Digitale avspillere Roland Mobile UA - USB-dac og hodetelefonforsterker - Nesten for godt til å være sant

GladAmatør

Medlem
Ble medlem
01.02.2011
Innlegg
43
Antall liker
9
Torget vurderinger
4
Vil bare dele en oppdagelse her på sentralen:

Roland Mobile UA er et "sideprodukt" fra Roland sin sere for det som noe misvisende kalles "Lydkort". Jeg har selv både Roland Super UA (rettet mot studio og opptak) og Mobile UA som er en ren DAC/Hodetelefonforsterker. Og det låter oppsiktsvekkende bra. Skal forsøke å fatte meg i korthet:

Pluss: Ekstrem oppløsning, blant det beste jeg har hørt. Kombinert med dynamikk og timing som får foten til å gå. Rent subjektivt synes jeg den ekstreme oppløsningen oppleves mer befriende naturlig enn stressende analytisk. Levende og engasjerende i hele toneområdet. Med siste firmware kan en velge kombinasjon av fast linjeutgang og hodetelefonutgang med volumregulering SAMTIDIG (utgang A og B). Tar også de litt tyngre DSD-formatene direkte. Meget kapabel som hodetelefonforsterker.

Minus: Bare 3,5 mm jack ut, 2 stk. Bare USB-drift. Bare USB strømforsyning. Bare kompatibel med MAC OS og Windows, ikke Android, Linux og iOS. Ingen innganger for optisk eller coax digital. Noen vil si det låter lyst, selv om jeg personlig synes det låter mer naturlig enn lyst.

Vet ikke om det har noen interesse, men jeg kan nevne hva slags utstyr jeg har her hjemme og som jeg sammenligner med:

- Sennheiser HD800
- Grado 325e
- Chord Mojo
- Line Magnetic LM502ca oppgradert med Burson diskrete op-amper
- Schiit Valhalla 2

Kort sagt har Mobile UA ingenting å skamme seg over i dette selskapet - på virkelig høyoppløst materiale, fra 192/24 og oppover, er den bedre enn det meste under 20 000 kr.

Med vilje har jeg ventet med å nevne prisen til slutt: Thomann selger ut restopplaget for 779 kr (nei, jeg har ikke glemt et siffer)+ moms, toll, frakt og postens gebyrer, dvs ca 1300 kr. Ikke avskriv den fordi den er lavt priset nå. Jeg har i hvert fall bestilt meg en til i dag....
 
Sist redigert:
Topp Bunn