Høyttalere REL Ti 5, god nok?

ebz

Fersking
Ble medlem
22.02.2015
Innlegg
3
Antall liker
0
Jeg har kjøpt meg noen Artcoustic SL 6-3 høyttalere og de er særdeles svak i bassen. De ruller av på 62hz, og jeg må da til med en sub.
Jeg har sett litt på nettet og ønsker meg en liten sub, og gjerne en som kan monteres trådløst om den optimale plasseringen tilsier at det ikke er rundt høyttalere og tv-benk.

Foreløpig vil jeg prøve meg på høynivå input, men vil eventuelt gå for en bedre surround receiver med pre out til sub hvis det må til.

Er det noen med erfaring av REL sine mindre dyre subber som kan si noe om dette er en grei sub for stereobruk, og eventuelt om det er noen som har tips om andre gode subber i prisområdet under 10 000? Den trenger ikke være større enn 8-10".
Det er da denne jeg har sett meg ut så langt REL Ti 5 - Oslo Hifi Center

Mulighet for god trådløs overføring er viktig, uten for mye forsinkelse. Forstår det slik at REL Arrow burde være bra for dette.
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.941
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Har du surround receiver nå, men ingen andre høyttalere?
Om du har surround må du koble subben til LFE ut på receiveren, og da må du tilpasse bass management i menyen om du også vil at subben skal spille i stereo. Vær oppmerksom på dette...
Ellers, med en REL sub kan du koble den til høyttaler terminalene på ENTEN forsterkeren, ELLER dine høyttalere (om du tilpasser den medfølgende Neutrik kablen så den kan nå begge høyttalere.) Du kan også koble den til LFE, se REL nettsiden, der står dette beskrevet.
REL Ti5 er en utmerket liten sub om du ikke krever mye bass og spiller høyt, men jeg anbefaler sterkt at du planlegger to subwoofere, du får mye bedre dekning av bass i rommet da.
Ellers, se litt på SVS subwoofere også, men vær oppmerksom på dette med tilkobling....ikke alle subs er like, og ikke alle er trådløse heller jo...
 

ebz

Fersking
Ble medlem
22.02.2015
Innlegg
3
Antall liker
0
Takk for svar.
Jeg kjører stereo (Doxa 70 SE med NAD C510 pre/DAC) og skal ikke ha flere kanaler annet enn sub. Den eneste grunnen jeg eventuelt ville gå for en surround receiver var hvis det gjør det lettere å integrere sub, da med LFE.
Det virker som løsningen som gir størst sjanse for godt resultat er å kjøpe to subber som du sier. Da er det enklere å greie seg med rent stereo-oppsett uten den ekstra funksjonaliteten og egenskapene som en surround receivergir.

Jeg får ta en runde og se på mulighetene :)
 

Fenalaar

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.05.2002
Innlegg
8.474
Antall liker
6.793
Sted
Narvik
Torget vurderinger
3
REL er vel noen av de bedre subene til musikkbruk, og de har ei oppsettsprosedyre som vil være velegnet til ditt anlegg. Du trenger ikke å gå for noe surrerundtreceiver.

Suben kobles til utgangene av effektforsterkeren din med den medfølgende kabelen, og settes til å ta over der høyttalerne dine ruller av.

Johan-Kr
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.941
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Med surround blir det hele mye mer innviklet, vanskeligt og dårligere...men du får jo romkorreksjon da.
 
Topp Bunn