass, mid smoothness, naturalness, sound stage, airyness. Even on my Leben tube amp with Telefunken tubes installed, the sound of the T5P is kind of "hard", if you know what I mean. The only upper hand T5P has over ED10 is the mid treble where ED10 is having problem with at this moment. Otherwise, I think even my UE18 Pro has better SQ than the T5P. I also don't know how far is the T5P behind the T1 - if T1 is just barely better than T5P, then it has a long way to be even close to ED10 on tracks where ED10 doesn't have a problem.

    This impression is, of course, subject to further change - this is my first pair of Beyerdynamics headphones and the T5P is just fresh out of the box. I will give it another week of burn in. That said, I think the T5P will fit my collection as a "half-portable" phone. I won't carry it to work or commute every day - my UE18 Pro serves that purpose much better. But I guess it is good for short trips and on planes - man I hate it when stewardess on planes come to talk to me and I have to take out my 18 Pro in advance, everytime I see that the dinner cart is near. With the T5P at least they would know I am listening to something and that I am not wearing a hearing aid.

    Quick question - I can't find any Beyer cables on the websites of Whiplash, ALO or Moon Audio. Does the T5P have to be recabled or just unplug and plug like the HD800 cables? Why is there no such cable on these websites?

    _________________________________________________

    1/31/11 at 5:16am

    Further impressions after near 24 hours burn in. The phone sounds best when the singer breathes or exhales. You can actually feel her breath. That is a feeling that the ED10 can't give me. Flute sounds extremely good with these. Y axis sound stage is also good. Bass starts to improve but still not as clear or clear crisp as the ED10. And definitely not even close as the bass of UE18 Pro. The 18 Pro has very good, controlled, and deep bass, definitely not loud though - just right - and the most perfect bass in 2 channel listening IMO. Of course I still have to listen to the bass king, LCD2 , which I have signed up for preorder adn still waiting, but I will have to say that the T5P's bass is a tad less controlled than my ED10 or UE18 Pro.

    _________________________________________________

    2/3/11 at 9:39am

    After two days of burn-in, magic happened. The T5P now sounds great with both the SR71A (portable amp) and my Leben CS300XS (desktop tube amp, with Telefunken tubes installed). The once exaggerated low mids which sounded "artificial" has now become buttery smooth. I guess I am starting to get the sound signature of Beyerdynamics. Very smooth. Compared with the "after-fix" ED10, the T5P has less details, but at the same time it is more forgiving to poor recordings. The ED10 is so revealing that anything bad will not escape. However with good and very good recordings, the ED10 is definitely a gem. The T5P may not be able to reveal the details which the ED10 does, but at the same time it is good to be able to just plug the T5P to my iphone 4 / ipad with or without my RSA Blackbird and still sounds great on almost any music. A lil' more bass would be even better though.
    Szadzik
    Szadzik 1/13/11 at 2:30am (http://www.head-fi.org/forum/thread/499215/beyerdynamic-t5p-photos-and-first-impressions/150)

    Originally Posted by cooperpwc

    I am quite interested in this combination. I saw your post in the Stepdance thread and it sounds promising. Reviews on the T5p seem to be mixed; amp synergy is apparently a big issue. If the Stepdance goes well with the T5p, that is rather appealing. I like the idea of a high end headphone that would be driven properly by the Stepdance (as opposed to, for example, my DT880/600s which are driven reasonably well by theStepdance but not to their full capabilities).

    I look forward to your ongoing detailed opinions (please) as the t5p burns in!
    I only had time to listen to them for a few hours last night but my initial impressions are definitely positive.

    + Good soundstage, I only have one open headphone. HD555, and T5ps are pretty good with soundstage.
    + Detail, detail, detail. TBH I never expected there could be so much details when listening to headphones. When watching a movie I could say it is too much and you get istracted, that also may be because they are a bit mid-centric. When I compared with my CK10s CK10s sounded almost bloated :(.
    + Definitely not bass shy, not with my X1060 and Stepdance.
    + Good idolation. I was at the office whaen I ot them and when I put them on they already isolated well and when I turned the music on it got even better.
    + They are not overly coloured which means they are good with various types of music.
    + Very nice uild quality.
    + Comfortable and even if a bit heavy you just forget about having them on your head after 10 minutes.
    + A nice package of accessories.
    + The price Jan MEier offers is just unbeatable. I paid 1100 Euros for Stepdance and T5Ps and got Headsixx for free. When I sell Headsixx it will have cost me 1000 Euros which

    - Listening to them I feel like constantly making the music louder and louder. No idea why.
    - They are big - is it a real disadvantage?
    - The felt pouch does not seem to have any plastic or metal structure so I am not sure if it is going to provide any protection.
    - A typical DAP will have problems getting the whole potential of these without an additional dedicated amp.

    _________________________________________________

    1/15/11 at 11:51pm

    A few more thoughts.

    1. The pouch is actually pretty nice as it can hold my X1060 Walkman, interconnects and even the Stepdance.
    2. The headphones are getting better and better with burn-in. In the beginning they sounded much better with my Stepdance that with X1060 but with burn-in the difference is getting smaller and smaller.
    3. I watched a few movies using them and I have to say I like the imaging. When watching Austin Powers In Gold Member in the initial scene with a helicopter the imaging is great, you know exactly where everything is happening.
    4. I was watching The Italian Job and could not help but sile every time there was some music as it sounded wonderfully transparent (the music in this movie is one of the best).
    5. These headphones are not the most firgiving ones when it comes to poor quality music.

    EDIT: These headphones require some serious juice as comparing to my CK10s and MX980s (only earbuds and IEMs) they sound much quieter on the same volume levels.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Sammenligning av T 1 og noen andre gode hodetelefoner

    Jeg har nylig skrevet noen innlegg i tråden "Anbefaling til hodetelefon og forsterker." der jeg sammenligner T 1 og noen andre gode hodetelefoner:
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,50162.msg1082369/topicseen.html#msg1082369
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,50162.msg1085917/topicseen.html#msg1085917
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    CDWMcInSpots skrev:
    Trådens emne
    Denne tråden skal handle om beyerdynamic Tesla fullstørrelseshodetelefoner som typisk er laget for hjemmebruk. Ved trådstart 02.11.2011 omfatter dette:
    Innleggstitler
    Det er heilt ok at du er veldig opplysende, rask, kjekk, grei osv. osv., men her er du vel også godt forut både din, min og vår tid??? ;)

    Jeg venter forresten fortsatt på min T 1, som forhåpentligvis ankommer på fredag. Det blir skikkelig spennende!
     

    Anonym

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    11.400
    Antall liker
    1.135
    Torget vurderinger
    4
    VilhelmW skrev:
    CDWMcInSpots skrev:
    Trådens emne
    Denne tråden skal handle om beyerdynamic Tesla fullstørrelseshodetelefoner som typisk er laget for hjemmebruk. Ved trådstart 02.11.2011 omfatter dette:
    Innleggstitler
    Jeg venter forresten fortsatt på min T 1, som forhåpentligvis ankommer på fredag. Det blir skikkelig spennende!
    Det er forventet leveringsdato for min bestilling også, blir som å vente på at pakkene skal åpnes på julaften det her.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    beyerdynamic T 1

    Anonym skrev:
    VilhelmW skrev:
    [...]
    Jeg venter forresten fortsatt på min T 1, som forhåpentligvis ankommer på fredag. Det blir skikkelig spennende!
    Det er forventet leveringsdato for min bestilling også, blir som å vente på at pakkene skal åpnes på julaften det her.
    Det skal bli interessant å se hvordan dere oppfatter beyerdynamic T 1.

    Husk dog på at den har godt av innspilling som tidligere beskrevet:
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,55346.msg1058694.html#msg1058694
    • http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,15248.msg1005388.html#msg1005388
    Unngå derfor forhastede slutninger.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    VilhelmW skrev:
    Kaaaanskje kommer'n i morgen..... ;D
    I beste mening:
    Kan vi forsøke å unngå at denne tråden utarter seg på samme måte som hver bidige Fidelity #XX-tråd der (minst) 50-100 innlegg forteller at tidsskriftet (ennå) ikke har ankommet lokasjon Y, for deretter å følges opp av mange innlegg om at det har ankommet lokasjon Y? De burde handle om innholdet i tidsskriftet og tidsskriftet generelt.

    Denne Tesla-tråden forblir mye mere verdifull hvis vi holder oss (bedre) til temaet.
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    T 1 has arrived....

    T 1 has arrived..... ;D Og for noen klokker!!! For et lydbilde disse drar opp, rett fra eska - eller rettere sagt, alukassa!! Jeg hadde bestemt meg for at T 1 skulle få spille seg inn noen timer ( eller døgn ) før jeg tok den på hodet, men klarte jeg det? Åneida!!

    Heim med pakka, åpne, se og beundre, lese all info på eska og i folderen inni ( fort gjort.. ) og deretter på med K-701'erne og Mark Knopflers gode, noen år gamle "Golden Heart" ( HDCD -utgaven, ja ). Spor 1 "Darlig Pretty" har noen nydelige, rå gitarpartier med godt bassdriv og velklingende slagverk. Og spor 3 "Golden Heart" har en krypende djupbass, som slett ikke alle gulvhøttalere klarer å takle, og veldig, veldig få hodetelefoner makter å gjengi skikkelig. K-701 klarer det. Nesten. For når T 1 kommer på hodet, er det en tilnærma ny verden som møter meg! Alt, absolutt alt er bedre - MYE bedre. Knopflers vidunderlige gitartoner bare henger, henger og henger i ørene. Et vell av mikrodetaljer, lyden av fingrene over strengene....ingen problemer med å høre forskjell på nylon- og metallstrenger, el eller akustiske gitarer her, nei. Og visper kontra stikker på trommene.

    CDWMc..du har så rett, så rett. T 1 overgår sjøl de godt innspilte K-701'erne med klar margin - og det rett ut av aluboksen, som sagt. Nå er jo dette et rått førsteinntrykk, med forbauselsens og fjetringens noe høge blodtrykk fortsatt på plass - men mitt inntrykk er en langt meir "dynamisk" eller "organisk" lyd, som K-701 ikke klarer å skape. Nå skjønner jeg hva enkelte meiner når de karakteriserer K-701 som "analytisk". T 1 er gjennomgående varmere og langt meir heilhetlige i sin måte å gjengi musikk på. Men det er en smule malurt i begeret;foreløpig - og jeg sier foreløpig fordi T 1'ern ikke er innspilt -er rommet større i K-701, og plasseringen av utøverne / musikerne også bedre med K-701. Jeg regner med at T 1 kommer saftig tilbake også her, etterhvert som den får gått seg til.

    Jeg lytter nå til samme album, runde 2. Deretter står siste Eric Clapton-utgivelse for tur, før jeg skal lytte til Jan Garbarek / Hilliard Ensemble's "Officium Novum". Tror ikke jeg skal si stort mer nå, men heller hengi meg til lyttinga. En ting er iallefall heilt klart; T 1 er en svinaktig god øretelefon!

    PS: For de av dere som har "Golden Heart", lytt til spor nr. 9 "I'm the fool" og hør på utklingingene på Knofler's gitar, og på slagverket...nydelig, nydelig!! Dagens høydare.. ;D
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    Noen andre som har fått T 1 i huset i løpet av de siste dagene? Fortsatt er inntrykket mitt at K-701 er fullt på høyde, om ikke bedre, på klassisk musikk.
     

    Destiny

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.03.2007
    Innlegg
    2.272
    Antall liker
    226
    Torget vurderinger
    1
    Gratulerer masse med T 1 hodetelefonene VilhelmW ;) nå har du etter som jeg har forstått fått noen av de beste/råeste hodetelefonene på markedet!

    Spill dem godt inn før du bedømmer dem ordentlig, selv om jeg vet at det er vanskelig å ikke ta en liten tyvlytt ;D

    Jeg setter de alltid til innspilling i kjellern i minst 200t før jeg tar hodetelefoner i bruk.

    Nyt i vei Vilhelm :)

    Destiny.. :)
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    (Virkningen av) innspilling

    VilhelmW skrev:
    Noen andre som har fått T 1 i huset i løpet av de siste dagene? Fortsatt er inntrykket mitt at K-701 er fullt på høyde, om ikke bedre, på klassisk musikk.
    Noe av det som ble bedre med innspilling var klangrikdom og utklinging. Jeg merket det f.eks. godt på symbaler.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.310
    Antall liker
    16.930
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Stereofil har nå oppdatert sine hjemmesider m/produktinfo og priser på BD Tesla modellene.
     

    Anonym

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    11.400
    Antall liker
    1.135
    Torget vurderinger
    4
    atonal skrev:
    Prolyd.no selger T 1 over 1500 kr billigere en Stereofil.
    De lover også rask levering.

    Bestilte T1 fra Netshop 25.2 og har enda ikke fått de så jeg snakket med Prolyd i dag morges og de har flere på lager og sender omgående.

    Jeg kansellerte ordren min hos Netshop og bestilte de fra Prolyd.
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    atonal skrev:
    Prolyd.no selger T 1 over 1500 kr billigere en Stereofil.
    Og det vil si...? Jeg avbestilte også hos Netshop, men kjøpte mine hos Soundgarden her i byen. Jeg støtter heldst de få lokale hifi-forretningene som vi har, forutsatt tilnærma konkurransedyktige betingelser.
     

    Anonym

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    11.400
    Antall liker
    1.135
    Torget vurderinger
    4
    VilhelmW skrev:
    atonal skrev:
    Prolyd.no selger T 1 over 1500 kr billigere en Stereofil.
    Og det vil si...? Jeg avbestilte også hos Netshop, men kjøpte mine hos Soundgarden her i byen. Jeg støtter heldst de få lokale hifi-forretningene som vi har, forutsatt tilnærma konkurransedyktige betingelser.
    Det vil si 7414 kroner :)
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    Anonym skrev:
    VilhelmW skrev:
    atonal skrev:
    Prolyd.no selger T 1 over 1500 kr billigere en Stereofil.
    Og det vil si...? Jeg avbestilte også hos Netshop, men kjøpte mine hos Soundgarden her i byen. Jeg støtter heldst de få lokale hifi-forretningene som vi har, forutsatt tilnærma konkurransedyktige betingelser.
    Det vil si 7414 kroner :)
    Tja, ja...det må da kunne ansees som en god pris! Jeg betalte kr. 7900 for mine. Netshop skulle ha 7600 + frakt, og da tenkte jeg at jeg like godt handler lokalt.
    Som de sier i coop-reklamen: "Du har gjort en god deal!"
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    CDWMc....tar du utfordringa med å danne en vennetråd for Beyerdynamic Tesla fullstørrelseshodetelefoner? Når K-701 har sin tråd, bør vel også disse utmerkede hodetelefonene også få sin - og du besitter både kunnskaper om - og skrivefredigheter til - å kunne snekre en sånn vennetråd... ;D Så, jacta est alea!
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Vennetråd?

    VilhelmW skrev:
    CDWMc....tar du utfordringa med å danne en vennetråd for Beyerdynamic Tesla fullstørrelseshodetelefoner? Når K-701 har sin tråd, bør vel også disse utmerkede hodetelefonene også få sin - og du besitter både kunnskaper om - og skrivefredigheter til - å kunne snekre en sånn vennetråd... ;D Så, jacta est alea!
    Takk for komplimentet.



    Jeg er egentlig noe usikker på disse vennetrådene. Noen av dem er gode og konstruktive, men i andre så blir en del sure hvis man skriver ærlig om produktene, både pluss og minus. Jeg har selv fått slik tilbakemelding i nettopp AKG K 701-tråden, men svarte tilbake fordi jeg misliker slik respons.

    X antall innlegg av typen "Jeg melder meg inn her fordi jeg har produkt X." og "Jeg ønsker meg en X en vakker dag." er i mine øyne lite interessante.

    Vidar P har også vært inne på mye av det samme i sin begrunnelse for plassering, formål og politikk for KEF Reference 207/2-tråden.

    Hva er det en vennetråd er godt for som ikke allerede dekkes av denne tråden og tilsvarende for andre tråder som KEF Reference 207/2, Grace Design m903 og Bang & Olufsen BeoLab 3?

    Jeg startet bevisst denne tråden under "Hifi generelt" istedenfor under "Vennetråder for hifimerker" bl.a. basert på ovennevnte. Ditto for flere andre tråder som Grace Design m903 og Bang & Olufsen BeoLab 3. Her står vi fritt til å belyse og diskutere alle sider ved trådens emne, både det positive og (evt.) negative på en saklig måte. Vi slipper (tilløp til) menighets- og hallelujatilstander og unngår sure miner selv om noen skulle si at "Jeg liker ikke T 1 fordi ...". Godt begrunnede helt eller delvis negative observasjoner m.m. er berikende, opplysende og lærerike. En klok bruker på Head-Fi.org skrev noe á la "Jeg lærer mere av å lese begrunnelsene for hvorfor noen misliker noe enn å lese hvorfor noen liker noe fordi de som misliker ofte forklarer bedre og grundigere."



    Redigering:
    Endret innleggstittel

    Tillegg:
    Forøvrig har moderator boomana på Head-Fi.org hatt lignende erfaringer ang. hårsårhet i vennetråder.
    http://www.head-fi.org/forum/thread/248931/i-don-t-get-it-denon-ah-d5000s#post_3115486

    I didn't want to trash anyone's appreciation thread (learned that lesson in the Ultrasone thread),
     

    Vedlegg

  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn