Strøm relatert Kvalitet på det norske strømnettet og (eventuell) påvirkning av HI-FI utstyr

U

Utgatt24668

Gjest
Har noen av dere erfaringer - da gjerne fra et teknisk ståsted - hvordan det norske strømnettet kan påvirke hi-fi utstyr som er laget i utlandet for andre typer nett?

De forskjellige land bruker forskjellige frekvenser på nettet - som igjen kan påvirke apparatet. Er dette primært teori, eller har noen av dere erfaringer med dette? Det er ikke min hensikt å begynne nok en "du kan ikke høre forskjellen kabel-debatt" som ender opp med en debatt om CERN eller NASA :cool: - men om det fra et teknisk ståsted kan være noe hold i en slik tankerekke vedrørende strømnettet og forskjellige frekvenser.

For de som synes spørsmålet er idiotisk - så si gjerne det - men fint hvis det blir noe plass til noe om dette med strømnett og frekvens da. Litt , bare litt.
:eek:
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
9.577
Antall liker
2.935
Torget vurderinger
8
Personlig kunne jeg tenkt meg modellen i USA med eget nett for maskiner og lignende,. Så kunne vi hatt hifi på den andre nettet som er tenkt til lys og slike ting.
Tipper da at det ville vert verre å hørt forskjell på kvalitet fra stereoen på dag og natt. Sist jeg testet dette var på et anlegg til noen få tusen og lett hørbart.

Nei, støyen på nettet i Norge kan være grusom.
 

particle

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.07.2014
Innlegg
476
Antall liker
316
Sted
Oslo
Torget vurderinger
2
Når det gjelder komponenters eventuelle optimalisering for enkelte typer strømnett har jeg ikke noe konkret å si, men jeg mener å ha erfart store variasjoner i strømmens renhet - både mtp geografi og tid på døgnet.

Det er vel en kjent sak at strømmen er ekstra forurenset i urbane strøk og industriområder. Faren min bor for eksempel ute på landet, mens jeg bor midt i Oslo. Første gangen jeg hørte hans nye anlegg, som på papiret er fullstendig underlegent det utstyret jeg hadde da, låt det bare "ulovlig" bra. Jeg sto der og lurte på hva jeg egentlig hadde brukt penger på. Mine oppgraderinger på "Oslo-anlegget" hadde selvsagt vært merkbare, men det var absolutt tankevekkende å høre lydkvaliteten han hadde oppnådd på langt lavere budsjett. Derfor valgte jeg snart å teste ut og skaffe nettfilter, som utgjorde en stor forbedring for min del.
 

alphamale

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.11.2007
Innlegg
5.676
Antall liker
4.128
Sted
Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
Hva vil du si er de største forbedringene med filtrering av strøm particle? Var det som natt og dag på alle parametere, eller ble bassen litt tightere og mer definert?
Sitter selv og småtenker litt på å skaffe meg "rensing" av ett eller annet slag. Har vært i kontakt med Stereofil om dette, og de er visstnok villige til å låne ut noe remedier for forsøkets del..... Nå drar jeg offshore så det blir minst 3 uker til i såfall.
 

particle

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.07.2014
Innlegg
476
Antall liker
316
Sted
Oslo
Torget vurderinger
2
Forbedringen var først og fremst bedre separasjon og gjennomsiktighet, pluss at bassen ble klart strammere. Instrumentene forstyrrer hverandre i mindre grad, og det er spesielt merkbart når det er flere instrumenter i sving, med en fyldig bass som fundament. Disse punktene vil jeg si fikk de største forbedringene, men jeg opplevde kun positive effekter av nettfilter. Det har også praktiske fordeler i at det blir ryddigere bak anlegget - jeg bruker en ganske lang kabel mellom vegg og nettfilter, og korte kabler mellom nettfilter og komponenter.
 
Topp Bunn