Diverse Rabatter ved større kjøp? Hi-Fi generelt.

Northman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.05.2017
Innlegg
378
Antall liker
97
Jeg lurte på hvordan er det med veiledende priser i Norge, angående HiFi produkter?

Alt annet jeg kjøper, så er det en liten diskusjon angående pris også får som regel noe avslag.. men jeg ser svært lite av det når det kommer til HiFi.

I klokkeverdenen hvor jeg også hører til, så har diverse merker forskjellige rabatter man enkelt kan forvente seg. Ofte trenger man ikke å spørre engang, men får 15-20% på relativt dyre klokker av veiledende pris.


Men, igjen, leser svært lite om dette om høyttalere og anlegg.

Nå sitter jeg og summerer diverse utstyr vi skal ha, og havner på mellom 200-300.000 og lurer på om man kan forvente seg rabatter ved å kjøpe alt gjennom en butikk, eller om man får bedre tilbud ved å kjøpe hos flere?
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.108
Antall liker
4.965
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
I disse dager bør du kunne få rabatter.
Bortsett fra et par forhandlere kanskje.
Spør du ikke, får du ikke.
Du får finne ut selv.
 
  • Liker
Reaksjoner: TT.

carisma

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.12.2014
Innlegg
1.492
Antall liker
914
Jepp. Spør så får du stort sett noe rabatt.

Sent fra min XT1572 via Tapatalk
 

Nusse

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
397
Antall liker
174
Ingen tvil om at en rekke aktører i markedet er forberedt på å gi betydelige prisavslag hvis det dreier seg om innkjøp i 200.000 til 300.000 krones klassen.
Prøv noen forskjellige selgere så vil du se at du kan spare titusenvis av kroner.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
20.735
Antall liker
13.222
Nå er det sentrale hvor mye man betaler for hva - ikke hvor stor rabatten var.
 
  • Liker
Reaksjoner: ptb

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.697
Antall liker
7.939
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Rabattar er ikkje uvanleg innan hifi, men det varierer sjølvsagt.

Mest rabatt kan du rekne med å få om du går for produkt som har vore lenge i butikken, er utgåande modell, og som gjerne berre har fått ok omtale utan ovasjonar.

Minst rabatt får du når butikken ikkje har produktet som lagervare, er svært etterspurt og mykje omtalt.
Når ein går opp i sekssifra prisklasse er det oftast snakk om spesialprodukt som få butikkar har høve til å ta inn (veldig stor binding av kapitalen). Det er også heller uvanleg med mykje avanse på slike ting i utgangspunktet.

Tenk ikkje berre rabatt, iallfall ikkje dersom du kjøper produkt der behovet for oppfølging kan melde seg. Vinylriggar og rørkonstruksjonar vil før eller seinare trenge vedlikehald, og er du ikkje trygg på sånt sjølv, er det veldig greitt å ha ein kompetent leverandør som kan hjelpe.

Elles er det fint med butikkar som har skikkeleg peiling ut over sjølve salet. Kan butikken gje råd når det gjeld matching til resten av utstyret ditt, rommet m.m.?
 
A

ANM

Gjest
Mitt tips er å vente med å kjøpe de dyreste produktene til det er store salgsbegivenhetene, messe, jubileum etc. Flere butikker som har årlige begivenheter og selv om ikke produktet du ønsker har en messerabatt vil man ofte kunne få et greit tilbud likevel. Uansett, så er høyst unntaksvis man ikke får et tilbud på de dyreste gjenstandene med minst omsetning, rimeligere produkter og produkter som selges i flere butikker er ofte allerede presset på pris og har trolig en lavere margin.
 

Balle Clorin

Æresmedlem
Ble medlem
19.06.2012
Innlegg
10.241
Antall liker
9.476
Torget vurderinger
2
Sjekker man regnskapene får man en viss peiling på mulige rabatter . Feks har Norges mest lønnsomme hifiburikk årlige salgsinntekter på 39 mill , varekostnader på 23 mill, lønnskostnader på 6.5mill andre kostnader 4.5 mill og et resultat på ca 5 mill og skatter 1.2 mill. Det er tatt ut utbytte for 18 milll de siste 5 årene
Avansen vil nok variere mellom produkter men gjennomsnittlig er er avanseraktoren 1.7 (39/23) som er det tallet man brukte hos audioscan på 70-tallet ...så varen kan i snitt selges med 40% rabatt før direkte tap, men gir det ikke dekning av driftsutgifter.Med 13% rabatt går butikken i balanse. Så 10 er det minste man kan forvente ved stort kjøp.Jeg har ikke erfaring med butikkkjøp i høy priksklasse , alt jeg har et kjøpt brukt eller på salg til 30-50% av ustillingsprisen
 
Sist redigert:

Academic_South

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.10.2013
Innlegg
874
Antall liker
401
I et par butikker der jeg har fått tittet litt i regnskap, så har "avansekalkulatoren" vært 2.2. Men noen produkter har lite rom for rabatt, andre har stort rom for rabatt.

Hos større kjeder som Elkjøp, Lefdal og Power eller nettbutikker som Komplett.no er avansen på f.eks. TV-apparater minimal (noen ganger tap), og da er jo muligheten for rabatt liten. Andre produkter har en "innpris" på omkring halvparten av det de selges for, noe som gir rom for litt rabatt. Atter andre produkter som f.eks. HDMI-kabler bruker 10-gangen ved utsalg (koster "inn" 20kr, selges for 200/249/299), og da er det selvsagt rom for større (prosentvis) avslag.

På litt dyre hifi-produkter er det også rom for å gjøre spesielt gode kjøp hos disse kjedene. F.eks. ble en høyttaler som Sonus Faber Venere 2.5 solgt for 11990 hos komplett en kort periode, mens den koster nesten 24 000 hos enkeltstående hifi-butikker. Det er INGEN enkeltstående hifi-butikker som kan matche slike priser (en av dem ble temmelig sur da jeg nevnte salget til komplett).

Dessuten bør en også ta i betraktning butikkenes returordning og "åpent kjøp". Der opplever jeg selv de store kjedene som rause og fleksible, mens enkeltstående entusiastbutikker er "vanskelige". Forklaringen er temmelig enkel: Hos de store kjedene betyr det lite om noen kunder returnerer et produkt, for det er totalbudsjettet i storkonsernet som avgjør det om kjeden går godt eller ikke.

Hos enkeltstående små entusiastbutikker får retur av et produkt direkte konsekvenser for eier(eierne)s lommebok. Da kan man selvfølgelig forstå at de er lite villig til å ta en retur, men det betyr likevel at du som kunde bær være oppmerksom på denne forskjellen.

Kjedebutikker trenger likevel ikke være ensbetydende med gode rabattordninger. Hos Hifi-klubben i Norge har de veldig god service, ja helt suverent. Men denne service-ordningen og 6 års garanti på produktene har sin pris i den forstand at de sjelden gir rabatter.

Det er større mulighet for rabatt hos Soundgarden/Spaceworld, men de har ofte gode tilbud i helgene eller ved spesielle anledninger, så der gjelder det å følge med fra gang til gang. Prisene kan variere stort!
 
Topp Bunn